HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ekim 2011 Salı - 20:34

Başkan Durak, açtı ağzını yumdu gözünü

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Hiçbir zaman CHP’liliğimden gocunmadım. Benim sosyal demokratlığımı, partililiğimi kimse sınamaya kalkmasın” dedi.

Başkan Durak, açtı ağzını yumdu gözünü

Fatih Yapar/Egedesonsöz - Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan’ın açıklamasıyla birlikte gündeme gelen ve İzmir’de tartışmalara neden olan yeni stat projesi ile ilgili sıkıntılı süreç devam ediyor. Çiğli sınırlarında bulunan yaklaşık 100 dönüm arazi üzerine bir bölümü konut alanına çevrilmek kaydıyla yapılması planlanan yeni stat projesi tartışmaları beraberinde getirmişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun onay vermediği, Büyükşehir Belediyesi ihtisas komisyonlarında görüşülen plan değişikliği talebi ile ilgili Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ilk kez konuştu. Belediye meclis toplantısında konuşan Başkan Durak zehir zemberek açıklamalar yaptı.
 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a verilen 16 proje içinde yer alan projelerden biri olan yeni stat projesinin gündeme gelmesinden sonra bazı çevreler tarafından AK Parti’ye yaklaşmakla itham edilen Başkan Durak sert konuştu. Durak, “Benim sosyal demokratlığımı, partililiğimi kimse sınamaya kalkmasın. CHP’li belediye başkanı olarak bu zamana kadar hiç yanlış yapmadım. Yapmadığım bir yanlışı ‘yarın yapar’ diye kimse beklemesin. Yanlışı bugün yapmadıysam yarın da yapacak kişi değilim” dedi. Bazı çevrelerin ağır eleştirilerine maruz kaldığını söyleyen Başkan Durak, “Beni eleştirecek olanlar yüzüme bakarak eleştirsinler. Bunu arkadan dolanarak yapmasınlar. Ben de o zaman kendimi daha iyi ifade etme olanağı bulurum. Ben CHP’yim. Hiçbir zaman CHP’liliğimden gocunmadım. Sosyal demokrat bir belediye başkanıyım. Bu zamana kadar hiçbir şekilde farklı düşünmedim. Farklı bir çalışma da yapmadım” ifadelerini kullandı.
 
BİZİMLE UĞRAŞMAYIN
Projelerde ve hizmette siyasetin olmaması gerektiğini dile getiren Başkan Durak, yapılan eleştirilere anlam veremediğini söyledi. Karşıyaka’da kamu yararı dışında bireysel taleplere kesinlikle karşı çıktıklarını anlatan Durak, “Kimse bizimle uğraşmasın. Biz burada artık huzurun olmasını istiyoruz. Karşıyakalılar bizden hizmet bekliyor. Karşıyaka yıllarca itelendi ve hor görüldü. Artık bu zamana kadar alamadıklarını istiyor. Kimse önümüzde durmaya kalkmasın. Ne olursa olsun biz çalışmaya, proje üretmeye devam edeceğiz. Bireysel çıkar ve isteklerle hareket edenlerle ilgili halk gereken değerlendirmeyi yapar” dedi.
 
HEYKELİNİ DİKERİM
Karşıyaka Belediyesi olarak yüzlerce projelerinin olduğunu anlatan Başkan Durak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a verilen dosyalardan özel bir anlam çıkartılmaması gerektiğini söyledi. Projeleri önce kaymakamlık kanalıyla ardından da valilik kanalıyla resmi yazı ile bakanlığa gönderdiklerini söyleyen Başkan Durak, “Özellikle bizim işimiz yapılsın demiyoruz. Bakanlığa sunduğumuz 16 önemli çalışma ve proje var. Bunları kim yaparsa yapsın, kim yerine getirirse getirsin mutlu oluruz. Taleplerimizi neden saklayalım. Bunları kim yaparsa başımın üstünde gezdiririm. Karşıyaka’nın faydasına olan stat, marina başta olmak üzere birçok projeyi kim hayata geçirirse onun heykelini dikerim” diye konuştu. Başkan Durak, büyük projeleri yapacak bütçe ve güçlerinin olmadığının altını çizdiği konuşmada, “Bunları, Büyükşehir Belediyesi ya da bakanlık yapacak. Bizim zaten yetkimiz ve gücümüz de ortada” ifadelerini kullandı.
 
HAK ETMEDİM
Eleştirileri ve yapılan hakaretleri kesinlikle hak etmediğini söyleyen Başkan Durak, belediyenin sadece 2,5 milyon TL borcunun olduğunu belirtti. Belediye bütçesiyle 10 milyonlarca liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Durak, önümüzdeki yıl 55 milyon TL’lik yatırım yapacaklarını dile getirdi. Durak, “Biz bu çalışmaları yaparken ne başka partiye geçeceğimiz yönündeki eleştirileri ne de hakaretleri kesinlikle hak etmedim. Çiğli Belediyesi sınırlarına yapılacak olan stat yatırımından sadece orası değil herkes kazanacak. Emlak vergisini belediye alacak. İnşaat ruhsatını Çiğli verecek. Biz Anadolu Caddesi’nde sel nedeniyle su basan yerlerin sıkıntılarını çözmek için çalışıyoruz. Oradaki kötü görüntüler kalkacaksa, stat yapılacaksa mutlu oluruz. Çiğli halkının yüzde 70’i, Menemen, Bayraklı ve birçok yer bu projeye destek veriyor. Karşıyaka, İzmir’in bir takımıdır. Bergama’ya, Kınık’a kadar başka takım yok” dedi.
 
YAPMAK ZORUNDASIN
Seçim dönemi verilen sözleri hatırlatan Başkan Durak, üstü kapalı olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na gönderme yaptı. Başkan Kocaoğlu’nun seçim bildirgesinde de bulunan, verdiği sözler arasında yer alan “Karşıyaka Stadı” çalışmasını hatırlatan Durak, “Siz seçim bildirgenize stadı, tramvayı koyduysanız, bunu yapmak zorundasınız. Bu söz verildiyse yapılmalıdır. Bürokratlar değişebilir, bakanlar yerinde olmayabilir. Devlette bir süreklilik vardır. Verilen söz tutulur ve çalışma yapılır. Ben yapamayacağım hiçbir sözü vermem. Bize ve Karşıyaka Belediye Meclisi’ne düşen görev stat yerini ayarlamaktır. Bizlerin yatırım ile ilgili beklentileri var. Burası ile ilgili verilen sözler yerine getirilsin” diye konuştu.
 
İPE UN SERMEYİN
Mülk sahibinin teklifini ‘masumane yapılmış bir teklif olarak’ nitelendiren Başkan Durak, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ya da başka bir kişi bana ‘burada trafik sıkıntısı olabilir’ dese hak veririm. Bizim de o zaman söyleyeceklerimiz olur. Bana bu bile söylenmedi. Kimse ipe un sermemeli. Komisyon gündemine gelmeden açıklama yapmak ve konuşmak farklı yorumlamalara neden oldu. Bu da hiç şık olmadı. Stat projesi hepimizi sevindirmelidir. Bu Örnekköy’e yapılır, başka yere yapılır. Karşıyaka’nın bir üniversiteye, stada ihtiyacı var. Bu işin siyaseti olmaz. İzmir’de bulunan 2 milyon insan bu yatırımdan yararlanacak. Stat tartışmaları bana göre doğru değil. Bu yatırım lüks değil ihtiyaçtır. Herkes aklıselim olsun. Eğer bu proje hayata geçecekse destek olan tarafta olunulmalıdır” dedi.
 
HAK ÖYLE KORUNMAZ
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın stat ile ilgili yaptığı “bizim bilgimiz dışında işler yapıldı. Çiğli’nin hakkını korurum” açıklamalarına da değinen Başkan Durak, “Başkan ‘Çiğli halkının hakkını korurum’ diyor. Hak öyle korunmaz. Hak o stadın oraya gelmesiyle, Çiğli halkının faydasına olan şeylere destek verilmesiyle korunur. Çiğli’nin o bölgesi kötü görüntüden kurtuluyorsa hak korunur. Karşıya bu eleştirileri hak etmiyor. Bir haftadır üzülüyorum. Eksiği varsa düzeltilir” diye konuştu.
 
MECLİSLERE MESAJ GÖNDERDİ

Karşıyaka stadı için gereken plan değişikliği kararının belediye meclislerinin onayında olduğunu hatırlatan Başkan Durak, karara imza atacak Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerine üstü kapalı mesaj gönderdi. Durak, “Büyükşehir Belediye meclisine güven önemlidir. Burada verilen karar gerçekten çok önemlidir. Belediye meclisini etkilemek doğru değil” dedi. Başkan Durak, kendi meclis üyelerine ise, “Bütün olalım. Omuz omuza verelim. Hareketlerimizde samimi olmalıyız. Kol kola girmeliyiz. Kendi içimizde dağınık olmamalıyız” sözlerini kullandı. Durak ayrıca önceki meclis tutanaklarının özetini okuyarak amacının birlik olduğunu sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sevcan yılmaz 12 Ekim 2011 Çarşamba 11:35

bir karsiyakalı olarak başkanımızı destekliyoruz. karşıyakalılar kimin ne olduğunu bilir. desteği alır yine de sandığa gömer. saygılarımla

Yorumu oyla      14      17  
HAKSIZLIK 12 Ekim 2011 Çarşamba 11:23

YORUMLARIN ÇOĞUNDA HAKSISLIK YAPILIYOR. CEVAT DURAKIN CHPLİLİĞİ SORGULANIYOR. PEKİ, O KADAR PROJEYİ NE YAPSAYDI CEVAT BAŞKAN... EVİNEMİ GÖTÜRSEYDİ. BU PROJELER İÇİN İZİN LAZIM, PARA LAZIM. KARŞIYAKA AYRI BİR CUMHURİYETMİ SANKİ. KARŞIYAKA BU DEVLETİN BİR İLÇESİ DEĞİL Mİ??? ABARTMAYIN ARKADAŞLAR. CEVAT DURAKA DA DAHA FAZLA HAKSIZLIK ETMEYİN!!!

Yorumu oyla      13      17  
ksklist 12 Ekim 2011 Çarşamba 11:20

cevat durak haklı. kılıçdaroğlu bile bu partiden istifa eder ama cevat durak etmez. akpye en çok fark atmış bir belediye başkanı olarak cevat başkanı kutluyorum. hükümeti kullanarak karşıyakaya hizmet çekme çabasını da destekliyorum.

Yorumu oyla      13      17  
güngör malatyalı 12 Ekim 2011 Çarşamba 11:14

yahu gençliğimizde mhpliydik üniversiteden önce hani malatyada n chpliliği cevat reis..

Yorumu oyla      23      7  
köksal uygur 12 Ekim 2011 Çarşamba 10:51

ya baskanım beraber 1999 secimlerinde seninle berabe anavatanı desteklemedikmi bunu bütün karsıyaka biliyor o zamanda aday gösterilmeyince yapmıştınız.su stat işide rant kokuyo hertarafi bari siz destek vermeyin bu nasıl chplilik

Yorumu oyla      24      6  
Süleyman 12 Ekim 2011 Çarşamba 10:50

Cevet Durak kulübü kullanarak koskoca ilçeyi sattın.Aziz Kocaoğlunu yıpratmak için CHP yi sattın.İstifa et AKP ye geç .Belki büyükşehir adayı yaparlar yada Binali Yıldırım ın danışmanı olursun.

Yorumu oyla      24      6  
sak 12 Ekim 2011 Çarşamba 10:40

Cevat Durak İzmir i AKP ye teslim etmek için İzmir in yerel basınındaki AKP li değilim ama cılar çalışıyordu, şimdi sende çıktın Karşıyaka en zayıf oldukları ilçemizdi sayende palazlansınlar .İş yapılacak ama Aziz Başkan engelliyoru yaymaya çalış.Amacın Büyükşehir adaylığı ama ordan ama burdan .Yazıklar olsun.Karşıyakalılar yaşamlarına sahip çıkacaklar.

Yorumu oyla      23      6  
KARŞIYAKALI VATANDAŞ 12 Ekim 2011 Çarşamba 10:14

CEVAT BAŞAKAN SİZ DEĞİLMİYDİNİZ DAHA ÖNCE ADAY DÖSTERİLMEDİĞİNİZ İÇİN EKİBİNİZLE BİRLİKTE GAZETELERE POZ VEREREK SAĞ BİR PARTİYE DESTEK VERDİNİZ.ŞİMDİ BENİM CHP LİLİĞİMİ KİMSE SORGULAYAMAZ DİYORSUNUZ. BİRAZ KOMİK DURUM.DEĞİLMİ HER CHP Lİ SİZİN PARTİLİLİĞİNİZİ SORGULAYABİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.HA BU AZDA OLSA ARADA İYİ İŞLERDE YAPIYORSUNUZ.

Yorumu oyla      23      6  
DOĞRUCU 12 Ekim 2011 Çarşamba 10:01

VE SİZ KENDİ PARTİNİZDE İMZA TOPLAMAMAK İÇİN ZAMAN ÖLDÜRÜRKEN BAKANLIK KOLTUKLARI KAPILDI...ŞİMDİ BİR BELEDİYE BAŞKANINI DA İLÇESİNE HİZMET ETMEYE ÇALIŞMAKLA SUÇLUYORSUNUZ...ADAM ÇALIŞIYOR...HİZMET ÜRETMEYE ÇALIŞIYOR AMA EN DERİN YERDEN VURULUR PARTİSİNDEN UZAKLAŞIYOR..ÇOK YAZIK İŞTE CEVAT BAŞKAN: CAHİLLE SOHBET ETMEK AKİBET CAN ACITIR DERLER...ŞİMDİ SİZİN YAŞADIĞINIZ BU...

Yorumu oyla      13      19  
DOĞRUCU 12 Ekim 2011 Çarşamba 09:58

KENDİ ARALARINDAKİ ÇEKİŞMELER YÜZÜNDEN CHP İZMİRE YILLARDIR HİZMET ÜRETEMİYOR..NE YANİ İLÇESİNE KAZANDIRMAK İSTEDİĞİBİR PROJE İÇİN T.C. NİN BİR BAKANINDAN DESTEK İSTEMESİ Mİ CEVAT BAŞKANI PARTİSİNDEN UZAKLAŞTIRACAK.AYRICA ÜSTLERDEKİLERE DE PARTİZANLIK YAPMAMAK LASIM.O BİR T.C DEVLETİ BAKANI VE HERKESE EŞİT UZAKLIKTA..ARTIK ORANIN PARTİSİ YOK.AK PARTİLİ DEVLET BAKANI DİYEBİLMEK İÇİN KARŞILIĞINDA CHP Lİ Bİ DEVLET BAKANI OLUŞTURMAK LASIM..AMA ÜLKENİN YARISINDAN FAZLASI AK PARTİYE OY VERDİ

Yorumu oyla      14      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte İzmir'in kentsel dönüşüm haritası
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yapacağı alanları belirledi. ...
Selçuk'ta pazarlarda denetim sürüyor
Selçuk Belediyesi Çevre ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin farklı ...
Stadyum için ikinci yol
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan olumsuz cevap alan ...
 
Bayraklı Belediyesi’nden Kentsel Dönüşüm atağı
Göreve ilk geldiği günden bu yana Bayraklının gecekondulardan kurtuluşunun ...
Kara tahta artık tarih oluyor
İlköğretim okulları ile liselerdeki 7 bin 132 adet kara tahtayı beyaz ...
Karşıyaka'da olimpizm ruhu yaşandı
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi(TMOK), Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliği ...
 
Ege Folklor Dernekleri Federasyonu ilk ödüllerini verdi
Eşrefpaşa Dr. Selahattin Akçiçek Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ...
Ülküspor’dan Tartan’a ziyaret
İzmir’in köklü kulüplerinden Ülküspor’un yöneticileri, Konak Belediye ...
Emir Sultan “yeniden” doğuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli tarihi yapılarından olan Emir ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva