HABERLER>SEÇİM 2015
17 Ocak 2014 Cuma - 14:00

Flaş! CHP İzmir’de kriz: Örgüt yönetiminden toplu istifa

CHP Bergama Örgütü Yönetim Kurulu aday belirleme sürecinde by-pass edildikleri gerekçesiyle istifa etti.

Flaş! CHP İzmir’de kriz: Örgüt yönetiminden toplu istifa

EGEDESONSÖZ – CHP’de Parti Meclisi’nde yapılan kritik toplantı sonrası 11 ilçe adayının açıklanmasının ardından tartışmaların ardı arkası kesilmiyor. PM zirvesinde yaşanan sancılar İzmir’de de taşındı.

CHP Bergama İlçe Başkanı Özkan Türkdoğan ve Yönetim Kurulu, Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in yeniden aday gösterilmesinin ardından süreçte il örgütü ve Genel Merkez tarafından by-pass edildiklerini ileri sürerek topluca istifa etti.

İŞTE YÖNETİM KURULUNUN AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe yönetim kurulu görevimize 7 Nisan 2012 tarihli ilçe olağan kongresinde seçilerek göreve geldik. Bugüne kadar tabanın açık ara oy farkıyla tarafımıza vermiş olduğu bu görevi tüzük yönetmelik genelgeler ile parti il yönetimi ve genel merkez tarafından gönderilen yazılı bildirimler ile Parti disiplin ve kültürüne bağlı olarak yerine getirdik. Tüm siyasal faaliyetimizi maddi ve manevi imkanlarımızı kullanarak yaz demeden kış demeden gece demeden gündüz demeden yorulduk demeden fedakarlık esasına göre yaptık. Bu konuda tabanımızın beklentilerini yerine getirmek ve onları layıkıyla temsil etmek bakımından alnımız aktır. Özel hayatımızda ve günlük yaşantımızda ve sosyal ilişkilerimizde Cumhuriyet Halk Partisi üyesine yakışır tavır ve davranış içinde olduk. Bu fedakarlığa ailelerimiz ve çocuklarımız da özveri ile dahil olmuşlardır. Bu hizmeti ideolojimize ve parti menfaatimize uygun olarak yapmaktan onur duyuyoruz.
 
2014 yılı Mart ayında yerel seçimler yapılacaktır. Genel merkez tarafından bu start verilmeden önce parti tabanımı bizlere müracaat ederek ön seçim dilek ve temennisinde bulunmuşlardır. Hatta bu konuda Yargıtay’a göre kesinleşen 2185 üyeden 1400 üye (oransal olarak % 60 ı)yazılı olarak imza toplayarak bu talebini yinelemişlerdir. Bizler de parti tabanının tüzükten kaynaklanan bu haklı talebini imza klasörleriyle birlikte ve üstelik yönetim kurulunca karar alarak gerek il başkanlığına gerekse genel merkeze bu talebi taşıdık. Tabanın bu istek ve düşüncesini her türlü ortamda ayrıca sözlü olarak dile getirdik. Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun 34. Kurultay’da seçilirken vaat ettiği önseçim söylemi ve bu süreç içinde bazı yerlerde temayül yoklamasının yapılmış olması bizlere ve parti tapanımıza umut ve ilham vermiştir. Sayın Genel Başkanımız Kemak Kılıçdaroğlu aday belirleme sürecinde defalarca “bir oy fazla kiminle alacaksak adayımız o olacaktır” “mutlaka örgütün ve seçmen kitlesinin görüşü alınacaktır” ifadesini kullanmıştır. Bizlerde en yüksek oyla Bergama Belediye Başkanlığını yeniden partimize kazandırmayı hedefleyerek çalışmalarımızı yürüttük.
Ancak gelinen noktada:
1-Önseçim (veya eğilim yoklaması) yapılmamıştır.
2_İlçe yönetim Kurulumuzun görüşü alınmamıştır.
3-İlçe örgütümüzün görüşü sorulmamıştır.
4-İl Başkanlığı dar bir ekip anlayışı ile yanlı hareket etmiş, Genel Merkezide yanıltmıştır.
5-Komisyonda görevli Genel Başkan yardımcımız Gökhan Günaydın İl Başkanı ile birlikte Zeytindağ beldesine gelerek ve yalnızca Bergama Belediye Başkanını çağırarak bir görüşme yapmıştır. Bu görüşmede İlçe Yönetimine ve İlçe Başkanına bilgi verme ihtiyacı dahi duyulmamıştır. Görüşmenin içeriği bilinmemektedir.
 
Partimizin genlerinde mevcut olan tabanın iradesinin alınması yönünde hiçbir mekanizma işletilmemiştir. Parti içi demokrasi havada kalmıştır. Parti üyelerimizin ve seçmenimizin özgür irade ve talepleri dikkate alınmamıştır.
   
Sosyal demokrat bir partide ve ideolojide asıl olan kararların aşağıdan yukarı doğru verilmesidir. Yani tabanının sesine kulak verilmesidir. Ama tam tersi bir süreç yaşanmıştır. İlçe yönetimimiz ve örgütümüz bir kapıkulu ve konu mankeni değildir. İlçe yönetimi tabanın kendine verdiği görevi yapabilmek için her türlü fedakarlığı yapmıştır. Bu koşullar altında gelinen noktada Parti tabanına duyduğumuz saygı sorumluluk ve demokrasi anlayışımız çerçevesinde İlçe yönetim kurulu görevimizden istifa ediyoruz. Amacımız tartışma ve kavga çıkarmak,süreci zorlaştırmak değildir. İlkelerimizle geldik,dik durduk ve onurumuzla gidiyoruz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HADİ ORDAN BE 17 Ocak 2014 Cuma 23:52

Bergama'daki olay basit bir siyasi hazımsızlık olayıdır. İzmir'in uzak ilçesi olunca pek bilinmez ama Bergama'ya 2009'da yeni bir Yılmaz Büyükerşen seçilmiştir ve adı da Mehmet Gönenç'tir Şimdi istifa eden yönetim, 5 yıl boyunca adama kan kusturdu, 5 yılda kentte küçük çaplı bir devrim yapan adamın tek bir icraatını sahiplenmedikleri gibi, çelme takmak için ellerinden geleni yaptılar. Şimdi defolup gittiler. Parti için büyük şanstır. Mehmet Gönenç Bergama'nın taze karanfilli köy ekmeği kadar temiz bir insandır. Bergamalı bile olmayan Trabzon hurması ile Kars kaşarları umarım dönmemek üzere gitmişlerdir.

Yorumu oyla      24      5  
adsız 17 Ocak 2014 Cuma 21:07

Dikilide de aynı şeyler olabilir. Yanlış adayla girerseniz.

Yorumu oyla      12      13  
PARTİLİ 17 Ocak 2014 Cuma 16:34

CHP de demokrasi var diyenler hayal görüyor.AKP nin değişik versiyonu hepsi bu.İzmir'i CHP gözden çıkardı demekki.halkın istemediği adayları gösteriyor.Açıklanmayan merkez ilçelerde de aynı şeyi yapacak bu CHP yönetimi. Değişim şart aslında.toplum içinde korumasız gezemeyen belediye başkanları yine gösterilecek.CHP nin isminde HALK var ama gelgörki uygulamada halktan kopuk.Anketlere göre adayların belirleneceği söyleniyor ama onu bile yapmıyorlar Partiliyi kandırmayın artık.Cebinde parası olanlar ve arkasında genel merkezde dayısı olanlar aday gösteriliyor.Halkı mecbur bırakıyorlar fakat halkın tepkisi sert olur.İzmir CHP nin kalesi değil bunu bile göremiyorlar bu kente Özfatura 2 dönem başkanlık yaptı.İzmir iyi bir izleyici ve özgürlüküne düşkün bir kent dayatmalara karşı bir kent inşallah açıklanmayan ilçelerin büyük bölümünde değişim yaparlar.kadın aday bile açıklanmadı daha %33 olarak uygulansa enaz 3 tane kadın aday göstermeli.birde 30 senedir meclis üyesi olanlar var artık onları emekli yapın göstermeyin illada gösterecekseniz birertane bastonda hediye etisin CHP genel merkezi.

Yorumu oyla      18      12  
Hüseyin Alçakdağ 17 Ocak 2014 Cuma 16:19

38 kişi diğer tarafa oy verse kazanamayacak, Açık ara kazandık diyor. Mehmet Gönenç Parti tabanının tercihi; dürüst,ahlaklı,genç ve BERGAMALI biridir. Yönetimin istediği kişi aday gösterilmeyince istifalar gelmiş,Chp için hayırlı olmuştur. Bergama için hayırlı olması için ise, istifa edenlerin partiden de istifa etmeleri gerekmektedir.

Yorumu oyla      25      12  
PARTİLİ 17 Ocak 2014 Cuma 15:54

7 NİSAN 2012 TARİHLİ BERGAMA OLAĞAN İLÇE KONGRE SONUÇLARI : KAZANAN LİSTE 234 , DİĞER LİSTE 157 , FARK 77 BİLGİNİZE.

Yorumu oyla      17      8  
YORGUN DEMOKRAT 17 Ocak 2014 Cuma 15:06

UYANIN SOSYAL DEMOKRAT ARKADAŞLARIM UYANIS ARSLAN DEMOKRATLAR UYANIN DEVRİMCİ HÜMANİST DAVA ARKADAŞALRIM UYANINDA ATAMIN PARTİSİNE YAPILAN OPERASYONLARI GÖRÜN ARTIK UYANIN

Yorumu oyla      19      25  
YORGUN DEMOKRAT 17 Ocak 2014 Cuma 15:04

BU DAHA BAŞLANGIÇ ÇÖZÜLMEYE DEVAM

Yorumu oyla      16      27  
vay vay 17 Ocak 2014 Cuma 14:31

vay vayki vayvay demokrasi demokrasi chp bunu işlet yoksa daha çok rahatsızlıklar olacak

Yorumu oyla      20      20  
Ozan Bilir 17 Ocak 2014 Cuma 14:14

İlçe kongresinde 35 oy ile zor bela seçim kazanmış bir ilçe yönetimi, tabanının Mehmet Gönenç sesine kulak vermemiş ve istifa etmiştir. Bergama için hayırlı olsun.

Yorumu oyla      38      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım’dan tünel mesaisi: Kocaoğlu’na yanıt ve ‘aday’ açıklaması
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Büyükşehir ...
MHP'nin Büyükşehir Adayı Taşer'den trafik çıkışı!
Milliyetçi Hareket Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, ...
Ümit Yaldız yazdı: CHP İzmir’de değişim senaryoları
“Dün yazdığım gibi.. Bu seçimin Urla’sı Konak’tır. Bu seçimin Selçuk Karaosmanoğlu’su ...
 
Günaydın açıkladı: İşte CHP’nin seçim sloganı
CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Günaydın seçim ...
CHP’de kritik PM sonrası 4 flaş İzmir gelişmesi
Yerel seçim öncesi CHP İzmir’de adayları açıklanan ilçeler arasında yer ...
Topuklu Efe Nazilli'de iddialı konuştu
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Nazilli’yi ziyaret ederek nazilli ...
 
CHP İzmir’de adaylardan ilk tepkiler
PM toplantısı sonrası aday ilan edilen isimler Egedesonsöz’e konuştu.
Soyoğul yazdı: Pekdaş Konak’tan başka ilçe ihtimali için ne dedi?
Aday adaylığı tartışma konusu olan Baro Eski Başkanı bu kez talip olduğu ...
Flaş! CHP İzmir’de 11 daha belli oldu: 2 ilçede kriz!
Kritik PM zirvesi sonrası 11 ilçenin adayı açıklandı.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva