HABERLER>POLİTİKA
22 Ocak 2012 Pazar - 09:24

AK Partili Aşlık'tan çok tartışılacak açıklama!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyon ve ardından gelen tutuklamalarla ilgili ilginç çıkış yaparak yargıya yüklenen AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık yine çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Aşlık, bürokrasi için ‘sivil asker’ benzetmesi yaptı.

AK Partili Aşlık tan çok tartışılacak açıklama!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ- CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyon ve daha sonrasında ortaya çıkan uzun tutukluluk sürelerini de değerlendiren AK Parti İzmir Milletvekili Avukat Ali Aşlık yargı sistemine yönelik eleştirilerde bulunmuştu. Belediye bürokratlarının sabaha karşı operasyon yapılarak evlerinden alınmasına sinirlenen ve halkın duruma tepki gösterdiğini ifade eden Aşlık. “İzmir’de seçim öncesi yapılan operasyon da şu anda yapılan operasyon da CHP’den çok Ak Parti’ye zarar vermiştir. AK Parti olarak, yargının binalarını yeniledik, inşallah zihniyetini de yenileriz. Binaların yenilenmesi yetmiyor, zihniyetin de yenilenmesi lazım. Zihniyetin de dönüşmesi lazım” ifadelerini kullanmıştı.
 
YİNE YÜKLENDİ
Çiğli’de yeni hizmete giren Ekol Kulak Burun Boğaz Hastanesi’nin açılış töreninde konuşan Ak Partili Milletvekili Ali Aşlık, “Türkiye önümüzdeki yıllarda cazibe merkezi olacak, Türkiye’de birçok şey değişimden geçiyor. Bundan sonra mücadelemiz zihniyet değişimi ile olacak. Yani bürokrasideki zihniyet değişimi ile olacak. Yolların yapılması yetmiyor, zihniyet değişimi ile Türkiye’yi Dünya’daki yeni yapılanmaya hazır hale getireceğiz. 15-20 yıl sonra Türkiye’de kurulan üniversiteler Balkanlardan, Orta Asya’dan, Afrika’dan gelen çocuklarla dolup taşacak. Yine hastanelerimiz, biz nasıl 15 yıl önce bir baypas ameliyatı için nasıl Amerika’ya gidiyor idiysek, birçok ülke 15 yıl sonra aynı şekilde Türkiye’ye gelecek. Ama bunlar bürokrasideki zihniyet değişimi ile olacak” dedi.
 
KAFA YAPILARI DEĞİŞECEK
Bürokratik sıkıntılardan ve ülkenin kamu yapısındaki sıkıntılarından bahseden Aşlık, “Ben onlara ‘sivil asker’ diyorum. Biz, bürokrasiyi de sivilleştireceğiz. Kafa yapılarını değiştireceğiz. Artık ‘bugün git yarın gel’ mantığı olmayacak. Bürokrasi yönetmelikleri vatandaşın aleyhine değil de lehine yorumlayacak. Bir zihniyeti Türkiye’de hakim kılmanın mücadelesini veriyoruz ve bunu başaracağız. Bir hayli yol kat ettik ama daha da kat etmemiz gereken yollar var. Müteşebbislerimiz, gerek ülkede gerek yurt dışında çok ciddi yatırımlar yapıyorlar. Ama bakıyorsunuz hakikaten bir yönetmelik çıkıyor. Bu yönetmelikte müteşebbisin ruhunu boğmaya kalkan bir yapı var. Siyasetçi olarak orayı burayı arıyorsunuz, ‘yargıya gidin’ deniyor. Yargı da uzun sürüyor. Yargı reformunda biraz geç kaldık. Aslında geç kalmadık da yaptırmadılar. Onları da yapacağız, gerçekleştireceğiz. Ama önümüz açık. D-Dünya ciddi bir ekonomik krizden geçmesine rağmen Türkiye bundan en az şekilde etkilenecek” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HÜSEYİN AHMETOĞLU 23 Ocak 2012 Pazartesi 00:24

AK PARTİ NİN DÜMDÜZ GİDEN YOLUNDAN SAPMAYAN DOĞRULARI TAKIR TAKIR SAYAN SN VEKİLİMİ KUTLUYORUM.ELEŞTİRENLERE DE ONU DAHA İYİ ANLAMALARI İÇİN TANIMALARI VE O GÜZEL KALBİNİ TÜM İNSANLAR VE İNSANLIĞA AÇIK OLDUĞU BİLMELERİ GEREKİYOR.BAHSEDİLDİĞİ GİBİ HİÇ ÖYLE BÖBÜRLENE VE BÜYÜKLÜK KOMPLENSİNDE OLMAYAN VE OLAMAYACAK DERECE MÜTEVAZIDIR.LÜTFEN ONU YAKINDAN TANIMAYA ÇALIŞIN.KUCAKLAYIN PİŞMAN OLMAZSINIZ.YOKSA SÖYLEDİKLERİNİZLE UTANIR OLURSUNUZ.AK PARTİ NİN KAMER GENCİ GİBİ ALGILAYIN

Yorumu oyla      14      7  
Aydınlanma neferi 22 Ocak 2012 Pazar 17:09

Uy sen ne diyorsun sen nelerde öğrenmişssin,bilmeden konuştuğun belli öğreneceğin daha çok şey var.Karanlığa bütün yollar kapalı.TÜRKİYE TÜRKİYEDEN YÖNETİLMELİ.

Yorumu oyla      16      10  
kara kemal 22 Ocak 2012 Pazar 16:12

Sayın Ali AŞLİK alçak gönüllü zihninde ne varsa söyleyen biri adamgibi adam yani sen demekki Ali AŞLIK beyi iyi tanımıyorsun tanımadıgın bir kişi hakkında hüm vermen ne kadar dogru önçe dürüş ve samimi olacaksın sonra burda yorum yazasaksın dogruları söylüyor diyemi alçak gönüllü olmuyor

Yorumu oyla      18      9  
ak parti hayranı 22 Ocak 2012 Pazar 14:13

sayın aşlık sen sağda solda açıklamalar yapacağına önce biraz alçak gönüllü ol bir ortama geldiğinde sağındaki solundakilere selam vermey bil önce;sanırım kendini dev aynasında görüyorsun;şunu bilmelisinki biz asiliz sen ise bizim vekilimizsin.

Yorumu oyla      17      10  
tarafsız 22 Ocak 2012 Pazar 12:23

sayın vekilim birde şu il sağlık müdürlüğündeki bürokratlara el atsanız sevap kazanırsınız

Yorumu oyla      18      10  
kerem 22 Ocak 2012 Pazar 11:22

Sivas davasının Madımak vahşetinin avukatı Ali Aşlık seni görünce tüylerim diken diken oluyor, yarabbim ne zalim insanlardı onlar ne zalimlerdi. Diri diri yaktılar canlarımızı. içime bir ates dustu, içinde yarda yandı su döktüm sönsün diye döktüğüm suda yandı.

Yorumu oyla      30      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de kıran kırana seçimler
CHP İzmir’de delege seçimleri hareketli başladı. Bornova ve Bayraklı’da, ...
CHP'den Anayasa Mahkemesi'ne sert tepki
CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, CHP'nin Anayasa Mahkemesi tarafından ...
Kılıçdaroğlu'na gizli af
Yargıyı hızlandırma paketinin satır aralarında CHP Lideri hakkında hazırlanan ...
 
Bakan Yıldırım’dan 60 yaş kartı açıklaması
Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir ...
Bakan Yıldırım'dan yargıya 'bu işi uzatmayın' çağrısı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir ...
Flaş! Başbakanlık’tan zırhlı araç açıklaması
Başbakanlık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral ...
 
Bakan Eroğlu: İzmir'e hep heybemiz dolu geliyoruz
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu iki günlük İzmir ziyaretleri kapsamında, ...
İşte tüzük kurultayı için imza veren 361 CHP'li
CHP’de parti içi muhalifler 361 imzayı buldu... CHP tüzük kurultayına ...
CHP İzmir'de mahalle mahalle yarış başladı
CHP İzmir’de delege seçimleri Selçuk, Torbalı, Aliağa, Bayraklı ve Bornova’da ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva