HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Temmuz 2011 Salı - 10:20

Bölünmenin maliyeti giderek artıyor

Karabağlar’ın ayrılmasıyla elindeki iş makineleri ve araçların büyük kısmını Karabağlar’a devreden Konak Belediye Başkanı Tartan, yeni araç alımları için 4 milyon lira kredi çekecek.

Bölünmenin maliyeti giderek artıyor

Can Özlü/Egedesonsöz - 2009 yerel seçimler öncesi Karabağlar ile fiziki olarak ayrılan Konak Belediyesi, bünyesindeki araçların ve iş makinelerinin büyük kısmını da Karabağlar Belediyesi’ne devretti. Yaz dönemi ile birlikte alt yapı donanımlarına ağırlık veren belediye yetkilileri, 33 yeni araç ve 5 yeni iş makinesi almak için harekete geçti. Mali açıdan sıkıntılı bir dönem geçiren Konak Belediyesi yönetimi, araçların alınabilmesi için, İller Bankası’ndan 4 milyon liralık kredi çekilecek. Karar belediye meclisinde de onaylandı. Araçlar; Ulaşım Hizmetleri, Zabıta, Temizlik İşleri, Parklar ve Fen İşleri Müdürlüklerine tahsis edilecek.
 
NAKİT YERİNE KREDİ
Beş yıllık kısa vadeli olarak kullanılacak olan kredi ile 2009 yerel seçimlerinin ardından ilk kez borç yükü altına girecek olan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, kredi kullanımının, belediyeler için rutin bir işlem olduğuna dikkat çekti. Tartan “Karabağlar ile ayrıldıktan sonra eski araçların çoğunluğu bizde kaldı. Daha yüksek performans elde edebilmek için araç filomuzu yenileme kararı aldık. Mali sıkıntımız yok. Nakit para vermek yerine kredi kullanmayı tercih ettik. Göreve geldiğimizden itibaren ilk kez kredi kullanıyoruz. Bundan sonraki projelerimizde de belki krediye başvurabiliriz” dedi.
 
“EĞLENİYORUZ AMA İCRAAT YOK”
Konak Belediye Meclisi’nde, kredi kullanma iznine onay veren Ak Parti Grubu da borçlanma kararına tepki gösterdi. Grup Başkanvekili Rıza Evcim “İlçemiz için önemli bir yatırım olduğu için meclisten geçmesine ses çıkartmadık ama borçlanma fikrine sıcak bakmıyoruz. En başından söylediğimiz gibi, Konak Belediyesi’nde bütçe kontrolü düzgün yapılmıyor. Finansman yönetimi konusunda yetkililerin zaafları var. Sanatsal faaliyetler güzel ancak ilçemizin alt yapı çalışmalarını yakından ilgilendiren konulara da ağırlık verilmeli. Kaynakların çoğu sosyal faaliyetlere yönlendiriliyor. Başkan Tartan’a “Ağustos böceği” yakıştırmasını yaptık. Eğleniyoruz, eğlendiriyoruz ancak icraat yok” diye konuştu.
 
BÖLÜNME SANCILI OLMUŞTU
Seçimlerin ardından oluşan hem Konak’ı hem de yeni ilçe Karabağlar’ı CHP kazanmıştı. İki ilçenin de aynı belediyeden olmasına karşılık bölünme dönemi oldukça sancılı geçmişti. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Konak Belediyesi tarafından kendilerine devredilen araçların eski ve kullanışsız olduğun iddia etmişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
piraye esennur 12 Temmuz 2011 Salı 23:39

konak belediyesi iş makinalarının yaklaşık %49 unu alırken,%51 ini karabağlar belediyesine vermiştir.20 ay önce iller bankasından kredi alınmış ve hiç bir yatırım yapılmamasına rağmen yeniden kredi alınması yurttaşlarda hizmetin yerindeliği ilkesine uyulmadığı hususunda kuşkuları arttırmaktadır.Alınan kredilerin nerelerde ne amaçla hangi ihale yöntemleri ile kullanıldığı ve kamu zararı olup olmadığı merak konusudur ciddiyetle araştırılmalıdır.

Yorumu oyla      13      7  
hep aynı-doğrucu davut. 12 Temmuz 2011 Salı 19:29

bunlar hep aynı .gelde aziz nesine kız.bu kadar vizyonu olmayan belediye başkanları topluluğu olurmu.yarışma olsa hepsi austos böceği yarışmasında birinci olur.yat yat yat .konser yap,kibariye ile göbek at sonra yine yat yat yat kalk suavi le konser yap.başka ibr şey yapma.demekki karlı işler bu organizasyon işleri.faturaları kabarık olsa gerek.halkı düşünen yok.son iki yılı nasıl daha iyi organizasyon lar yaparız düşüncesi akıllarında.halkmı onları düşünen kim.chp yi düşünen kim.onlar gıdıklarını büyütmeyi daha çok seviyorlar.bir şeyi daha çok seviyorlar ama terbiyem müsait değil..

Yorumu oyla      16      8  
ümit aydın 12 Temmuz 2011 Salı 11:03

al elıne blanconu bır ıncele bakalım 2009 yerel secımlerınden sonra konağın bu denlı bır ıhtıyaca muhtac olduğu halde maddıı kaynağı ortada olduğu halde ne dıye ozel sırketlere ve beldıyeye personel alımı yaptınız.bır beldıyenın gelırının yuzde 3o undan fazlası personel gıderlerıne harcanamama gıbı bır kanun varken sız bu kanunu beldıyey bağlı sırketlere personel alımı yaptırarak butceyı ve yasayı neden cığnedınız sayın tartan madem bu beldıyenın paraya ıhtıaycı vardı ne dıye halk konserlerı duzenlıyorsunuz bu ınsanların ınsan gıbı yasamamı ıhtıyacı var su boruları her gun patlamayan yollara mı yesıl alana mı parklaramı ıhtıyacı var gerksız yere sokulen beton yolların yerıne dosenen kaldırım taslarına mı ıhtıyacı var( 2009 yerel secımlerınden hemen once 2008 kasım ayında sayın muzaffer tuncağ ıller bankasından 4.bucuk trılyon borc para cekerek) o dösenen kaldırım taslarının senesı olamdan sokulup yenıden beton dokulmesıne mı ıhtıyacı var sayın tartan mılletı bu kadar enayı yerıne koymanıza hıç gerek yok neymış karabağlar bolunmuş de makınaları oraya vermısde mış mişşş kendınıze gelın beyler sızn konağa yaptınız boş harcamalarla 100 tane konaktan ılçe bolunse sıze zararı olmazdı.ayrıca 2010 butcesı olusturan sız degılmıyıdınız butcenın yuzde 15 ı yatırmlara yzude 85 personel ve carı harcamalara ayıran kımdı. sımdı kendıne gel bakalımm yeter mıllet bu kadar aptal degıl sayın tartan

Yorumu oyla      22      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’de patenli günler başlıyor
Gaziemir Belediyesi’nce yapımı tamamlanan sentetik buz pisti, haftanın ...
Büyükşehir'de Narbel tartışması
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Narlıdere ilçesindeki ...
EXPO’da Brezilya tehlikesi
EXPO 2015 adaylığı sürecinde çalışmalar yapan Seferihisar Belediye Başkanı ...
 
Bornova'dan iş güvenliği semineri
Bornova Belediyesi tarafından belediye personeli için düzenlenen İşçi ...
Bitki artıklarından organik toprak düzenleyicisi
Bitki artıklarını geri dönüştürüp çürüten Büyükşehir, böylece toprak düzenleyicisi ...
İzmirli başkanlardan ikinci toplantı
Çiçekliköy zirvesinde bir araya gelen ilçe belediye başkanları, bu kez ...
 
İlk ziyaret Kocaoğlu’na
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ...
İzleyenleri büyüledi
Hafta sonu 2 gün üst üste gösteri sunan İllüzyonlar Sirki Sihrin Efendileri ...
Karabağlar’da “çıraklık” polemiği
Karabağlar’da, bir türlü yapım aşamasına gelmeyen Çıraklık Eğitim Merkezi, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva