HABERLER>POLİTİKA
4 Temmuz 2012 Çarşamba - 16:46

CHP'de büyük kurultaya İzmir damgası

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Ankara’daki ‘kurultay zirvesine’ katıldı. İzmir’in tarım ve kentsel dönüşüm sorununu kurultaya dâhil etmek isteyen Engin’in önerisi, Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından kabul gördü.

CHP de büyük kurultaya İzmir damgası

Can Özlü/ EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, 17- 18 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek Büyük Kurultay’ın hazırlık çalışmalarına katılmak üzere Ankara’ya gitti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yer aldığı teknik toplantıya, 15 büyük ilin il başkanları katıldı. Toplantı yaklaşık 4 saat sürdü. Kurultay gündemi ve içeriğine yönelik fikir alışverişinde bulunulan toplantıda, salon düzeni, afiş tasarımları ve özel hazırlıklar da masaya yatırıldı.

- CHP Buca'da kriz tam gaz: İhracı istenen Fazla'dan istifa... haber için tıklayınız...
 
TARIM VE KENTSEL YENİLEME
Kurultayın hazırlık aşamasında etkin rol üstlenen CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir’in başlıca sorunları arasında yer alan tarım ve kentsel yenileme konularını kurultaya taşıma kararı aldı. Ali Engin’in, tarımsal sektöründe yaşanan sorunlar, kamu arazilerinin yağmalanması ve kentsel dönüşüm konuları hakkındaki parti görüşlerinin, protokol konuşmalarına ve kurultay sonuç bildirgesine girmesine yönelik önerisi Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından da kabul edildi. İl Başkanı Ali Engin sayesinde, İzmir’in en önemli sorunları, Ankara’da daha gür seslendirilecek. Her iki sorun ile ilgili hazırlanacak afiş ve pankartlar da kurultay salonunda yer bulacak.
 
KILIÇDAROĞLU İLE BAŞ BAŞA GÖRÜŞTÜ
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, toplantının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile baş başa görüşme gerçekleştirdi. Engin, CHP Lideri ile İzmir’in gündemine ilişkin bilgi paylaşımında bulundu. Ankara’daki ‘kurultay zirvesi’ ile ilgili değerlendirmede bulunan Engin, “Teknik bir toplantı oldu. Kurultayın içeriğine yönelik çalışmalar yaptık. İzmir’in tarım sektöründe yaşadığı sorunlar ve kentsel dönüşüm sıkıntılarını da gündeme getirdim. Bu sorunlara kurultayda da değinilmesi gerektiğini söyledim. Sayın Genel Başkanımız önerilerimi kabul etti. Kurultayın içeriğinde ve sonuç bildirgesinde, İzmir’in kronikleşen bu sorunları da yer alacak” dedi.
 
PM KULİSLERİ HAREKETLENDİ
Öte yandan; yaklaşan kurultay öncesi, Parti Meclisi’ne girmek isteyen ve bunun için Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun hazırlayacağı anahtar listede yer almak için çaba harcayan partililer de çalışmalarını hızlandırdı. Yeni dönemde 80’den, 60’a düşecek PM üyeliğine kimlerin seçileceği merak konusu olurken, parti kulisleri de hareketlendi. CHP Lideri’nin, İzmir’den seçeceği üyeler için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İl Başkanı Ali Engin’e fikir danışacağı öngörülürken; bu iki isme yakınlığı ile bilinen milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Hülya Güven’in, PM üyeliklerinin devam edeceğine kesin gözü ile bakılıyor.
 
NALBANTOĞLU VE AKDEMİR SÜRPRİZ!
Toplumsal konularda en duyarlı isimler arasında yer alan bir diğer milletvekili Mustafa Moroğlu’nun da yeni dönemde PM üyesi olabileceği konuşulurken, Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler’in de şansının yüksek olduğu belirtiliyor. Meclis dışından PM’ye girme ihtimali yüksek gösterilen sürpriz iki isim ise eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ve Hülya Güven’in danışmanlığından geçtiğimiz günlerde istifa eden Şener Akdemir! Yurt dışında eğitimini tamamlayan Akdemir’in, gençlik kotasından PM’ye girebileceği belirtildi. İl Başkanı Ali Engin’in, önümüzdeki hafta içinde kurultay delegeleri ile toplantı yapacağı ve kurultaya yönelik düşüncelerin de bu toplantıda şekilleneceği öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ertana cevap 5 Temmuz 2012 Perşembe 15:52

İyi ozaman cocuklara böyle söyliyelim sen babanın mesleğini yapma baban yaptı senin yapman doğru değil varmı böyle yalnış bir düşünce babalar her zaman coçuklarına örnektir türk aile yapısında bu vardır.sonra şener siyaset okuduğu içinde tabiki siyaset yapacak hukukçuluk yapacak hali yok hiç kimse baban mv yaptı sen siyaset yapmademe hakını kendinde bulamaz bu her mesletede böyledir pırıl pırıl bir genç partiye çalışacak hemen karalamaya gerek york böle giderse chp genç oyları nasıl çekecek

Yorumu oyla      15      6  
CHP'li 5 Temmuz 2012 Perşembe 12:58

Sayın Patron 35 Oktay Gökdemir'in neden değerlendirilmediği ortada Buca'da Delege seçimlerinden itibaren entrika yapacaksın İlçe seçimini kazanacaksın İl Kongresinde anahtar listede olacaksın ama seçilemeyeceksin önce ilkeli dik duracak ondan sonra bir yerlere sçilecek....

Yorumu oyla      13      7  
mehmet 5 Temmuz 2012 Perşembe 12:34

haberi okuduktan sonra Şener Akdemir'i aradım, malum yurt dışında okuduğu için ulaşamadım. Eve geldiğimde facebook'tan kendisine mesaj gönderdim, kendisi aradı beni. Durumdan haberi yok.Onun gibi omurgalı siyaset yapan,bilgili ve kendini hala yetiştirmeye çalışan bir gencin PM'ye grmesini gönülden isterim.MV seçimlerinde bunu herkese kanıtladı.Evet parası yoktu ona rağmen durmadı belediye otobüsleriyle çalıştı.Onun gibilere şimdiye kadar yer verilmediği için belkide iktidar olamadık uzun zamandr

Yorumu oyla      17      6  
bizim şeneri ne kadar tanıyorsun 5 Temmuz 2012 Perşembe 11:58

erhan arkadaş baban eski siyasetçi olsaydı,belkide öyledir bu senin siyaset yapmana engelmi.bu arkadaş gurbette okulunda, yazılıp konuşulandan haberi bile yok.demekki takdir ediliyor ve yakıştırılıyorki haberi yapılmış...babalarımız namussuz değilse,çalmadıysa,saygın bir soy adı bıraktısa bizlere ne mutlu bize...bu çocuğun kendiside aileside şerefli insanlardır.kimseyle karıştırmayın buralara malzeme yapmayın.bence önce tanıyın...eminim dost kazanacaksınız.

Yorumu oyla      16      6  
ŞENER'in Arkadaşları... 5 Temmuz 2012 Perşembe 11:49

AYRICA SİYASET YAPMIŞ MİLLETE VEKİL OLMUŞ BİR BABANIN EVLADI OLMAK AYIPMIDIR.TAM TERSİNE ÖRNEKİR.BU ÜLKEDE MİLLET VEKİLLİĞİNİ ZENGİNLİK VE ŞÖHRET İÇİNDE OLMANIN ÖTESİNDE HİZMET İÇİN VE LAYIKIYLA YAPIP HERKEZİN DERDİNE KOŞAN HALK EVLATLARIDA VAR...SİYASET BU ŞEKİLDE YAPILIYORSA ZATEN HER BABANIN EVLADI ONU ÖRNEK ALMALI VE O TERBİYEYLE ONUN KALDIĞI YERDEN DEVAM ETMELİ...BU ÇOCUĞUN ADI NE ZAMAN BİR YERE GEÇSE EKONOMİK DURUMUNU,NELERİ HANGİ ZOR ŞARTLAR İÇİNDE BAŞARDIĞINI BİLMEDEN SALDIRILMASIN....

Yorumu oyla      16      6  
ŞENER'in Arkadaşları... 5 Temmuz 2012 Perşembe 11:44

BELEDİYE OTOBÜSLERİYLE İLÇE İLÇE KOŞTURARAK İLÇE İLÇE BÜYÜK SİYASİLERLE YÜRÜDÜĞÜN SEÇİM KAMPANYASINDA,ONLARDAN HİÇ EKSİK YANIN OLMADIĞINI,SİYASAL VİZYONUN,BİLGİ BİRİKİMİN,HATİPLİĞİN,VE CESARETİNLE BİZLERE GÖSTERDİN ŞENER KARDEŞİMİZ.İÇİMİZDEN BİRİ OLMAN VE ADININ BİRDE PM İÇİN GEÇMESİ HABERİNİ BURADAN ÖĞRENMEK GURUR VERİYOR.SENİ VE AİLENİ,EKONOMİK ZORLUKLARINIZI BİLMEDEN ESKİ MİLLET VEKİLİ OĞLU DİYE TORPİLLİ YAFTASI VURANLARDA YANLIŞLARININ VE AYIPLARININ BİRGÜN FARKINA VARIRILAR.ADAM GİBİ ADAMSN

Yorumu oyla      16      6  
ŞENER'in Arkadaşları... 5 Temmuz 2012 Perşembe 11:39

ŞENER AKDEMİR TÜRKİYE'NİN EN GENÇ MİLLET VEKİLİ ADAYI OLARAK CHP İZMİR ÖRGÜTÜNDE İLKİ REFERANDUM SÜRECİNDE GENÇLİK KOLLARINDAKİ ÖZVERİ VE YÜREKLİLİĞİYLE TANIDIĞIMIZ,DAHA ÖNCESİNDE ÖĞRENCİ KONSEYLERİNE LİDERLİK YAPMIŞ,SİYASAL MEZUNU VE ŞU AN ALMANYADA YÜKSEK LİSANSINI TAMAMLAMAK ÜZERE OLAN KARDEŞİMİZ...BİZ SENİ SEÇİLEMİYECEK SIRADA OLSANDA 1.BÖLGEDE MİLLETVEKİLİ ADAYIYKEN GÖSTERDİĞİN DURŞLA TANIDIK...

Yorumu oyla      16      6  
karşıyakalı vatandaş 5 Temmuz 2012 Perşembe 09:40

PARTİ İÇİ DEMOKRASİDEN BAHSETMEK İSTİYORSAK ÖNCE MAHALLELERİMİZDE DEMOKRASİ OLMASI GEREKLİ K.YAKA İLÇE BŞK.DEMOKRASİ YANDAŞIYIM DİYE ORTAYA ÇIKMASIN ÇÜNKÜ MAHALLE TEMSİLCİLERİNİ MAHALLELİ SEÇMİYOR İLÇE BŞK.ATIYOR BU NASIL DEMOKRATİK BİR PARTİDİRKİ NE İL YÖNETİMİ MÜDAHAE EDİYOR NE Bİ BAŞKASI HERKESİN İNCE HESAPLARI VAR HERHALDE O NEDENLEDE CHP.DE PARTİİÇİ DEMOKRASİ YOK BEYLER MAH.DELEGE SEÇİMLERİNİ YAPMA CESARETİNİ GÖSTEREMEYEN BİR PARTİ DE DEMOKRASİDEN BAHSEDİLMEZ.BURADA KOLTUK SAVAŞLARI VARDIR.

Yorumu oyla      16      7  
Bilal-İzmirli 4 Temmuz 2012 Çarşamba 21:15

Yerel yönetim adaylarını partililer seçmezse sonuç hüsrandır Sayın genel Başkanın (CHP)istediği bu'mudur yoksa.CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      18      9  
Taylan Özgür 4 Temmuz 2012 Çarşamba 21:01

Şener Akdemir Hülya Güven'in danışmanlığını yapmadı sadece. 2011 seçimlerinde Türkiye'nin en genç milletvekili adayıydı.İzmir 1.Bölge Milletvekili adayımızdı.

Yorumu oyla      25      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Darbeyi ABD değil Mülkiye yaptı!"
Darbe komisyonunun sorularını kendine özgü üslubuyla yanıtlayan Demirel, ...
CHP'li Çıray'dan Erdoğan'a sert çıkış
Başbakan Erdoğan’ın Rio’da yaptığı “Türkiye’deki Yahudi Topluluğu benim ...
Yüksel: Bu dava artık sona ermeli
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ...
 
CHP Buca’da kriz tam gaz: İhracı istenen Fazla’dan istifa
İlçe Yönetimi tarafından oy birliğiyle ihracı istenen ve bu taleple İl ...
'Tutuklu vekiller için adli kontrol uygulanabilir'
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 3. yargı paketinin kabul edilmesinin ...
Esad’tan Erdoğan’ı kızdıracak açıklamalar…
Cumhuriyet gazetesi, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'la yaptığı röportajın ...
 
Türeli: İşsizler fondan daha kolay faydalanmalı
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
Bugün seçim olsa: Hangi parti yüzde kaç oy alır?
Genar'ın yaptığı araştırmaya göre bugün seçim olsa AK Parti yüzde 51.1 ...
‘Torba’dan 40 bin öğretmene kadro müjdesi‎ çıktı
TBMM Genel Kurulu'nda, “Torba Teklif”de, bu yıl 40 bin öğretmen atanabilmesi ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva