HABERLER>POLİTİKA
13 Haziran 2011 Pazartesi - 13:03

Akay’dan pastalı seçim kutlaması

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir’in iki seçim bölgesinde 54 bin oyun geçersiz sayıldığını belirterek, oyların yeniden sayılması için itiraz edeceklerini açıkladı.

Akay’dan pastalı seçim kutlaması

Soner Çağlar / Egedesonsöz - Ömer Cihat Akay, genel seçimdeki oy artışını, parti teşkilatının katılımıyla pasta keserek kutladı. Seçim sonuçlarını değerlendiren Akay, İzmir’de 54 bin oyun değişik sebeplerden dolayı iptal edildiğini, itiraz edip oyların yeniden sayılmasını isteyeceklerini belirtti. İzmir'in iki bölgesinde 54 bin oyun geçersiz sayılmasının mantıklı bir açıklaması olmadığını dile getiren Akay, "1. bölgede 20 bin, 2. bölgede 34 bin oy, değişik sebeplerle iptal edilmiş. İl ve ilçe seçim kurullarına itiraz ederek oyların yeniden gözden geçirilmesini sağlayacağız” dedi.

İzmir'in sosyal demokratların kalesi olarak algılanmasının doğru olmadığını ifade eden Akay, "İzmir artık tek kale değil, bundan sonra demokrasinin de kalesi. Hizmete oy veriyor. Kendisine hizmet edecek, projeler kazandıracak partiye oy veriyor. 2007 genel seçimi ve 2009 il genel seçimi sonuçları dikkate alındığında yüzde 28-30 bandındaki oyumuzu, yüzde 37 bandına çektik. İzmir açısından bu, yüzde 25 oy artışı demektir. Dokuz olan milletvekili sayımızı 11'ye çıkardık. Bu, il ve ilçe teşkilatlarının başarısıdır. İzmir'de 30 ilçenin 11'inde birinci partiyiz. Hedef, bugünden itibaren 2014 yerel seçimi. İzmir her şeyin en güzeline lâyık. Bugünden itibaren siyasi partisi ne olursa olsun İzmir'e hizmet edecek herkesin yanındayız. Önceki seçimlerde AK Parti hizmetlerinin anlatılması eksik kalmıştı. İzmirli bizi daha yakından ve daha iyi tanıdı. Nereden bakarsanız bakın, İzmir'de başarılı çıkan AK Parti'dir” diye konuştu.

CHP ve MHP'nin, sonuçlardan önce milletvekili için tahminlerde bulunduğunu anımsatan Akay, “10+10=3, 7+7=2” şeklinde bir pankart hazırlatmayı düşündüğünü ancak yetiştiremediğini kaydetti.

Genel seçimdeki başarının teşkilatların özverili başarısıyla sağlandığını anlatan Akay, şunları söyledi: ”Teşkilat çok iyi çalıştı, ben de onlara ağabeylik yaptım. Teşkilat olmazsa, dışardan ne yaparsanız yapın başarılı olamazsınız. Yıllarımız teşkilat içinde geçti. Teşkilatı motive etmezseniz, istediğiniz kadar kendinizi yırtın, çabalayın bir şey yapamazsınız. Biz bir takım oyunu oynadık; kimisi malzemeciliği, kimisi teknik direktörlüğü yaptı, kimisi sahada oynadı. Tüm arkadaşların katkısı vardır. Beni en çok Foça, Dikili, Balçova ve Çeşme'deki oy artışımız sevindirdi. Tüm ilçelerde oyumuzu artırdık.” Ömer Cihat Akay, daha sonra parti teşkilatıyla birlikte pasta kesti ve ilk dilimi eşi Serpil Akay'la paylaştı.

AK Parti teşekkür ziyaretlerine başladı
Soner Çağlar / Egedesonsöz- AK Parti İzmir İl Teşkilatı, dün açıklanan seçim sonuçlarının ardından ara vermeden çalışmalarını sürdürüyor. AK Parti İzmir Milletvekili seçilen Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım, seçim bölgesindeki ilçe teşkilatlarına teşekkür ziyaretleri gerçekleştiriyor. Yıldırım’ın, kendi seçim bölgesi olan 2. Bölgedeki Beydağ, Kiraz, Ödemiş, Tire ve Bayındır’daki parti teşkilatlarını ziyaret edecek. İzmir’deki gelişmeleri yakından takip etme ve kendisine iletilen konuların çözümü için Yıldırım’ın, İzmir’de bir irtibat bürosu kuracağı belirtildi. Söz konusu irtibat bürosunun kısa bir süre sonra faaliyete geçirilmesinin hedeflendiği öğrenildi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın ise, çeşitli programları nedeniyle Ankara’ya gittiği öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakan selvi 14 Haziran 2011 Salı 01:41

Baskanim allah seni basimizdan eksik etmesin ilk defa sesimizi gur cikartabilen arkamizda duran ben yaptim demiyen biz yaptik diyen teskilata hakkini veren butun ilcelerin derdiyle dertlenen basarisini paylasan bir baskan var seni seviyoruz ve arkanda yurumekten gurur duyuyoruz..

Yorumu oyla      12      7  
sinem 13 Haziran 2011 Pazartesi 16:31

çalışmadan pasta yemekte böyle birşey oluyor demekki.7 kişiden oluşan teşkilatla kesilen pasta fotoğrafıda ilginç olmuş.bu pastayı hazırlayan ustalar bulaşık yıkamakla meşgul anlaşılan.karede yok garipler.biri yer biri bakar kıyamet bundan kopar:))

Yorumu oyla      14      8  
SAĞDUYU 13 Haziran 2011 Pazartesi 13:54

SAHADA OLMAYANLAR TİRÜBÜNDE

Yorumu oyla      14      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milletvekili seçildiler, serbest kalacaklar mı?
Resmi olmayan sonuçlara göre, MHP’nin İstanbul adayı Balyoz davası sanığı ...
Eski CHP'liler yeni CHP'den hesap sordu
CHP'nin genel seçimde istediği sonucu alamaması üzerinde 'Eski CHP'liler ...
78 kadın milletvekilin 5'i İzmir'den
Meclis'te geçen dönem 46 olan bayan vekil sayısı, bu dönem 78'e yükseldi. ...
 
Meclis'in açılışını Oktay Ekşi yapacak
Meclis, en yaşlı milletvekili sıfatıyla CHP İstanbul Milletvekili Oktay ...
İşte Ege illerinin milletvekilleri
Oy sayımının ülke çapında itirazlar dışında tamamlanmasıyla birlikte, ...
Bahçeli: Komplolar sonuçsuz kaldı
MHP lideri Devlet Bahçeli, seçim sonuçlarını yazılı bir açıklamayla değerlendirdi. ...
 
Topçu istifa etti
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, genel başkanlık görevinden istifa etti.
AK Partililer Cumhuriyet Meydanı’nda
Seçim sonuçlarının kesinlik kazanmasının ardından AK Parti'de sevinç gösterileri ...
Bayır: Hatalardan ders çıkaracağız
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır ise alınan sonucun başarısız bir sonuç olmadığını ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva