HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Temmuz 2011 Pazartesi - 10:47

Karabağlar’da “çıraklık” polemiği

Karabağlar’da, bir türlü yapım aşamasına gelmeyen Çıraklık Eğitim Merkezi, projenin tarafları olan belediye ile Mobilyacılar Odası’nı karşı karşıya getirdi. Oda yönetimi belediyeyi suçlarken, Başkan Kürüm, verdikleri sözün arkasında olduklarını söyledi.

Karabağlar’da “çıraklık” polemiği

CAN ÖZLÜ/Egedesonsöz/Özel - İzmir Mobilyacılar Odası ve Karabağlar Belediyesi işbirliği ile inşa edilmesi planlanan ve ilçede ağırlıklı olarak faaliyet gösteren mobilya sektörüne, nitelikli işgücü kazandırarak marka yaratması düşünülen Mesleki Çıraklık Eğitim Merkezi’nin yapımı için henüz resmi sözleşmelerin imzalanmamış olması, oda yönetimi ile belediyenin arasını açtı. 2009 yerel seçimleri sonrası vizyon projesi olarak, ilçeye Çıraklık Eğitim Merkezi kazandıracaklarının müjdesini veren Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün, seçimlerin ardından iki buçuk yıl geçmesine rağmen projeyi hayata geçirememesi sıkıntı yarattı.
 
Projenin gerçekleştirilmesi için Mobilyacılar Odası ile ortak hareket edildi. Aynı zamanda Karabağlar Belediye meclis üyesi olan Mustafa Kara başkanlığındaki önceki oda yönetimi, odaya ait 3 parsel arsayı, yüzde 40 pay ile kat karşılığı belediyeye sattı. Proje hazırlama çalışmaları için de yine oda bütçesinden, belediyeye 100 bin liralık bedel ödendi. Kamulaştırılması gereken alan içinde bulunan şahsa ait konut ile ilgili olarak da parsel sahibi uzlaşıldı. Şahıs başka bir eve taşınarak, ev kirası bir süre oda yönetimi tarafından ödendi. Ancak aradan geçen zaman diliminde, proje, bir türlü yapım aşamasına gelmedi.
 
PROJE BEDELİNİ GERİ İSTEYECEK
Son oda seçimlerinde 11 yıldır başkanlık görevini yürüten Mustafa Kara’ya karşı galip gelerek Mobilyacılar Odası Başkanı seçilen Tevfik Özdemir, proje için henüz kesin sözleşmelerin yapılmadığını, başlangıç ve bitiş tarihi belli olmayan bir projede yer almak istemediklerini söyledi. Hayata geçirilmesi planlanan eğitim merkezi için 100 bin TL’yi bulan proje bedelinin de önceki oda yönetimi tarafından karşılandığını hatırlatan Özdemir, odanın sorumluluğunda olan tüm yasal gereklilikleri yerine getirdiklerini, projenin hayata geçirilememesi halinde, proje bedelini geri almak için mahkemeye başvuracaklarını söyledi.
 


“GÖLE MAYA ÇALDILAR”
Özdemir “O arsa 11 senedir İzmir Mobilyacılar Odası’nın mülkü. Bu projenin hayata geçirilmesi için arsanın yüzde 40’ı kat karşılığı olarak belediyeye tahsis edilmiş. Bitişiğindeki özel mülk de kamulaştırma kapsamına alınmış. Toplamda, yaklaşık 700 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek olan merkezde 1 kat düğün salonu olacak, bir kat odaya tahsis edilecek, diğer kat da Çıraklık Eğitim Merkezi olarak şekillenecek. Proje bedeli olan 100 bin TL de önceki yönetim tarafından karşılanmış. Kendilerine bu sıkıntılarımızı ilettik ve bir an önce resmi imzaların atılmasını istedik. Kamulaştırma sürecinin tamamlanmasını bekleyecekleri cevabını aldık. Tevhid işlemleri de bitti. Tapuları aldık. Hatta odanın önceki yönetimi tarafından ödenmeyen 11 yıllık vergi borçlarını da ödedik. Önümüzdeki hafta kendilerinden randevu isteyeceğiz ve görüşeceğiz. Siz yapamıyorsanız, 100 bin lira ödediğimiz projeyi bize verin, biz yapalım diyeceğim. Projenin temelinin atılması için sözleşme tarihi talep edeceğiz. Olumlu karşılık bulamazsak, verdiğimiz proje bedelini almak için yargıya gideceğiz. Eğitim merkezi açmak belediyenin değil Milli Eğitim’in işidir. Böyle bir proje ile halkın karşısına çıkarak göle maya çalındı. Projenin hayata geçirilmesinden pek ümidimiz yok. 2011’de bitecek denmişti. 2015 yılında bitecekse bile razıyız. Biz elimizden geleni yaptık. Top belediyede” diye konuştu.
 
PROTOKOLE UYUYORUZ
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ise eleştirilerin haksız olduğu görüşünü belirtti. Kürüm “Proje bu kadar geciktiyse tek sorumlusu oda yönetimidir. Arsanın tevhid işlemlerinin tamamlanması 1 yıl sürdü. Belediyeyi eleştirerek kendi ayıplarını kapatmasınlar. Proje tamamlandığında, ülkenin en önemli eğitim merkezlerinden birini Karabağlar’a kazandırmış olacağız. Kimse merak etmesin, hayal ettiğimiz her şeyi bir bir gerçekleştireceğiz. Oda ile belediye arasında imzalanan bir protokol var. Odadan alınan 100 bin liralık bedel de proje için harcanmıştır ve ortada protokole aykırı bir durum söz konusu değildir. Eğitim merkezini hayata geçirmek için gerekli bütçemiz hazır. Oda üzerine düşeni yapsın, protokole uyulsun, gerisini biz hallederiz” diye konuştu.
 
PROJEDE NELER OLACAK?
Tevfik Özdemir başkanlığındaki oda yönetimi önümüzdeki hafta içinde Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’den randevu isteyecek. Proje konusunu masaya yatıracak olan taraflar, ortak noktada buluşursa eğitim merkezi için ilk kazma vurulacak. 6 ayda tamamlanması beklenen proje yaklaşık 2 milyon liraya mal olacak. Aydın mahallesi, 4275 sokak üzerinde yapılması düşünülen eğitim merkezinde, idari bölüm, atölyeler, sınıflar ve kafeteryanın yanı sıra, 120 kişilik konferans salonu ve fuaye bulunacak. Proje; asansör, wc, ve tüm sirkülasyon alanlarıyla engelli kullanımına uygun olarak tasarlanacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Kent Gönüllüsü” dönemi başlıyor
Hizmet kalitesini artırmak için çeşitli çalışmalar yürüten Bornova Belediyesi ...
Hem eğlenecekler hem öğrenecekler
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilköğretim okulu öğrencileri için ücretsiz ...
Özdere’ye kesintisiz su
Özdere’ye “kesintisiz” su Menderes’deki alt yapı sorunlarının çözümü için ...
 
Bergama’ya yeni köprü ve menfezler
Bergama Belediyesi Fevzipaşa ve İslamsaray Mahalleleri’ni birbirine bağlayan ...
Başarıya doymuyorlar
Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü başarıdan başarıya koşan sporcular ...
Pembe pabuçlarına kavuştu
Konak Belediyesi Giysi Bankası 11 çocuğu ile birlikte zorlu bir yaşam ...
 
Büyükşehir Zabıtası yaz mesaisinde
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekiplerinin Kemeraltı bölgesindeki ...
4 milyonluk yatırıma kamulaştırma engeli!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bostanlı Demirköprü'de yapımı tamamlanan ...
Dikili'ye nazar değdi, susuz kaldı
İçme suyunu bedava vermesiyle ünlü Dikili’ye nazar değdi. Elektrik arızasından ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva