HABERLER>POLİTİKA
28 Haziran 2011 Salı - 13:51

Nalbantoğlu: Kurultay partiyi böler

CHP eski İl Başkanı ve Kurultay Delegesi Rıfat Nalbantoğlu, olağanüstü kurultaya gidilmesi halinde partinin bölünebileceğini iddia etti.

Nalbantoğlu: Kurultay partiyi böler

Fırat Soylu/Egedesonsöz - Olağanüstü kurultay girişimlerinin devam ettiği CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibine İzmir’den bir destek daha geldi. CHP eski İzmir İl Başkanı ve Kurultay Delegesi Rıfat Nalbantoğlu, olağanüstü kurultaya gidilmesinin partide bölünmelere neden olacağını açıkladı. İl Başkanı olduğu dönemde eski Genel Sekreter Önder Sav ve ekibi ile birlikte hareket eden ve Deniz Baykal’a karşı bayrak açan Nalbantoğlu, kendisini aday göstermeyen Kılıçdaroğlu ve Genel Merkez yönetimine karşı başlatılan olağanüstü kurultay girişimlerinin içinde yer almayacağını dile getirdi.
 
TÜZÜK KURULTAYI GEREKİYOR
Parti kulislerinde kendisinin imza verenler arasında gösterildiğini, ancak bu iddianın doğru olmadığını belirten Nalbantoğlu, olağanüstü kurultay yerine tüzük kurultayından yana olduğunu ifade etti. Nalbantoğlu, “Bugün partimizin ve ülkemizin önünde duran çözüm üretmek zorunda olduğumuz onlarca görevimiz olduğu açıktır. Partimizin yaklaşan olağan kurultay süreci başlamadan mutlaka katılımcılık, ortak akıl, ortak politika üretimi, üye hukuku, parti içi demokrasi gibi yaşamsal konulara çözüm olacağına inandığım tüzük kurultayını mutlaka gerçekleştirmelidir. Bu tespitler ve önümüzde duran problemlerin çözümü dışında herhangi bir girişime destek vermem söz konusu değildir” dedi.
 
YÜZDE 26’DA ELDEN GİDER
Türkiye’nin bugünkü gündeminde CHP’nin olağanüstü kurultayının bulunmadığını ifade eden Nalbantoğlu, “Yapılacak bir kurultayın partiyi maalesef böleceğini düşünüyorum ve bunu bölme hakkımızın olmadığını düşünüyorum. Buna hakkımız yok. Bu yüzde 26’da elden giderse, her şey tamamen Başbakan’ın insafına kalır” diye konuştu. İl Başkanlığı’ndan istifa ederek milletvekili aday adayı olan ancak Genel Merkez yönetiminin değişmesinin ardından listeye giremeyen Nalbantoğlu, kendisini aday göstermeyen Kılıçdaroğlu ve Genel Merkez ekibine destek vermesini ise, “Ben hiçbir sebeple şu gitsin bu gelsin, bu gitsin şu gelsin işinde hiçbir zaman olmadım” sözleriyle açıkladı.

SORUN DOĞRU TESPİT EDİLMELİ
Nalbantoğlu şöyle konuştu: “Şu andaki durumdan en muzdarip kişi olmama karşılık, ben bir kızgınlığın üzerine hiçbir şey inşa etmedim. Bundan sonra da yapmayacağım. Bu kurultayın da ortada olan sorunlara çözüm olacağını sanmıyorum. Sorunu doğru tespit etmek lazım. Sorun sadece Ahmet gitsin Mehmet gelsin sorunu değil. Sorunu doğru tespit edersen çözüm yolunu da kendin üretirsin. Sorunun bu olduğunu düşünüyorum.”

“ELİTİZMİ SEVMİYOR”

Konuşmasında iktidar talebinin ilkelere dayanması gerektiğini söyleyen ve ilkesiz siyaset, mavi boncuk siyasetinin hiçbir koşulda savunulmayacağını dile getiren Nalbantoğlu, 2011 seçim sonuçlarının matematik hesaplar yerine sosyolojik bölümünün doğru irdelenmesi gerektiğini de söyledi. Türkiye siyasi pratiğinin açık bir şekilde ‘elitizmi’ sevmediğini ve bu anlayışı kolay teşhis ettiğini de belirten Nalbantoğlu, bu tür siyasetçilere saygı duyulmasına karşılık oy verilmediğinin altını çizdi.

“BİLDİĞİMİ SÖYLÜYORUM”

Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Nalbantoğlu’na kendisinin bir dönem Önder Sav ve ekibi ile birlikte hareket ettiğini hatırlatılarak bu birlikteliğin bitip bitmediği soruldu. Nalbantoğlu, “Hiçbir partili arkadaşımla yolumu ayırma düşüncesinde değilim. Benim bu tavrım insanlarda başka bir şeye yol açtıysa herkesin kendi bileceği iş. Nasıl ben bildiğimi söylüyorsam herkes de bildiğini söyleme hakkına sahip. Benim politika yapma biçimim, durumu algılama ve tavır koşma biçimimdir” diye yanıt verdi.

“HER ZAMAN ATTIĞINI VURAMAZSIN”

1999 ve 2007 seçimlerinde milletvekilliğini iki kez kıl payı kaçırdığının hatırlatılması üzerine ise, “Her zaman attığın yerden vuramazsın siyasette. Çünkü bir sürü değişken buna karar veriyor. Siyasette yoran kısım bu zaten. Bunu yapamıyorsan, bunu da kaldıramıyorsan o zaman siyaset yapma. Siyasetin koşulları bu. Böyle olur siyaset. Ben bu koşulları biliyorum. O nedenle niye bunalıma gireyim?” dedi. Nalbantoğlu,bundan sonraki süreçte bir açıklama yapmayacağını ancak, kendisinin il Başkanı olduğu dönemde iki kez düzenlenen İl Danışma Kurulu toplantısının yeniden yapılması halinde kendisinin de İl Danışma Kurulu üyesi olarak konuşabileceğini sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
parti emekçisi 29 Haziran 2011 Çarşamba 09:13

sevgili arkadaşlar rıfat konusunda yanılıyorsunuz o bir vaad veya söz almadan tavır değiştirmez.son dört yıldaki zikzaklarına bakın ilkeli bir duruşu varmı hiç bir yere seçilerek geldimi.

Yorumu oyla      14      9  
Bayındır için cHp 29 Haziran 2011 Çarşamba 01:30

Tırtılın dünyanın sonu dediğine usta, kelebek der. Değişmeyen tek şey, değişimin kendisi, hergün yeni bir doğru öğreniyoruz. Herşeyin bu kadar hızlı değiştiği bir dönemde; -ilkeli ve ahlaklı kaldığınız için, -hesaplaşmayı değil, kucaklaşmayı tercih ettiğiniz için, -HERKESE VE HERŞEYE RAĞMEN CHP Lİ OLMANIN NE OLDUĞUNU GÖSTERDİĞİNİZ TEŞEKKÜR EDERİM...

Yorumu oyla      17      7  
dur..! 28 Haziran 2011 Salı 23:54

halbuki attığın yerde sürekli kalsan ve aynı yerden vurmayı denesen vuracaksın aslında..Ama habire yer değiştiriyorsun ve bu sebeple attığın yerden vuramıyorsun..senden tek ricam artık bir yerde dur..Ama harbiden dur..!

Yorumu oyla      17      10  
dunyalı 28 Haziran 2011 Salı 23:28

bakın arkadaşlar nalbantoğlu kişisel hırsları bir kenara bırakmış doğruları söyluyor biraz dunyalı olun lütfen ADAM BIRAKMIŞ KİŞİSEL BEKLENTİLERİNİ, BIRAKMIŞ SİYASETİN KÜÇÜK AYAK OYUNLARINI İLK DEFA KENDİ DÜŞÜNCELERİNİ DİLE GETİRİYOR ONUN BUNUN EMRİYLE HAREKET ETMIYOR KILIÇDAROĞLU YAPTI YAPACAĞINI ZATEN ONA, AMA BUNA RAĞMEN PARTISINI BİTİRECEK BİR OLAYA İMZA ATMIYOR. KURULTAY İMZACILARINDAN TARIH HESAP SORACAK BU PARTİYİ BÖLDÜLER DİYE TEBRİKLER NALBANTOĞLU İNSAN SADECE SİYASETKLE VAROLMAZ İNSAN BİRİKTİRDİĞİ DOSTLARLA, SAHİP ÇIKTIĞI İDEOLOJİSİ VE DUNYA GÖRÜŞÜYLE VAROLUR. SEN BUNU YAPTIN TEBRİKLER

Yorumu oyla      19      10  
yiğit 28 Haziran 2011 Salı 23:05

İzmirin KUBİ si oldunuz...tebrikler.

Yorumu oyla      17      13  
mülkiyeli arkadaşları 28 Haziran 2011 Salı 19:42

rıfat nalbantoğlunun bu tavrını erdemli bir hareket olarak niteliyoruz. Sana da yakışan buydu rıfat, bu açıklamayla koltuk yapışkanlarına çok güzel bir cevap verdin.nereye kadar chp de artık geriye dönüş yok, doğruyu arayış ve ulaşmak için çabalayalım

Yorumu oyla      18      10  
DOĞRUCU DAVUT 28 Haziran 2011 Salı 18:30

yorumları okudum .nalbant oğlunu sevmem.savcı olduğu kati.lakin.cıcıda olsa kalcıda olsa fark yok.biz ne tuhaf insanız konuşanada kızıyoruz.susanada kızıyoruz.merak ettiğim konu ismi sürekli geçmesine rağmen neden şimdi tekzip ediyor.ismimi kullanmayın kardeşim demedi.abi ben buna kaburgasız siyaset diyorum.bayraklı belediye başkanı hasan beyde bunun bir üst versiyonu.baykalın kaset olayında topladı partilileride ankaraya gitti.baykal kal ne olur sen bizim önderimizsin dedi.sensiz olmaz dedi.şimdide imza vermiyor.sakın gelme diyor.buda kaburgasız siyaset şıklarına giriyor.ben dik duruşu seviyorum.madem baykalın arkasına durmayacaktın ne diye ankaranın kaldırımlarını eskittin be adam.söyle sana nasıl güveneyim.bak millet sana güvenerek bayraklıda takım elbisesine iddalara girdi. kaybettiler , almamak için diretselerde ,almasalarda artık kanıksadım.döngel kaburgasız siyasetlerine bayraklıda, hasan beyin etrafında bu şekilde varyasyonları sık sık görmek olağan .hasan dediki, 12 haziranda oyumuz chp nin % 53 tabiki ona inananlar gazı aldı akpli meclis üyeleri ile takım elbisesine iddaya girdi.ve kaybettiler.şimdide %7 partiden daha yüksek oyum var diyormuş.sizde benim yaptığım gibi yapın.hasan bey ne derse siz tersine inanın.böylece kaybetme olasılığınız daha az olur.bundan daha iyi tiyoda verilmez..levent ölçerin iddalarıda dip yapmış durumda,oda % 50 demişti.abi atması kolayda tutması zor bunlarda.

Yorumu oyla      18      8  
SALİHLİLİ 28 Haziran 2011 Salı 18:25

HANGİ 4 AYLIK GENEL BAŞKANDAN SZ ETTİNİ ANLAMADIM. BU YENİ CHPLİLERİN MATEMATİĞİ GERÇEKTEN ZAYIF. HATTA FACİA. KILIÇDAROĞLU GENEL BAŞKAN OLALI NEREDEYSE 14 AY OLUYOR.YA SAYI SAYMAYI BİLMİYORSUNUZ YA DA SİZ DE HESAP UZMANISINIZ

Yorumu oyla      15      11  
KADİR 28 Haziran 2011 Salı 17:55

NALBANTOĞLUNU TAKİP ETMEKTEN BAŞIM DÖNDÜ. BELKİ BU TAVRIYLA İL BAŞKANLIĞI ONA KALIR. KILIÇDAROĞLU SÖZ VERİP ADAY YAPMADIĞI RIFAT BAŞKANA KIYAK YAPAR. BEKLEYİP GÖRELİM. AMA BAYKAL SAV İTTİFAKI KAZANIRSA RIFAT NALBANTOĞLU DA TARİHTEKİ YERİNİ ALIR.

Yorumu oyla      27      8  
TEK..TEKK 28 Haziran 2011 Salı 17:47

BİR HAFTADIR NİYE SUSTUN DİYENLERE CEVAPTIR. BOŞ KONUŞANLARIN SUSMASINI BEKLEMİŞTİR BELKİ.

Yorumu oyla      19      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve CHP yemin etmedi
CHP, Meclis'e gitme ama yemin etmeme yönünde karar aldı. Kararı Genel ...
Erdoğan İzmir’e teşekküre geliyor
İzmir’deki seçim performansından memnun olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ...
Kılıçdaroğlu'na destek verdi
Deniz Baykal’dan meclis’teki yemin etme tartışmaları konusunda Kemal Kılıçdaroğlu’na destek geldi.
 
Yine tahliye çıkmadı
Milletvekili seçilen Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay’ın 13. Ağır Ceza ...
‘Söz verirse yemin ederiz’
Bugünkü kritik Meclis açılışı öncesinde konuşan CHP Genel Başkanı, Başbakan’ın ...
İşte kritik MGK'nın ayrıntıları
Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında toplandı. ...
 
Rapor sırası MHP İzmir'de
CHP gibi seçimlerde beklediği alamayan MHP’de de alınan başarısızlığın ...
'Kurultay istiyorum'
Küçük Menderes Havzası’nın Başbakanı olarak nitelendirilen 50 yıllık deneyimli ...
Kritik yemin kararı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yarın Meclis’e gideceklerini, ancak yemin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva