HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Ekim 2023 Pazartesi - 14:27

Başkan Soyer'den depremin yıl dönümünde iktidara salvo: Bizi cezalandırmak için halkı cezalandırmayın!

30 Ekim 2020 yılında gerçekleşen 6,9’luk depremin 3’ncü yılında anma töreni gerçekleştirildi. 117 vatandaşın hayatını kaybettiği deprem sonrası başlatılan Halkkonut projesinin ilk ayağı olan Dilber Apartmanı’nın önünde gerçekleştirilen törende birbirinden önemli mesajlar verildi. İktidarı hedef alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, " İBB'nin birinci önceliği dirençli bir kent yaratmaktır. Başka bir önceliğimiz yok. Ey yukardakiler... Duyun sesimizi. Bizi cezalandırmak için bu halkı cezalandırmayın. Anlayan anlamıştır!" dedi.

Başkan Soyer den depremin yıl dönümünde iktidara salvo: Bizi cezalandırmak için halkı cezalandırmayın!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -  Samos Adası açıklarında 30 Ekim 2020 yılında gerçekleşen 6,9 şiddetindeki deprem sonrası en büyük hasarı İzmir almıştı.

 Bayraklı’da bir çok binanın yıkıldığı ve 117 canın kaybedildiği depremin üzerinden 3 yıllık bir süreç geçerken, yaşanan felaketin yıl dönümünde İzmir Büyükşehir Belediyesi anma töreni düzenledi. Halkkonut tarafından hayata geçirilen ilk proje olan Dilber Apartmanı önünde düzenlenen törenle gerçekleştirilen anma etkinliğine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İZDEDA Başkanı Bilal Çoban, İZDEDA Kurucu Başkanı Haydar Özkan, İZDEDA Başkan Yardımcısı Aytekin Keskin, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya ve çok sayıda depremzede katıldı.

Programda ayrıca deprem anıtına gelinerek karanfil bırakılıp dua edildi.

ÇOBAN: BİZ İNANIYOR VE ÇABALIYORUZ
İZDEDA Başkanı Bilal Çoban acılarının hala taze olduğunu belirtirken, "Bugün kentimizin yaşadığı büyük yıkımın 3’ncü yılı. 117 canımızı kaybettik. Böyle acıların yaşandığı günün anam töreninde ne konuşulur bilmiyorum. Hala acılarımız taze ve acılarımız arkasından gözyaşı döküyoruz. Derneğimizin kurulması ile birlikte hiç depremzedeleri yalnız bırakmadık, acılarında yanlarında olmak istedik. Acılarını paylaşarak onların acılarını hafifletmek çalışıyoruz.Halkkonut için Serdar Başkanımıza ve Soyer Başkanımıza giderek projeyi anlattık. Depremzedeleri bir araya getirmeyi amaçladık. Biz inanıyoruz, çok çabalıyoruz. Bundan sonra da büyüyerek devam edeceğine inanıyoruz. İzmir'in tüm riskli yapılarını dönüştüreceğimizi umuyoruz" ifadelerini kullandı.

SANDAL: KREDİNİN ÇIKMASI LAZIM
Bayraklı Belediye Başkanı  Serdar Sandal iktidara çağrıda bulunarak, "Tabii ki deprem planlanan bir iş değil, bizim de hazırlıklı olduğumuz bir iş değil. İzmir depremini belki de tüm ülkede herkese model olabilecek şekilde el birliği ile atlattık. K sınırları ile vatandaşımızın inşaat kaybı olan metrekareyi meclislerimize getirdiğimiz planlama ile vatandaşa iade ettik.Sonraki süreçlerde yüzde 20'lik emsalle depremzedelerimizin ekonomik krizlerden gördüğü zararları hafifletmek için başlattığımız süreçle kaybolan metrekarelerini geri verdik. 1+1 daireyi Büyükşehir ile depremzedelerimize hediye etmiş olduk. Arama kurtarma işlemleri hariç tamamında yalnızdık.  Birileri belki bir şeyleri planlamış, Bayraklı'yı görmemiş olabilir, yok saymış olabilir ancak bir şeyi unuttular, Bayraklılı depremzedelerin yanında vatandaşlarımız, belediyemiz ve Büyükşehir Belediyesi var. Türkiye'nin her tarafındaki afetlerde devletimizin müdahalesini büyük bir anlayış ile karşılıyoruz ancak biz Bayraklı olarak tüm meselelerde üvey evlat gibiyiz. Elazığ depremi ile Bayraklı depremini kıyasladığımızda biz daha büyük bir afete maruz kaldık. Elazığ'a 560 milyon TL ayrılırken, Bayraklı'ya 3 milyon TL ayrıldı. Rezerv alan diye ilan edilen alanda depremzedelerin konutları başkalarına satılıyor mu diye endişemiz var. Biz 3'üncü şahıslara satıldığını biliyoruz ancak noter aracılığı ile olduğu için kanıtlayamıyoruz. Ticari satışları kesinlikle onaylamıyoruz. Rezerv alanda 250 konutumuz Gençlik ve Spor Bakanlığına satılmış durumda.Biz tabii ki öğrencilerimizin barınma sorunun çözülmesini isteriz ancak depremzedenin hakkını alıp başkasına vermekle olacak şey değil. Buradan Cumhurbaşkanımıza ve yetkililere çığlığımızı iletiyoruz. Bölgede yaşayan yurttaşlarımızın büyük bir çoğunluğu emekli, dar gelirli yurttaşlarımız.Bu evlerin yapılabilmesi için gerekli kredi miktarının vatandaşlara verilmesi gerekiyor.  Bu konuda biz elimizden gelen tüm çabayı göstermeye devam edeceğiz. Depremzedelerimizin bunu her platformda duyurması gerekmektedir" dedi.

RUHSAT İŞİ ALGI OPERASYONU
Yapılan apartmanlarla ilgili ruhsat işlemlerinin geciktiği yönünde gelen eleştirilere yanıt veren Sandal, "Ruhsatlarla ilgili iş tamamen algı operasyonudur.Bugüne kadar 30'a yakın arkadaşımız müracaat etti alamıyoruz ruhsatı diye... Bunların tamamında müteahhitlerin evrakları tamamladığı yönündeki iş vatandaşların takdirindedir. Ruhsatla ilgili problemi olan her arkadaş bizi ziyaret edebilir. Her depremzede istediği her an bizi rahatsız edebilir. Bize gelen her başvuruda eğer evrakları tamsa 10 gün içinde ruhsatlarını teslim ederiz" diye konuştu.

SOYER: ACILARIMIZ ÇOK TAZE 
Son olarak konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem sürecinde belediyenin icraatları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Soyer açıklamasında şunları söyledi:

"Bundan tam 3 yıl önce saatler 14:51 gösterirken bir depremle sarsıldık.O gün şehrimizdeki milyonlar ve milyonlar tarifsiz bir acı ile sarsıldık. 30 Ekim tarihin en büyük felaketlerinden bir olarak tarihe kazındı. Bu acı hiçbir zaman dinmeyecek. Acıları biraz hafifletebilmek için acılarınızı sarmaya gayret ettik. Depremin hemen ardından dakikalar içinde afetten etkilenen hemşehrilerimizin yardımına koştuk. Hep birlikte müthiş bir seferberlik başattık. Depremin daha ilk günü sözü vermiştik, 1 ay içinde kış basmadan mağdur vatandaşlarımız başını sokacağı yuva ile buluşturmamız lazım demiştik. Öyle de yaptık. Tam 1 ay sonra tek bir çadır kalmamıştı, tamamının başını sokacağı yuva ile buluşturmuştuk.

Depremde ölmek kader değil, deprem öldürmez. Zamanında alınmayan önlemler ve rant hırsı öldürür: Şehirler bizim yuvamız. Bu ülkede şehirler vatandaşa için değil küçük bir zümreyi daha da zenginleştirmek için  inşa ediliyor. 6 Şubat depremi bir kez daha bunu gözler önüne serdi. Ne 30 Ekim'de ne 6 Şubat'ta acılarımız kabuk tutmadı. Anılarımız, acılarımız çok taze. Artık dirençli kentler inşa etmek zorundayız. Bizim en temel meselemiz budur. İnsan onuruna yakışır güvenli şehir kurmak.  Doğa sadece iyilik üretiyor. Doğadan geldiğini sandığımız felaketler insanoğlunun oluşturudu tahribatın sonucu. Bir daha insanların yüreğine sevdiğinin acısı düşmesin diye çalışmalarımız kararlılık ile sürdürdük.

Bizim kentsel dönüşümden anladığımız sadece eski binaları yıkarak yenilemek değil, İzmir'in herkesin güvenle nefes alıp verdiği yuvaya dönüştürmek. Bu ilke ile hayat bulan Dilber Apartmanı'nın önündeyiz. Bu örnek yapı Halkkonut projemizin ilk örneği. Mart ayı içinde anahtarları teslim edeceğiz. Hedefimiz 80 kooperatif ile 3 bin 600 bağımsız birimin inşaatını tamamlamak. İzmir halkının İzBB’ye güvenmesi gerekiyordu. Bunu sağladığı için her birine ayrı ayrı teşekküre diliyorum. Onların güveni sürdükçe İzmir Büyükşehir Belediyesi bu şehrin daha güvenli hale gelmesini mümkün kılacak. 

Dün Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını olağanüstü bir coşku ile kutladık. Türkiye’de İzmir kadar hiçbir şehir bu kadar büyük bayram gibi kutlamadı. İzmir İzmirliliğini yaptı. İzmirliler sokaklar olağanüstü bir bayram yaşadı. Onun coşkusu bir yandayken bugün içimizde büyük ve buruk bir hüzün var. 30 Ekim'de kaybettiklerimizi büyük bir özlemle anıyoruz. Diliyorum böyle acıların bir daha yaşanmadığı bir şehri kurabiliriz.

İBB'nin birinci önceliği dirençli bir kent yaratmaktır. Başka bir önceliğimiz yok. Ey yukardakiler... Duyun sesimizi. Bizi cezalandırmak için bu halkı cezalandırmayın. Anlayan anlamıştır!"

 
CHP İzmir'den KYK önünde asansör isyanı!
 
Başkan Kestelli’den ‘tarama’ çağrısı: Kadınların elinden tutun, getirin!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VATANDAŞ 30 Ekim 2023 Pazartesi 23:18

PEKİ PERSONEL İÇİN YIKILAN BİNANININ YERİNE YENİSİNİDE HÜKÜMETMİ YAPMADI..HÜKÜMETMİ YAPMALI..

Yorumu oyla      5      4  
Tufan 30 Ekim 2023 Pazartesi 21:40

Limontepe de 2012 den beri kentsel dönüşüm projesi bekliyor hala bir çalışma yok acilen salihomurtak mahallesi ve bahriyeucok mahallesi kentsel dönüşüm projesi ne girmesi şart belediye başkanları sayesinde 2012 den beri itiraz ediyor izmirin kanayan yarasıdır kent konseyleri kendini izmirin sahibi gören izmirli bile olmayan tipler izmirde hak sahibi zannediyorlar mahkemelerde itiraz ediyorlar zavallı takımı

Yorumu oyla      3      3  
İzmirli 30 Ekim 2023 Pazartesi 19:00

Belediyenin verdiği emsal artışı olmasaydı çivi bile çakılamazdı. Merkezi Hükümet hiçbir yardımda bulunmadı. Teşekkürler sayın Soyer, teşekkürler Sayın Sandal.

Yorumu oyla      4      12  
Körfezde yüzmeye biraz daha devam 30 Ekim 2023 Pazartesi 17:43

Eyy İzmirliler açın gözlerinizi ve lütfen uyuduğunuz uykudan uyanın! İzmir Türkiye'nin en modern ve en büyük köyü maalesef! Uyanın da tıpış tıpış bu beceriksizlere oy vermeyin! Mustafa Kemal Atatürk uyansa başta kk yi ve bunu bu partiden sopa ile kovalar!

Yorumu oyla      11      5  
ismail 30 Ekim 2023 Pazartesi 17:15

secım yaklastı ağlamalar basladı

Yorumu oyla      9      3  
torres 30 Ekim 2023 Pazartesi 17:10

BAYRAKLIYA ZEHİR TRAFOSU İSTEMİYORUZ

Yorumu oyla      5      3  
Vatandaş 30 Ekim 2023 Pazartesi 15:30

Tunç bey İzmir halkı bu yerel seçimlerde sandıkta sizi çok kötü cezalandıracak... Çünkü İzmir'i yönetemiyorsunuz...

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'de on binler Cumhuriyet aşkıyla yürüdü
Cumhuriyetimizin 100. yılı, Menemen’de unutulmaz bir Cumhuriyet Yürüyüşü ...
Çeşme’de 100. yıla yakışır Cumhuriyet Korteji
Çeşme Belediyesi, hafta boyunca süren Cumhuriyet kutlamalarını binlerce ...
Şaşal Su’yun dağıtıcısı belli oluyor
91 yıllık bir Cumhuriyet markası olan Şaşal Su’yun dağıtıcısı 2 Kasım ...
 
Torbalı’da 100'üncü yıl coşkusu 5 gün sürdü
Torbalı’da 5 gün boyunca dolu dolu süren Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ...
Dikili'de coşkulu kutlama
Cumhuriyetin 100. Yılı tüm yurtta olduğu gibi Dikili’de de coşkuyla kutlandı. ...
100. yıl coşkusu bir kez de Bilge Çınarlar’dan yükseldi
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi üyeleri, ...
 
Bayındır'da 29 Ekim coşkuyla kutlandı
Bayındır’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 28 Ekim Cumartesi günü düzenlenen ...
Bayraklı'ya 100'üncü yıl hediyesi!
Bayraklı Belediyesi, hafta boyunca süren Cumhuriyet kutlamalarını 10 bin ...
Selçuk'ta 100'üncü yıl coşkuyla kutlandı
Selçuk Cumhuriyetin 100. yılını büyük bir coşku, bayraklarla dolu bir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva