HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ekim 2011 Salı - 15:43

Stadyum için ikinci yol

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan olumsuz cevap alan Karşıyaka Spor Kulübü yeni stat projesi için hükümetten yardım isteyecek. Kulüp, kesin ret cevabını aldıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkisini kullanarak projeyi hayata geçirecek.

Stadyum için ikinci yol

Fatih Yapar/Egedesonsöz - Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan’ın açıklamasıyla gündeme gelen yeni stat projeleri ile ilgili tartışmalar devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun imar planlarında ‘spor alanı’ olarak tescilli araziye konut karşılığı bağış talebine olumsuz bakmasının sıkıntıları sürüyor. Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderilen yeni proje ve imar plan değişikliği talebi ile ilgili ikinci formül ortaya çıktı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak tarafından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a verilen 16 önemli proje arasında yer alan yeni stat projesi hükümetin onayına sunulacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden teklifin ret görmesi halinde plan yapma yetkisi olan İmar ve Şehircilik Bakanlığı’nın kapısı çalınacak.

KSK projesinin sahibinden zehir zemberek sözler
 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan sonra özellikle kent dönüşüm projeleri üzerinden İzmir ile ilgilenmeye başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a sorunun taşındığı ifade edildi. Arazinin işlerini takip eden ve stat projesinin danışmanlığını yapan Ali Erten ile arazinin sahibi Diyarbakır eski Spor Kulübü Başkanı Ali İhsan Kaya’nın hükümet kanadından da çalışmaları yürüttüğü iddia edildi. Tanınmış emlak şirketi ESKİDJİ’nin bölge ortağı da olan Erten ve Kaya’nın önümüzdeki günlerde Ankara’ya gidecekleri ve projeyi ilgili bakanlıklara aktaracakları konuşuluyor.
 
YILDIRIM YİNE GELİYOR
Karşıyaka Belediyesi ve Spor Kulübü’nün destek istediği ve proje sunduğu Bakan Binali Yıldırım, İzmir’e geliyor. Aliağa-Menderes Hattı’nın Torbalı’ya uzatılması için yapılan temel atma törenine katılan Bakan Yıldırım Cuma günü İzmir’de olacak. Perşembe günü İstanbul’da düzenlenecek etkinlikten sonra Cuma sabah saatlerinde İzmir’e olacak olan Bakan Yıldırım, bir üniversitenin gerçekleştireceği ‘rekabet’ toplantıya katılacak. Yıldırım, öğleden sonra İzmir’den ayrılarak Ankara Kızılcahamam’da düzenlenecek kampa katılacak. Stat projesinde sıkıntılı günler yaşayan kulüp yöneticilerinin Bakan Yıldırım’a durumu bir kez daha izah etmek için çalışma başlattıkları da gelen bilgiler arasında yer alıyor.
 
KOCAOĞLU’NDAN AK PARTİ’YE TAVIR
Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan ve kulüp yöneticileri ile birebir görüşme yapan Başkan Kocaoğlu’nun çalışmalarla ilgili verilen bilgileri dikkatle dinlediği olumlu baktığı öğrenildi. Belediye Meclis Toplantısı öncesinde yapılan parti grup toplantısında, “İlgili birimlere gerekli talimatı verdim. Arkadaşlarımız konuyla ilgili çalışıyorlar. Sıkıntı olup olmadığını bakacaklar” diyerek sıcak mesaj veren Kocaoğlu’nun daha sonra mecliste sert konuşması kafaları karıştırdı. AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar’ın her söz istemesinde  “Buyurun Beyefendi” diyerek söz veren Kocaoğlu, stat projesine muhalefetten destek gelince çalışmalara olumsuz baktı. Öte yandan Başkan Kocaoğlu’nun talimatıyla imar ve hukuk birimlerinde çalışmaların başladığı, arazinin geçmişi ile ilgili dosyaların çalışılmaya başlandığı öğrenildi. Mülk sahibinin istediği konut imarı talebinin verilmesi halinde ise hukuki bir sorumlulukla karşı karşıya kalınabileceği ihtimalini değerlendiren belediye yetkilileri ilk olarak “yakın bölgeler de emsal teşkil eden durumu talep etmek için dava açabilir” uyarısında bulundu.   Öte yandan grup toplantısına Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ve Aziz Kocaoğlu’nun birlikte girdikleri öğrenildi.
 
RANDEVU TALEBİ
Başkan Kocaoğlu’na projeyi anlatmak ve imar plan değişikliği ile gelecek bağışla yapılacak stadı izah etmek isteyen kulüp yöneticilerinin hafta içinde resmi randevu talebinde bulunacağı öğrenildi. Daha önce Kulüp Başkanı Hüseyin Çalışkan’ın konuyu anlatmak ve projeyi sunmak için randevu talep ettiği belirtilirken yeni randevunun önümüzdeki günlerde isteneceği ifade edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet k 12 Ekim 2011 Çarşamba 14:02

aziz başkan konuyu kestirip atmıyor ki nereden çıkardınız? gelin değerlendirelim diyor. ama ne gelen var ne giden? ne zaman gelmiş ksklı yöneticiler aziz başkan'a?

Yorumu oyla      14      6  
ahmet k 12 Ekim 2011 Çarşamba 14:00

örnekköy ne oldu ey kskli yöneticiler. neredesiniz nereye kayboldunuz? arazi hazır sizi bekliyor. belediye sizi bekliyor. siz rant peşindesiniz.

Yorumu oyla      14      6  
karşıyakalı 12 Ekim 2011 Çarşamba 00:29

Onu yapmayalım, bunu yapmayalım.Bir öneriniz var dı da ksk mı karşı çıktı sayın kocaoğlu. Stadı yapacağım diyen sizsiniz. Hani nerede. Bu teklif kötüyse sizin öneriniz ne. Hayır, olmaz demekten başka birşey bilmezmisiniz.Tarih sizi olmazcı başkan olarak hatırlayacak. Siz de , her şeye ne kadar güzel hayır diyorum, engel çıkarıyorum, aferin bana diye övünürsünüz...Size kimse ille de bunu yapın demiyor. Ama ne yapacağınızı da duymak istiyor.Sahi hiçmi bir fikriniz yok, ya da iş yapmaya gönlünüz mü

Yorumu oyla      15      8  
harun 12 Ekim 2011 Çarşamba 00:23

Bakanlık kanalı ile bu projeyi gerçekleştirecez inş.Sorumluluk almayız diyen sayın kocaoğluna da 2 sene sonra yolumuza sorumluluk alanlarla devam edeceğimizi söyleyip bugüne kadar yapamadıkları için teşekürlerimizi sunacaz.

Yorumu oyla      15      8  
ali bostanlı 12 Ekim 2011 Çarşamba 00:05

Valla 30 yıllık sosyal demokrat babam bile yerel seçimlerde akp ye oyumu verecem diyorsa son seçimde kaybedilen metropol ilçelere ek olarak karşıyakada da partinin en azından yıpranacağını şimdiden görüyorum. CHP karşıyakada yıpranırsa izmirde dağılır. Sizlere uzak gibi gelen hususlar aslında çok da uzak değil.

Yorumu oyla      15      8  
izmir 11 Ekim 2011 Salı 23:58

Aziz kocaoğlunun eksik yönü sunulan projelere çözüm odaklı bakamaması kestirip atması.seni bugün ayakta tutan bi ilçe varsa akp ye 90 bin oy fark attığın karşıyaka ilçesidir. karşıyakanın taleplerini kestirip atarsan partin kaybeder sen kaybedersin.adama gelip desene kardeşim buyur gelin konuşalım orta yolu bulalım,neler yapabiliriz tartışalım.Bu projenin kaymağını akp ye yedirin de yerel seçimlerde görelim.zaten son aylarda yeterince yıprattınız partiyi.en büyük kale karşıyakada da yıpranın.

Yorumu oyla      18      7  
candan 11 Ekim 2011 Salı 17:47

toki araziyi bu sahsa satıyor. buda imara açılsın diye bir kısmını stad için bağışlıyor. imara açsan rant sağladın diye tefe koyacaklar. açmasan rantiyeci bakanlık KHK ile işi halledecek stadı yapacak sonrada dönüp diyecek ki bakın stad yapılmasına bile karşı çıktılar. tabi belediyenin gösterdiği stad yerine uygun değildir dediklerini söylemezler. HAYIRLI İŞLER..:((

Yorumu oyla      16      8  
vatandaş 11 Ekim 2011 Salı 16:21

Hala hangi yüzle bu projeyi destekliyorsunuz. PKK ya yardımdan rahşan affıyla çıkmış bir kişinin yerinde stad yapılacaksa olmaz bedava versede olmazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Yorumu oyla      22      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı Belediyesi’nden Kentsel Dönüşüm atağı
Göreve ilk geldiği günden bu yana Bayraklının gecekondulardan kurtuluşunun ...
Kara tahta artık tarih oluyor
İlköğretim okulları ile liselerdeki 7 bin 132 adet kara tahtayı beyaz ...
Karşıyaka'da olimpizm ruhu yaşandı
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi(TMOK), Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliği ...
 
Ege Folklor Dernekleri Federasyonu ilk ödüllerini verdi
Eşrefpaşa Dr. Selahattin Akçiçek Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ...
Ülküspor’dan Tartan’a ziyaret
İzmir’in köklü kulüplerinden Ülküspor’un yöneticileri, Konak Belediye ...
Emir Sultan “yeniden” doğuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli tarihi yapılarından olan Emir ...
 
Çiğli'ye yeni sanayi sitesi
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Katal İnşaat tarafından yapımı tamamlanan ...
Sındır Avrupa’nın gözdesi
Avrupa yerel yönetim politikalarının belirleneceği ve Brüksel’de gerçekleştirilen ...
Kocaoğlu stat eleştirilerine sert çıktı
Karşıyaka Spor Kulübü’nün yeni stat projesine olumsuz baktığını açıklayan ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva