HABERLER>POLİTİKA
13 Haziran 2011 Pazartesi - 12:10

Eski CHP'liler yeni CHP'den hesap sordu

CHP'nin genel seçimde istediği sonucu alamaması üzerinde 'Eski CHP'liler Arıtman, Anadol ve Baratalı, Kılıçdaroğlu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Eski CHP liler yeni CHP den hesap sordu

FATİH YAPAR/ Egedesonsöz - CHP eski il başkanı Kemal Karataş'ın ardından bir istifa çağrısı daha geldi. Yeni CHP’nin Deniz Baykal’ın genel başkanlık yaptığı dönemde bıraktığı rakamları bile tutturamadığını ifade eden Arıtman, partinin önünün açılması gerektiğini vurguladı. Arıtman, “Sayın Baykal son MYK toplantısında bize bir kamuoyu anketi açıklamıştı. Bu ankete göre partinin oy oranı yüzde 28,7’ydi. Şimdi alınan sonuca baktığımızda mevcut durumun eskiye oranla düşük kaldığını görüyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu partinin başına geldiğinde esen rüzgârın da etkisiyle yüzde 32–33 oy oranına ulaşmıştık. Kendisi hedefinin yüzde 40 olduğunu söylemişti. Ama bunların hiçbirisi gerçekleşmedi. Referandumda alınan hayır oylarının yüzde 35’inin kendisine ait olduğunu belirten bir partinin oyları bu kadar düşmez. Kılıçdaroğlu yüzde 30’u geçemezse istifa edeceğini belirtmişti. Hatta bir ara yüzde 40 çıtasını koyup bu oranı yakalayamaması halinde ekibi ile birlikte bırakacağını söylemişti. Manzara ortada. Görünen köy kılavuz istemez. Kılıçdaroğlu sözlerini tutsun ve partideki görevinden istifa etsin. Kendisi bırakıp gitmelidir” diye konuştu.

Karataş'tan Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı...haberi için tıklayın

İzmir'den 'kurultay' sesleri yükseliyor...haberi için tıklayın
 


DİKENSİZ GÜL BAHÇESİ

Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olduktan sonra her şeyi kendi başına yaptığını ve verdiği sözleri tutmadığını söyleyen Arıtman, “Çarşaf liste dedi yapmadı. Önseçim yapacağını söyledi. Birçok yerde gerçekleştirmedi. Milletvekili listesini istediği gibi yaparken kadrosunu rahatlıkla atadı. CHP’de Atatürk de dahil hiç kimse Kılıçdaroğlu kadar rahat çalışmamıştır. Kendisine verilen dikensiz gül bahçesini değerlendiremedi. Çünkü partiye iktidar vaat ettiği için kimse sesini çıkartmadı. Herkes içine attı, partinin geleceği, ülkenin birliği için yutkundu. Bundan sonra böyle olmayacaktır. Ortaya çıkan manzara üzücü ve çok yıkıcıdır. CHP’ye yazık oldu” dedi.
 
İL ÖRGÜTÜNDE KOORDİNASYON YOK
Parti örgütlerinde görev alanların canla başla çalıştığını belirten Arıtman İzmir İl Örgütü’ne de yüklendi. İl Başkanlığı’nın yeterli koordinasyonu sağlayamadığını söyleyen Arıtman, “Maddi ve manevi yoksunluk içinde partililer canlarını dişlerine taktılar. İyi organize olamayan mitingler gerçekleştirildi. İzmir’de ortaya çıkan sonuç hiç de iyi değil Oy oranlarında ciddi düşüşler var. Bunların sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. Toplam 30 ilçenin 28’ini alan partinin bugün geldiği nokta içler acısıdır. Böyle giderse yerel seçimlerde belediye başkanlıkları tehlikeye girecek. Tam 12 ilçede AKP’nin öne geçmesini nasıl izah edecekler” ifadelerini kullandı.

Anadol: Bu sonuç CHP'ye yakışmadı
CHP'de seçim sonuçlarının yarattığı deprem artarak devam ediyor. Kılıçdaroğlu'nun liste dışı bıraktığı isimlerin yaptığı 'istifa çağrısı' artarak sürüyor. CHP eski İzmir Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, CHP Genel Merkezi'nin başarısız bir seçim süreci yönettiğini ve örgütlerin seçim süreci boyunca adeta beş parasız bırakıldığını savundu. İl Başkanlığına deneyimsiz kişilerin getirildiğini ve sürecin iyi yönetilmediğini ifade eden Anadol, örgütlerin AK Parti'ye karşı mücadele etme gücünden alıkonulduğunu söyledi. Anadol, "Maalesef çok üzücü bir sonuç alınmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakışmayan bir sonuçtur. İzmir'de de Türkiye'de seçimler iyi yönetilmemiştir. Örgütler parasız pulsuz bırakılmıştır. Yalnız başlarına bırakılmıştır. İl başkanlığı örgütleri koordine edememiştir. Bugüne kadar büyük seçim yönetmemiş kişilerden oluşan il örgütü karmaşa içinde bir çalışma yapılmıştır. Sonuç iyi olmamıştır. Parti Genel Merkezinde bir açık eksen kayması olmuştur. Adayın biri Fethullah Gülen'i savunmuş, öbür taraftan 'yetmez ama evet' diyenler aday olmuşlardır. Tekke ve zaviyeleri savunanlar Ankara'da aday gösterilmişlerdir. CHP seçmenine ters gelen söylemler dile getirilmiştir. Parti disiplini sağlanamamıştır" dedi. İl Başkanı Tacettin Bayır'ın göreve geldiğinde 10+10 hedefini açıkladığını da hatırlatan Anadol, "Alınan sonuçta İl örgütünün başarısızlığı açıktır. Ak Parti projeleriyle oy almamıştır. Müthiş para harcamıştır, muhtarlara saatler dağıtılmıştır. Bunlar doğrudur ama bizim örgütlerimiz de en parasız dönemini yaşamıştır. İl örgütü tam bir terör estirmiştir" diye konuştu. Anadol, başarısızlığın sonucunu Genel Merkez yönetiminin vermesi gerektiğini de savundu.

Baratalı da 'kurultay' dedi
CHP'de seçim sonuçlarının ardından Genel Merkeze yönelik başlayan 'kurultay' isyanına İzmir eski Milletvekili Bülent Baratalı da katıldı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun gelişinin ardında parti söylemlerinde yaşanan değişim ve yeni CHP kavramının Türkiye'nin batısında olumsuz
yanıt bulduğunu dile getiren Baratalı, vakit kaybedilmeden kurultaya gidilmesi çağrısında bulundu. "Yeni CHP'nin söylemleri kurultay sürecinden geçmelidir" diyen Baratalı, özellikle Laiklik ve Atatürk devrimlerinden uzaklaşma imajı sergilenen söylemlerin İzmir'deki Rumeli göçmenleri üzerinde olumsuz etki yarattığını söyledi. Çok sayıda Balkan göçmeni seçmenin söylemlerdeki değişim nedeniyle bu seçimde CHP'ye oy vermediğini dile getiren Baratalı, "Bir iki yıldır İzmir'in sermayedar kesimiyle AKP'nin iyi bir bağ kurduğunu görüyordum. Son yıllarda İzmir'de bir AKP korkusu yaşanmıyordu. Bu seçim çok güçlü kadrolarla İzmir'e geldiler. Aday listelerini partiye emek vermiş il başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları başkanlarını koydular. Bunların yanı sıra iki icracı Bakanı aday gösterdiler. Projeler öne sürdüler, hizmet vaat ettiler. 'Sizin yaşam biçiminize karışmayacağız' dediler. CHP ise Demirel'in, Hüsamettin Cindoruk'un desteğini aldı. Merkez sağdan ve açıkça cemaatçi olduğunu söyleyenleri listeye aldı. Örgütler olanaksızlıklar içinde seçimlere girdiler. Mitingde meydan üstünlüğünü kaybettik. Saha ve alan üstünlüğünü AKP'ye kaptırdık. Taşımada olsa imajlarını ve morallerini artıracak şekilde alanlara indiler. İzmir'deki göçmen seçmen partimizden uzaklaştı" dedi. Örgütü ve İzmir'i iyi bilmeyen isimlerin milletvekili adayı yapıldığını da dile getiren Baratalı, "Örgüt ile milletvekili adayları birbirlerini tanıyamadılar. Çok tanınmış isimler listelerde yoktu. Ben yine de milletvekili adaylarımızı kutluyorum. Ama asıl beni ilgilendiren yeni CHP felsefesidir. Bu düşünceler mutlaka kurultaydan geçmelidir. Yeni CHP söylemi başarısız olmuştur. İki dönem iktidarda olan bir partinin yıpranmışlığını da ortaya katarsak AKP ile arada ciddi bir fark var" diye konuştu.

AYHAN: HERKES ŞAPKASINI ÖNÜNE KOYSUN
CHP'de alınan seçim sonuçlarının başarısız olduğunu savunan bir başka isim de İzmir eski Milletvekili Selçuk Ayhan'dan oldu. "Bu seçimlerin Türkiye genelinde en başarılı partisi AKP, ikinci partisi ise BDP olmuştur" diyen Ayhan, İzmir'de CHP'nin oylarının artmadığını aksine düştüğünü söyledi. 2009 yerel seçimlerinde İzmir İl Genel Meclisi oylarına bakarak oyların düştüğünü söyleyen Ayhan, "İzmir özelinde CHP seçimden gerileyerek çıkmıştır. 2007 seçimlerine bakarak oy artışı var diyenler olabilir ama 2009 yerel seçimlerinde il genel meclisi oylarına bakıldığında CHP bu seçimde 11 tane ilçede ikinci parti konumuna düşmüştür. Bu tehlike sinyallerinin çaldığı anlamına gelir. Herkesin kendini haklı, güçlü başarılı göstermek yerine şapkayı önüne koyup bir değerlendirme yapmalıdır" dedi.

KOCAOĞLU'NA UYARI
CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da eleştiren Ayhan, Kocaoğlu'na parti içi siyaseti dizayn etmek yerine belediyecilik yapması tavsiyesinde bulundu. Ayhan, "İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanı ve arkadaşları İzmir bizden sorulur havasına girerek ciddi bir söz sahibi oldular. Bunun karşılığı ortada. Büyükşehir Belediye Başkanı'na tavsiyem siyasette; 'her şey benden sorulur' anlayışından uzaklaşması ve İzmirlinin tanıdığı, 'Ben belediyecilik yaparım' anlayışına geri dönmesidir" diye konuştu. Seçim sonuçlarından sonra hem Genel Merkezin hem de il örgütünde görevli isimlerin objektif değerlendirmeler yapmadığını da sözlerine ekleyen Ayhan, "Sayın Kılıçdaroğlu kendisine verilen desteğin karşılığında parti içinde tasfiyeye gitmiştir. İktidar olamazsam istifa ederim demiştir. Ama şimdi insanların balık hafızalı olduğu düşüncesiyle bunların unutulduğunu görüyoruz. Bu olumlu bir yaklaşım değil" şeklinde konuştu.


Bir istifa çağrısı da Diyarbakır’dan
CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Mesut Değer, seçimde CHP’nin başarısız olduğunu belirterek, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan medyada ve mitinglerde ortaya koyduğu ’başarısız olursam giderim’ sözününgereğini yerine getirmesini bekliyoruz" dedi. Değer, Diyarbakır İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, CHP’nin Diyarbakır’da 2002 seçiminde yüzde 2, 12 Haziran’da yapılan seçimde ise yüzde 1.8 oranında oy aldığını, bu nedenle başarısızlığın söz konusu olduğunu söyledi.
 
Diyarbakır’da CHP’nin aldığı oylarda milletvekili adaylarının katkısı olmadığını, adayların ilçelerde seçim bürosu dahi açmadığını ifade eden Değer, şöyle konuştu: "Tepe Beldesi’nde 118 oy alındı. Sezgin Tanrıkulu’nun ailesinin oy kullandığı sandıklarda yeterli oy çıkmamıştır. Tanrıkulu’nun köylerinde partiye hiç oy çıkmamıştır. Alınan oylar il teşkilatının yaptığı çalışmalar sonucu alınan oylardır. ’Yeni CHP, eski CHP’ ayrımı bu başarısızlığın nedenlerinden birisidir.

CHP, 2002 seçiminde 178 milletvekili ile parlamentoya girmişti. 12 Haziran’da CHP başarısız olmuştur. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan medyada ve mitinglerde ortaya koyduğu ’başarısız olursam giderim’ sözünün gereğini yerine getirmesini bekliyoruz. Topluma verdiği sözün gereğini yapmaya davet ediyoruz." Değer, bir soru üzerine Diyarbakır il teşkilatının istifa etmeyeceğini kaydetti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 58 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dosta Bak Düşman Arama 14 Haziran 2011 Salı 19:13

Yıllardı bu partinin içinde gerçek parti içi demokrasiyi oluşturmak için ne yaptınız?Gerçek CHP sevdalısı insanların söyleyeceği sözler bunlar mı?Bir zamanlar bir sohbette Demirel için hain demişler.Sanırım Yalçın Küçük'ün değerlendirmesi idi.Şöyle diyor : Hain kendisinden beklemediğin bir kötülüğü görmen karşısında söyleyebileceğin bir kavram.Ben sadece Baratalı için bunu düşünebilirim.Diğerleri de kendilerine Ertuğrul Günay ve Erdal Kalkan tipi bir yol çizmelerini öneririm.

Yorumu oyla      12      6  
ekrem 14 Haziran 2011 Salı 15:23

sayın genel başkanımı destekliyom sayın vekil olamayan vekikler bu çalışmada nerelerdediler hiç görünmediler şimdi ahkam kesiyorla herkes haddini bilsin lütfen

Yorumu oyla      12      6  
İLKER VARLI 14 Haziran 2011 Salı 14:39

Genel Başkan Klıçdaroğlu'nun istifasını istemek için; seçim sonuçlarının kesinleşmesini bile beklemeye tahammül edemediler. Seçim sonuçları önceki seçimler ile karşılaştırıldığında, CHP gerek İzmir'de ve gerekse tüm Türkiye'de aldığı oyu artırdı. CHP İzmir'de 2007 genel seçimlerinde aldığı oyu artırmadı mı? Kim, neden istifa talebinde bulunuyor ? Tüm partinin işi, gücü, siyaseti, üretimi bırakıp yıllarca Ankara'ya kurultay yapmaya gidip gelmelerini hatırlayınız. Bu kurultaylar partiye ne kazandırdı; KOSKOCA BİR HİÇ. ve parti kan davası güder gibi yönetildi. Parti üretimden koptu, parti toplumdan uzak düştü. Ne oldu her daim muhalefet ve hatta meclis dışı kaldı. Sanki eski bir hastalık nüks ediyor. CHP'nin yolu tüm Türkiye'nin tüm toplumun partisi olmaktır. CHP artık küçük olsun benim olsun anlayışı ile toplumdan siyasi üretimden uzak kalarak yönetilmez. Benim Kemal Kılıçdaroğlu'ndan beklentim, topluma açılmış, ülkenin tüm ekonomik, sosyal, kültürel sorunlarına çözüm öneren, sosyal demokrasiyi cesurca savunan parti inşaasına devam etmesidir. CHP'nin yapması gereken ; kurultaylar ile zaman ve emek tüketmesi değildir, CHP yüzünü topluma dönüp üretmek, başka bir hayat önermek, ürettiğini sunmak için zaman, emek ve çaba harcaması gerekmetedir. Yoksa seçim öncesi hayal kırıklığı yaşamışların istifa veya kurultay talepleri toplumu hiç mi hiç ilgilendirmemektedir. Toplumu, halkı ilgilendirmeyen bir konu CHP asla ilgilendirmemelidir.

Yorumu oyla      12      6  
Ramiz 14 Haziran 2011 Salı 14:10

CHP'yi yıllarca süründüren ekibe bak! CHP'i barajın altına iten ekip bunlar değilmiydi zamanında. Ülkenizi biraz seviyorsanız bırakın bu işleri...

Yorumu oyla      14      6  
HAKAN 14 Haziran 2011 Salı 13:12

Haberde geçen beyanlar beni çok sevindirdi. İçi boş, sosyal demokratlığı bile tartışılır, yaşamları boyunca koltuk peşinde koşan, partilerini ezilenden, yoksuldan koparan bu eski milletvekilleri kızıyorsa YENİ CHP doğru yolda devam ediyor demektir.

Yorumu oyla      14      6  
M SEFA PİYALE 14 Haziran 2011 Salı 12:23

Sayın Arıtman. Sizler sayın Kılıçtaroğlu kadar çalışsa idiniz sanırım daha farklı olurdu. Hem ne oluyorda hemen kurultayın toplanmasını istiyorlar. durun bakalım dün bir bugün iki. Sayın Kılıçtaroğlu daha yeni işbaşında ve ilk seçimi. Biraz insaf yahu. bırakın da kadrosu çalışsın. kendilerini destekliyorum.

Yorumu oyla      14      6  
burak 14 Haziran 2011 Salı 12:09

bu seçimlere CHP eski yönetimle, yani bu isyankar, çıkarcı eski vekillerle girseydi kesinlikle oy vermeyecektim.Muhtemelen %17 lerde olurdu zaten parti.Ama Kılıçtaroğlu 1 senelik süreçte bile, bu isyankarlara rağmen, önemli adımlar attı, oyları ve vekil sayısını arttırdı.O yüzden artık gölge etmeyin sizin açın meclis tv yi oradan izleyin olup biteni.

Yorumu oyla      14      6  
C.H.P 14 Haziran 2011 Salı 11:33

KILIÇTAROĞLU NA KARŞI DURUŞUNUZUN BİR NEDENİDE ALEVİ OLMASI DEĞİLMİ?.NE DEMİŞTİ ŞAHİN MENGÜ MANİSA ÖN SEÇİM SONRASI......?PARTİ İÇİNDE Kİ ÜYELER BİLE MEZHEBİNİ SORGULAMAKTAN GERİ DURMADILAR.C.H.P İÇİN BU SEÇİMLERDE HİR BİR ÇALIŞMA YAPMADINIZ,ŞİMDİ KALKMIŞ SONUÇLARI SORGULUYORSUNUZ..SİZLER %20 NİN ÜSTÜNE BİLE ÇIKAMAMIŞTINIZ.GÖLGE ETMEYİN BAŞKA İHSAN İSTEMEZ..SAYIN GENEL BAŞKANIMIZ KILIÇTAROĞLU NU DESTEKLİYORUZ.

Yorumu oyla      14      6  
zeynal kolçak 14 Haziran 2011 Salı 11:11

sizler ne yaptınız chp için anca okey partileri....sayın anadol 80...90.... arası baykala cıa ajanı diyordunuz şimdi nolduda arkasında durdunuz???????????????? tabi 5 dönem sizi meclise taşıdı demi....sizler bu partinin güruhlarısınız....ihanetinizi toplasak burdan meclise yol olur be ....

Yorumu oyla      13      6  
serhat 14 Haziran 2011 Salı 11:10

güngör kaya genel başkan olsaydı yüzde seksen alırdık genel seçimden

Yorumu oyla      12      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
78 kadın milletvekilin 5'i İzmir'den
Meclis'te geçen dönem 46 olan bayan vekil sayısı, bu dönem 78'e yükseldi. ...
Meclis'in açılışını Oktay Ekşi yapacak
Meclis, en yaşlı milletvekili sıfatıyla CHP İstanbul Milletvekili Oktay ...
İşte Ege illerinin milletvekilleri
Oy sayımının ülke çapında itirazlar dışında tamamlanmasıyla birlikte, ...
 
Bahçeli: Komplolar sonuçsuz kaldı
MHP lideri Devlet Bahçeli, seçim sonuçlarını yazılı bir açıklamayla değerlendirdi. ...
Topçu istifa etti
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, genel başkanlık görevinden istifa etti.
AK Partililer Cumhuriyet Meydanı’nda
Seçim sonuçlarının kesinlik kazanmasının ardından AK Parti'de sevinç gösterileri ...
 
Bayır: Hatalardan ders çıkaracağız
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır ise alınan sonucun başarısız bir sonuç olmadığını ...
CHP İzmir’de büyük şok!
Sandıklar açıldıkça CHP il örgütünde beklene oy oranına ulaşılamaması ...
İzmir’den Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı
CHP’nin İzmir ve ülke genelinde bekleneni verememesi partinin eski kurmaylarını ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva