HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ekim 2011 Salı - 09:24

Ege Folklor Dernekleri Federasyonu ilk ödüllerini verdi

Eşrefpaşa Dr. Selahattin Akçiçek Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Sümer Ezgü geceye damgasını vurdu.

Ege Folklor Dernekleri Federasyonu ilk ödüllerini verdi

İZMİR - Sazıyla sözüyle gönüllerde taht kuran Türk Halk Müziği’nin ünlü sesi Sümer Ezgü, Eşrefpaşa Dr. Selahattin Akçiçek Kültür ve Sanat Merkezi’nde Ege Folklor Dernekleri Federasyonu’nun 1. Kültür ve Sanat Ödülleri Töreni’nde muhteşem bir mini konsere imza attı.
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, değerlendirmesinde; halk oyunlarının toplumu geleceğe taşıyan en temel yapılardan biri olduğuna belirterek, “Toplumları geleceğe milli ve manevi değerler taşır. Bunların da temelinde halk oyunları vardır. Halk oyunları sadece toplumu bütünleştirici bir değer değil, aynı zamanda boş zamanların değerlendirildiği en yararlı spordur. Sorunların ve çözümlerin masaya yatırıldığı iki günlük çalıştayda olumlu sonuçlara varılması mutluluk verici. El ele vererek sorunların üstesinden gelineceğine inanıyorum” diye konuştu.
 
Ege Folklor Dernekleri Federasyonu’nun (EFDF) ilkini gerçekleştirdiği ve iki gün süren Halk Oyunları Dernekleri’nin Teşkilatlanma Problemlerinin Tespiti ve Çözüm Önerileri Çalıştayı’nın ardından düzenlenen 1. Kültür Sanat Ödülleri Töreni’ne Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Kültür Varlıkları Daire Başkanı Yener Altuntaş, Ege Folklor Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Nebi Kayan, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü, Halk Bilimi Anadalı Profesörü Dr. Metin Ekinci, akademisyenler ve çok sayıda dernek üyesi katıldı. Törende kendilerine destek veren kişi, kurum ve kuruluşlara, Halk Oyunlarına ve Türk Halk Müziği’ne hizmet verenlere Kültür ve Sanat plaketleri verildi. Konak Belediyesi’ne de katkı ve desteklerinden ötürü plaketi verildi.
Ege Folklor Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Nebi Kayan, çok verimli bir çalıştay geçirdiklerini ifade ederek, “Folkrorumuzun sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatırdığımız çok yoğun iki gün geçirdik. Önemli sorunlarımıza çözümler bulmaya çalıştık ve olumlu sonuçlar elde ettik. Bize bu konuda destek olan ve çalıştayımıza katılan tüm üyelere teşekkür ederiz” dedi.
 
Gecede sahne alan sevilen Türk Halk Müziği Sanatçısı Sümer Ezgü türküleriyle ve kendine özgü danslarıyla göz doldurdu. Seyircileri türküleriyle coşturan Ezgü’ye bir ara Federasyon Başkanı Nebi Kayan ve bazı seyirciler danslarıyla eşlik ettiler. Özellikle Sarı Zeybek türküsüyle adeta sahnede devleşen sanatçı, Zeybek dansıyla da büyük alkış aldı. Ezgü, Atatürk’ü son zamanlarda sadece törenlerde anar hale geldiğimizi, Atatürk’ü tam olarak anlamadığımızı söyledi. Ölümünden 8 ay önce Atatürk'ün Bursa Belediyesi'nde katıldığı ‘Son Balo’yu anlatan belgesel niteliğindeki ‘Son Balo ve Zeybek’ filminde Atatürk’ü oynadığını ve filmin supervizörlüğünü de yaptığını belirten Ezgü, “Bu benim 15 yıllık projem. Can Dündar'ın Sarı Zeybek kitabını okurken Atatürk'ün zeybek oynamasından çok etkilenmiştim. O yıllardan itibaren onu canlandırmak istedim. Ben o gecede Atatürk'ün valsle dünyaya acık yüzünü, zeybekle de öze bağlılığını görüyorum. Bu çalışma 29 Ekim, 23 Nisan, 10 Kasım gibi ulusal günlerde kullanılabilecek 7 dakikalık bir dönem filmidir” dedi. Ezgü, filmin bu yıl Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında Özel Gösterim bölümünde de ilk kez seyirciyle buluşacağını sözlerine ekledi.
 
Gecenin sonunda KATHOT, SÜMHOTER, YÖREM ve EFEM Halk Oyunları ekipleri de gösterileriyle büyük beğeni topladı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ülküspor’dan Tartan’a ziyaret
İzmir’in köklü kulüplerinden Ülküspor’un yöneticileri, Konak Belediye ...
Emir Sultan “yeniden” doğuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli tarihi yapılarından olan Emir ...
Çiğli'ye yeni sanayi sitesi
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Katal İnşaat tarafından yapımı tamamlanan ...
 
Sındır Avrupa’nın gözdesi
Avrupa yerel yönetim politikalarının belirleneceği ve Brüksel’de gerçekleştirilen ...
Kocaoğlu stat eleştirilerine sert çıktı
Karşıyaka Spor Kulübü’nün yeni stat projesine olumsuz baktığını açıklayan ...
Pınarbaşı yarış pistine konut projesi
İzmir İl Özel İdaresi, Bornova Pınarbaşı’nda bulunan yarış pistinin yerine ...
 
Özgüven’den minik oyunculara salon sözü
Kısa bir zaman önce kurulan Dikili Belediye Tiyatrosu, yıl boyunca sürdürdükleri ...
Gaziemir’de ‘Başıboş köpek’ operasyonu
Gaziemir’de başıboş köpeklerle ilgili şikâyetler, belediyenin veterinerlik ...
Çiğli Belediye'ye yeni saha uğurlu geldi
Bölgesel Amatör Lig 10. Grup’ta mücadele eden Çiğli Belediyespor kendi ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva