HABERLER>GÜNCEL
1 Temmuz 2024 Pazartesi - 13:30

Araştırmacı Yaldız İzmir'deki ‘mülteci’ tablosunu çizdi: Bazı mahallelerde Türk seçmen bulamıyoruz!

Mülteci tartışmaları hakkında konuşan Gazeteci - Yazar ve İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız, “Bazı mahallelerden insanlar neredeyse çekilmiş durumda. İzmir’de de araştırma şirketi olarak kapı kapı dolaşıp Türk seçmen bulamadığımız yerler oluyor. Bu güvenlik endişesi, mültecilerin gelişi ile daha güvensiz hale geldi büyükşehirlerimiz. Bunu çözdüğü halde ekonomik açıdan büyük sorun olduğunu düşünmüyorum. Ancak Suriye ile normalleşmenin ardından özellikle Suriyelilerin yavaş yavaş misafirliklerini sonlandırılması gerekmektedir” dedi.

Araştırmacı Yaldız İzmir deki ‘mülteci’ tablosunu çizdi: Bazı mahallelerde Türk seçmen bulamıyoruz!

EGEDESONSÖZ - Türkiye'de sık sık gerilimlere neden olan mülteci krizi dün Kayseri'de yaşanan taciz iddiası ile yeniden alevlendi.

İddiaya göre mülteci bir kişinin küçük bir çocuğu istismar ettiğinin kentte yayılması sonrası çok sayıda vatandaş ayaklanırken özellikle Suriyelilerin yaşadığı alanlara giderek eylemler düzenlemiş ve polis müdahalesi ile karşı karşıya kalmıştı. Yaşanan süreç sonrası gerginlikler yaşanırken Sonsöz TV’ye konuk olan Gazeteci - Yazar ve İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız gündemi değerlendirdi.



NORMALLEŞMEYE BAĞLI
Yaşanan süreçte Zafer Partisi gibi siyasi partilerin yükselişinin sorulmasına yanıt veren Yaldız, “Zafer Partisi kendisine mülteci karşıtı politikalar üzerine bir zemin yakaladı. Zafer Partisi tabelaya girdi. Bu yerini artırması ne kadar mümkün olur o, bu alandaki normalleşmeye bağlı. Hükümet bu alanda… Polisiye adli olaylar toplumun güvenlik endişesini arttıran olaylar siyasal akımlara  da katkı sağlayıp besliyor” dedi.

İZMİR’DE BİLE TÜRK SEÇMEN BULAMADIĞIMIZ YERLER VAR
Suriyelilerin güvenlik sorunu olarak görüldüğünü belirten Araştırmacı Yaldız, “Araştırmalardan çıkan sonuç şu; Suriyelilerle ilgili temel mesele ekmeği bölmeleri, ucuz işgücü olarak yer almaları olduğu sanılıyor. Ancak değil. Asıl mesele güvenlik. Mültecileri sorun olan görenlerin büyük çoğunluğu mültecileri güvenlik sorunu olarak görüyor. Ekonomik sorundan ziyada bir güvenlik sorunu olarak algılanıyor. Başta İstanbul olmak üzere ülkemizi büyük şehirlerinin güvenilirlik durumuna çok ciddi zarar verdi. Kadınlarımız bundan 10 yıl önce rahatlıkla gece yarısı yalnız başına dolaşabilirken, şimdi bırakın ailesini, farklı yapıların endişelenmesini, kendileri bu tedirginliği yaşıyor. Büyük güvenlik sorunu var. Bu sorun çözüldüğünde ekonomik olarak mülteciler sorun değil. Aksine belki de bir çözüm ülke ekonomisini işlemesi açısından. Türkiye'de Afganlar olması belki hayvancılık bitecek. Ancak şehirlere gelen karanlık yollardan para kazanmaya çalışan birbirini öldürenler… 3-4 farklı ırkın karıştığı adli olaylar var. Bazı mahallelerden insanlar neredeyse çekilmiş durumda. İzmir’de de araştırma şirketi olarak kapı kapı dolaşıp Türk seçmen bulamadığımız yerler oluyor. Bu güvenlik endişesi, mültecilerin gelişi ile daha güvensiz hale geldi büyükşehirlerimiz. Bunu çözdüğü halde ekonomik açıdan büyük sorun olduğunu düşünmüyorum. Ancak Suriye ile normalleşmenin ardından özellikle Suriyelilerin yavaş yavaş misafirliklerini sonlandırılması gerekmektedir. Bu yönde politika yapanların toplumda karşılığı olduğu görülmektedir. Ata İttifakı ve benzer partiler oyları sırf bunun için almadılar. Siyasette yeni bir arayış var. Bu arayışa da özellikle yeni nesilde. 35-40 yaş altı yeni seçmen mevcut siyasi liderlerin ulaşması çok mümkün değil. Yeni seçmene ulaşma konusunda aksiyon alan partiler, daha radikal sağ söylemlerle toplumun karşısına çıkan toplumlar başarılı oluyor. Bu sadece ülkemizde değil tüm Avrupa’da öyle” ifadelerini kullandı.  

 
22 yıldır korunan altın kemer müze vitrininde
 
İzmir Körfezi’nde Kabotaj Bayramı coşkusu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 1 Temmuz 2024 Pazartesi 17:19

izmir gene sığınmacı konusunda çok kötü durumda değil. siz istanbulu görün. mesela Gaziantepi görün derim. Antep te uçaktan iniyorsun taksici suriyeli. otele gidiyorsun bavulunu taşıyan çocuk suriyeli. yemeğe gidiyorsun servis yapan garson arap. Zaten bu işin İzmiri ,istanbulu veya antepi yok !! bu iş ülke çapında zıvadan çıktı gidiyor. şimdiden vatanşlıks ayısı ciddi bir boyutta 20 yıl sonra ülkede kürt vatandaşımızdan daha fazla söz hakkına sahip olacaklar.

Yorumu oyla      1      0  
BALLIKUYU 1 Temmuz 2024 Pazartesi 14:25

BALLIKUYU ZENGİN GÖÇMEN MAHALLESİ İDİ, SONRA KÜÇÜK MARDİN OLDU ŞİMDİ KÜÇÜK SURİ SONRA AFRİKA VE AFGAN MAHALLE OLDU. 1998 KENTSEL DÖNÜŞÜM BEKLİYORUZ

Yorumu oyla      3      0  
1 Temmuz 2024 Pazartesi 14:06

Pek inandırıcı değil: Türkiye de suç işleyenlerin derhal gönderildiğine tanık oldum

Yorumu oyla      1      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DEÜ'den Kabotaj Bayramı'nda bir ilk: Deniz Hukuku Akademisi açıldı
Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ), Türkiye’de bir ilk olarak “Deniz Hukuku ...
Irak'ın kuzeyinde 2 terörist etkisiz hale getirildi
Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 2 PKK/YPG’li terörist ...
Şırdancı faciasında yeni detaylar!
İzmir'in Torbalı ilçesinde 5 kişinin öldüğü, 63 kişinin yaşandığı patlamanın ...
 
Menderes neronu hakkında karar!
İzmir'in Menderes ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına ilişkin gözaltına ...
Görgü tanıkları tüp faciasını anlattı: Mahşer yeri gibiydi!
İzmir'in Torbalı ilçesinde dün meydana gelen ve 5 kişinin ölümü 63 kişinin ...
İzmir'de DEAŞ baskını... 9 gözaltı!
İzmir'de, terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı.
 
Torbalı'daki tüp faciasında 2 tutuklama!
İzmir'in Torbalı ilçesinde 5 kişinin öldüğü, 63 kişinin yaralandığı patlamaya ...
İzmir'de faciadan dönüldü... Yürüyen merdiven çöktü!
İzmir Metro'sunda, arızalanan yürüyen merdivenin ters yönde hareket etmesi sonucu 11 kişi yaralandı.
Bakanlık açıkladı: Haftanın 1 günü kapalı olacak
Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva