HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Mayıs 2010 Perşembe - 00:00

İGEP’’te buruk veda

İç Göç Entegrasyon Projesi (İGEP), Tarihi Havagazı Fabrikası’’nda düzenlenen kokteylle son buldu. 18 ay süren projenin en güzel ürünü olan Yenişehir Çocuk ve Gençlik Merkezi öğrencilerinin Armoni Müzik Grubu, kapanış törenine renk kattı.’

İGEP’’te buruk veda

İç Göç Entegrasyon Projesi (İGEP), Tarihi Havagazı Fabrikası’’nda düzenlenen kokteylle son buldu. 18 ay süren projenin en güzel ürünü olan Yenişehir Çocuk ve Gençlik Merkezi öğrencilerinin Armoni Müzik Grubu, kapanış törenine renk kattı.’
 
İZMİR- İzmir, İstanbul, Ankara ve Bursa illerinin ortaklığıyla yürütülen, finansmanı Avrupa Birliği tarafından gerçekleştirilen 11 milyon Euro maliyetli İç Göç Entegrasyon Projesi (İGEP), bir dizi etkinlikle sona erdi.
 
Tarihi Havagazı Fabrikası’’nda düzenlenen kapanış kokteyli renkli görüntülere sahne oldu. Projenin en güzel ürünü olan ve Yenişehir’’de hayata geçirilen Çocuk ve Gençlik Merkezi’’nin öğrencilerinden oluşan Armoni Müzik Grubu, verdiği konserle katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.
Kapanış programına İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, İl Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Müdürü Zekeriya Ertaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Baran, İGEP Takım Lideri Luc Zwaenepoel, Proje Direktörü Levent Erkan ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile yerelde projeye destek veren kurumlardan 100’’e yakın temsilci katıldı.
 
İyileştirilmiş ekonomik, sosyal ve kültürel olanaklar aracılığıyla kentte yaşayan tüm hemşehriler için kentsel farklılıkları gidermeyi hedefleyen ’‘Büyük Göç Alan Şehirler Olarak İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa’’da Ekonomik ve Sosyal Entegrasyon Sorunlarının Çözümüne Destek Projesi’’nin 18 ay sürdüğünü hatırlatan Başkan Vekili Dr.Sırrı Aydoğan, projeye destek veren tüm katılımcılara teşekkür etti. Projenin başarıyla tamamlanması dolayısıyla sevinci ve hüznü bir arada yaşadıklarını ifade eden Aydoğan, ’”Bu işe başladığımız günden beri çok keyif aldık. Çocuklarımıza, gençlerimize ve ailelerine çok şey öğrettik ama biz de onlardan çok şey öğrendik’” dedi. Aydoğan, iç göçün büyük şehirlerin büyük sorunu olduğuna dikkat çekerek, ’“İzmir, tarih boyunca bir çok din, etnik grup ve kültürün bir arada, birbirini farklı görmeden ve üzmeden yaşadığı bir kent oldu. Bu yüzden entegrasyon sürecinde çok zorlanmadık’” diye konuştu.
İGEP Takım Lideri Luc Zwaenepoel, İzmir’’de çalıştıkları kısa süre içinde projenin tüm katılımcılarıyla adeta bir aile gibi olduklarını söyledi. Proje sonuçlarından çok memnun olduklarını belirten Zwaenepoel, Çocuk ve Gençlik Merkezi’’nin de çok güzel bir eser olduğunu vurguladı.
 

Kokteylde, Proje Direktörü Levent Erkan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr.Sırrı Aydoğan, Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Baran, Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek ile İl Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Müdürü Zekeriya Ertaş’’a birer teşekkür belgesi verdi. 
 
İGEP sonuçları neler?
İGEP kapsamında, İzmir’’de ihtiyaç analizi hazırlandı, belirlenen odak alanları itibariyle İzmir’’in güçlü ve zayıf yönleri, mevcut fırsat ve tehditler belirlenerek ortak bir vizyon geliştirilmeye çalışıldı. Bu çalışmalar çerçevesinde belirlenen sosyal veriler, Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından haritalandırıldı.  Haritalar il ölçeğinde yoksunluk ve yoksulluk açısından dezavantajlı durumda bulunan mahallelerin dağılımını göstermekte ve hazırlanan stratejik eylem planı ve projeler için önemli bir gösterge niteliği taşıyor. Bu mahallelerde gerçekleştirilen saha çalışması ile mahallelerde yaşayan nüfusun sosyo-ekonomik durumu ile kenti kullanma alışkanlıkları incelendi. Oluşturulan çalışma gruplarına katılan paydaşların da fikirleri ve yönlendirmeleriyle zenginleşen İzmir Stratejik Eylem Planı hazırlandı. Plan çerçevesinde öncelikli olarak belirlenen iki altyapı projesine ait fizibilite çalışmaları tamamlandı ve proje teklifleri uluslararası finansman sağlayan kuruluşlara sunuldu.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli veteranlar Zaragoza’’yı ’“gözüne kestirdi’”
2014 Avrupa Şampiyonası için aday olan İzmir Masterler Atletizm Kulübü ...
Aliağa susuz kalacak!
Pompa İstasyonu çıkışlı bir boruda meydana gelen arızanın onarımı nedeniyle ...
Bilişim Hukuku İzmir’’de masaya yatırılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Bilişim Derneğinin işbirliğinde ...
 
9. Alsancak Şenliği yarın başlıyor
Konak Belediyesi'nin, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği ...
Karşıyaka’’da haftasonu vergi mesaisi!
Belediyeden yapılan açıklamada emlak ve iş yeri çevre temizlik vergisi ...
Bayraklı en temiz sokağını 4. kez seçti
Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek ’“En ...
 
Balçova’’da organik hayat başladı
Balçova Belediyesi kendi serasında ürettiği 4 bin adet organik sebze ...
Çiğlili tekvandocuların büyük başarısı
Çiğli Belediyespor tekvandocuları girdikleri tüm müsabakalardan dereceler ...
Basmane’’nin Akropolis’’i olacak!
Konak Belediyesi, İzmir’’in en eski semtlerinden Basmane Altınpark’’ta, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva