HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Temmuz 2024 Pazartesi - 09:17

Büyükşehir CHP Grubu’ndan 'suya zam' açıklaması: En çok bizi üzüyor!

Tartışmalara neden su zammı ile ilgili açıklama yayımlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Grubu “Elbette zam kararı almak en çok bizi üzüyor. Arkadaşlarımızla birlikte önümüzdeki sayısal veriler doğrultusunda en düşük oranlı artışları yapmaya, maliyet artışlarını faturalara minimum düzeyde yansıtmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir CHP Grubu’ndan  suya zam  açıklaması: En çok bizi üzüyor!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubu, İZSU olağanüstü genel kurulunda alınan zam kararı ile ilgili yazılı açıklama yayımladı.

Ekonomide yaşananların kamu hizmeti veren kurumları da etkilediğinin mesajının verildiği açıklamada elektrik ve akaryakıt zamlarından kaynaklı suya zam yapmanın kaçınılmaz olduğu vurgulandı. Açıklamada Başkan Tugay’ın talimatı ile suyun maliyetini düşürecek adımların hayata geçirilmesi yönünde adımlar atıldığı da vurgulandı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

İZSU Genel Müdürlüğü’nün 28 Haziran tarihindeki olağanüstü genel kurulunda aldığı karar doğrultusundasu fiyatlarına ilişkin yapılan düzenleme hakkında bir değerlendirmeyi İzmirlilerle paylaşma zorunluluğu doğmuştur.

Özellikle iktidar partisi temsilcilerinin kamuoyuna verdikleri demeçleri hayret ve ibretle izlemekteyiz. Bu arkadaşlarımızın, sanki Türkiye’de yaşadıklarının farkında değilmişçesine, sanki ülkede toz pembe bir ekonomik tablo hakimmiş gibi İzmir’de yerel yönetim tarafından keyfi fiyat artışlarına gidildiği şeklinde bir algı oluşturma çabası içine girdiğini görmekteyiz.

Bugün ülkemiz etkisi her geçen gün ağırlaşan bir ekonomik yıkım yaşamaktadır. Bu yıkım sadece bireyleri, toplumun ezilen kesimlerini değil, kamu hizmeti veren kurumları da etkilemektedir.

Dolayısıyla, hükümetin yeni yaptığı %38’lik elektrik zammı, bir yıl içinde akaryakıt fiyatlarının neredeyse iki misline çıkması, inşaat maliyetlerinin %70’i aşan artışı düşünüldüğünde su fiyatına kısmen zam yapmak kaçınılmaz olmuştur.

TÜİK’e göre yüzde 75, gerçekte çok daha yüksek orandaki enflasyonu yok sayarak su fiyatı üzerinden halkçılık yapmak inandırıcı bir yaklaşım değildir.

Elbette zam kararı almak en çok bizi üzüyor. Arkadaşlarımızla birlikte önümüzdeki sayısal veriler doğrultusunda en düşük oranlı artışları yapmaya, maliyet artışlarını faturalara minimum düzeyde yansıtmaya çalışıyoruz.

Yasa gereği İZSU Genel Müdürlüğü su tarifelerini maliyetler çerçevesinde belirlemek zorunda. Kurumun su satışı dışında başka bir geliri de yok.

İZSU yatırımcı bir kuruluş. Kentteki 30 ilçeye, 24 saat, kesintisiz, içilebilir su temin ediyor, yeni içme suyu şebekeleri, içme suyu arıtma tesisleri kuruyor, tüm şehrin atık sularını topluyor, atık su arıtma tesislerini kesintisiz işletiyor, körfezin temizliği için yatırımlar yapıyor.

Tüm bu hizmetlerin maliyeti de enflasyondan ne yazık ki doğrudan etkileniyor. 

Buna rağmen su ve atıksu tarifesinde son yapılan artıştan 0-4 m3’lük ilk kademenin muaf tutulmasını sağladık. Bu mali yükün İzmir halkına olabildiğince az yansıması için geçtiğimiz ay en çok su tüketiminin olduğu 0-4 m3’lük bir kademe aralığı belirlenmiş ve satış ücretine de %25 indirim yapılmıştı. Son düzenlemede de bu kademede herhangi bir artış yapılmamıştır. Tüm bu indirim ve artışlar bir arada düşünüldüğünde aslında Sayın Cemil Tugay göreve geldikten sonra suya ortalama yüzde 26 zam yapıldığı görülmektedir. Bu artış, son 1 yıllık resmi enflasyon olan yüzde 75’in hayli altında kalmıştır. 

Ayrıca Başkanımız Sayın Cemil Tugay göreve geldiği günden itibaren suyun maliyetini düşürecek adımların hayata geçirilmesi yönünde talimatını vermiş, bu kapsamdaki çalışmalar başlamıştır. Başta enerji verimliliği olmak üzere kurumun her noktasında verimlilik çalışmaları yürütülerek sabit giderler azaltılacaktır.

Tüm bu adımlardan sonra su fiyatı üzerinde maliyet artırıcı unsurlar ortadan kaldırılıp daha uygun fiyata su satılacak ve aynı zamanda gerekli yatırımlar da aksatmadan yapılabilecektir.

Saygılarımla…

 
Fransa'da halk sokakta: Aşırı sağa karşı protesto
 
Büyükşehir'den sağlıklı yaşam atağı
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 1 Temmuz 2024 Pazartesi 17:30

üzülünce %45 yapmışlar. demekki üzülmeseler ve kurumsal düşünseler %70 falan yapıcaklar. yatın kalkın CHP ye dua edin adamlar üzülmüşler.

Yorumu oyla      1      0  
Foçalı 1 Temmuz 2024 Pazartesi 14:23

CHP sadece karşısında AKP var diye bu oyları alıyor.Maalesef hala başarılı olduğunu düşünüyor ve bundan dolayı kazandığını sanıyor.%80 Chp Belediyesi bu durumdan faydalanıyor ve maalesef personelle dolu olan belediyeleri besleyebilmek için aynen TÜRKİYE ölçeğinde olduğu gibi bu belediyelerde bütün zorluğu vatandaşa yüklüyorlar.Yani sonuç olarak GENEL de yapılan neyse CHP li Belediyeler de YEREL de aynı şeyleri yapıyor.Öğrendiler baka baka GENELE. Vah milletin haline...

Yorumu oyla      4      0  
sarnıç göçmenleri 1 Temmuz 2024 Pazartesi 14:06

Sizin için bimden büyük rulo havlu kağıdı siparişi vereceğim gözyaşınızı ve üzüntünüzü ancak o paklar yalancı lar iş başında utanmazlar çıkıp birde demeç veriyorsunuz

Yorumu oyla      1      0  
ÜZÜLENLER KLÜBÜ 1 Temmuz 2024 Pazartesi 13:04

Allahtan üzülmüşsünüz :) Üzülmeseydiniz bu halk ne yapardı? Feragat edin huzur haklarınızdan, komisyon ücretlerinizden biz de üzüldüğünüze inanalım. Seçimden önce İZMİR DÜNYANIN EN PAHALI SUYUNU KULLANIYOR. İNDİRİM YAPACAĞIZ diyenler de okur umarım bu satırları. İktidar gibi ne derseniz tersini yapmaya başladınız....

Yorumu oyla      5      0  
İktidara hazırlık . Dünya petrol fiyatları arttı 1 Temmuz 2024 Pazartesi 12:29

Hazır üzülmüşken , 2 ay sonra tekrar suya , ulaşıma zam yapın . Yapılan % 45 ‘lik zam , Haziran ayında tüketilen su için , 1 Temmuz da okunan sayaçlara yansıtılacak mı . O koltuklara talip olmadan önce , 30 ilçeye kesintisiz su sağlamanın , , 30 ilçeye toplu ulaşımı sağlamanın asli göreviniz olduğunu bilmiyormudunuz . Makul olan bir fiyat artışı tamam da . Kenti yönetememenin faturasını vatandaşa yüklemeyin . Belediyelerde fazladan çalışanlar , gereksiz harcamalar, israf kimin cebinden çıkacak . Her ay bir ilçede Meclis toplantıları düşüncesi bile israf .

Yorumu oyla      4      0  
Laf çok, icraat sıfır 1 Temmuz 2024 Pazartesi 12:28

Suyun maliyetini düşürecek hangi adımlar atıldı? Tek tek sayar mısınız?

Yorumu oyla      3      0  
1 Temmuz 2024 Pazartesi 11:28

Üzülmüşlermiş. Niye yüzde 25 indirim sözü verdiniz seçimden önce??

Yorumu oyla      9      1  
1 Temmuz 2024 Pazartesi 11:15

Karşılıklı ağlayın da görelim nasıl üzülmüşsünüz? Bunlara ana babasına bile üzülmez vatandaşına üzülecekmiş. Hayatları yalan dolan.

Yorumu oyla      15      1  
CEMİL YAPAR 1 Temmuz 2024 Pazartesi 11:06

TOPLUTAŞIMAYA ZAM SUYA ZAM BENİM ADIM CEMİL.

Yorumu oyla      9      1  
1 Temmuz 2024 Pazartesi 10:58

Aman üzülmesin chp li meclis üyeleri hatta biraz daha zam yapsınlar ki kalplerine biraz huzur gelsin. Başka türlü üzüntüleri gitmez çünkü. Hatta bir kaç vatandaş gitsin bu soytarıları teselli etsin

Yorumu oyla      12      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir ekipleri can dostları yangından korudu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanlığı’na ...
Yangınlardan sonra Sengel'den açıklama
Dün gece Selçuk sınırları içerisindeki Arvalya Mevkii ve Pamucak Bölgesinde ...
Sengel'den yanan ormanlar için dayanışma çağrısı: Çok dikkatli olalım!
Selçuk’ta Arvalya Mevkii ve Pamucak Bölgesini etkisi altına alan orman ...
 
Başkan Tugay'dan tüp faciasına yerinde inceleme: Yaralarımızı saracağız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Torbalı Ayrancılar ...
Tugay'dan TMSF'ye flaş teklif: Binayı yapın, Basmane'yi alın!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın TMSF'ye, Konak'ta depremin ...
Atatürk’ün Urla’ya gelişi coşkuyla kutlandı
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Urla’yı ...
 
Narlıdere'de altyapıya özel önem!
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ...
Buca, yangının yaralarını sarıyor!
Selçuk'ta çıkan orman yangınlarına müdahale etmek için bölgeye giden Buca ...
Girne otoparkı yeniden hizmette!
Karşıyaka Belediyesi, Girne Kültürpark ile Yeraltı Otoparkı’nda yürüttüğü ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva