HABERLER>POLİTİKA
4 Temmuz 2012 Çarşamba - 17:09

BBP’den sert tepki: Kürüm siyaset cahili bir adam!

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün Büyük Birlik Partisi’ni hedef alan ‘tabela partisi’ sözleri, BBP cephesinde büyük tepki topladı. BBP İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket Kürüm’e kast ederek “Hasbel-kader belediye başkanı olmuş biri... Siyaset cahili bir adam’ sözleriyle tepkisini dile getirdi.

BBP’den sert tepki: Kürüm siyaset cahili bir adam!

İZMİR - Karabağlar Belediyesi’nin yeni hizmet binası için ‘Burda’ Market’in olduğu binayı tercih etmesi, Karabağlar’da siyasi tansiyonu yükselten bir kavganın fitilini ateşledi.

Karabağlar Belediye Meclisi’nde 1 meclis üyesi bulunan Büyük Birlik Partisi yeni hizmet binası konusu gündeme geldiği ilk günden itibaren konuya sert tepki göstererek satış işlemine muhalefet etti. Büyük Birlik Partisi İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket yaptığı basın açıklamalarıyla yer seçimi konusunda Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ü ve satış işlemini onay veren belediye meclis üyelerini sert dille suçlamıştı.
 
KÜRÜM: BBP TABELA PARTİSİ
Karabağlar Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısında BBP’nin satış işlemine muhalefetini değerlendiren Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm tepkisini, “Gazetelerde çarşaf çarşaf boy göstereceğiniz yerde, belediyede ruhsatı bulunan bina hakkında İmar Müdürlüğü’nde bulunan dosyaya baksaydınız. Basının önüne çıkıp böyle langur lungur laflar etmek tabela partisi bile olsa bir partinin İl Başkanına yakışmıyor” sözleriyle değerlendirmişti.
 
SİYASET CAHİLİ BİR ADAM
Kürüm’ün BBP’yi ‘tabela partisi’ olarak değerlendirdiği sözleri BBP cephesinde büyük yankı buldu. Tek yaptıklarının milletin parasının peşkeş çekilmesini önlemek için çalışmak olduğunu vurgulayan BBP İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket Kürüm’ü hedef aldığı konuşmasında şunları söyledi:  “Hasbel kader belediye başkanı olmuş biri, Siyasetten ne kadar anlasa Siyaset cahili bir adam. BBP’nin mecliste olmadığını bile bilmiyor. BBP şehit vermiş siyasi bir partidir. Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, ağzı olan bir cinsten Sinek kadar bile değil, küçücük bir ilçeye belediye başkanı olmuş, BBP gibi bir camiaya kalkıp tabela partisi diyor. Büyük Birlik Partisinin tabela partisi olmadığını kendisine önümüzdeki hafta Belediye önünde yapacağımız eylem ile göstereceğiz. Biz millettin parasının kimseye peşkeş çekilmemesi için itiraz ettik ve bunu mahkemeye taşıdık. Neden Belediyenin işçileri buradaki alışveriş merkezinden alışveriş yapmak zorunda kalıyor. Bunun açıklamasını yapmasını istedik. Biz bunları sorduğumuzda bize hemen sağ sol muhabbeti yapıyorlar. Aralarındaki ilişki nedir. Maalesef buna AK Partili meclis üyeleri de sesiz kalmıştır”
 
Başkan Bereket, Kürüm’e yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü:
Karabağlar belediye meclisinde meclis üyemiz Cebrail Tümer beyin ret oyu kullandığı ve oy çokluğu ile aldığı karar gereği Burda alışveriş merkezinin Belediye hizmet binası olarak alımıyla ilgili olarak sürecin başından bu yana Büyük Birlik Partisi ( BBP ) olarak tavrımızı net bir şekilde ortaya koyarak burasının çok yüksek bir bedelle alınmasına karşı olduğumuzu, binanın gerek fiziki yapısı gerekse vatandaşlarımızın ulaşımı açısından uygun olmadığını Burda marketin belediye hizmet binası olarak alımından önce en azından muhtarların görüşünün alınması gerektiğini ifade ederek bu alıma karşı olduğumuzu ve konuyu idare mahkemesine taşıyacağımızı ifade ettik.
 
DÖRT DUVARA KAÇ PARA ÖDENECEK?
03.07.2012 Salı günü Karabağlar meclisinin olağan toplantısında BBP Karabağlar meclis üyemiz Cebrail TÜMER beyin Meclis'in belediye hizmet binası yapmak üzere Yeşillik Caddesi üzerindeki Burda şirketine ait binayı alma kararıyla ilgili verdiği önergede sormuş olduğu “Bina kaç paraya alınacak?”, “Güçlendirme yapıldı mı?”, “Toplam tadilat masrafı ne?”, “Yapı Kullanma Ruhsatı var mı ?”,“Dört duvara kaç para ödenecek“ "Karabağlar'ın değişik bölgelerinde oturan vatandaşların ulaşımı nasıl sağlanacak", "Binanın alımına karar verilirken muhtarlara, halka ve sivil toplum kuruluşlarına soruldu mu" benzeri sorulara sinirlenen Başkan Kürüm, “Gazetelerde çarşaf çarşaf boy göstereceğiniz yerde, belediyede ruhsatı bulunan bina hakkında İmar Müdürlüğü’nde bulunan dosyaya baksaydınız. Basının önüne çıkıp böyle langur lungur laflar etmek tabela partisi bile olsa bir partinin İl Başkanına yakışmıyor. Bir meclis üyesi olarak da size bunları yakıştıramadım. Soru sormak için soru yöneltmeyin Sorularınıza da yazılı cevap vereceğiz” demiş ardından meclis üyemizin tepki göstermesi üzerine Kürüm, tabela partisi sözüyle ilgili özür dileyerek “Tabela partisi değilsiniz. Meclis'te temsil ediliyorsunuz” demek istediğini ifade etmiş.
 
DELİKANLI OL, SÖYLEDİĞİNİ YALAYIP YUTMA!
Biz yaşantımız boyunca bir düstur üzere olduk. Bizim düsturumuzda delikanlı olacaksın bir saniye önce söylediğini yalayıp yutup özür dilemeyeceksin ya da özür dileyeceğin şeyleri söylemeyeceksin. Sen meclis önünde belediye başkanı sıfatınla Türkiye’nin en deneyimli siyasi partilerinin başında gelen 19 yıllık geçmişiyle Türk siyasi hayatının her kademesinde olan, sadece ülkemizde değil tüm Türk –İslam coğrafyasında isminden söz edilen ve de vatan ve milletine hizmet ettiği için genel başkanı şehit edilen Sivas belediyesi başta olmak üzere pek çok belediyesi bulunan partimize TABELA partisi diyeceksin ardından da çıkıp öyle demek istemedim şöyle demek istemiştim diye kıvıracaksın. YOK Sıtkı Bey bu iş o kadar ucuz değil. Bu camia sana bu lafını yedirip yutturacak güce sahiptir çok şükür. Senin ne kariyerin ne o tesadüfen oturduğun koltuk ne de cürmün Büyük Birlik Partisine tabela partisi demeye yetmez. Çok yazık siyasi etikten nezaketten zarafetten uzak bir belediye başkanı Karabağları temsil ediyor.
 
BİR KEZ DAHA SESLENİYORUM
Şimdi buradan bir kere daha sesleniyorum. Burda marketin alımı ve belediye hizmet binası olarak kullanımının Karabağlarda yaşayan vatandaşlarımıza hiçbir faydası olmayacaktır. Karabağlar halkının parasını çoluk çocuğunun rızkını carcur etmene elimizden gelen tüm gücümüzle engel olmaya ve bu yanlışını her ortamda yüzüne vurmaya bu hareket devam edecektir. Temennim odur ki idare mahkemesinden de bu alım mutlaka dönecektir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mustafa 4 Temmuz 2012 Çarşamba 17:44

Helal olsun BBP'lilere. Bunlardan her belediyeye birkaçtane lazım.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de büyük kurultaya İzmir damgası
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Ankara’daki ‘kurultay zirvesine’ katıldı. ...
"Darbeyi ABD değil Mülkiye yaptı!"
Darbe komisyonunun sorularını kendine özgü üslubuyla yanıtlayan Demirel, ...
CHP'li Çıray'dan Erdoğan'a sert çıkış
Başbakan Erdoğan’ın Rio’da yaptığı “Türkiye’deki Yahudi Topluluğu benim ...
 
Yüksel: Bu dava artık sona ermeli
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ...
CHP Buca’da kriz tam gaz: İhracı istenen Fazla’dan istifa
İlçe Yönetimi tarafından oy birliğiyle ihracı istenen ve bu taleple İl ...
'Tutuklu vekiller için adli kontrol uygulanabilir'
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 3. yargı paketinin kabul edilmesinin ...
 
Esad’tan Erdoğan’ı kızdıracak açıklamalar…
Cumhuriyet gazetesi, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'la yaptığı röportajın ...
Türeli: İşsizler fondan daha kolay faydalanmalı
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
Bugün seçim olsa: Hangi parti yüzde kaç oy alır?
Genar'ın yaptığı araştırmaya göre bugün seçim olsa AK Parti yüzde 51.1 ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva