HABERLER>POLİTİKA
29 Kasım 2011 Salı - 12:02

CHP’den Balbay'a önce karanfil sonra miting

CHP İzmir İl Yönetimi, bin gündür tutuklu bulunan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay için ‘Bin Karanfil Eylemi’ gerçekleştirecek. Pazar günü ise Genel Başkan Kılıçdaroğlu ‘Cumhuriyet, Demokrasi ve Özgürlük’ mitingi için İzmir’de olacak.

CHP’den Balbay a önce karanfil sonra miting

Can Özlü/Egedesonsöz - CHP İzmir İl Örgütü, genel seçimlerde milletvekili seçilen ancak tutukluluk hali devam eden Mustafa Balbay için meydanlara dökülecek. Bin gündür cezaevinde bulunan Balbay için ‘Bin Karanfil Eylemi’ gerçekleştirecek olan il yönetimi, adalet ve özgürlükler için adım atılmasını isteyecek. Cumhuriyet Meydanı’nda, saat 12.30’daki eyleme milletvekilleri, il ve ilçe yönetimleri ile çok sayıda partilinin katılması beklenirken, Genel Başkan Yardımcıları Muharrem İnce ve Birgül Ayman Güler de eyleme destek verecek. Balbay’ın anısına, bin adet fidan dağıtılacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Pazar günü Gündoğdu Meydanı’ndan halka seslenecek. Cumhuriyet, Demokrasi ve Özgürlük Mitingi’nde, İzmir ve Ege Bölgesi’nden gelecek vatandaşlara seslenecek olan Kılıçdaroğlu, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve son operasyonda sarsılan Büyükşehir Belediyesi için ‘adalet’ isteyecek. Mitinge, bölgenin tüm milletvekillerinin yanı sıra, partili il ve ilçe belediye başkanları da katılacak.
 
BAYIR’DAN DESTEK ÇAĞRISI
Konu ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapan CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, hazırladıkları yarın ki eyle ve Pazar günkü mitin için, tüm partililerden, sivil toplum örgütlerinden ve yurtsever vatandaşlardan destek beklediklerini söyledi. Bayır “Mustafa Balbay, haksız yere cezaevine konulalı yarın tam bin gün olacak. Suçu tam olarak nedir bilinmiyor, isnat edilen suçların hiç biri ispatlanamıyor, Cumhurbaşkanından, sokaktaki vatandaşa kadar herkes bu tutukluluk halinin vicdanları yaraladığını ve adalet olamayacağını söylüyor. Ancak değişen bir şey yok. Balbay hala tutuklu. CHP olarak, milletvekili seçilmiş hiçbir arkadaşımız için ek bir ayrıcalık istemiyoruz. Yargılanmasınlar da demiyoruz. Biz, milletvekili seçilmesine engel bulunmamış, YSK tarafından mazbatası verilmiş, yüzbinlerce İzmirlinin oyunu almış Mustafa Balbay’ın, Millet tarafından kendisine verilmiş olan Vekillik görevini özgürce yerine getirmesini istiyoruz. Bugün Mustafa Balbay’a özgürlük isteğimizi de demokrasinin kalesi İzmir’den bir kez daha haykırıyor, tüm İzmirlileri bir kez daha, adalete, demokrasiye, özgürlüğe ve Balbay’a destek olmaya çağırıyoruz ediyoruz” dedi.
 
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun, Pazar günü gerçekleştireceği miting ile ilgili de konuşan Bayır “Herkes için adalet ve özgürlük talebimizi meydanlardan haykıracağız. Mesajımızı, İzmir’den ülke geneline vereceğiz. Tüm yurttaşlarımızı mitinge bekliyoruz. Uzun süredir planlanan bir mitingi, Balbay’ın tutukluluğunun bininci gününe denk getirdik. Ciddi bir katılım bekliyoruz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AHMET 30 Kasım 2011 Çarşamba 15:11

SENİN YANDAŞ OLDUĞUN BESBELLİ HANGİ CİDDİ DELİL SEN GÖRDÜNMÜ DELİLLERİ SAYIN YANDAŞ 1000 GÜNDÜR TUTUKLU HALA SUCU BELLİ DEĞİL AYRICA YOK CUMHURBAŞKANI YOK FALANKES ŞÖYLE DİYORU BIRAKALIM BUNU AKP ADALETİNİN YAPTIĞINI HERKES BİLİYOR.DENİZ FENERİNE GELİNCE 3 SAVCIYI HEMEN DEĞİŞTİRDİLER VE HEPSİNİ SERBEST BIRAKTILAR AMA MAHKEME BAŞKANININ BİLE İSYAN ETTİĞİ BİŞEY YOK DEDİĞİ OLAYDA 2 HAKİMİN DİRENECEĞİNİ BİR YERLERDEN TALİMAT ALMADIĞINI BANA KİMSE ANLATAMAZ.HADİ ORDAN

Yorumu oyla      13      10  
Mustafa ÖZDEMİR 30 Kasım 2011 Çarşamba 09:23

Hakkında çok ciddi suçlamalar olan bir kişi olan Mustafa Balbay'ı bile bile aday gösterip miletvekili seçtireceksin,seçtirdikten sonra da benim milletvekilim tutuklandı,milli irade tutuklandı diye bas bas bağıracaksın,yutdışına gidip bu ülkede demokrasi yok diye ülkeni kötülemek için herşeyi yapacaksın.Hapisteki insanları buradan kurtarmanın yolu milletvekili seçtirmek değil,iyi bir avukat bulmaktır.Hiç kusura bakmayın yargı o kadar aptal değil,sadece yasaları uyguluyorlar.

Yorumu oyla      27      15  
Mesut 30 Kasım 2011 Çarşamba 09:03

Benim ulaşım özgürlüğümü kısıtlayan belediyeye inat asla gitmeyeceğim. Hatay caddesindekiler hala perişan.

Yorumu oyla      17      12  
ahmet 30 Kasım 2011 Çarşamba 08:49

Rumuz melez türban ağlaması artık rant yapmıyor.Çok eskidi badem bıyık,türbanlı eş her kapıyı açıyor.Yurtsever,dürüst insanlar düşündükleri için,yapılanları sorguladığı için içerde.Herkes kula kul olamıyor insan olduğu için düşünüyor ,üretiyor,hakkını arıyor .Kısacası biat etmek yok.

Yorumu oyla      17      8  
izmirli 30 Kasım 2011 Çarşamba 00:14

baktınız aziz kocaoğluna torbalıda destek mitinginde 3 bin kişiyi toplayamadınız hemen manevra değiştirip balbay kozunu kullanıp izmirlileri sokaklara döküp azizi destek mitingine çevirceniz eylem yapıcaksanız önce o tunceli milletvekiliğinize ve genel başkanınıza karşı yapın ATATÜRKE dil uzatanlara karşı yapın BÜYÜKSÜN KAMER GENÇ tek tutarım seni ne güzel cevap verdi dersime izmir milletvekillerimiz nerde acaba aziz amcalarımı izin vermiyor çıkın meydana savunun ATAMIZI

Yorumu oyla      19      9  
melez 29 Kasım 2011 Salı 20:14

hangi özürlükten hagi demokrasiden hangi adaletten istiyorsunuz bu anlayişlemi on kasımda gündogdu meydanında başı örtülü diye bi bayana hakaret miözgürlük

Yorumu oyla      16      21  
Makarnacı 29 Kasım 2011 Salı 19:25

Makarnacıyım mutluyum. Özgürlük, demokrasi, adaleti sizin statikocu yandaşlarınız iktidardayken gördük. Devletin tüm organlarını nasıl kirlettiğiniz ortaya çıktı. Ve öyle bir yerleşmişsiniz ki temizlemesi çok zor. Bakın size bir örnek. Kamusal alan diye yemin törenime ailem alınmadı. İkinci örnek : Kamusal alana giremez diye kütüpaneye alınmayan arkadaşımın araştırmasını ben yaptım. Peki kafatası avcılığını kim yaptı. Sizin tabirinizle Özgür Demokrasi. Biz sizin özgür demokrasinizden çok çektik

Yorumu oyla      15      21  
Vahap Güler 29 Kasım 2011 Salı 18:35

Mustafa Özgürlük,Demokrasi ve Adalet isteyince İktidara gelinmiyorsa boşver gelmeyelim.Ama Özgürlük,Demokrasi ve Adalet istiyoruz bunlar sağlansın.MUSTAFA SANA BUNLARI DEĞİL KÖMÜR VE MAKARNA VAAD EDİYORUZ OYUNU CHP'ye VER...Ve BİAT ET KABÜL MÜ ?

Yorumu oyla      21      8  
mustafa 29 Kasım 2011 Salı 17:10

69 yıldır boş işler ile uğraşıyorlar bir 60 yıl daha uğraşsınlar iktidara gelemeyecekler

Yorumu oyla      16      28  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Bugünkü PKK neyse, Dersim’de yaşananlar o’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında son günlerin ...
Soruşturma rakamları Yıldırım’ı haklı çıkardı
Büyükşehir’e yönelik örgütlü suç operasyonunun zamanlama ve biçimini eleştiren ...
''200 bin öğretmen başka iş bulsun''
Dinçer, eğitime ayrılan bütçenin savunmaya ayrılandan 20 milyar lira daha ...
 
Bakan Yıldırım: Suriye kapısı kapanır, Irak açılır
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Suriye’de çatışmaların ...
Türeli'den Başbakan'a engelli önergesi
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli 5378 Sayılı Özürlüler Kanunu'na ...
Kılıçdaroğlu’ndan İngilizce 'Bağımlı yargı' kitapçığı
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Brüksel’de bir araya geldiği Avrupa Birliği Genişlemeden ...
 
'EXPO için her şey bakanlıktan beklenmesin'
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "İzmir'in yerel yönetimi ve valiliği ...
Kılıçdaroğlu'ndan sürpriz İzmir mitingi
CHP MYK'da alınan karara göre, 4 Aralık Pazar Günü İzmir'de "Cumhuriyet, ...
Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a geçmiş olsun telefonu
CHP lideri, ameliyat olan Başbakan Erdoğan'ı aradı.
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva