HABERLER>POLİTİKA
14 Haziran 2011 Salı - 20:42

Bir istifa çağrısı da CHP’li gençlerden

CHP'de parti içi muhalefetin sesi giderek artıyor. PM üyeleri, eski milletvekilleri ve il başkanlarının ardından İzmir'de bu kez CHP gençleri sahneye çıktı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan CHP'li gençler, Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırdı.

Bir istifa çağrısı da CHP’li gençlerden

Fırat Soylu/Egedesonsöz-Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından CHP'de yaşanan muhalif harekete gençlerde katıldı. İzmir'de CHP Gençlik Kolları'na üye bir grup Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaparak kurultay çağrısı yaptı. Aralarında CHP Gençlik Kolları Eski Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Arslan, CHP İl Gençlik Kolları esik Başkanı Derya Kuşdemir, CHP Gençlik Kolları Buca İlçe Başkanı Özgür Bayraktar, CHP İl Gençlik Kolları eski yönetim kurulu üyeleri ve bazı ilçelerin eski gençlik kolları başkanları katıldı.

Gençler adına basın açıklamasını okuyan CHP Gençlik Kolları Eski Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Arslan, 12 Haziran seçimlerinde yaşanan hayal kırıklığının CHP'li gençleri derinden sarstığını söyledi.

İKTİDAR HEDEFİNE ULAŞILAMADI
"CHP'nin derhal kendine gelmesi gerekiyor" diyerek basın açıklamasını okuyan Gençlik Kolları eski Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Arslan, "9 yıllık AKP iktidarından kurtulmak için halkımızın CHP iktidarını umut olarak görmesi gerekiyordu. Bu nedenle yeni CHP tarafından konulan iktidar hedefine ulaşılamaması sorgulanmalıdır. CHP son bir yıldır uluslararası güçlerin ve yerel işbirlikçilerin dizaynına maruz kalmıştır. İsminin önüne 'yeni' sıfatı getirilerek neoliberal bir çıkış yapmayı hedefleyenler, merkez sağdaki tabela partilerinden aday göstererek oyların artacağından medet umanlar, partinin örgüt emekçilerini dışlayarak oy artışı sağlayacağını düşünenler, hatırlamalılar ki, 1977 seçimlerinden CHP yüzde kırkları aştığında bunu daha çok sola açılarak yapmışlardır" dedi.

AKP'YE OY VERDİLER Mİ?
Yeni CHP'de Parti Meclisi olarak görev yapanların, AK Parti'nin ekonomi politikasını beğendiğini, Atatürk İlke ve İnkılapları'nın savunucusu olmadığını, Fethullah Gülen'in aydın bir insan olduğunu söylediklerini hatırlatan Arslan, "Bunlar AKP'ye oy vermiş midir" diye de sordu. Arslan, "Biz CHP'li gençler olarak partimizi yönetenlerin kurucu reflekse saygı göstermesini istiyoruz. Partimizin daha tutarlı sir siyaset anlayışı ile yola devam etmesini istiyoruz. Kurultay biran önce toplanıp parti politikalarını, parti ideolojisini ve parti organlarını gözden geçirmeli ve 'Yeni CHP' söylemine son vermelidir" diye konuştu. Arslan, Parti meclisinin de yenilenmesini istediklerini belirtti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HASAN TUFAN 17 Haziran 2011 Cuma 09:40

DÜNYA GLOBALLEŞİYOR, DEĞİŞİYOR, TÜRKİYEDE SİYASET ANLAYIŞI DEĞİŞMEDİ. KEMAL KILIÇDAROĞLU BAŞKANLIĞINDAKİ CHP KENDİNİ YENİLEMEYE BAŞLAYINCA GÖRDÜKKİ BAŞBAKAN DA ZORLANDI.EMEKLİLERE DÖNÜK, İŞSİZE DÖNÜK, HALKA DÖNÜK CHP PROJE ÜRETİNCE AKP DE EMEKLİLERİN İNTİBAK YASASINI, YAKLAŞIK 200 BİN SÖZLEŞMELİYİ KADROYA ALMASI BENCE KEMAL KILIÇDAROĞLUNUN BAŞARISIDIR. ESKİ POLİTİKALARA HALK YÜZ VERMEDİĞİ BELLİ ETMİŞTİR. HALKIN KARNI AÇ OLUNCA LAİKLİK GİBİ SÖYLEMLER KARŞILIK BULMADIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTIR.BENCE CHP UMUT OLMAYA BAŞLAMIŞTIR.ŞANS VERMEK GEREKİR.

Yorumu oyla      13      11  
Kemal 17 Haziran 2011 Cuma 01:12

HAİNLER

Yorumu oyla      12      12  
esat sönmez 16 Haziran 2011 Perşembe 01:47

İzmirde bu tespitlerin hiçbiri doğru değildir.Bu tespitleri yapıp ta şaha kalkıp büyük laflar edenler, daha hala izmirlilerin derdini anlamış değiller.YAZIKLAR OLSUN. YUKARIDAKİ ELEŞTİRİLERİ YAPAN MUHALEFET GURUBUNA SESLENİYORUM. HALKIN CHP YE OLAN SEMPATİSİNİ DİREKT OLARAK ETKİLEYEN UNSUR, AZİZ KOCAOĞLU NUN YILLARDIR İZMİR DE DİŞE TIRNAĞA DOKUNUR BİR İCRAAT YAPAMAMASIDIR.BUNUN FARKINA İZMİR İ AKP YE KAPTIRINCA ANLARSINIZ ARTIK. KÖRFEZİN LEŞ GİBİ KOKUSU, BİTMEYEN METRO, KAÇ KERE İPTAL EDİLDİĞİNİ UNUTTUĞUMUZ METRO İHALELERİ, METRO İNŞAATI YÜZÜNDEN İFLAS EDEN HATAY ESNAFI, İLLALAH EDEN HATAY HALKI, HARMANDALINDA ÇÖZÜLEMEYEN ÇÖP SORUNU, ÇİĞLİDE BİNLERCE METREKARE ALANI 3 METRE YÜKSEKLİĞİNDE DOLDURAN İNSAN DIŞKILARININ KARŞIYAKAYA YAYDIĞI KOKULAR, OPERASYONLARLA TUTKLANAN BELEDİYE BÜROKRATLARI, YAPTIKLARI SEVİYESİZ DEDİKODU DİYALOGLARI GAZETELERE DÜŞEN BAŞKANIMIZIN KODESTEKİ YAKIN ARKADAŞLARI, SEÇİME 24 SAAT KALA BAŞKANIN AĞZINDAN SAVRULAN KÜFÜRLERİN ULUSAL MEDYADA DEFALARCA GÖSTERİLMESİ, İPTAL EDİLEN ESHOT HATLARI, BALIK İSTİFİ SEYAHAT EDEN HALKIN FERYADI, ULAŞIMDAKİ SORUMSUZ HAT DEĞİŞTİRMELER, TORPİLLİLERİN İŞE ALINDIĞI, ESAS İZMİRLİLERİN İSE KARŞIDAN BAKTIĞI BİR BELEDİYE, KENDİ FİKRİNDEN BAŞKA FİKRE İTİBAR ETMEYEN AZİZ BAŞKAN, YÖNETİLEMEYEN ADI TUTUKLAMALARLA TÜRKİYEDE REKLAM OLAN BİR BELEDİYE, DEVAMLI İPTAL EDİLEN BAŞARISIZ İHALELER VE BECERİKSİZ BÜROKRATLAR, AYYUKA ÇIKAN YOLSUZLUK İDDALARI, VS.VS. SAYMAKLA BİTMEZ. İŞTE HALKIN DİREKT GÖRDÜKLERİ BUNLAR.HALK BUNLARA BAKIP OY VERMİYOR. YOKSA TACETTİN BAYIR IN NE YAPIP YAPMADIĞIYLA KİMSE İLGİLENMİYOR.İZMİR DE CHP İL BAŞKANI KİM DİYE SORSANIZ KİMSE BİLMEZ.KILIÇDAROĞLU İZMİRDE YETERİNCE DESTEKLENMİŞTİR. FAKAT AZİZ BAŞKANIN YUKARIDAKİ ZAFİYETLERİ, KILIÇDAROĞLUNUN VE CHP NİN İVMESİNE ENGEL OLMUŞTUR. İZMİRDE OY KAYBININ SEBEBİ, YUKARIDA YAZDIKLARIMIN BAŞ SORUMLUSU, SORUMSUZ TAVIRLARIYLA CHP LİLERİ ÇİLEDEN ÇIKARAN AZİZ BAŞKANDIR.GERİSİ HAVA CİVADIR. BU PARTİYİ YÖNETENLER HALKIN NEYE BAKIP OY VERDİĞİNİ DAHA HALA ANLAYAMAMIŞLAR, YOK GENEL MERKEZ, YOK İL YÖNETİMİ GİBİ ZIRVALARLA KENDİLERİNİ TATMİN EDİYORLAR.GEÇMİŞ OLSUN.ESAS SORUMLUDA PARİSE GİTTİ.SİZ KENDİ KENDİNİZİ PARALAYIN ARTIK.

Yorumu oyla      12      15  
Yücel Uğur Uçar 16 Haziran 2011 Perşembe 01:08

Abicim haberin detayına bakın gençlik kolları "eski" başkanı bilmem kim, "eskiden" gençlik kollarında bulunmuş bilmem kim... 3-5 kişi çıkıyor konuşuyor. Zaten şuan CHP'ye muhalefet yapan sözde CHP'lilerin hepsi safdışı veya örgüt dışı kaldıkları için muhalefet yapıyorlar sağda solda atıp tutan çok bilen arkadaşlar aktif bir görev alabilselerdi yeni düzende kendilerine yer bulabilselerdi bu konuşanların %90'ı şuan böyle konuşmazlardı. Kılıçdaroğlu'na toz bile kondurmazlardı.

Yorumu oyla      14      15  
BAHADIR KOÇAK 15 Haziran 2011 Çarşamba 16:51

Daha düne kadar örgüt içinde çalışmaya yanaşmayan hiçbir etkinliğe aktiviteye katılmayan yandaş bir gençlik üç beş kişi toplanmış basın açıklaması altında kaus yaratmaya çalışılıyor . şu anki gençlik kolları başkanı Emre yılmaz ve kadrosu gayet başarılı ve düzeyli bir çalışma çıkardı vatandaşta bunu takdirle karşılamıştır saten siz geldiniz başkanlığa bizi görevlendir dedinizde yok genç kardeşim sen bu işin üstesinden kalkamazmısın dedi hadiii ordan size tek lafım ayakçı geldiniz ayakçı gidersiniz gençken bu ötekileştirilip ayak takımı olmaktan kurtulun derim bir abiniz olarak.

Yorumu oyla      17      18  
Süleyman Çelebi 15 Haziran 2011 Çarşamba 14:22

Dün ora da bulanan gençlerden biriydim bende. Partisine gönül vermiş bir genç olarak, partime zarar verenleri istifaya davet edip,kurultayın toplanmısını istedik. Cumhuriyet Halk Partisi savaş meydanlarında kurulmuştur. Köklerimiz Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'ne dayanır. Şuan ise yeni 'işbirlikçi' güçlerin oda noktası olmuştur. Parti tabanından uzaklaşıp, ideolojisi ve söylemlerini değiştirmiştir. Genel Başkan göreve ilk geldiği günlerde CHP 'Devrimci'lerin PArtisi'dir' sözünü unutup rotayı artık bir gücü kalmayan merkez sağ'a kırmıştır. Onların içlerinden aday gösterip oylarını arttırmaya çalışmıştı küçük hesaplarla. Örgütü dışlayıp 'Yeni CHP' söylemiyle 'işbirlikçi' yeni bir yapılanma başlattır. Örgüt emekçilerini dışlayıp daha çok oy almak istediler ama yanıldılar. Şuan partinin içerisinde bulunan Parti meclisinin içerisinde bir çok CHP' yle alakası olmayan kişiler var. Biz referandum sürecinde Hayır için çalışırken,evet'i destekleyen 'Yetmez Ama Evet !' platformu için çalışanlar bugun partimizde miletvekilliği yapacaklar. Bugun yeni CHP'si Atatürk'ün oluşturduğu 6 ok ideolojisinden uzaklaşmıştır. Atatürk'ün adını almayan insanlar şuan partinin en üst noktalarında yer almıştır. Hiç çalışmayan İl-İlçe başkanlıkları ve Milletvekilleri adayları yüzünden CHP 2011 seçimlerinde başarısız olmuştur. Bulunduğum İzmir ilinde ise sonuçlar daha vahimdir. Oylarımızı arttırmamız gerekirken yerel seçimlerde alınan %55 lik oy 2011 seçimlerinde %43 e düşmüştür. Söyleyin şimdi CHP izmir il başkanlığı sizce başarılımıdır. Biz Cumhuriyet Halk Partisine gönülden bağlı gençler olarak 'Yeni CHP' anlayışından vazgeçilip partimizin daha tutarlı bir siyaset izlemesini istiyoruz. Hatırlarsanız eğer Deniz Bey seçimlerde başarısız olduğunda hiç bir kişiyi, ve örgütü suçlamamıştır. Ama şuan Genel Başkan seçimde ki başarısızlığı örgütü dışladığı yetmeyip gibi örgütü suçmalıştır. Şuan Örgütü dışlayan, en ufak başarısızlıkta Örgütü suçlayan bir Genel Başkan vardır. Bu yüzden Kemal Bey, Gürsel Tekin bir an önce istifa ederek verdikleri sözleri tutmasını istiyorum. Eğer dürüst adamsan Kemal' bey verdiğiniz sözü tutarsınız.

Yorumu oyla      28      10  
bfc 15 Haziran 2011 Çarşamba 12:35

hadi koçum bırakın bu işleri ya sizin işiniz gücünüz toplanıp bi avuç insan gidip deniz baykal çagrı yapıyonuz hani nerde diger ilçeler bizler,izmir örgütü gençleri olarak gandi kemal in arkasındayız

Yorumu oyla      19      22  
ismail tunçer 15 Haziran 2011 Çarşamba 12:01

O gençler arasında da ben varım.Biz parti bölünmesin diye susanlardanız.Referandum oldu sonucu belli oldu sustuk doquya qidildi özerkliğe yeşil ışık yakıyoruz dendi sustuk, merkez sağdan 10 a yakın vekil meclise taşındı sustuk, bütün partili emekçiler tasviye edildi sustuk.Yeter artık Cumhuriyet Halk Partisi sahipsiz bir Parti değil en azından biz gençler olarak bunu biliyoruz.Teşekkür ederim..

Yorumu oyla      28      11  
ulaş günen 15 Haziran 2011 Çarşamba 11:19

bu gençlere yazık abileri önder sav ve deniz baykaldan öğrendikleri siyaset budur işte partiyi haksız yere eleştirmek kendileri başta olunca eleştiri yapanları partiden derhal diskalifiye etmek. bu mudur gençlerin öğrendikleri siyaset. yazıklar olsun bunlar eminim chp ye oy vermemişlerdir.

Yorumu oyla      19      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayır: 366 oy başka partilere yazıldı
İzmir'de sıfır oy aldıkları görülen 8 sandıkta CHP'nin oylarının sehven ...
Örgüt, Tacettin Bayır’a sert çıktı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, başarısız örgütlerden hesap ...
Zülfü Livaneli'den Haberal açıklaması
Zülfü Livaneli, gündeme bomba gibi düşen yazısı ile ilgili olara bir açıklama yaptı.
 
AKP ve CHP geçersiz oylara itiraz etti
AK Parti ve CHP, kendi partilerinin mühürleri bulunan ve çeşitli nedenlerle ...
Erdoğan’dan Esad’a ‘şiddetten uzak dur’ uyarısı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile telefonda görüştü.
Süne’ye göre seçim hezimetinin sorumlusu yeni CHP
Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştiri sesleri her koldan yükselirken, İzmir ...
 
Bir eleştiri de Muharrem İnce'den
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partisinin aldığı oy oranına ilişkin, ...
Büyükşehir grubunda CHP'lilerin seçim tartışması
CHP İzmir’de seçim sonuçlarından memnun olmayan meclis üyeleri grupta tartışma çıkarttı.
Sait: 6'yı göçmen oylarıyla çıkardık
Rıfat Sait, seçilmesinde Balkan ve Rumeli göçmenlerinin oylarının etkili ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva