HABERLER>POLİTİKA
21 Ocak 2012 Cumartesi - 11:36

Bakan Eroğlu: İzmir'e hep heybemiz dolu geliyoruz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu iki günlük İzmir ziyaretleri kapsamında, İzmir Valisi Cahit Kıraç’ı makanında ziyaret etti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise Uçak rötarı nedeniyle ziyarete katılamadı.

Bakan Eroğlu: İzmir e hep heybemiz dolu geliyoruz

CAN ÖZLÜ/EGEDESONSÖZ - Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu yaptığı valilikte yaptığı konuşmada 2012 yılını İzmir için yatırım yılı ilan ettiklerini söyledi. Sadece bugün 300 milyon liralık projelerin açılış ve temel atma törenlerini gerçekleştireceklerini ifade eden Bakan Eroğlu “ İzmir’e her gelişimizde heybemiz dolu geliyor. Milyon dolarlık yatırımları İzmir’e kazandırmaya devam edeceğiz dedi. Bakan Eroğlu Yortanlı Barajı ve Çaltıkara Barajı’nın yapımlarının tamamlandığını, açılışlarının ise önümüzdeki haftalarda Başbakan Erdoğan tarafından açılacağını müjdeledi.

BÜYÜK YATIRIMLAR YAPTIK

Bakan Eroğlu güzel İzmir’de bulunmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Her gelişte müjdelerle geliyoruz. Üç tane dev müjdemiz var. 13.00’de temelini atacağız. İzmir’e hizmet etmek için gerçekten zamanla yarışıyoruz. Özellikle şunu ifade etmek isterim. Binali yıldırım beyefendi de gelecek. Özellikle İzmir’e şunu ifade edeyim hükümetimiz çok büyük yatırımlar yaptı. Tarihinde görülmemiş yatırmalara hükümetimiz döneminde kavuşmuşturmb. İzmir türkiye’de kamu yatırımları açısından bir numaralı yerdedir. Diğer illeri tamamen sollamıştır. Egemizin incisi, dünyaya egeden açılan bir kapı olan İzmir’e ne yapılsa azdır. İzmir için ne gerekiyorsa yapılıyor. Başbakanımızın talimatı var” dedi.
 
İZMİR’İN SU SORUNUN ÇÖZÜYORUZ
Metropoller açısından gelişmede dünyada 4.’lüğe yükseldiğini belirten Bakan Eroğlu  “Hükümetimizin İzmir’e verdiği desteğin tabii neticesidir. Burada açılış esnasında bir takım müjdeler söyleyeceğimama şunu ifade edeyim. Bir bakan bir yere gidyiorsa mutlaka heybesi dolu olarak gider. Bugün de biz buraya heybemiz dolu olarak gelidk. Her gelişte bir müjdeyle, eserle geliyoruz. Bunlar küçük eser değil dev eserler. Özellikle hükümetimiz döneminde bakanlığımızın çalışmasını şöyle bir özetlersem 1.5 katrilyona yakın yatırım yaptık. Hesap edin şu anda 3 tane dev eserin temelini atacağız. Birisi izmirin su meselesini kökünden çözecek olan 2 metre çapında 64 metre uzunluğunda dev isale hattı. Bize maliyeti şu anda 174 milyon TL. bu bir. İkincisi kınık burası hayati önem taşıyan sulama tesisi. Bunun da maliyeti 91 milyon tl. 285 milyon tl. bir açılış dahavar. O da 7 milyon tl civarı. 292 milyon tl yaptı. Yaklaşık 300 milyon TL’Lik bir yatırımı bir defada temelini atacağız. Bununla ilgili küçük menderes havzasında hükümetimize kadar bir kuruşluk yatırım yapılmamıştı. Adeta unutulmuştu. Küçük menderes havzasını ilk defa biz hatırladık. Beydağ barajını hızla bitirdik. Arkasından burgaz zeytinova temelinin barajının temelini attık açılış tarihi belli. Bademli sulamasının, ödemiş, aktaş barajının temelini attık. 5-6 dev yatırım zimi zamanımızda gelecek, küçük mendereste sulanmadık ova kalmayacak’ dedi 11.11.2011 tarihinde 111 tesisin açılışını yaptı başbakan. İzmir’de bilhassa kendi gelmek istiyor. Sulama alanlarıyla birlikte başbakan inşallah açılış için izmir’e gelecek.  

İZMİR’E HİZMET BENİM İÇİN GÖREVDİR
Kavakdere, Yortanlı, Atatürk Barajı sulaması ve sayısız dere ıslahlarının gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Eroğlu “En büyük problemlerden biri içme suyu meselesi. 2008 yılında bana talimat verdi başbakan. Gördes barajımız 2012 yılında bitecekti talimatla yıldırım hızıyla tamamladık. Hatta isale hattını büyükşehir yapacaktı. O da gecikince onu da siz yapın diye tarih verdi. 9 Eylül 2010’da açılacak dedik. Bugün de yeni bir isale hattını açacağız. Başımızın üstünde yeri var. Daha büyük bir isale hattı. Bu hattın inşaatını inşallah temelimin bugün atacağız. İzmir’i susuz bırakmak asla doğru değildir ne gerekiyorsa yapılacak. Sulama, dere ıslahları konusunda herşeyi yapacağız. Benim burada akrabalarım çok. Askerliğimi de İzmir’de yaptım. İzmir’e hizmet benim için ayrı bir görevdir. Onu da özellikle vurgulamak isterim” dedi.
 
İZMİR’İN PLAKASINDAN DAHA ÇOK GÖLET YAPACAĞIZ
Ağaçlandırmada da seferberlik yaptık diyen Bakan Eroğlu “Bunların dışında sadece biz yatırım yapmıyoruz. Ulaştırma bakanlığımız, çandarlı limanı, alsancak limanı, tüneller, bunlar gerçekten müthiş bir yatırım. Son derece gelişkin. Ülkenin sayılı hava alanlarından adnan menderes.
Ankara-eskişehir izmir hızlı tren projeleri tamamlanıyor. 1. etap ihalesi tamamlandı. Artık ankara da izmir’e yaklaşacak. Bunlar gerçekten çok önemli.
 
Daha yapılacak çok şey var. izmir’in yıldızı haktikaten parlak. Biz de uyum içinde çalışıyoruz. İnşallah çok daha güzel yatırımlar yapılacak. Bakanlık açısından 2012 yılını izmir yatırımlarda hamle yılı ilan ediyoruz. EXPO’ya hükümetimiz tam destek veriyor. İnşallah izmir’in plakasından daha çok sayıda buraya gölet ve sulama yapacağız. Burada bunun sözünü veriyorum.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte tüzük kurultayı için imza veren 361 CHP'li
CHP’de parti içi muhalifler 361 imzayı buldu... CHP tüzük kurultayına ...
CHP İzmir'de mahalle mahalle yarış başladı
CHP İzmir’de delege seçimleri Selçuk, Torbalı, Aliağa, Bayraklı ve Bornova’da ...
Kılıçdaroğlu hakkında sürpriz bir düzenleme çıktı
Adalet Bakanlığı’nın yargının hızlandırılması amacıyla hazırladığı tasarıdan ...
 
Bayır: İzmir'in röntgenini çekeceğiz
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman ...
Bakan Günay'dan iddianame yorumu
Bakan Günay: Umuyorum ki, başta Kocaoğlu olmak üzere suçlananlar bu iddialardan beraat ederler.
CHP'de delegeye aidat müjdesi
CHP Genel Merkezi, il başkanlıklarına gönderdiği “Aidatını ödemeyen oy ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan muhaliflere hodri meydan
CHP Lideri Kılıçdaroğlu 362 imzalı olağanüstü tüzük kurultayı talebiyle ilgili konuştu.
Şengül, “CHP’nin oyuncağını elinden aldık”
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili açıklama yaptı.
Kılıçdaroğlu’ndan iddianame tepkisi: 400 yıl az…
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva