HABERLER>POLİTİKA
29 Haziran 2011 Çarşamba - 09:10

Bayır: Kurultay yapılacak ama...

Olağanüstü kurultay için imza toplama girişimlerini değerlendiren CHP İzmir İl Başkanı Bayır, Genel Merkez’den gelen kararı açıkladı.

Bayır: Kurultay yapılacak ama...

FIRAT SOYLU/EGEDESONSÖZ-CHP’de eski Genel Başkan Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav yanlısı isimlerin olağanüstü kurultay için imza toplama girişimlerine karşılık CHP Genel Merkezi olağanüstü kurultay yerine önceliği tüzük kurultayına verdi. Mevcut tüzüğün biran önce değiştirilmesi için düğmeye basan parti üst yönetimi, yeni hazırlanacak tüzükle ilgili il başkanlıklarından görüş istedi. Genel Merkez örgütlerden mevcut tüzükte değişmesi istenilen maddelerin tespit edilmesi ve yerine gelmesi talep edilen değişikliklerin bildirilmesi talimatını verdi. Hazırlanacak yeni tüzükte parti yöneticilerinin performanslarının ön planda tutulacağı ve çalışmalarda başarı ortaya koyan parti yöneticilerin görevde kalacağı, başarısız olanların ise gideceği belirtiliyor. Ayrıca yeni tüzükle birlikte milletvekili ve belediye başkan adaylıklarının da ön seçim ile belirlenmesi şartı getirilecek. Böylece her seçimden sonra kongre tartışmalarının da önü kapatılacak. CHP Genel Merkezi’nin olağanüstü kurultay için imza girişimlerinin sonuçsuz kalmasının ardından tüzük kurultayının hazırlıklarına başlaması bekleniyor. Parti kulislerinde Kasım ayı ortalarında tüzük kurultayının yapılabileceği dile getiriliyor.
 
GENELGE GÖNDERİLDİ
Öte yandan Genel Merkez’den gelen talimatı doğrulayan CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, bir kurultayın olacağını ancak bunun parti içindeki muhaliflerin istediği gibi olağanüstü kurultay olmayacağını dile getirdi. Olağanüstü kurultayın yerine, parti içi demokrasiyi güçlendirmek amacıyla tüzük kurultayının yapılacağını söyleyen Bayır, Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum tarafından Türkiye genelindeki tüm il başkanlıklarına gönderilen talimat doğrultusunda çalışmalara başladıklarını söyledi.
 
10 TEMMUZ’DA SUNULACAK
Başta ilçe örgütleri olmak üzere parti yöneticilerinden yeni tüzük ile ilgili görüş ve önerileri alacaklarını kaydeden Bayır, gelen bu bilgileri bir dosya halinde en geç 10 Temmuz’a kadar Genel Merkeze sunacaklarını söyledi. Bayır, “Genel Başkan Yardımcımız Süheyl Batum’dan yeni tüzük için fikirlerimizi iletmemiz yönünde talimat aldı. Özellikle yeni tüzükte önseçim ve çarşaf liste konusunda zaten fikir birliğimiz vardı. Bur tüzük kurultayı yapılacak. Parti içi demokrasiyi genel başkanımızın istediği seviyeye getireceğiz” diye konuştu.
 
YÜKSEL DE DİLE GETİRMİŞTİ
Tüzük değişikliliği ile ilgili olarak Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel de geçtiğimiz günlerde benzer bir açıklama yapmıştı. Olağanüstü kurultaya gitmek yerine tüzük değişikliliğini belirten Yüksel, “Yeni tüzükle birlikte parti tepeden tırnağa demokrasiye bürünecek. Parti içinde bir başka ismin Genel Başkan olma yolundaki engellerin tamamı kaldırılacak. Böyle antidemokratik bir tüzük dünyanın hiçbir yerinde yok. Bu tüzük sosyal demokrat bir partiye yakışmıyor. Bu tüzükle birlikte milletvekili olmak isteyenler de genel başkanın peşinde dolaşmak yerine önce örgütlerden onay alacak” diye açıklamada bulunmuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HASAN TAHSİN 29 Haziran 2011 Çarşamba 22:37

CHP bu süreçte Fethullah övgüleri yapan, “Atatürk devrimlerinin bekçisi değilim” diyen insanları kadrosuna katabiliyorsa, ortada yanlış anlama da yoktur. Bunlar, daha önce Baykal döneminde yaşanan gerginliklerden çok daha ağır travmalardır. Bu ciddi rota kaybı, partinin Atatürkçü seçmenleri ve Atatürk ilkeleriyle olan ilişkisini ve hatta Cumhuriyeti ateşe atacak bir tehlikedir. Sonuçta ister 650, ister 450 imza toplansın, CHP bu yaşananları sansürsüz olarak tartışmaya mecburdur. Tüm altyapısıyla birlikte partiye geçen sene sunduğumuz “Demok-ratik Tüzük” çalışması, artık yeni bahaneler üretilmeden derhal devreye sokulmalı, parti, kapalı kapılar ardında vekilleri iki kişinin tespit ettiği ilkel görünümünden çıkmalıdır. Ortaya üzücü bir şekilde çıkan “Alevi-Sünni delege” ayrımı ise CHP’ye hiç yakışmayan bir ortamdır. Nasıl aklıselimle bu seçimde CHP’ye koşulsuz destek istediysek, şimdi sıra, aynı CHP’nin kendini en cesur şekilde sorgulamasını talep etmeye gelmiştir… Konunun “Baykalcı” veya “Savcı” olmakla ilişkisi “sıfır”dır.

Yorumu oyla      14      8  
HASAN TAHSİN 29 Haziran 2011 Çarşamba 13:44

BU NE PİŞKİNLİK,SANKİ YCHP YÖNETİCİLERİ ÇARŞAF LİSTEYLE PM,ÖNSEÇİMLE MİLLETVEKİLİ YAPMAK İSTEDİLER MEVCUT ANTİ DEMOKRATİK TÜZÜK ENGEL OLDU.CHP TABANININ AKLIYLA ALAY EDİYORLAR.SAYIN YCHP YÖNETİCİLERİ CHP SEÇMENİ CHP TÜZÜĞÜNÜ BİLEMEYEBİLECEĞİ İÇİN ONLARI ALDATABİLİRSİNİZ.AMA HER CHP ÜYESİ ŞUNU BİLMEKTEDİRKİ MEVCUT TÜZÜKLE HEM ÇARŞAF LİSTEYLE PM SEÇİMİ HEMDE ÖN SEÇİMLE VEKİLLER BELİRLENEBİLİRDİ.AMA YAPMADINIZ.ÇÜNKÜ AMACINIZ CHP NİN KİMYASIN BOZMAKTI.PARTİ EMEKCİLERİNİ DIŞLAMAK FETTULLAH ÖVÜCÜLERİNİ,TESEV RAPORTÖLERİNİ,YETMEZ AMA EVETCİLERİ BİR YERLERE TAŞIMAKTI.ŞİMDİLİK BUNU BAŞARDINIZ.CHP NİN TAVANINI DİZAYN ETTİNİZ.EĞER OLAĞANÜSTÜ PM SEÇİMLİ KURULTAY OLMASSA TABANINI DA DEVŞİRMEYİ BAŞARACAKSINIZ.BEN SİZLERİ SUÇLAMIYORUM BÜTÜN BU GERÇEKLERİ BİLİPTE İKBAL İÇİN SİZİNLE BİRLİKTE OLAN MENFEATCİLERE KIZIYORUM AMA OLAĞAN ÜSTÜ KURULTAY YAPILACAK YCHP VE MENFAATCILARIN OYUNLARI BOZULACAK

Yorumu oyla      19      12  
Parti Hafızası 29 Haziran 2011 Çarşamba 13:43

Bir az önceki yorumumda eksik bir yer bıraktım. Komutan edasıyla ortada dolaşan İl Başkanı Tacettin Bayır da, hayatında ilk ve son kez seçildiği kurultay delegeliğinde Alattin YÜksel'in baskısına dayanamayıp ilkelerine (!) ters olan bu antidemokratik tüzüğe oy vermiştir.

Yorumu oyla      20      10  
Parti Hafızası 29 Haziran 2011 Çarşamba 13:40

Sayın Alaattin Yüksel partilileri "balık hafızalı" mı zannediyor? 6 yıl önce genel başkan Deniz Baykal'a hoş görünmek için "böylesine anti-demokratik tüzük dünyanın hiçbir yanında yok" dediği tüzüğe tam destek veren kendisi değil mi? Şimdi de partiliye şirin görünmek için kendisinin de oy verdiği "korku imparatorluğu" yaratan tüzüğün değiştirilmesini istiyor. A.Yüksel'in maskesinin düşme vakti gelmiş ve geçmektedir. Bunu da parti kamuoyu farkedip gerekeni ilk kurultayda yapacaktır.

Yorumu oyla      20      8  
AHMET 29 Haziran 2011 Çarşamba 11:38

VAY YAVRUM VAY AÇ TAVUK KENDİNİ DARI AMBARINDA ZANNEDER. İNSANLARI KORKUTARAK SİYASİ İRADEYE İPOTEK KOYMA DÖNEMİ GANDİYLE BİRLİKTE BİTTİ CHP DE GÜNAYDIN SÖZDE GERÇEK CHP Lİ.

Yorumu oyla      21      16  
Gerçek CHP li 29 Haziran 2011 Çarşamba 10:23

Yavrum imzalar toplandı, atı alan üsküdarı geçti. Kendinizi daha çok ele ayağa düşürmeyin. Bugün veya yarın 20 il başkanı açıklama yapacak, kurultayı destekliyoruz diye. Allaha çok şükür parti hizipçilerden, küçük olsun bizim olsun anlayışından kurtulacak. Biraraya gelip 800 imza toplayan insanlar yanlış, Alaattin, Gürsel, Bayır doğru. Mezhepçi dar kafalılar sizi.

Yorumu oyla      22      23  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkanlar Ankara yolcusu
Seçim sonuçlarının İzmir yankıları devam ederken, sonuçların gerekçesi ...
Bağımsızlar da kararını verdi
BDP desteğiyle seçilen bağımsız milletvekilleri yemin törenini boykot ...
'CHP Meclis çalışmasın istiyor'
Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP milletvekillerinin TBMM açılışında yemin ...
 
'O isim Kılıçdaroğlu'nu ezer geçer'
Melih Gökçek: Her şey olabilir CHP'de. Tuncay partide olsa idi bunu ezer ...
Kurultay istiyorsanız 1'i tuşlayın
CHP'de kurultay sürecenin tartıştığı günlerde, tüm partililere gelen ilginç ...
Baykal ayağa kalkmadı
Partisinin Grup Toplantısı için Meclis'e gelen ve salonda bir yanında ...
 
Nalbantoğlu: Kurultay partiyi böler
CHP eski İl Başkanı ve Kurultay Delegesi Rıfat Nalbantoğlu, olağanüstü ...
Ve CHP yemin etmedi
CHP, Meclis'e gitme ama yemin etmeme yönünde karar aldı. Kararı Genel ...
Erdoğan İzmir’e teşekküre geliyor
İzmir’deki seçim performansından memnun olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva