HABERLER>POLİTİKA
9 Temmuz 2011 Cumartesi - 12:19

Başbakan Erdoğan’dan İzmir sözü

Seçim döneminde İzmir’e yönelik proje vaatlerinden öncelikli olanlar 61. Hükümet Programı’nda yer aldı.

Başbakan Erdoğan’dan İzmir sözü

Soner Çağlar/Egedesonsöz - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 61. Hükümet programında İzmir’e de yer verdi. Özellikle Büyükşehirlere yönelik gerçekleştirmek istedikleri projelerden bazılarına konuşmasında yer veren Başbakan Erdoğan, seçim öncesinde İzmir için vaat ettikleri projeleri de bizzat anlattı. “Seçim öncesinde milletimize taahhüt ettiğimiz hiçbir vaadi unutmuş değiliz, üzerini örtmüş değiliz” diyen Erdoğan, “Şehirlerimize yönelik açıkladığımız o projeleri, Hükümet Programımıza da alarak, taahhüdümüze böylece resmiyet de kazandırmış oluyoruz” dedi.
 
TBMM’de 61. Hükümet Programı’nı anlatan Başbakan Erdoğan, konuşmasında 12 Haziran seçimleri öncesinde, bazı şehirlere yönelik olarak büyük projeleri kamuoyuna açıkladıklarını hatırlattı. İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır başta olmak üzere, şehirlere ilişkin hazırlanan projelerin, şehirlerin marka değerini güçlendireceğini, merkezinde bulundukları bölgelere de çok önemli kazanımlar sunacağını söyledi.
 
Bu projelerin, gerek inşa aşamasında, gerekse inşa sonrasında, istihdam başta olmak üzere, ulaşım, ticaret, çevre, şehirleşme gibi alanlarda farklı bir süreci de başlatacağına dikkat çeken Erdoğan, “Bütün bu projelerin inşa aşamasında yüz binlerce kişinin istihdam edilmesini hedefliyoruz. Oluşacak yeni yaşam alanlarında, depreme dayanıklı, sağlıklı yaşam alanları inşa edeceğiz. Bu projelerle çevrenin korunmasına da katkı sağlıyoruz. Seçim öncesinde milletimize taahhüt ettiğimiz hiçbir vaadi unutmuş değiliz, üzerini örtmüş değiliz. Şehirlerimize yönelik açıkladığımız o projeleri, Hükümet Programımıza da alarak, taahhüdümüze böylece resmiyet de kazandırmış oluyoruz. Ben burada, sadece bir özet vermek istiyorum” dedi.
 
İSTANBUL’UN ARDINDAN İZMİR PROJELERİNİ ANLATTI
Öncelikle İstanbul’a inşa edilmesi planlanan Kanalİstanbul Projesi’ni anlatan Başbakan Erdoğan, İstanbul’a iki yeni şehir inşa etme projelerine de değindi. İstanbul’da planlanan projeleri anlatmasının ardından Başbakan Erdoğan, İzmir’le ilgili projelere konuşmasında yer verdi.
Erdoğan, “İzmir’de, körfez geçişi projesi, diğer adıyla, İzkaray’ı inşa edecek, İzmir Körfezi’nin iki ucunu birbirine bağlıyacağız. Ankara-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir güzergâhında 583 kilometre uzunluğunda çift hatlı yüksek hızlı tren hattını iki etap halinde inşa edeceğiz. İzmir-Manisa arası ulaşımın uzun yıllardır riskli bir bölgesi olan Sabuncubeli geçişinde bir tünel inşa edeceğiz. İzmir-Ankara ve İzmir-İstanbul otoyolları ile Türkiye’nin üç büyük ilini, birbirine kesintisiz, konforlu, güvenli şekilde bağlıyoruz” diye konuştu.
 
ŞEHİRİÇİ ULAŞIMDA METRO VURGUSU
İzmir şehir merkezini, şehir içindeki diğer semtlere ve çevre ilçelere, inşa edecekleri 4 metro hattı ile bağlayacaklarını dile getiren Erdoğan, “Bütün bu projelerle, İzmir’i çok farklı bir kent konumuna yükseltiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“Sadece Ankara, Diyarbakır, İzmir ve İstanbul değil, 81 vilayetimiz için hazırladığımız projeleri, yeni hükümet dönemimizde başlatacak ve en kısa zamanda tamamlayacağız” diyen Erdoğan, “Ankara–Afyonkarahisar, Uşak ve İzmir hattının da çalışmalarına başlayacak, Ankara’yı hızlı trenin merkezi, kesişme noktası, ortak istasyonu konumuna yükselteceğiz” şeklinde konuştu.
 
MİLLETVEKİLLERİ NE DEDİ?
61. Hükümet Programı ile ilgili değerlendirme yapan AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, “İlk kez bir hükümet programında bizzat kentlere yönelik somut projeler yer aldı. Bu çok önemli bir adımdır. Vatandaşlara seçim öncesinde verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. Söz verdiğimiz projelerden öncelikli olanların bizzat hükümet programında yer alması, sözlerimizin resmiyet kazanmasıdır. Hükümet programında oldukça geniş yer alan güzel İzmirimiz için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Projelerin takipçisi olacağız” dedi. 
 
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise, İzmir için kangren haline gelen sorunların bizzat hükümet programına alınmasının önemine dikkat çekerek, “Kentsel dönüşümden, İzmir’in iki yakasını birbirine bağlayacak İZKARAY projesine kadar bir çok proje bizzat hükümet programında yer aldı. Bu memnuniyet vericidir. Seçim döneminde vatandaşlara verdiğimiz sözlerin gerçekleşmesi için canla başla çalışacağımızı bir kez daha belirtmek isterim” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hüseyin ahmetoğlu 10 Temmuz 2011 Pazar 17:08

ak parti hükümetin CUMHURİYET tarihinde görülmemiş olağan üstü yatırımlara imza atmış. hele hele izmir ile yapılanları görmeyen bir zihniyet bundan sonra yapılacaklara da tbiki inanmasını beklemiyoruz.fakat göz vermiş RABBİM ona bu yapılacak yatırımları görmek nasip eylesin

Yorumu oyla      15      11  
İzmiri Seven 10 Temmuz 2011 Pazar 11:27

İzmiri seven kardeşimiz chp zamanında verilen ve yapılmayan vaatlerin Akpartide de aynen devam edeceğini düşünüyor heralde tayyip erdoğan yapacağım dedi mi Allah ömür verirse o işi bitirmeden bırakmaz chplilerle karıştırmasın onu

Yorumu oyla      15      13  
umıt aydın 9 Temmuz 2011 Cumartesi 17:14

evt ınan var ınanmyan ahmak varmı acaba bu projlere sımdıye kadar yapacağız deyıpte yapmadıklarını duyan goren varmı

Yorumu oyla      17      16  
İZMİRİ SEVEN 9 Temmuz 2011 Cumartesi 16:46

BU VADEDİLEN LERE İNANAN VARMI?BEN ŞAHSEN GÖLGE ETMESİNLER YETER DİYORUM. DÜBLE YOL İÇİN YİNE YANDAŞLARA PEŞKEŞ ÇEKİLECEK.ÇÜNKÜ YOL 1SENE SONRA YENİDEN ELE ALINACAK.İSPATI YAPILAN VE TEKRAR TAMİR EDİLEN YERLER.

Yorumu oyla      22      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hükümet programında neler var?
Başbakan Erdoğan, yeni anayasayı geniş bir mutabakatla yapacaklarını söyledi. ...
'Yemin etmeme sürdürülebilir bir tavır değil'
CHP'de yapılan halef selef görüşmesinde görüş ayrılığı ortaya çıktı. Baykal, ...
Öcalan’dan BDP’ye yemin mesajı
Abdullah Öcalan avukatları aracılığı ile yaptığı açıklamada, barış konseyi ...
 
CHP manifestosunu Bayır okudu
CHP Genel Merkezi tarafından hazırlanan ve mecliste yemin etmeme kararının ...
Kılıçdaroğlu: Yemine kadar maaş almayalım
Yemin krizinin çözümü için Meclis Başkanı Cemil Çiçek’le görüşen CHP lideri ...
‘Hükümetin bize teşekkür etmesi lazım’
Yemin krizinin çözümüyle ilgili olarak TBMM Başkanı Cemil Çiçek’le görüşen ...
 
Hükümet Sözcüsü Arınç’tan ilk açıklamalar
Yeni kabinenin Hükümet Sözcüsü, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç oldu. ...
CHP İzmir’den ‘etik’ talep
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, yeni tüzük için kendilerinden görüş ...
Hatip Dicle’ye son kapı da kapandı
Anayasa Mahkemesi, milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle'nin başvurusunu yetkisizlikten reddetti.
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva