HABERLER>POLİTİKA
21 Ocak 2012 Cumartesi - 19:20

CHP İzmir’de kıran kırana seçimler

CHP İzmir’de delege seçimleri hareketli başladı. Bornova ve Bayraklı’da, belediye başkanlarının da dahil olduğu seçimlerde çift liste heyecanı yaşanırken, İl Başkanı Bayır’ın ilçe başkanı ile ‘küs’ olduğu Ödemiş’te kavga çıktı. Eski gençlik Kolları Başkanı Arif Çalışkan dövüldü.

CHP İzmir’de kıran kırana seçimler

CAN ÖZLÜ/ FATİH YAPAR/ EGEDESONSÖZ- Geçtiğimiz kongrelerde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır arasında kıyasiye rekabetin yaşandığı Bornova’da 8 mahallede delege seçimi yapıldı. Programa alınan Yıldırım Mahallesi’nde yeterli çoğunluk sağlanamadığı için seçim ertelenirken partililer sekiz mahallede sandığa gitti. Kocaoğlu’nun desteklediği mevcut İlçe Başkanı Enver Dündar ile Sındır’ın desteklediği eski İlçe Başkanı Ertürk Çapın arasında yaşanan seçim süreci Bornova’da ‘kim adam kim şalgam’ tartışmasına bile dönüşmüştü. Bornova’da Doğanlar, Evka-3 ve Işıklar Mahallelerinde Dündar’ın rakipleri liste çıkarttı. 

CHP'de mahalle mahalle yarış başladı
 
KAVALAR DÜNDAR’IN LİSTESİNDE
Sonucu merakla beklenen mahallelerden birisi Evka-3 oldu. İl Genel Meclisi Üyesi Nevzat Kavalar’ın liste başında olduğu liste ile SHP Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Şevket Altunbulak’ın olduğu liste yarıştı. Kavalar’ın listesinde CHP eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun abisi Olcay Nalbantoğlu, Bornova Belediyesi eski Şantiye Şefi Mustafa İnal ve Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonda iddianameye konu olan CHP seçim bürolarına sandviç gönderilmesi olayının gerçekleştiği iddia edilen 2009 yerel seçimleri öncesinde Grand Plaza Satın Alma Müdür Yardımcısı olan Cemal Hayati Öztürk de yer aldı. Kavalar’ın liste başı olduğu listeyi İlçe Başkanı Dündar’ın desteklediği öğrenildi. Geçen seçimde Kocaoğlu ve Dündar’ın karşısında yer alan Kavalar’ın bu sefer Dündar’ın desteklediği mavi listede yer alması dikkatlerden kaçmadı.
 
SINDIR KARŞI LİSTEYE DESTEK VERDİ
Kavalar’ın karşısında yer alan listenin başında Dr. Altunbulak yer alırken listede Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’a yakın isimler yer aldı. Delege listesinde İzmir Bosna Sancak Yardımlaşma Derneği Başkanı Belediye Meclis Üyesi Şenay Biçer, Belediye Meclis Üyesi, EGOD Başkanı Mustafa İduğ Sındır ile birlikte Van Depremi sonrası yaşanan sıkıntılı süreçte Van’a kadar giderek rehberlik yapan, Belediye Meclis Üyesi Metin Atmaca’nın oğlu Gürkan Atmaca'nın yanı sıra, Belediye Meclis Üyesi Bornova Belediye Spor 2. Başkanı Hasan Yerakar gibi isimler yer buldu. Seçim sonrası Evka-3’te mavi liste kazandı.
 
ÇITAK KAYBETTİ
İki listenin yarıştığı Işıklar Mahallesi’nde de Bornova Belediye Başkanı Sındır’a çok yakın isimler arasında yer alan Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çıtak’ın bulunduğu beyaz liste kaybetti. İki listenin çıktığı Doğanlar Mahallesi’nde mavi liste kaybederken Egemenlik, Ümit, Serintepe ve Yunus Emre Mahalleleri’nde ise tek liste çıktı. Öte yandan Tuna Mahallesi'nde ise Dündar'ın mavi listesi kazandı.
 
ÖDEMİŞ’TE KAVGALI SEÇİM
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ın, İlçe Başkanı Emin Öztürk ile sorun yaşadığı Ödemiş’teki delege seçimleri kavgalı başladı. Umur Bey, Akıncılar ve Bengusu mahalleleri’nde gerçekleştirilen seçimler, çift liste arasında büyük bir rekabete sahne oldu. Aday olmayacağını açıklayan mevcut İlçe Başkanı Emin Öztürk’ün desteklediği Mehmet Birlik’in hazırladığı liste, İl Başkanı Tacettin Bayır, Belediye Başkanı Bekir Keskin, İlçe Başkan Adayları Hüseyin Kurt, Mehmet Eriş ve Mustafa Kaya’nın listelerine büyük bir üstünlük sağlayarak ipi göğüsledi. Eriş ve Kurt’un, ortak liste üzerinde uzlaştıkları ve ilçe kongreleri sürecinde de birlikte hareket edecekleri öğrenildi.
 
ÇALIŞKAN’I DARP ETTİLER
CHP Ödemiş eski Gençlik Kolları Başkanı Arif Çalışkan’ın oy kullandığı Umur Bey Mahallesi, büyük bir kavgaya sahne oldu. Edinilen bilgiye göre; ikinci liste girişimlerine engel olmak isteyen Mustafa Kaya ile Çalışkan arasında arbede yaşandı. sözlü atışma ile başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. İlçe başkanı adaylarından Hüseyin Kurt’un yakınları da Çalışkan’ı darp etti. Üç mahallede yapılan delege seçimleri sonunda, mevcut İlçe Başkanı Emin Öztürk’ün karşısındaki yapıda yer alan belediye meclis üyeleri Necati Gülgen ve Yaşar Tokalı delege olamadı. Bilim Kurulu’nun toplantısı nedeniyle, dün Ödemiş’e giden İl Başkanı Bayır da İlçe Başkanı Öztürk’ü makamında ziyaret etti. Bayır’ın daha sonra Mehmet Eriş ile görüşerek, tek liste konusunda uzlaşı ortamı aradığı öğrenildi.
 
BAYRAKLI’DA ÖLÇER’İN YÜZÜ GÜLDÜ
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın desteğini alan mevcut İlçe Başkanı Levent Ölçer, seçimlerin ilk gününde istediği sonuçları elde etti. Yamanlar, Nafiz Gürman, Postacılar, Alparslan, Muhittin Erener ve Doğançay mahallelerinde kurulan sandıklarda Ölçer’in başı çektiği listeler kazandı. Liste konusunda anlaşmazlığa düşen bazı muhalif partililer Doğançay ve Muhittin Erener mahallelerinde, sürpriz bir şekilde ikinci liste çıkarttı. Başkan Karabağ ve Ölçer yapısına karşı hareket eden, Karşıyaka eski İlçe Yöneticisi Sedrettin Coşkuner’in muhalif listelere öncülük ettiği ve başta Hıdır Akgün olmak üzere bazı meclis üyelerinin de karşı listelere destek verdiği öğrenildi. Akgün’ün yakınları da liste çalışmalarına bizzat katılarak destek topladı.
 
YER TARTIŞMASI YAŞANDI
Doğançay’da, beklenmedik ikinci liste, seçimlerin tansiyonunu biraz yükseltti. Sandıkların kurulacağı yer konusunda da sıkıntı yaşandı. her iki liste temsilcilerinin mekan önerisinde uzlaşma sağlanamayınca, sandık nöbetinde olan İl Yöneticisi Barış Erel’in gösterdiği kafeteryada seçimler gerçekleştirildi. Son gün şekillenen çift liste çalışmaları ilk gün itibariyle başarıya ulaşmadı. Ölçer ve Karabağ yapısı 6 mahallede de üstünlük kurdu. Alparlan Mahallesi’nde, oy kullanmaya gelen delegelere lokum ikram edilmesi de renkli görüntülere sahne oldu. Öte yandan; kulislerde adı İlçe Başkanlığı için geçen Bayraklı Belediye Başkan Danışmanı Hatice Tatlı, kendisi ile ilgili adaylık görüşmelerinin olmadığını bu tür girişimlerin, delege seçimlerinin ardından şekilleneceğini ancak kendisinin böyle bir düşüncesinin bulunmadığını söyledi.
 
KARŞIYAKA’DA TOPLANTILARA ‘ENGELLEME’ İDDİASI!
Henüz delege seçimlerine başlamayan Karşıyaka’da ise Belediye Başkanı Cevat Durak, İlçe Başkanı Adnan Alabay ve eski İlçe Başkanı Ertam Özen yapısına karşı liste hazırlıkları içinde bulunan muhalif kanatta ilginç bir gelişme yaşandı. mahalle toplantılarında bir araya gelen ve destek arayışında bulunan bazı partililerin, ilçe yönetimince engellendiği öne sürüldü. İlçe yöneticilerince ve mahalle temsilcilerince atılan mesajlarla, toplantılara katılımın sağlanmaması yönünde görüş belirtildiği öğrenildi. Üyelere gönderilen mesajlarda “Değerli üyemiz, yarın aksam yapılacak olan toplantı ilce örgütümüz ve başkanlığımızın bilgisi dahilinde olmayan, partimizi bütünleşmesi ve büyümesi amacını taşımayan bir toplantıdır. Delegasyon sureci ve toplantısı tüm mahallelerde ilçe örgütümüzce yapılacak, seçim davetiyeniz tarafınıza ulaştırılacaktır. Kişisel çıkarlar, amaçlar ekseninde olan bu toplantıya katılmamanızı önemle rica ederiz” cümleleri yer aldı. Öte yandan Karşıyaka'da Alabay ve Durak'ın ortaklaşa liste çalışması yaptığı Bahçelievler Mahallesi'nde ikinci liste çalışması başladı. Durak'ın karşısında yer alan Belediye Meclis Üyesi İsmail Horoz ve ekibi alternatif toplantılar yapmaya başladı.

MUHALİFLER DEMOKRASİ PEŞİNDE!
İlçe yönetiminin, delegeler üzerinde bu yolla baskı kurduğunu öne süren bazı partililer de CHP Karşıyaka Demokratik Taban Hareketi adı altında yeni bir oluşum başlattı. Harekete öncülük eden Mehmet Kuzer, Halil Soyaltın ve Muhti Şavural tarafından partililere gönderilen mesajlarda ise “Özellikle son 15 yıldır örgüt katılımından, partili etkinliğinden uzak, masa başı yöntemlerle kongre süreçleri yaşanmıştır. Parti yönetimlerinin ve yerel yönetimlerin baskılarının olmadığı, her partilinin özgürce tercihlerini ortaya koyacağı bir delege seçimleri süreci, parti içi demokrasinin ilk sınavı ve başarısı olacaktır” cümlelerine yer verildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gözlemci 23 Ocak 2012 Pazartesi 02:09

bahçelievlerde horoz ve ekibi alır gibi geliyor.müjdat ve taylan gibi tepeden bakan güdümlü insanlara pirim veren pekyok gibi

Yorumu oyla      15      6  
Ali ÇANKAYA 22 Ocak 2012 Pazar 17:34

Ödemiş Belediye Bşk Bekir Keskin'i ilçe bşk Emin öztürk ve ekibi Belediye Başkanı yaptı.Ödemişden 15 yıl ayrı kalan yurtdışında çalışan kimsenin Ödemişde tanımadığı Bekir Keskini bu örgüt Belediye başkanı yaptı.Bekir Keskin Başkan seçildikten sonra örgüte sırtını döndü,nankörlük yaptı.Keskin şimdi Emin öztürk'ün karşısında listede yer alıyor.Ah Emin abi Ah! kime iyilik yaptıysan yaranamadın hepsi senin karşında oldu.Siyasetin vefasızlığı bu...

Yorumu oyla      20      8  
Ali ÇANKAYA 22 Ocak 2012 Pazar 17:09

Ödemişde Mehmet Eriş ilçe bşk.adaylığını açıklamış ne yüzle acaba?Erişin geçmişte gitmediği parti kalmadı.1999 da onu CHP örgütü bel bşk seçti o bu partiye ihanet etti.1999'de CHP küfür ederek istifa etti,kaçtı.Temmuz ayında da ilçe bşk emin öztürk'ü partinin bayrak ve afişlerini dereye attı diye fotoğraflar çekip il bşk şikayet edip disipline verilip partiden atılmasını istedi.Böyle siyaset yapılmaz Eriş efendi partililer sana güvenmiyor sen yine CHP satarsın.

Yorumu oyla      18      7  
Ali ÇANKAYA 22 Ocak 2012 Pazar 16:51

Ödemişde mahalle delege seçiminde Arif ÇALIŞKAN'a el kadıran,darp eden faşistlerden hesap sorulacak.Onlarca kişi aynı anda kendi partilisine düşmana yumruk atar gibi yumruk atanların elleri kırılacak.21 Ocakta yapılan delege seçimini dürüst,parti emekçileri kazandı.Halktan uzak Bel.bşk bekir keskin kaybetti,belediyeden ihale alan rantçı partililer kaybetti,belediye bşk bekir keskinin adayı Hüseyin Kurt kaybetti.CHP 1999 yılında bel bşk iken CHP küfür edip ayrılan Mehmet Eriş kaybetti.

Yorumu oyla      19      7  
bekir keskine 22 Ocak 2012 Pazar 12:00

bir adama sen cebinden liste çıkaramıyacaksın dersen gereğini yapacaksın eğer adam çıkarıp senide tokatlıyorsa sen susssssssss

Yorumu oyla      16      7  
isimsiz 22 Ocak 2012 Pazar 11:41

buca yıldız mahalesinde baykal uzantısı hasan sağlamın ekibine geçit vermiyen ekrem aydın kasım kılıç ve arkadaşlarının listesi favori

Yorumu oyla      15      9  
aydınlı 22 Ocak 2012 Pazar 09:34

seviyeli bir yarış olmasını diliyorum. bu dönem seçiecek olan kadrolar 2014 yerel seçimlerini aktif olarak yürütecek kadrolar. O nedenle sağduyulu, hoşgörülü bir biçimde, partiye gönül vermiş kimselerin kazanmasını temenni ediyorum

Yorumu oyla      12      6  
22 Ocak 2012 Pazar 09:19

Bunlar demokrasinin getirdiği doğal süreçler. Önemli olan partinin bu süreçten bütünlük içinde çıkması

Yorumu oyla      13      6  
Bornovalı 22 Ocak 2012 Pazar 01:29

Kim ilçe başkanı olacak bu sadece özgür partili özgür delegenin oldugu yerde olur,Bakınız kamilin listesi, azizin listesi,hasanın listesi,Ozaman her ilçe başkanının saibi var saipleri izin verirse aday olabilir sonra ön seçim yapacagız demokratik bir sonuç çıkacak hadi sende canım derler.

Yorumu oyla      12      7  
KÖŞELERİ TUTMACA 22 Ocak 2012 Pazar 01:08

LEVENT ÖLÇER DEMEYİN BEYLER.HASAN KARABAĞIN İZ DÜŞÜMÜ DESENİZ YERİNİ BULUR BU SÖZ.LEVENT BEY NEYİ BAŞARMIŞKİ İDARE VE SEVKİ VE KİTLELERİ YÖN VERMEDE BAŞARILI OLSUN.HASAN KARABAĞ GÖREVDEN ALINSA ERTESİ GÜN İLÇE YÖNETİMİNDEN İSTİFA EDER.BUNU BİR YERE YAZIN.HASAN YOKSA LEVENTİN ASEMESİ BİLE OKUNMAZ.HASANI ÖVMEK DEĞİL SÖZÜMÜN ÖZÜ.BİR MAŞA GEREK,ARKA BAHÇE.LEVENT KEPÇEYLE GELENE BAKAR.KİM ÖLMÜŞ, KİM KALMIŞ.KİMİN CANI YANMIŞ ,PARTİ ELDEN GİDİYORMUŞ HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL.SEN GELENE BAK GELENE.BİLEN BİLİR.

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den Anayasa Mahkemesi'ne sert tepki
CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, CHP'nin Anayasa Mahkemesi tarafından ...
Kılıçdaroğlu'na gizli af
Yargıyı hızlandırma paketinin satır aralarında CHP Lideri hakkında hazırlanan ...
Bakan Yıldırım’dan 60 yaş kartı açıklaması
Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir ...
 
Bakan Yıldırım'dan yargıya 'bu işi uzatmayın' çağrısı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir ...
Flaş! Başbakanlık’tan zırhlı araç açıklaması
Başbakanlık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral ...
Bakan Eroğlu: İzmir'e hep heybemiz dolu geliyoruz
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu iki günlük İzmir ziyaretleri kapsamında, ...
 
İşte tüzük kurultayı için imza veren 361 CHP'li
CHP’de parti içi muhalifler 361 imzayı buldu... CHP tüzük kurultayına ...
CHP İzmir'de mahalle mahalle yarış başladı
CHP İzmir’de delege seçimleri Selçuk, Torbalı, Aliağa, Bayraklı ve Bornova’da ...
Kılıçdaroğlu hakkında sürpriz bir düzenleme çıktı
Adalet Bakanlığı’nın yargının hızlandırılması amacıyla hazırladığı tasarıdan ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva