HABERLER>POLİTİKA
4 Temmuz 2012 Çarşamba - 13:38

CHP'li Çıray'dan Erdoğan'a sert çıkış

Başbakan Erdoğan’ın Rio’da yaptığı “Türkiye’deki Yahudi Topluluğu benim korumam altında” açıklamalarına CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray Meclis kürsüsünden yanıt verdi.

CHP li Çıray dan Erdoğan a sert çıkış

İZMİR – AK Parti iktidarının ayrıştırma ve etnisite üzerine siyaset yaptığını öne süren CHP İzmir Milletvekili “Önce bir çadır tiyatrosu kurdular ‘One Munite’yi patlattılar. Ardından 9 masum vatandaşı Mavi Marmara gemisiyle ölüme yolladılar. Türkiye’deki İsrail ve Yahudi düşmanlığını körüklemeye çabaladılar. Ancak sağ duyulu Türk milleti bu oyuna gelmedi. Başbakan’a soruyorum. Sen Yahudi vatandaşlarımızı kimden koruyorsun? Yahudi vatandaşlarımız belli bir kesimin tehdidi altında mı ? Ayrıca bu senin görevin mi ? Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşlarının hakları zaten anayasa ile güvence altındadır. Kimsenin kefaletine ihtiyacımız yok. Bu ifade gerçekler karşısında körleşmiş bir kibrin dışa vurumudur” diye konuştu.

Açıklamayı skandal ve kan dondurucu olarak nitelendiren CHP İzmir milletvekili Başbakan’ın Türkiye’yi mülkü vatandaşları da tebaası olarak gördüğünü öne sürdü ve sordu: “Başbakan bu bakış açısı ile Suriye diktatöründen ne kadar farklıdır?”

Davutoğlu’undan olsa olsa “Düş İşleri Bakanı” olur

Suriye konusunda ise hükümetin politikalarının savaş uçağımız ve kayıp iki pilotumuzla birlikte Akdeniz’in sularına çakıldığını ifade eden Çıray, CHP’nin tarihi dış politikasına “acziyet içinde” diyen Başbakan’a, “Sayın Başbakan, beni çok güldürdü. Yahu, şimdi, bir sizin haysiyet kırıcı tutumunuza bakın, bir de Hatay’ı Türkiye’ye katan o kurucu ruhun ufkuna bakın. Bu ülkede acziyetten söz edecek son kişi Sayın Başbakandır. Suriye bunu yaparken Mavi Marmara acziyetinden cesaret almadı mı?” diye sordu ve ekledi  kelimenin tam anlamıyla karaya oturduğunu kaydeden Çıray, “bizim Arap devletleriyle ilişkimiz büyük bir tarihsel tecrübenin soğukkanlı bir değerlendirmesiyle oluşturulmuştur. Bunu bilmeyen birisi Türkiye’ye Dışişleri Bakanı olamaz, olsa olsa “düş işleri bakanı” olabilir” dedi..iktidarın ne yapacağını bilemez halde olduğunu söyledi. Çıray “Başkalarının senaryosunda figüran olanlar Türkiye’yi korku politikalarıyla illizyon sirkine çevirdi. Ancak bu iktidarın yaklaşan sonunun bedeli ağır olacak. Sifonu Türk milleti çekecek” dedi.

AKP karpuzu kabak çıktı
Torpilli diktatörler hariç Ortadoğu’nun yeniden şekillendirildiğini kaydeden ve “Neo-İttihatçı bir dış işleri bakanımız var” diyen Çıray olabilecekler konusunda iktidarı uyardığına dikkat çekti. Aytun Çıray “ İki pilotumuz maalesef şehit edildi. AKP’yi aylar önce uyarmıştım sizleri kan tutacak diye..Sizi oraya getiren güçler size öyle bir son hazırladılar ki değme Hollywood senaristleri bile bu sona şaşıracak; yaşarsak göreceğiz..” diye konuştu.

Suriye’nin Rusya tarafından desteklendiğini bilmiyor musunuz? diye sorun Çıray iktidarın Suriye ile karşı karşıya gelmenin doğurabileceği doğrudan ve dolaylı sonuçlara hazır olmadığını öne sürdü. CHP İzmir Milletvekili “ Başlarına ne geldiğini bile açıklayamadığınız o gençlerimizi oraya neden yolladınız. Umrunuzda bile değil tabi. Şu hale bakın yeter ki sifon çekilmesin; yeter ki Cumhuriyetle hesabımız yarım kalmasın diye şehit veriyoruz. Davos’ta estiniz gürlediniz. Kabadayılık yaptınız. Mavi Marmara oldu. Suriye bize yaptığını İsrail’e yapsaydı başına neler gelirdi. Hepimiz tahmin ediyoruz Sonuç ortada karpuzunun kabak çıktı.” dedi

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilal-İzmirli 4 Temmuz 2012 Çarşamba 14:17

yaşım 54 Yahudi kökenli TÜRK vatandaşlarımız TÜRKİYE Devletinin asli vatandaşlarıdır en az benim kadar hatta benden fazla kimsenin koruması na da ihtiyaçları yoktur . vatandaşlarımıza uzanan eli Devletimiz kırar Devletimiz zayıflarsa bizler(TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLARI ) vatandaşlarımıza uzanan elleri kökünden koparırız kimse merak etmesin.VATANDAŞ.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksel: Bu dava artık sona ermeli
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ...
CHP Buca’da kriz tam gaz: İhracı istenen Fazla’dan istifa
İlçe Yönetimi tarafından oy birliğiyle ihracı istenen ve bu taleple İl ...
'Tutuklu vekiller için adli kontrol uygulanabilir'
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 3. yargı paketinin kabul edilmesinin ...
 
Esad’tan Erdoğan’ı kızdıracak açıklamalar…
Cumhuriyet gazetesi, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'la yaptığı röportajın ...
Türeli: İşsizler fondan daha kolay faydalanmalı
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
Bugün seçim olsa: Hangi parti yüzde kaç oy alır?
Genar'ın yaptığı araştırmaya göre bugün seçim olsa AK Parti yüzde 51.1 ...
 
‘Torba’dan 40 bin öğretmene kadro müjdesi‎ çıktı
TBMM Genel Kurulu'nda, “Torba Teklif”de, bu yıl 40 bin öğretmen atanabilmesi ...
CHP Buca’da şok: Fazla için ihraç istemi
Geçtiğimiz günlerde örgütteki sıkıntıları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ...
ÖYM'ler için 'Anayasa Mahkemesi' sinyali
CHP lideri Kılıçdaroğlu özel yetkili mahkemelerle ilgili düzenlemenin ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva