HABERLER>POLİTİKA
13 Haziran 2011 Pazartesi - 13:23

İzmir’den ‘kurultay’ sesleri yükseliyor

Seçim sonuçları CHP’de büyük bir iç hesaplaşmayı beraberinde getirdi. Yüzde 30’u aşması beklenen CHP’nin 26’da kalması istifa seslerini yükseltirken, kurultay çağrısını da arttırdı.

İzmir’den ‘kurultay’ sesleri yükseliyor

Fırat Soylu/Egedesonsöz - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik istifa sesleri her koldan yükselirken, ilk kurultay çağrısı da İzmir’den yapıldı. Kılıçdaroğlu’nun 'Yüzde 30’un altı başarısızlıktır, giderim’ dediğini hatırlatan İzmir Eski Milletvekili A. Rezzak Erten, ‘CHP’yi yerel seçimde iktidar görmek istiyorsak, yeniden Mustafa Kemal Atatürk çizgisine getirmeliyiz. Bunun için ya Kılıçdaroğlu istifa etmeli ya da acilen kurultay toplanmalı’ dedi.
 
CHP İzmir Eski Milletvekili ve Genel Sekreter Yardımcısı A. Rezzak Erten de Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı yapan isimler arasında yer aldı. Erten, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Son bir yıldır hem dünyada hem Türkiye’de tüm gelişmeler CHP’nin lehine olmasına rağmen 12 Haziran seçimleri maalesef büyük bir hezimet ve yenilgiyle sonuçlanmıştır. Bu hezimeti ve yenilgiyi başarı olarak sunmak, yanlışı veyahut da yanlışta ısrar etmek demektir. Önümüzdeki yerel seçimlere daha sağlıklı ve daha başarılı bir parti isteniyorsa partimizi yerelde iktidar yapma adına CHP yeniden Mustafa Kemal çizgisine getirilmeli. Bunun için de ya Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmeli ya da olağanüstü kurultay hemen şimdi toplanmalıdır” dedi. Önceki Genel Sekreter Önder Sav ekibinin İzmir'deki bir numaralı ismi Erten'in bu çağrısı yapmasıyla İzmir'deki olağanüstü kurultay sürecinin resmen başlayabileceği konuşuluyor.
 
KILIÇDAROĞLU ORANI KENDİSİ VERDİ, GEREĞİNİ YAPMALI
Kılıçdaroğlu’nun ve CHP genel merkez yöneticilerinin seçim sürecinde yazılı ve görsel medyaya kendilerini bağlayıcı açıklamalar yaptığına dikkat çeken Erten, “Hem genel başkanımız hem de genel merkez yöneticilerimiz aylardır çeşitli açıklamalar yapıyorlar. İktidarı tek başına devraldıkları il aylarda yüzde 40’lar ve üzerinden bahsedip altının başarısızlık olacağını söylüyorlardı. Son aylarda da bizzat Sayın Genel Başkanın ağzından yüzde 30’ların altı başarısızlıktır. Başarısız olursam gereğini yapar giderim’ ifadelerini dinledik, okuduk. Bu gün seçimin sonucu onların başarısızlık olarak saydıkları oranların bile çok çok altında kalmıştır. Sayın Genel Başkan’ın partiyi düşünerek gereğini yapması kaçınılmaz olmuştur’ diye konuştu.

KURULTAY İMZA HAREKETİ BAŞLADI!
CHP Kurultay delegelerinin önemli bölümünün seçimde alınan sonuçları değerlendirdiği Sav ve Baykal ekiplerinin birlikte toplantılar düzenlediği, imzaların toplanmaya başladığı öğrenilirken, sürecin nasıl yöneticeleceği konusunda önümüzdeki günlerde netleşmelerin olacağı kaydediliyor. Kurultay delegelerinin il il önümüzdeki günlerde açıklamalar yapması beklenirken, imza toplantılarının sıklaştığı yorumları yapılıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
parti emekçisi 14 Haziran 2011 Salı 09:33

sıtkı kürüm solcudur halkçıdır parti sayesinde zenginleşmemiştir.ancak tacettin bey mal varlıklarını shp-dyp iktidarındayani 1991 yılından sonra eniştesi hilmi il başkanı olduktan sonra edinmiştir.hep beraber inceleyelim isterseniz sahil restoranta içki içerken.

Yorumu oyla      12      6  
parti emekçisi 14 Haziran 2011 Salı 09:29

mehmet metin bu partiden geçmişte niye istifa ettin ne zaman bu partiyi destekledin oy verdin.

Yorumu oyla      12      6  
karabağlar 14 Haziran 2011 Salı 00:39

karabaglar tabiki ak parti alır belediye başkanı chp li görülsede temel olarak ak partili il olarak ne kadar chp ye çalıştılar kimse kılçtar ogluna laf edemez kendisinin ilk yerel seçimi bunu göz önünde bulundurun hemen partiyi karalamaya başladık türk toplumu olarak düşünün bakalım kılıçtaroglu gitse kim gelecek partimiz dsp gibi yok olup gider

Yorumu oyla      12      6  
MEHMET METİN 13 Haziran 2011 Pazartesi 23:56

OTURUN OTURDUĞUNUZ YERDE.ÇEKİN ELİNİZİ ARTIK PARTİDEN BABANIZI ÇİFTLİĞİ DEĞİL. HALKIN PARTİSİNİ BU HALE SİZ GETİRDİNİZ. PARTİYE OY VERDİĞİNİZ BİLE ŞÜPHELİ.

Yorumu oyla      12      8  
kadir 13 Haziran 2011 Pazartesi 17:45

istifa ederim, başaramazsam bırakır giderim, yüzde 30'un altı başarısızlıktır diyen kemal kılıçdaroğlu değil miydi... yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum.

Yorumu oyla      13      8  
1974 BUCA LİSELİLER 13 Haziran 2011 Pazartesi 17:18

İDDİA SAHİBİ İDDİASININ SONUCUNA KATLANACAK GEREĞİNİ YAPMALIDIR.

Yorumu oyla      14      10  
göçmen 13 Haziran 2011 Pazartesi 16:50

istesnizde istemesinizde chp değişecek.. partiye çıpasınız başka birşey değil. her seçimden sonra aynı türküyü çalmayın artık yeter.. yeni genç bir chp gerekli...

Yorumu oyla      17      10  
murat-izmir 13 Haziran 2011 Pazartesi 16:06

sizler kılıçdaroğlunu genel başkan yapıp;sizleri 6 ay dolmadan kapı dışarı etmesini nerden bilecektiniz ki..boşverin hakkettiler bu oyları...şimdi tekrar dönüş zamanı...sizleri tekrar aramızda görmeyi çok istiyoruz ve hatta baykalla barışıp yeniden chpyi kurmanızı bekliyoruz...İZMİR ÖRGÜTÜ

Yorumu oyla      16      14  
ALİ 13 Haziran 2011 Pazartesi 15:21

KİMSEYE LAF DÜŞMEZ RIZAYA DÜŞER NERDE MECZUB VAR BURDA

Yorumu oyla      20      11  
erkan TEK 13 Haziran 2011 Pazartesi 15:20

YÜRÜ BRE DELİKANLIM BE BAYKALLA SAVI BARIŞTIRIN ALEMİN KEYFİ GELSİN EĞER DANA KEZMEZSEM İNSAN DEĞİLİM AKBABALARI KORKU SARSIN BARIŞIN BARIŞIN BARIŞIN

Yorumu oyla      20      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP'nin sandalye sayısı neden düştü?
AK Parti’nin oy oranını arttırdığı genel seçimlerde, milletvekili sayısının ...
Kılıçdaroğlu fena patladı!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 'Tek tek örgüt başkanlarını çağıracağım ...
Akay’dan pastalı seçim kutlaması
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir’in iki seçim bölgesinde ...
 
Milletvekili seçildiler, serbest kalacaklar mı?
Resmi olmayan sonuçlara göre, MHP’nin İstanbul adayı Balyoz davası sanığı ...
Eski CHP'liler yeni CHP'den hesap sordu
CHP'nin genel seçimde istediği sonucu alamaması üzerinde 'Eski CHP'liler ...
78 kadın milletvekilin 5'i İzmir'den
Meclis'te geçen dönem 46 olan bayan vekil sayısı, bu dönem 78'e yükseldi. ...
 
Meclis'in açılışını Oktay Ekşi yapacak
Meclis, en yaşlı milletvekili sıfatıyla CHP İstanbul Milletvekili Oktay ...
İşte Ege illerinin milletvekilleri
Oy sayımının ülke çapında itirazlar dışında tamamlanmasıyla birlikte, ...
Bahçeli: Komplolar sonuçsuz kaldı
MHP lideri Devlet Bahçeli, seçim sonuçlarını yazılı bir açıklamayla değerlendirdi. ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva