HABERLER>GÜNCEL
3 Mart 2011 Perşembe - 00:00

Büyükşehir binasında iskele faciası: 2 işçi öldü

Büyükşehir Belediyesi binasının dış cephesinin tadilatı sırasında iskelenin ipinin kopması sonucu yaklaşık 15 metre yükseklikten beton zemine düşen biri üniversite öğrencisi iki işçi öldü.’

Büyükşehir binasında iskele faciası: 2 işçi öldü


İZMİR - Alınan bilgiye göre, İzmir Büyükşehir Belediyesinin Konak'taki binasının dış cephesinin tadilatını yapan özel mühendislik firmasında görevli işçiler Nesih Taşkın (26) ile Mehmet Toprak'ın (47) üzerinde bulunduğu iskelenin ipleri koptu.
İskeleyle birlikte yaklaşık 15 metre yükseklikten beton zemine düşen işçilerden Nesih Taşkın, Alsancak Devlet Hastanesine, Mehmet Toprak ise Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı. İki işçi, hastanede öldü.  

Nesih Taşkın'ın Amasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencisi olduğu öğrenildi.
Tadilatta görevli işçilerden Önder Akçay, gazetecilere yaptığı açıklamada, ölen arkadaşlarının çalışırken güvenlik kemeri takmadığını söyledi.

HAYATI FİLM GİBİ
Ölen işçilerden Nesih Taşkın'ın hayatının filmlerden farksız olduğu ortaya çıktı. Baba Nezir Taşkın'ın yaklaşık 20 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybetmesinin ardından ekonomik zorluk yaşayan anne Hatice Taşkın'ın, o zaman 6 yaşında olan Nesih Taşkın ve 5 çocuğuyla birlikte Diyarbakır'dan İzmir'e göç ettiği öğrenildi. İzmir'de lise eğitimini tamamlayan Nesih Taşkın'ın ilk olarak iki yıl önce Iğdır Üniversitesini kazandığı, okula başladıktan kısa süre sonra ekonomik zorluk çektiği için kaydını dondurarak İzmir'e ailesinin yanına döndüğü öğrenildi. Ancak okuma azmini kaybetmeyen Nesih Taşkın, bu yıl da girdiği ürniversite sınavlarında başarılı olup bu kez Amasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Elektrik Elektronik Bölümü'nü kazandı. Ancak ilk dönem devam ettiği okuldaki kaydını, harç parasını ödeyemediği için ikinci dönem dondurduğu ortaya çıktı. Bir kez daha annesinin yanına dönen Nesih Taşkın'ın, harç parasını toplayabilmek ve ailesinin geçimine katkıda bulunmak için de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dış cephe boyama işşini alan taşeron firmada iki gün önce çalışmaya başladığı öğrenildi.
Nesih Taşkın'ın hayatını kaybettiği hastane önüne gelen yakınları, yaşananlara tepki gösterdi. Yakınları, taşeron firma olmasına rağmen belediye yetkililerinin firmanın kullandığı araçların güvenliğini kontrol etmesi gerektiğini söyledi. Polisin olayla ilgili soruşturmasının ise devam ettiği bildirildi.
AĞABEYİ DE OKULU BIRAKMIŞ
İzmir’’de, üniversite harç parasını biriktirmek için Büyükşehir Belediyesi'nin dış cephe boyasını yaptığı sırada, çelik halatın kopması sonucu iskeden düşerek yaşamını yitiren Nesih Taşkın'ın ağabeyi Sedat Taşkın'ın da aynı şekilde üniversite eğitimi yapım bıraktığı ortaya çıktı. Sedat Taşkın'ın Çukurova Üniversitesi'ndeki eğitimini yarım bıraktıktan sonra ailesini geçindirmek için inşaatlarda çalıştığı öğrenildi. Bu arada Taşkın kardeşlerden ikisinin liseye devam ettiği, ikisinin ise Diyarbakır'da bulunduğu belirtildi.
CENAZE DİYARBAKIR'A GÖTÜRÜLECEK
Nöbetçi savcının incelemesinin ardından Nesih Taşkın ile Mehmet Toprak'ın cesetleri, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Nesih Taşkın'ın cenazesinin, yakınlarınca toprağa verilmek üzere Diyarbakır'a götürüleceği bildirildi. (AA, DHA)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
’‘Dayak atan kocanın maaşı kesilsin!’’
Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, eşini döven erkeklerin evden uzaklaştırılmasını ...
Ümran Baradan’’ı kaybettik’…
İzmirli dünyaca ünlü seramik sanatçısı Ümran Baradan, bir süredir tedavi ...
İşte Öcalan’’ın yol haritası ve 3 aşamalı planı
El konulan ve açıklanmayan ’“yol haritası’” AİHM kararıyla 1,5 yıl sonra ...
 
Gazetecilere polis baskını: 10 evde arama
Yalçın Küçük, Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın aralarında bulunduğu ...
Yok böyle hastalık: Sabun yiyor!
39 yaşındaki 4 çocuk annesi Canan İleri, çeşitli tedavi yöntemlerine rağmen ...
Öğrenci affı için son tarih 7 Mart
YÖK, ''af kanunu''ndan yararlanarak 2010-2011 eğitim-öğretim ...
 
Yüksekova'da polise linç girişimi!
İzmir’’de zehir tacirlerine kelepçe!
İzmir'de Narkotik Büro tarafından yapılan operasyonla 25 bin 270 Captagon ...
İmam Hatipli'ye TSK kapısı kapandı!
Genelkurmay Başkanlığı, yayınladığı duyuruda imam hatip lisesinden diğer ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva