HABERLER>SEÇİM 2015
17 Ocak 2014 Cuma - 14:37

CHP İzmir’de isyan, istifa ve sevinç bir arada!

Bergama’da mevcut Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in yeniden aday gösterilmesine tepki gösteren ilçe yönetimi toplu halde istifa ederken Güzelbahçe’de aday adayı olan eski Belediye Başkanı Avkıran da Başkan Mustafa İnce’nin yeniden aday gösterilmesine çok sert tepki gösterdi. Aday gösterilen isimler ise sevinçlerini örgütle paylaştı.

CHP İzmir’de isyan, istifa ve sevinç bir arada!

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ -  CHP’de kritik Parti Meclisi toplantısı sonrası İzmir’de 11 ilçe adayının belirlenmesinin ardından sevinç ve isyan bir arada yaşanıyor.

Genel Merkez tarafından aday gösterilen isimler 30 Mart’ta parti adına sandığa gidecek olmanın gururunu yaşarken, şansını kaybedenler cephesinde isyan var!

- CHP BERGAMA’DAN TOPLU İSTİFA…

Bergama’da mevcut Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in yeniden aday gösterilmesine tepki gösteren ilçe yönetimi toplu halde istifa ederken Güzelbahçe’de aday adayı olan eski Belediye Başkanı Avkıran da Başkan Mustafa İnce’nin yeniden aday gösterilmesine çok sert tepki gösterdi. Avkıran hakkını partiye helal etmediğini söyledi.
 
Karara çok kızdığını belirten Avkıran hakkının yenildiğini söyledi. Avkıran, “Bana yapılan ayıptır. Bunca süre belediye başkanı iken cezaevinde boşuna mı yattım? Bu durum hiç hoş değildir. Bana niye sahip çıkılmadı. Partim beni hüsrana uğrattıÇok üzüldüm. Hakkımı bu partiye helal etmiyorum. Hiçbir zaman da etmeyeceğim.  Yazıklar olsun. Eğer aday gösterilseydim yüzde 80 oran ile belediye başkanı seçilirdim. Bizim de bir çevremiz, ağırlığımız var” dedi.
 
İNCE SÖZÜNDE DURMADI
Belediye Başkanı Mustafa İnce’yi Doğru Yol Partisi’nden getirerek meclis üyesi yaptığını daha sonra kendisi cezaevindeyken verdiği sözü tutmadığını söyledi. Avkıran, “Cezaevinden çıkınca Mustafa İnce istifa edecekti. Görevini bırakmadı. Ona da yazıklar olsun. Gelip Narlıdere’den ilçeyi yönetiyorlar. İlçe başkanı, belediye başkan yardımcısı ve yanlarındakiler Güzelbahçeli değiller. Şu anda 12 muhtarın 10’unun imzasını aldım. Bir grup genel merkeze bile gitti. Tam 8 bin üyenin imzasını almış birisiyim” diye konuştu.
 
HALK NE İSTERSE O OLACAK
Avkıran, yerel seçim sürecinin bitmediğini de ifade ederken yola devam kararı verdiğini de ifade etti. Avkıran, “Yarın arkadaşlarımla toplantı yapacağım. Halkım ne derse o olacak. AKP dışında her yerden aday olabilirim. Bağımsız da seçimlere girebilirim. Bir sıkıntım yok. Bunu yapanlara gerçeği göstereceğiz” ifadelerini kullandı. Avkıran’ın DSP ile görüştüğü, olmaması halinde bağımsız aday olabileceği öğrenildi.

TORBALI ADAY ADAYI İBRAHİM ÖZ DE İSTİFA ETTİ
CHP’de bir ‘isyan’ da Torbalı’da yaşandı. PM’de Ufuk Yörük’ün aday ilan edilmesi sonrası aday adayı Doktor İbrahim Öz partisinden istifa etti. Noter kanalıyla istifasını hayata geçiren Öz’ün bağımsız aday olacağı öğrenildi.

FOÇA'DA DA İSTİFA
Foça'nın mevcut belediye başkanı Gökhan Demirağ'ın yeniden aday gösterilmesinin ardından bu ilçede de istifa yaşandı. Foça Belediye Başkanlığı'na aday gösterilmeyen 23.dönem CHP İzmir Milletvekili Adayı Osman Mert, adayın seçimle değil de atamayla belirlenmesine tepki göstererek CHP'den istifa etti.Bir süre önce CHP Foça İlçe Başkanlığı görevinden ayrılarak Foça Belediye Başkanlığına aday adayı olan Osman Mert,CHP Genel Merkezi tarafından mevcut Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın ön seçim yapılmadan aday gösterilmesine tepki göstererek partisinden istifa etti.Gökhan Demirağ'ın atama yöntemi ile aday gösterilmesinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sorumlu tutan Mert, "Osman Mert'in rakibi Aziz Kocaoğlu olmuştur. Gökhan Demirağ CHP'nin değil Kocaoğlu'nun adayıdır" dedi.



DEMİRAĞ’DAN GÖVDE GÖSTERİSİ
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ partisi tarafından yeniden aday gösterilmesi sonrası ilçe örgütüyle buluştu. Foça'da, iki dönemdir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Demirağ; "Öncelikle, Parti Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, parti meclisimiz ve parti büyüklerimiz bize anlamlı bir görev verdi; hepsine teşekkür eder şükranlarımı sunarım. Cumhuriyet Halk Partili olmak bir ayrıcalıktır, hangi kademesinde görev alırsanız alın şerefli bir görevdir. CHP bayrağını en üste taşımak görevimizdir. Bu süreçte çok keyifli çok zevkli yarışlarımız oldu. Aday Adayı arkadaşlarımız Sayın Osman Mert ve Sayın Celal Çankaya’ya bu süreci centilmence geçirdikleri için teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunmak istiyorum. Bu süreçte bölünmeye parçalanmaya tahammülümüz yoktur. Katkısı olan tüm partili dostlarıma teşekkür ederim. Bu gücümü sizlerden ve partimden aldım. Yarın kalan projelerimize devam edeceğiz. Katıldığınız için teşekkür ederim.’’ dedi.
 
Başkanı Gökhan Demirağ’ın basın açıklamasına; CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, ilçe parti yetkilileri ve partili vatandaşlar katıldı. Belediye Başkan Aday Adayları’ndan Celal Çankaya; basın açıklamasının yapıldığı dakikalarda parti binasına gelerek, Başkanı Gökhan Demirağ’ı tebrik etti ve başarılar diledi.


YELEKLİ’DEN TEŞEKKÜR
Öte yandan Güzelbahçe’den aday adayı olan Uğur Yelekli yazılı bir açıklamayla teşekkür etti. Yeleki “Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe Belediye Başkan Adaylığına mevcut belediye başkanı Mustafa İnce gösterilmiştir. Aday adayı olduğum Güzelbahçe’de yeni dönemde CHP’nin kazanacağına inancımı belirtiyorum. Aday adaylığı kampanyası süresince beni destekleyen Güzelbahçeliler’e, CHP’li dostlarıma, basın kuruluşlarına ve değerli emekçilerine çok teşekkür ederim.  25 yıllık siyasi geçmişimde her zaman CHP’li olmanın verdiği sorumlulukla hareket ettim. Bundan sonra da CHP için üzerime düşen ne varsa yapacağımı bildirir, saygılar sunarım” dedi.
 
‘HOŞÇAKALIN DOSTLARIM’
CHP Güzelbahçe belediye başkan aday adayı Mustafa Gürkan, Güzelbahçe adayının mevcut başkan İnce olarak açıklanmasının ardından yazılı bir açıklama yaptı. Gürkan "Parti meclisimizin onaylamış olduğu aday listesi ülkemiz ve ilçemiz için hayırlı olsun. Biz ekibimizle birlikte, partimizin vermiş olduğu bu karara saygılıyız. Gereği neyse, harfiyen uyacağız. Parti meclisinin vermiş olduğu bu karar, aday adaylık sürecine konulmuş bir noktadır. CHP Güzelbahçe adayımız Mustafa İnce'ye başarılar diliyorum. Bu noktadan sonra Güzelbahçe'nin ihtiyacı olan şey birlik, beraberlik ve dayanışmadır" dedi.
 
Gürkan "Sınıfsız, sömürüsüz, tam bağımsız bir Türkiye  mücadelesi için illa bir koltuk ve makam sahibi olmak gerekli değildir. Cumhuriyet halk partisinin sade bir üyesi olarak faşizme karşı direnmeye devam edeceğiz. Güzelbahçe'de partimizin başarısı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hedefimiz cumhuriyet halk partisinin iktidar olmasıdır" şeklinde görüşlerini ifade etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gamze 19 Ocak 2014 Pazar 12:30

ertan avkırana tam destek hancerlendi en guzelını yaptı arkandayız sonuna kadar avkıran

Yorumu oyla      13      7  
yalı mahalleli 18 Ocak 2014 Cumartesi 10:00

İşte gerçek CHP li.Daha önce ege tv de canlı yayında seyrettiğim genç aday adayı Cem Yıldırım aday olmasamda partim kimi aday gösterirse resimlerini işyerimin camına asarım demişti. Bu sabah Cem Yıldırım ın işyerinin camında Mustafa İnce nin resmini gördüm kendisini tebrik ederim.

Yorumu oyla      14      8  
Halk 18 Ocak 2014 Cumartesi 02:28

Dikili için en doğru isim rıza gök tür

Yorumu oyla      11      7  
menemen 18 Ocak 2014 Cumartesi 01:52

menemen chp ömer güneyi aday göstermedi bizler menemen de ömer güneyi ak partide görmek istiyoruzzz saygılar

Yorumu oyla      12      6  
chp li 18 Ocak 2014 Cumartesi 00:29

Siz menderes de Ergün ü aday gösterin bakın ozaman istifalara.

Yorumu oyla      12      7  
Lombak 17 Ocak 2014 Cuma 20:36

Ertan Başkanın Güzelbahçe'yi alacağına inancım tam. Başarılar başkanım. Sonuçta CHPliler de seninle çalışmak durumunda olacak. Başarılar dilerim. Zaten ayrı gayrınız olmamalı. Sadece aday seçimi yanlış oldu. Senin gönlün zengin biliyorum. Saygılar.

Yorumu oyla      18      11  
tebrik 17 Ocak 2014 Cuma 19:17

Uğur Yelekli ve Mustafa Gürkan gerçek CHP li olduklarını gösterip her zaman CHP nin yanında olacaklarını belirtmeleri takdire şayandır.. Diğer aday adaylarına örnek olsun.. Kimin koltuk peşinde kimin partilşi olduğu ortaya çıkacaktır.

Yorumu oyla      23      11  
Mahmut Karakaplan 17 Ocak 2014 Cuma 19:10

Kendileri atanınca demokrasi var,atanmayınca,faşizm var ,aferin çifte standartcılar size.

Yorumu oyla      27      7  
bişi 17 Ocak 2014 Cuma 18:45

Chp genel merkezi, hakkında hiç bir şaibe olmayan dürüst, çalışikan ve güvenilir belediye başkanı olarak mustafa ince den yana tercihini kullanmıştır.

Yorumu oyla      22      11  
serco 17 Ocak 2014 Cuma 16:20

ertan başkanım herzaman yanındayız istifaların startını vermeni bekliyoruz. 8000 kişinin imzasının neler yapacağını sandıktada görecekler.akp,dsp MHP liler her partililer yanında bundan emin ol.sadecerantcılar yok.

Yorumu oyla      30      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Çapraz bağ’ kavgası: Totuk’tan Kertiş’e çok sert yanıt
Partisi tarafından Bayındır’a aday gösterildikten sonra yaşadığı talihsiz ...
Flaş! CHP İzmir’de kriz: Örgüt yönetiminden toplu istifa
CHP Bergama Örgütü Yönetim Kurulu aday belirleme sürecinde by-pass edildikleri ...
Yıldırım’dan tünel mesaisi: Kocaoğlu’na yanıt ve ‘aday’ açıklaması
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Büyükşehir ...
 
MHP'nin Büyükşehir Adayı Taşer'den trafik çıkışı!
Milliyetçi Hareket Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, ...
Ümit Yaldız yazdı: CHP İzmir’de değişim senaryoları
“Dün yazdığım gibi.. Bu seçimin Urla’sı Konak’tır. Bu seçimin Selçuk Karaosmanoğlu’su ...
Günaydın açıkladı: İşte CHP’nin seçim sloganı
CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Günaydın seçim ...
 
CHP’de kritik PM sonrası 4 flaş İzmir gelişmesi
Yerel seçim öncesi CHP İzmir’de adayları açıklanan ilçeler arasında yer ...
Topuklu Efe Nazilli'de iddialı konuştu
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Nazilli’yi ziyaret ederek nazilli ...
CHP İzmir’de adaylardan ilk tepkiler
PM toplantısı sonrası aday ilan edilen isimler Egedesonsöz’e konuştu.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva