HABERLER>SEÇİM 2015
17 Ocak 2014 Cuma - 13:05

Yıldırım’dan tünel mesaisi: Kocaoğlu’na yanıt ve ‘aday’ açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım Konak Tüneli Varyant Viyadüğü’nde incelemelerde bulundu. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, Başkan Kocaoğlu’na yanıt verirken ilçe adaylarının ne zaman açıklanacağını da duyurdu.

Yıldırım’dan tünel mesaisi: Kocaoğlu’na yanıt ve ‘aday’ açıklaması

EGEDESONSÖZ - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım seçim çalışmaları kapsamında İzmir turunu sürdürüyor.

- KARABURUN'A 'YILDIRIM' GÜVENCE...

AK Parti Büyükşehir Adayı Yıldırım haftanın son günü mesaisine Konak Tüneli’nden başladı. Tünelin Varyant girişini inceleyen ve Bahri Baba Parkı şantiyesine giden Yıldırım, burada işçilerle selamlaştı, sohbet etti.

Tünelle ilgili Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu’ndan bilgi aldı. Konak Tünelleri’nin yüzde 60’ının tamamlandığını dile getiren Yıldırım, “Bu yıl içinde hizmete girecek. İlçe adaylarını da 19 Ocak’ta açıklamayacağız. Önümüzdeki hafta sonuna kaldı” dedi. 



500’E YAKIN KAZIK ÇAKILDI
Bölgedeki tarihi yapıların ve mevcut düzenin bozulmaması için 500’e yakın kazık çakıldığını anlatan Yıldırım, “Konak Tünelleri’ni Konak Meydanı girişindeyiz. Burada bölge müdürümüzden bilgi aldık. Kapsamlı olarak çalışmaları yerine gördük. Daha geniş bir çalışma var. Daha sonra aç-kapa yapılar yapılmadan önce tüm betonarme yapılar tamamlandı. Şimdi içerisindeki toprak boşaltılıyor. Tünel ortaya çıkacak. Yaklaşık bu şekilde 60 metrelik bir kazı işi var. 27 metresi tamamlandı. Bu sene içerisinde proje tamamen bitecek. Buradan Yeşildere’ye trafiği vermeye başlayacağız. Yeşildere tarafında da Türkiye’nin en büyük çaplı katlı seviyeli döner kavşağı hizmet vermeye başladı. Onun ucundan Buca tarafına 1300 metrelik belediyenin yaptığı viyadüklü yol ile bağlanmış oldu. Tünellerin tamamlanmasıyla birlikte şehir içi trafik Konak Meydanı’ndan Alsancak’a gitmeden buradan direk arka yola verilmiş olacak. İzmir’in kalbi sayılan bölge tamamen rahatlamış olacak. Yüzde 60’ı tamamlandı. Zemin şartlarına doğru buradaki çalışmalar bazen hızlanıyor, bazen yavaşlıyor. Sıvılaşma olduğu zaman çalışmalar yavaşlayabiliyor. Gerekli emniyet tedbirleri alınarak çalışmalar yapılıyor. Kazılardan çıkan tarihi eserler müzeye teslim ediliyor” diye konuştu. 



KOCAOĞLU’NA YANIT VERDİ
Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “Ankara ve İstanbul’da metro için para aktarıldı. İzmir için aktarılmıyor” şeklindeki sözlerini de gazetecilerin sorusu üzerine cevapladı.

Yıldırım, “Biz İzmir’de metro çalışması yapmıyoruz. Hızlı tren çalışması yapıyoruz. Üçkuyular-Üçyol metro çalışmasını belediye yapıyor. Onun dışında başka metro çalışması hatırlamıyorum. Ne zaman bitecek onu da bilmiyorum” dedi.

İlçe adaylarını 19 Ocak’ta açıklamayacaklarını anlatan Yıldırım, “19 Ocak’a yetişmiyor. Çalışmalar tamamlanamadığı için bu hafta sonu açıklanmayacak. Önümüzdeki hafta sonuna kaldı” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
17 Ocak 2014 Cuma 16:47

buca belediyesi kapalı havuz yapıyor.hizmet var:)))))))

Yorumu oyla      11      7  
SADECE VATANDAŞ 17 Ocak 2014 Cuma 16:44

Ne metro ve hızlı tren farketmez. Şu bakanlıkça devralınan hatlara artık başlasalar yeter. Kaç yıl oldu? Tık yok.

Yorumu oyla      14      5  
Necati Bala 17 Ocak 2014 Cuma 16:36

Şehre bu kadar yabancı bir aday işte Sn. Yıldırım. Ne demek "Onun dışında başka metro çalışması hatırlamıyorum. Ne zaman bitecek onu da bilmiyorum"?

Yorumu oyla      14      6  
İZMİR'Lİ 17 Ocak 2014 Cuma 15:45

Buca'nın metro hattını yapmayanlara,engel olanlara ve yapmayı düşünmeyenlere bırak oy vermeyi hakkımızı da asla helal etmiyoruz.Öğrenci ilçesi koca Buca perişan durumda .Yeter artık üvey evlat muamelesi görmekten bıktık.Çıkın bize hangi yatırımı hangi sürede yapacağınızı dürüstçe anlatın ve yapmadığınızda istifa edeceğinizi yemin edin.Hadi göreyim sizi..

Yorumu oyla      18      6  
private35 17 Ocak 2014 Cuma 15:17

ayıp dediği binalinin hatırlamıyor ama izmir millet vekili, ve şimdide izmir belediye adayı, hatırlatalım buca ve Halkapınar otogar metro hattı ankara metrosonu devir alınca çıkardığınız yasayla sizin olmuştu, hayırlısı artık.

Yorumu oyla      21      6  
17 Ocak 2014 Cuma 14:36

belediyenin 2015 gibi yeni metro hatlarına başlaması lazım.Yoksa 2030 a anca bitecek.buca metrosu 8 km yapılacak.maliyeti 448 milyon ya da en fazla 720 milyon olur.yıl da 40 milyon ayırsalar bu iş olur.çek krediyi yap gitsin.

Yorumu oyla      11      16  
miisafiir 17 Ocak 2014 Cuma 14:02

Sevgili Binali Yıldırım,İstanbul da metro,hızlı tren,marmaray,Ankara da da metro,ankaray ve hızlı tren çalışması yaparken İzmir biz metro yapmıyoruz hızlı tren yapıyoruz derken acaba alay mı ediyorsunuz yoksa verecek cevabınız mı yok?İzmir de İzban'ı ilk önce şehir içinde doğru düzgün 4-5 dakika da bir çalıştırın sonra Selçuk'a,Bergama'ya uzatın.Torbalı 2-3 aya açılıcak.Peki tren var mı? yok.Ee?Bu yıl hani İzban'a 3.hat ve Kemer-Şirinyer arası tünele alınacaktı?Selçuk'a uzatıp ne yapacaksınız?İlk önce buradaki sorunları çözün sonra uzatın biz de keyifle gidip gezelim.Ama ...

Yorumu oyla      29      8  
HAYRET BİR ŞEY 17 Ocak 2014 Cuma 13:49

Tüm İzmirliler AKP'ye ve Binali Yıldırım'a hak etttiği cevabı vermeli. Neymiş, İzmir'de METRO çalışması hatırlamıyormuş. Üçkuyular-Narlıdere Hattının Zemin Etüdleri bile 2005 yılında bitmişti. Üçyol-Tınazpe(BUCA) Hattının güzergahı istasyon yerleri bile belli, Aynı Şekilde Halkapınar-Otogar Projesi Detay çalışmaları aşamasında Bakanlığa devredileli yıllar oldu. BU KADAR PİŞKİNLİĞE PES doğrusu. SİZ İZMİRLİLERLE ALAY MI EDİYORSUNUZ?

Yorumu oyla      31      13  
17 Ocak 2014 Cuma 13:45

İzmir'de hızlı tren çalışması derken?

Yorumu oyla      25      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'nin Büyükşehir Adayı Taşer'den trafik çıkışı!
Milliyetçi Hareket Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, ...
Ümit Yaldız yazdı: CHP İzmir’de değişim senaryoları
“Dün yazdığım gibi.. Bu seçimin Urla’sı Konak’tır. Bu seçimin Selçuk Karaosmanoğlu’su ...
Günaydın açıkladı: İşte CHP’nin seçim sloganı
CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Günaydın seçim ...
 
CHP’de kritik PM sonrası 4 flaş İzmir gelişmesi
Yerel seçim öncesi CHP İzmir’de adayları açıklanan ilçeler arasında yer ...
Topuklu Efe Nazilli'de iddialı konuştu
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Nazilli’yi ziyaret ederek nazilli ...
CHP İzmir’de adaylardan ilk tepkiler
PM toplantısı sonrası aday ilan edilen isimler Egedesonsöz’e konuştu.
 
Soyoğul yazdı: Pekdaş Konak’tan başka ilçe ihtimali için ne dedi?
Aday adaylığı tartışma konusu olan Baro Eski Başkanı bu kez talip olduğu ...
Flaş! CHP İzmir’de 11 daha belli oldu: 2 ilçede kriz!
Kritik PM zirvesi sonrası 11 ilçenin adayı açıklandı.
Taşer çok iddialı: Merkez sağı MHP’de birleştireceğiz!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Büyükşehir Adayı Murat Taşer, partisinin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva