HABERLER>POLİTİKA
21 Ocak 2012 Cumartesi - 10:44

CHP İzmir'de mahalle mahalle yarış başladı

CHP İzmir’de delege seçimleri Selçuk, Torbalı, Aliağa, Bayraklı ve Bornova’da başlarken, parti içi gruplar kulis çalışmalarına hız verdi.

CHP İzmir de mahalle mahalle yarış başladı

CAN ÖZLÜ/EGEDESONSÖZ/KULİS - Üye listelerinin yenilenmesi ve mahallelerdeki delege sayılarının değişmesinin ardından kongrelerde hâkim olmak isteyen parti içi gruplar, kapı kapı dolaşarak seçim çalışmalarını hızlandırdı. Delege yapısı üzerinde üstünlük sağlamaya çalışan ilçe başkanları ve partililer mahallelerde ardı ardına toplantılar yaparken, metropol ilçeler başta olmak üzere, ilçe belediye başkanlarının da sürece müdahil oldukları ve mahalle ziyaretlerine bizzat katıldıkları ve kendi listelerine destek istedikleri belirtildi.

Mahalle Mahalle seçim takvimi için tıklayın

SOLAK AĞIRLIĞINI HİSSETTİRECEK
Çiğli: Delege seçimlerinin ve ilçe kongrelerinin en hareketli geçeceği ilçelerin başında gelen Çiğli’de, delege seçimlerine birkaç gün kala parçalı yapı giderilemedi. Yerel seçimlerden bu yana, aralarında ‘kara kedi’ bulunan İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer ile Belediye Başkanı Metin Solak, çarşaf liste konusunda mutabakat sağlasa da rekabet gözle görülür bir hal aldı. Koçer, kendisine yeniden ilçe başkanlığını kazandıracak delege yapısını sağlamak isterken, bir önceki kongrelerde oyun dışı kalan Başkan Solak da ilçe siyasetinde ağırlığını hissettirmek için mücadelesine hız verdi. Koçer, her akşam farklı bir mahallede nabız yoklarken, Başkan Solak da Güzeltepe ve Egekent’teki kahvehane toplantılarında boy göstererek ‘ben de varım’ mesajı gönderdi. Çiğli’de Koçer ve Solak’ın yanı sıra, sendika kanadı da sürpriz bir çıkış yaptı. Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Yaşar Gül de mahallelerde liste çalışmalarına başladı. Solak ve Koçer’in ardından pek şans tanınmayan Gül ve ekibinin, liste arayışlarını siyasi taktik olarak kullanacakları ve seçimler sırasında topyekun bir listeye destek vermek için pazarlıklarda bulundukları da öğrenildi. Sendika kanadının, KAFESAN’a işçi alımı ve şirketteki çalışma şartlarının iyileştirilmesi kaydı ile Başkan Solak ve ekibini destekleyebilecekleri ifade edildi. Solak’ın, kendi desteklediği listelerin kazanması halinde, ilçe başkanlığı adayı için delegeler arasında oylama yapacağı da öne sürülürken, Meclis Grup Başkanvekili Ali Karabay ve eski İlçe Sekreterlerinden Nihat Gültekin’in aday olabilecekleri konuşuluyor.

SÜRPRİZ İSİMLER ÇIKABİLİR!
Karabağlar: Önder Sav’ın İzmir’deki kalesi olarak bilinen ancak meclis içi tartışmalar ile son zamanda yara alan Karabağlar’da saflar netleşmeye başladı. İl Başkanı Bayır’ın görevden almak için uğraştığı ilçelerin başında gelen Karabağlar’da, mevcut ilçe başkan Birol Ağırbaş’ın yeniden aday olmasına kesin gözü ile bakılırken, arkasındaki ‘ekip’ desteğinin de kısmen azalabileceği konuşuluyor. Ekibin, Ağırbaş ismi üzerinde ısrarcı olmayacakları; Uğur Yelekli ve Kadir Sinan öncelikli olmak üzere meclis içinden yeni bir başkan adayı çıkartabilecekleri belirtiliyor. Milletvekilleri Musa çam ve Erdal Aksünger’in de belirleyici rol oynamak istedikleri Karabağlar’da, meclis içindeki muhalif ekip de hazırlıklarını tamamladı. Vahap Batıhan’ın başı çektiği ekip, mahalle seçimlerinde farklı listeler çıkartmaya hazırlanırken, delege yapısının şekillenmesi ile Batıhan’ın ilçe başkanlığına da aday olabileceği belirtildi.

KONAK’IN KADERİ KARABAĞLAR’IN ELİNDE!
Konak: Sav ve Baykal Grubu’nun ortak hareket ettikleri ilçelerden biri de Konak. Karabağlar’ın ardından Konak’ta da üstünlük kurmaya çalışan ‘ekip’ mahalle toplantılarına hız verdi. Mevcut İlçe Başkanı Aytekin Tunus’un, genel merkez destekli operasyonla yönetimdeki muhalifleri tasfiye etmesi ilçe siyasetini iki parçaya böldü. Eski İlçe Sekreteri Faruk Özarkalıoğlu, Cem Aksan, Ali Yılmaz, Merih Şan ve Uğur Yelekli, delege seçimlerinde hakimiyet elde etmek için çaba gösterirken, eski İl Başkanlarından Rıfat Nalbantoğlu ve Sedat Uzunbay’ın da Tunus yapısına destek aradıkları belirtildi. Karabağlar ekibinin, Konak’taki üstünlük çabası da delege seçimleri ile ilgili merakları artırdı. Göztepe, Güzelyalı ve Mithatpaşa bölgelerinde çift listeli seçimler yaşanabileceği ifade edildi. Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın siyasi zeminde nabız yokladığı ancak delege seçimlerine direk müdahalede bulunmayacağı ön görülürken, kongrelerde Tunus’a destek verebileceği de konuşuluyor.

BORNOVA’DA YARIŞ KIZIŞTI
Bornova: Siyasi zemini en karmaşık ilçelerin başında Bornova geliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın siyasi rekabet yaşadığı ilçede çok parçalı yapı hakim. Aday bolluğu arasında mevcut İlçe Başkanı Enver Dündar’ın adı yine ön planda yer alıyor. Dündar’ın, kongrede yeniden başkanlık için ter dökmeyi düşündüğü belirtilirken, Kocaoğlu’nun Dündar’a çalım atarak yeni bir adayı vitrine çıkarması da olasılıklar arasında yer alıyor. Bu doğrultuda; ilçe yönetim kurulu üyelerinden, Harita Mühendisi Okan Karlıdağ’ın da adı başkanlık için geçmeye başladı. Karlıdağ’ın, uzun bir süredir Başkanlık kulislerini yürüttüğü belirtilirken başta Eski İl Yöneticisi Münip Altop başta olmak üzere parti örgütünden hatırı sayılır bir destekçi grubun onayını şimdiden aldığı konuşuluyor. Bornova’daki sürpriz adayının ise bir önceki kongrede Kocaoğlu’nun ricasıyla adaylık düşüncesinden vazgeçip Dündar’a destek olan Osman Koçanalı olduğu konuşuluyor. Koçanalı’nın adaylığa soyunması halinde Başkan Kocaoğlu’nun desteğini de alabileceği kaydediliyor.

MECLİS ÜYELERİ YARIŞIYOR!
Buca: Eski Genel Başkan Deniz Baykal ile eski Genel Sekreter Önder Sav ekiplerinin ittifak yaptığı bir diğer ilçe de Buca. Mehmet Süne, Hüseyin- İsmail Yüzer, Lokman- Azad Fazla grubunun başı çektiği ekip ile Başkan Ercan Tatı’ya yakın isimlerin örtülü bir rekabet yaşayacağı ortaya çıktı. Sav ve Baykal’a yakın isimlerin, bazı mahallelerde ortak liste arayışında bulundukları öğrenilirken, en büyük rekabet meclis üyelerinin hakim oldukları mahalleler üzerinde yaşanacak. Ali Rıza Kaya’nın kayıtlı olduğu İnkılap Mahallesi’nde, Emre Aykut’un karşı liste çıkartacağı belirtilirken, Yıldız Mahallesi’nde Ekrem aydın ve arkadaşlarının, Başkan Eran Tatı’ya yakın olan Hasan Sağlam’a karşı liste çıkartacakları ifade edildi. Başkan Tatı’nın mahallesinde çalışma yürüten Rıza Zayıfoğlu’na karşı ise Kazım Çırak, Kasım Çiftçi ve ekibi de liste çıkartma hazırlığında. Yiğitler Mahallesi’nde, Hüseyin Yüzer ve Mehmet Süne tek liste çıkartmak için girişimlerini hızlandırdı. Kongrelere çok fazla müdahil olmayacağını belirten Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın, Gürcan Bucalılar aracılığı ile Barış Mahallesi’nde faaliyet yürüttüğü ve bu mahallede Levent Köstem’in delege olmaması için kulis yaptığı söylendi.

KARŞIYAKA’DA SORUN YOK
Karşıyaka: Adnan Alabay, Ankara’da Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. 40 dakikalık görüşme sürecinde parti ilçe örgütlenmesi ile ilgili bilgiler sunan Alabay, dostluk ve kardeşlik içinde bir kongre süreci yaşanması sözünü verdi. Alabay ile Durak arasında, genel seçimlerin ardından rtaya çıkan ayrılıkçı yapı delege seçimleri öncesinde son buldu. Mevcut Başkan Alabay, eski ilçe başkanı Ertam Özen ve Belediye Başkanı Cevat Durak’ın, seçimler sürecinde ortak hareket edecekleri öğrenildi. Başkan Durak’ın mahallesi olan Bostanlı’da sorun yaşanmazken, Bahçelievler’de ikinci bir liste hazırlıkları yapan meclis üyesi İsmail Horoz’un ise bu çabadan vazgeçebileceği belirtildi.

KARABAĞ SÜRPRİZ PEŞİNDE
Bayraklı: Siyasi dengelerin, Belediye Başkanı Hasan Karabağ üzerinden şekillendiği Bayraklı’da, kongrelerde sürpriz bir değişiklik yaşanabilir. Tüm mahalleleri tek tek gezen Başkan Karabağ’ın, eski milletvekili Selçuk Ayhan’ın da desteği ile Manavkuyu ve Mansuroğlu mahallelerinde çalışmalarını hızlandırdığı öğrenildi. Karabağ’ın, ilçe kongresinde sürpriz bir isim arayışında bulunduğu, Ölçer yerine, eski Grup Başkanvekili Hatice Tatlı’yı başkanlık yolunda öne sürebileceği belirtildi. Karabağ’a karşı liste hazırlığında bulunan ekipler, belediyede çalışan delegelerin işten çıkartılmakla tehdit edildiğini öne sürerken, Karabağ yapısına destek veren delegelerin, belediyede istihdam edileceği söylentileri de delegeler üzerinde endişe yarattı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 40 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
isimsiz 28 Ocak 2012 Cumartesi 08:38

gece yarıları kendi üyelerinin evlerini saat başı gezenler genel seçimlerinde nerdelerdi merak ediyorum

Yorumu oyla      12      6  
hürriyet mah 27 Ocak 2012 Cuma 18:51

SERKAN KALMAZ gençlik kolları başkanıdır ama en yakın arkadası ÇAĞDAŞ KAYA dışında kimse için baskı kurmadı çağdaş kaya yı hürriyet kongre listesine yazdırdı diğer gençler için nerdesin serkan kalmaz

Yorumu oyla      15      8  
SAKİN GÜÇ 24 Ocak 2012 Salı 10:00

Partili arkadaşlarım lütfen lütfen lütfen kendinize gelin parti kan kaybediyor sizler birbirinizi yiyorsunuz ,sakin olun ve kendinize gelin, şimdi birlik beraberlik zamanı eyer birbirimizle savaşırsak savaşta mutlaka bir tarafın kaybetmesi yok olması demektir barış öylemidir halbuki barışta iki tarafta kazanır , iki tarafta kalkınır,yaşasın barış ve kardeşlik.

Yorumu oyla      12      6  
İsimsiz 23 Ocak 2012 Pazartesi 10:10

Barış mahallesinde Ercan Tatı Azad Fazla Mehmet Süne Hüseyin Yüzer Muhtar Gürcan bucalılar ortak çalışmayla liste hazırlıyorlar. sonucu izleyip görelim.

Yorumu oyla      12      6  
haydara cevap 22 Ocak 2012 Pazar 18:23

koçum haydar sen aleviler heryerdeyiz derken şoven ve kafatasçı davranmışın buyrun heryerde olun unutmaki sünnilerde oy veriyor bari bir iki işçide onlardan alın ama olmaz böyle devam edin gizli gizli alevi milliyetçiliği yapın sonrada İzmirde havanızı alın havanızı alınca ne olacak

Yorumu oyla      13      10  
DEVRİMCİ GENÇLİK 22 Ocak 2012 Pazar 15:25

bizlerde kuruçeşmedeki bağımsız devrimci gençler olarak delege seçimlerinde SERKAN KALMAZIN kazanmasını gençler olarak tabiki istiyoruz ve seçimlerden sonra da yaptığı çalışmaları hızlandırıp gereken cevapı herkese verecektir daima yanındayız durma ilerle SERKAN KALMAZ

Yorumu oyla      18      7  
Kuruçeşme gençliği 22 Ocak 2012 Pazar 13:33

Serkan Kalmaz ın yönetimi hazır cebindedir ikinci kez atanıp gereken cevabı verecektir seçimlerden sonrada görüşrüüz bizlerde kuruceşme gençliği olarak serkan kalmaz ın arkasındayız

Yorumu oyla      17      7  
isimsiz 22 Ocak 2012 Pazar 12:41

birkere bucakop da ikamet eden serkan kalmaz gençlik kolu başkanı değil önce o bilinsin başkan başkan denilip duruluyor kendisi atandıktan sonra gençliği toparlayıpda bir yönetim kuramadı bucakoop da delege nasıl toparlıyor, yanındaki gençlik destek verseydi bucanın gençlik kolu başkanı olurdu, ben ilçeye gidip geliyorum bir kere çalışırken görmedim önce emek versin sonra meyvesini yesin birilerinin yanında herkes listelerde olur...protokollaerde kameralarda kendini göstermek değil

Yorumu oyla      15      14  
chp 22 Ocak 2012 Pazar 12:08

bucakoop mahallesini gençlik kolları başkanı serkan kalmaz kazanır mahalle toplantısında 10 dan fazla genç vardı diğer grubun toplantısında genç yoktu serkan kalmaz genel başkan a tam destek yazan bir metni mahallede dağıttırmaya başladı kendisi açısından rahat kazanır diye düşünüyoruz tüm gençlik yanında serkan başkan...

Yorumu oyla      16      7  
buca yıldız mahalesinin örgütlü gücü 22 Ocak 2012 Pazar 12:07

buca yıldız mahalesinde örgüt mucadelesi yapan idoliji mucadelesi veren tekel direnişcisi ekrem aydın ve arkadaşlarına başarılar dilerim bucanın başarılı ilçe yöneticisine taktirlerimi sunarım

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu hakkında sürpriz bir düzenleme çıktı
Adalet Bakanlığı’nın yargının hızlandırılması amacıyla hazırladığı tasarıdan ...
Bayır: İzmir'in röntgenini çekeceğiz
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman ...
Bakan Günay'dan iddianame yorumu
Bakan Günay: Umuyorum ki, başta Kocaoğlu olmak üzere suçlananlar bu iddialardan beraat ederler.
 
CHP'de delegeye aidat müjdesi
CHP Genel Merkezi, il başkanlıklarına gönderdiği “Aidatını ödemeyen oy ...
Kılıçdaroğlu'ndan muhaliflere hodri meydan
CHP Lideri Kılıçdaroğlu 362 imzalı olağanüstü tüzük kurultayı talebiyle ilgili konuştu.
Şengül, “CHP’nin oyuncağını elinden aldık”
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili açıklama yaptı.
 
Kılıçdaroğlu’ndan iddianame tepkisi: 400 yıl az…
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ...
Karayalçın'dan Ak Parti'ye kentsel dönüşüm eleştirisi
Eski Başbakan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ...
Başbakan Erdoğan'dan muhalefete 19 Mayıs yanıtı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Arena Spor Salonu'nda, Kuzey Ankara ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva