HABERLER>POLİTİKA
13 Haziran 2011 Pazartesi - 14:39

Başkanlar topu partiye attı

CHP’nin İzmir’de aldığı başarısızlığın ardından belediye başkanları seçim sonucunu değerlendirdi.

Başkanlar topu partiye attı

Fatih Yapar/Egedesonsöz - CHP İzmir İl Örgütü, seçimlerin ardından ortaya çıkan sonuçlardan memnun kalmazken partide yaşanan hareketlilik devam ediyor. Buca, Bayraklı, Karabağlar ve Gaziemir gibi büyük ilçelerle birlikte AK Parti’nin 11 ilçede öne geçmesi partide gerginliği arttırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifasının istendiği olağanüstü kurultay çağrılarının yapılmaya başladığı dönemde belediye başkanları yaşanan olumsuzluklardan ders alınması gerektiğini ifade etti. İl yönetimi başta olmak üzere ilçe örgütleri ile uyumlu çalışamamanın AK Parti ve CHP arasındaki makasın kapanmasına neden olduğu belirten bazı belediye başkanlarının büyük bölümü topu partiye attı.
 
SEÇİM İYİ YÖNETİLEMEDİ
İzmir sonuçlarına en sert tepkiyi Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm verdi. Kürüm, İzmir’de seçimlerin iyi yönetilemediğini savundu. Ortaya çıkan manzarada partinin ya kurultaya gitmesi gerektiğini ya da acil olarak genel başkanın istifasını vermesi gerektiğini dile getiren Kürüm, “Karabağlar’da açtığımız makas iyice kapandı. Defalarca ifade etmemize rağmen il yönetimi önerilerimize kulak asmadı. Bizi dinlemediler. Karabağlar’ın yapısının çok farklı olduğunu bir türlü dinletemedik. Milletvekili adayları sokaklarda kendi başlarına gezdiler. Planlama olmadan çalışma olur mu?. Bu seçimde bir koordine eksikliği ile karşılaştık. İzmir’de seçim başarısız olmuştur. Bunun da sebebi sürecin iyi yönetilememesidir. Sonuçlar yerel seçimleri de ciddi oranda etkileyecek” dedi.
 
ŞAPKAYI ÖNÜMÜZE KOYMALIYIZ
Herkesin şapkasını önüne koyup ortaya çıkan seçim grafiğini iyi irdelemesi gerektiğini belirten Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, “Kazanılan zaferlerde sorumluluğu herkes üzerine alırken kaybedildiğinde suç hep birilerinin üzerine atılıyor. Herkesin eşit miktarda sorumluluk duygusuna sahip olması gerekir. Çiğli’de CHP lehine 20 bin oy fark olsa da bu durum İzmir için yeterli değil. Çok fazla kendine güven ve rahatlık iyi değildir. İzmir seçmeni bize uyarıda bulundu. Bunun gereğini yapmak zorundayız. Parti örgütleri ile belediye başkanları arasında bu seçimde sorunlar yaşandı. Bunun da yadsınamaz bir etkisi var. Hep birlikte çalışmalıyız. ” dedi.
 
İZMİR ARTIK KALE DEĞİL
Partinin artık İzmir’de uyanması gerektiğini anlatan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, “Biz Buca’da elimizden geleni yaptık. Parti örgütü ile milletvekili adayların arasında pek de uyum sağlanamadı. Buca’da AKP’nin önde çıkmasının nedenleri arasında seçimin genel bir seçim olmasının büyük payı var. Yerel seçimlerde Buca’da 100 bin oy alacağımı tahmin ederken 125 bin oy aldım. Belediye başkanlarının partinin üzerinde her yerde mutlaka biraz da olsa oyları oluyor. Şimdi biraz geriye düştük. Seçim bitti. AKP’yi tebrik etmek gerekir. Bizim de CHP’li belediye başkanları olarak şapkayı önümüze koymamız gerekiyor. Artık herkes gaflet duygusundan uyanmalıdır. İzmir artık CHP’nin kalesi değil. Halk da zaten buranın bir kale olmadığını gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu önderliğinde yeniden atağa geçip çalışmalarımıza tüm hızıyla devam etmemiz gerekiyor” diye konuştu.
 
BAŞKANLAR AYRI ÇALIŞTI
İl Yönetiminin aldığı karar doğrultusunda belediye başkanlarının milletvekili adaylarının yanında olamadığını belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Sonuçta milletvekili adayları ile belediye başkanları birlikte gezemedi. Dikkatlerin belediye başkanlarına çekildiği gerekçesiyle alınan bu uzaklaştırma kararının sonuçlarını iyi irdelenmesi gerekir. Belki daha faydalı olmuş olabilir ama buna hangi tarafından baktığınız önemli. Ortaya çıkan sonuçlardan ders almalı iyi hazırlanmalıyız. Önümüzde bir yerel seçim var.” diye konuştu.
 
DEVRE DIŞI BIRAKILDIK
Seçimde yüzde 63 oy oranı ile en fazla oyu çıkartmasına rağmen buruk sevinç yaşadıklarını ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, ikinci bölgede AK Parti’den 2 milletvekili fazla çıkartan partiye en fazla desteği kendilerinin verdiğini söyledi. Toplam 98 bin oy farkının tamamına yakınının kendi ilçelerinden çıktığını söyleyen Durak, “Tabi ki beklediğimiz sonucu tam olarak alamadık. Burada metro, ulaşım ve otobüslerin bağlantı yolları ile ilgili sıkıntılarımız vardı. Ayrıca sebebini bizim de anlamadığımız bir şekilde nereden talimat verildiyse belediye başkanları devre dışı bırakıldı. Sürecin dışına gönderilmeye çalışıldı. Biz kendi ilçemizde elimizden geldiği kadar parti örgütü ile birlikte hareket ettik. Sonuçlardan herkesin alacağı mesajlar var. Biz bu zamana kadar çalıştığımız tempoda devam edeceğiz” dedi
 
DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ
Partinin en kısa sürede kendine gelmesi gerektiğini anlatan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz “Biz yerel seçimlerde aldığımız oyların 5 binini AKP ve MHP’den almıştık. Belediye başkanlarının şahsına yönelik ciddi destek oluyor. Şu anda ortaya çıkan manzara karşısında bizim toparlanmamız gerekiyor. Milletvekili adayları bu bölgeye geldiklerinde daha çok ilçe örgütleri ile çalıştılar. Bize uğradıklarında ise elimizden gelen katkıyı koyduk. Biz daha münferit bir çalışma sergiledik. Bundan sonra ciddi bir çalışma temposuna girmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 
SONUÇLAR İYİ İRDELENMELİ
Seçim sonuçlarına bakıldığında kendi ilçesinde AK Parti’nin öne geçtiğini belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “Sonuçlar karşısında tam olarak ne söyleyeceğimiz bilemiyorum. En kısa zamanda toparlanıp sonuçları değerlendireceğiz. Bizim daha çok çalışmamız gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandıktan sonra maddi olarak çok sıkıntılar çekmeye başladık. Alana indiğimizde vatandaş doğrudan belediye başkanlarını karşısına alıyor. Aldığımız sonuçları masaya yatırıp iyice irdelememiz gerek. Belediye başkanlarının şahsına verilen oylar olabilir ama bunların da çok iyi değerlendirilmesi gerek” dedi.
 
HEP BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise, “Bergama’da MHP ve DP’nin oylarında çok ciddi bir pay AKP’ye geçti. Biz oylarımızı arttırmamıza rağmen sonuç böyle oldu. Bizim oy artışımız şu anda AKP’nin oylarının çok gerisinde. Onların oranı daha yüksek. Belediye başkanları ve parti örgütünün durumu iyi analiz edip çalışmalarını aralıksız sürdürmesi gerektiğine inanıyorum” diye konuştu. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise AK Parti’nin ilçedeki oy artışını ise, “Önceki genel seçimlerde de AKP öndeydi. Ama biz yüzde yerel seçimlerde yüzde 40 oranında oy aldık. Vatandaş ayrımı in iyi şekilde yapıyor. Oy oranlarında ciddi kayıplar var. Bunların değerlendirilmesi gerekiyor. Hep birlikte çalışmalıyız” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 51 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yılmaz türkan 17 Haziran 2011 Cuma 12:25

ufuk mah chp mahalle temsilcisi olarak buca daki kaybımız sebepleri baş etken ercan tatı dır yerelde yüzde ellinin üzerinde oy aldığımız halde ercan tatı ve hüsnü kaya gibiler ve yandaş meclis üyelerinin buca belediyesini kırallık larıymış gibi halka davranışları ve halkı ve partili leri küçük görmeleri halk için bir şey yapmamaları örgütü hiçe saymamaları sayesinde bu durumlara gelmişizdir

Yorumu oyla      13      6  
Hasan Hüseyin 14 Haziran 2011 Salı 15:21

CHP İzmirde başarısız olmamıştır.Ancak çok daha başarılı olabilirdi.Bundan sonra gerekli dersler çıkarılarak dersini daha iyi çalışmalı.İzmirde ve ülkede eriyen bir parti var MHP ama kimse bunu konuşmuyor.MHP ülkemizin için gerekli.Baraj altına almaya çalıştılar ama oyun tutmadı.CHP liyim diyip başkanlar hakkında atıp tutanlar bana göre chpli değil.ilgili başkanlara küs yada işlerini yaptıramamış kişiler diye düşünüyorum.Gerçek CHP liler pazara kadar değil mezara kadar CHP lidir.Her zaman ve her yerde CHP yi desteklerler.

Yorumu oyla      14      6  
zeki 14 Haziran 2011 Salı 12:44

Ercan tatı başkanım haklı,görüşlerine aynen katılıyorum..

Yorumu oyla      15      12  
isimsiz 46 14 Haziran 2011 Salı 10:28

demokrata katılıyorum..2009 dan bu yana iki kurum her ne hikmetse chp li Buca belediyesini ve başkanını desteklemekte , bu belediye başkanının aleyhine yazılan hiçbir yorumu yayınlamamaktadır..Buca ' da akp , tatı sayesinde yerel seçimlere kadar gerekli oy patlamasını yapıp seçimi uzak ara alacağa benziyor...

Yorumu oyla      18      11  
CHP'li 14 Haziran 2011 Salı 09:53

maşallah, maşallah birde topu başkasına atmaka ha, pardon siz başka partidenmiydiniz yoksa!!! tabi ya CHP li olmak ayrı birşey o bir sevdadır, o bir yaşam tarzıdır.Şöyle bir düşünün bakalım seçim çalışmasını AKP tüm örgütü ile cana can, dişe diş çalışma yaparken sizler nerdeydiniz neler yaptınız acaba, çalışmalarda vardınız da bizim gözümüz mü kör olmuştu. Sizin felsefenizi herkes biliyor maalesef bizim ekipten değil mantığıydı değil mi? Ne acıdır ki kazdığınız kuyuya siz düştünüz, çıkmaya çalışın 2 seneniz daha var çıkabilirseniz tabi, elinden tutarsan elinden tutulur bunu asla unutmayın...

Yorumu oyla      14      11  
DEMOKRAT 14 Haziran 2011 Salı 09:27

Buca Belediye Başkanı yine Günah çıkarma yarışında en önde gitmeye devam ediyor.CHP deki adayların yetersiz olduğunu zaten herkez biliyor.Hadi Takip edin bakalım İzmir için neler yapacaklar,bilhassa A.Yüksel,M.Susam G.Mumcu,H.Güven neler yapacaklar çok merak ediyorum.Hiç birşey yapamayacaklar.İzmirde ne kadar İş adamı varsa sadece onların dertlerine derman olacaklar,okadar.Çoğumuz bu yetersiz ve iş bilmeyen adaylar yüzünden Tepki koyduk.Gelelim Buca Belediye Başkanına,Az kalsın Buca Pazaryerini Sayın Kılıçdaroğluna açtırıyordunuz,fakat açtıramıyacağınızı ve nedenlerini 1 gün öncesinden belirtmiştim.Sizin Reklamınızı yapan diğer...sesi adlı gazete hernedense sizin aleyhinizde enufak bir yorumu dahi yayınlamıyor,neden acaba!Bu sonuçlar da bize gösteriyorki önümüzdeki Belediye seçimlerinde sizlerin beceriksizlikleriniz yüzünden Buca da AKP seçim kazanacaktır,bunun sorumlusu sadece siz ve sizleri gereğinden fazla göklere çıkaran yağcılarınızdır.O gün gelip çattığında kesinlikle sizi aday göstermeyecekler,en mantıklısı da bu olur.Umarım sonraki başkan adayımız aklı başında ve alçak gönüllü birisi olurda umudumuzu koruruz.Artık yinelemekten bıktım KONSER,PARK ve OKUL ların boya badanalarından başka yapılması gereken işlere ağırlık verinde,millete mahçup olmayalım.O işlerin ne olduğunu bilmiyorsanız sizlere yardımcı olabilirim.

Yorumu oyla      24      12  
İzmir'e Yazık.. 14 Haziran 2011 Salı 08:17

Hala anlayamamışlar, yazık.. Kardeşim, millet genel itibariyle milletvekilini tanımaz, partisine oy verir.. Ve İzmir'de hem Büyükşehir hem de ilçe belediyelerdeki sorunlar yumağı nedeniyle insanlar tepkilerini gösterdiler. Ve şimdi bakıyoruz ilçe belediye başkanları başkalarını suçluyorlar.. Asıl sorun sizde! Görün bunu artık!

Yorumu oyla      20      12  
Ozan 14 Haziran 2011 Salı 00:35

Durmak yok yola devam sayın Profesör Başkan

Yorumu oyla      14      7  
Ozan 14 Haziran 2011 Salı 00:34

Bornova belediyesini tebrik etmek lazım. Amacına ulaşacak akp li kadrosuyla akp ye kazandıracak bornovayı.

Yorumu oyla      18      9  
kadir gecesi doğanlar 14 Haziran 2011 Salı 00:26

Bu hezimetin sebebi kocaoğlu ve yönetemediği büyükşehir belediyesidir.Başkan izmirde chp nin ayak bağı olmuştur. Şehircilik, profesyonel yöneticilik ve şehrin sorunlarına teknik yaklaşım konusunda hiçbir fikri olmayan birini tepeden inme başkan yaparsanız olup olacağı budur.Ben ne oldum der insan kendi kendine.Geldiği noktaya kendi bile inanamaz, kendini dev aynasında görmeye başlar.Çünkü bunu sindirecek bir altyapı henüz oluşmamıştır. O cesaretle sağa sola saldırmaya başlar.Başkanım çok şanslısınız.Efsane Başkanımızın vefatıyla şansınız döndü,talih kuşu size kondu, bir gün önce hiçbir şeyken, bir gün sonra herşey oldunuz.Ama bu şansın kıymetini bilemediniz.

Yorumu oyla      20      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çıray: İlçeleri masaya yatıracağız
CHP listesinden İzmir milletvekili seçilen Aytun Çıray, 2009 yerel seçimlerine ...
İzmir’den ‘kurultay’ sesleri yükseliyor
Seçim sonuçları CHP’de büyük bir iç hesaplaşmayı beraberinde getirdi. ...
AKP'nin sandalye sayısı neden düştü?
AK Parti’nin oy oranını arttırdığı genel seçimlerde, milletvekili sayısının ...
 
Kılıçdaroğlu fena patladı!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 'Tek tek örgüt başkanlarını çağıracağım ...
Akay’dan pastalı seçim kutlaması
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir’in iki seçim bölgesinde ...
Milletvekili seçildiler, serbest kalacaklar mı?
Resmi olmayan sonuçlara göre, MHP’nin İstanbul adayı Balyoz davası sanığı ...
 
Eski CHP'liler yeni CHP'den hesap sordu
CHP'nin genel seçimde istediği sonucu alamaması üzerinde 'Eski CHP'liler ...
78 kadın milletvekilin 5'i İzmir'den
Meclis'te geçen dönem 46 olan bayan vekil sayısı, bu dönem 78'e yükseldi. ...
Meclis'in açılışını Oktay Ekşi yapacak
Meclis, en yaşlı milletvekili sıfatıyla CHP İstanbul Milletvekili Oktay ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva