HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Temmuz 2011 Salı - 10:11

Büyükşehir'de Narbel tartışması

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Narlıdere ilçesindeki Narbel yolu tartışması yaşandı.

Büyükşehir de Narbel tartışması

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılmadığı meclis toplantısını Meclis Başkan Vekili Adnan Oğuz Akyarlı yönetti. İmar Komisyonu'ndan oy birliğiyle sevk edilen Narlıdere'deki Narbel yolu üzerindeki 7 adet parselin imar plan değişikliği görüşülürken söz alan İmar Komisyonu üyesi ve AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, komisyonda plan değişikliğine kabul oyu verdiğini, ancak yeni bilgilere ulaştığını söyledi. İzmir 4. İdare Mahkemesi'nin parsellerin bulunduğu alanın daha önce doğal karakteri korunacak alan olarak belirlediğini, planın yürütmesini durdurması üzerine Büyükşehir Belediyesi bu kez 1/100 bin ölçekli Manisa-Kütühya-İzmir Çevre Düzeni Planı'nı dikkate alarak bu alanı Doğal ve Ağaçlık Karakteri Korunacak Alanlar olarak belirlediğini belirten Çakar, eğimli Narbel yolu üzerindeki arazinin ağaçlandırılacak alan olması nedeniyle refleks olarak komisyonda olumlu oy kullandığını ifade etti.

Alanın doğal ve ağaçlık karakterinin olmadığını, orman özelliği bulunmadığını belirten Çakar, ''Yeşil kuşaktan söz edilmiş. Planda böyle bir yeşil kuşak yok. İzmir 4. İdare Mahkemesi de bilirkişi raporuna dayanarak daha önce bu yönde karar verdi. Büyükşehir Belediyesi burası için niye ısrarla ağaçlandırılacak alan kararı alıyor. Bu konu ileride Meclis üyeleri için soruşturma konusu olabilir'' dedi. CHP Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Çakar'ın konuşmasına tepki göstererek, ''Meclis üyelerini korkutma'' dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin plan değişikliği kararında ısrar etmesinin nedeninin, araçların çıkmakta zorlandığı eğimli yolu bu arazi içinden geçirmek ve yolun eğimini düzeltmek olduğunu belirten Çakar, ''Ancak, bu amaçlarına ulaşmak için söz konusu arazilerin kamulaştırma bedellerini ödemesi gerekir. Bunu yapmamak için doğal ve ağaçlık karakteri korunacak alan yapmak istiyorlar'' şeklinde konuştu.

CHP'li Sırrı Aydoğan ise bilirkişi raporuna sözleri olmadığını, ancak Çakar'ın ithamlarının doğru olmadığını, yanlış bilgiler verdiği söyledi. Aydoğan, ''Yeşil kuşağın söylenişi farklı olabilir. Lejantlarda yer almamış olabilir. Soruşturmadan Meclis üyelerini korkutarak muhalefet olmaz. Hukuk yolu açıktır. Siz hiç oy vermeyin en iyisi. Kendisini garantiye alırsınız'' şeklinde konuştu.

Önerge AK Parti grubunun red oylarına karşın oy çukluğuyla kabul edildi
Meclis toplantısında AK Partili meclis üyeleri Büyükşehir Belediyesi ile kurumlar arası protokol yapılmayan kamu kuruluşlarına harita ve ortofoto harita paftalarının basılı ortamda 20 lira, sayısal ortamda ise 25 iler olarak verilmesi ve Ahmet Piriştina Kent Müzesi ve Arşivi Müdürlüğü'nün bastırdığı ''İzmir depremleri'' adlı kitabın 12 lira, ''Basmane Günlüğü'' kitabını ise 10 lira olarak indirimli fiyattan satılması önergesine de muhalefet etti. AK Parti Grubu haritaların herkese verilmesini ve 10 lira ücret alınmasını, ''İzmir Depremleri'' kitabının 7,5 lira, ''Basmane Günlüğü'' kitabının ise 6 liradan satılmasını önerdi. AK Partili Yusuf Kenan Çakar, bu hizmetlerin ticari kaygı olmadan yapılması gerektiğini, özellikle kültür ve eğitimle ilgili kitapların maliyetin üzerine konacak işletme maliyetiyle verilmesi gerektiğini ifade etti. Çakar, ''6,93 lira maliyeti olan kitabı 10 lira yerine 7,50 liradan halka sunmalıyız'' dedi. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EXPO’da Brezilya tehlikesi
EXPO 2015 adaylığı sürecinde çalışmalar yapan Seferihisar Belediye Başkanı ...
Bornova'dan iş güvenliği semineri
Bornova Belediyesi tarafından belediye personeli için düzenlenen İşçi ...
Bitki artıklarından organik toprak düzenleyicisi
Bitki artıklarını geri dönüştürüp çürüten Büyükşehir, böylece toprak düzenleyicisi ...
 
İzmirli başkanlardan ikinci toplantı
Çiçekliköy zirvesinde bir araya gelen ilçe belediye başkanları, bu kez ...
İlk ziyaret Kocaoğlu’na
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ...
İzleyenleri büyüledi
Hafta sonu 2 gün üst üste gösteri sunan İllüzyonlar Sirki Sihrin Efendileri ...
 
Karabağlar’da “çıraklık” polemiği
Karabağlar’da, bir türlü yapım aşamasına gelmeyen Çıraklık Eğitim Merkezi, ...
“Kent Gönüllüsü” dönemi başlıyor
Hizmet kalitesini artırmak için çeşitli çalışmalar yürüten Bornova Belediyesi ...
Hem eğlenecekler hem öğrenecekler
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilköğretim okulu öğrencileri için ücretsiz ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva