HABERLER>POLİTİKA
21 Ocak 2012 Cumartesi - 16:31

Bakan Yıldırım’dan 60 yaş kartı açıklaması

Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edilen 60 yaş kartı uygulaması ile ilgili konuştu.

Bakan Yıldırım’dan 60 yaş kartı açıklaması

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Yıldırım, Sayıştay Daireler Kurulu’nun verdiği görüş nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edilen ve Şubat ayından itibaren uygulamasına son verilecek 60 yaş kartı ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Yıldırım, Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda alınan temenni niteliğindeki ’65 yaş sınırı 60’a çekilsin” önerisini de değerlendirdi. Bakanlar Kurulu’na gönderilen karar ile ilgili de açıklama yapan Bakan Yıldırım, “Biz üzerimize düşeni yani ne gerekiyorsa yaparız. Konu Bakanlar Kurulu’na da getirilecekse getirir, gereken yardımı yaparız. Gerekirse mevzuat değişikliğine de gideriz” dedi.
 
UYGULAMA DEVAM ETSİN
Belediyelerin altyapı, yatırım ve diğer hizmetlerinin yanında sosyal çalışmalarının ve projelerinin de bulunduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, “İstanbul’da belediyenin 29 farklı konuda sosyal kartı var. Engellisinden, yaşlısına birçok konuda indirimli ya da ücretsiz kartlar veriliyor. Bu kartları daha önce bizzat kendim saymıştım. Her belediyede olduğu gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu konuda Sayıştay raporuna kadar hizmet veriyordu. Sayıştay yaptığı değerlendirmede ‘yönetmeliğe uygun değil’ dedi. Belediyenin de bu konuda iptal etme ve uygulamaya son verme eğilimi oldu.Bu konunun mutlaka bir çıkış yolu bulunmalıdır. Vatandaşa verilen bir hizmeti geri almak doğru değil. Bu zamana kadar İzmir için, kent için çalışan ve tam da bilgi birikimini paylaşma noktasına gelen yaşlılarımızla ilgili verilen bu kararın gözden geçirilmesi gerekir. Biz her konuda olduğu gibi bu konuda da siyaset yapmıyoruz. Konu İzmir ise siyaset teferruattır. Büyükşehir Belediyesi ile görüşür gerekeni yaparız” dedi. Bakan Yıldırım, şahsi fikrinin meclis kararı ile iptal edilen 60 yaş kartı uygulamasının devam ettirilmesi yönünde olduğunu da söyledi.
 
GELİR BİZE GELMİYOR
Çevre ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ilçe belediyelerin bütçesine yansıyacak olan İZSU tarafından da teshil edilecek Katı Atık Bedelleri ile ilgili yaşanan karışıklığın sorulması üzerine de, “Bu konu bizimle ilgili değil. Mahalli İdareler’in yaptığı bir çalışma. Zaten su faturalarına yansıyan bedeller de bize değil belediyelere gidiyor” dedi. Bakan Eroğlu konuşmasında Gördes’ten İzmir’e su getirecek boruların kalınlığını 2 metre olarak ifade ederken Bakan Yıldırım da aynı boruları tarif ederken “içinden otomobil geçecek kadar büyük” cümlesi kullandı. Bunun üzerine Eroğlu, “Sayın bakanım o borulardan su getireceğiz. Bizim borularımızı yol olarak kullanmayın” esprisi yaptı. Bunun üzerine Yıldırım, boruların büyüklüğünü anlatmak için bu ifadeyi kullandığını bakanlığın borularına gözleri gibi bakacaklarını dile getirdi.
 

Açıklamanın sonunda AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Bakan Yıldırım ve Bakan Eroğlu’na isimlerinin yazılı olduğu vazo verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Yıldırım'dan yargıya 'bu işi uzatmayın' çağrısı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir ...
Flaş! Başbakanlık’tan zırhlı araç açıklaması
Başbakanlık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral ...
Bakan Eroğlu: İzmir'e hep heybemiz dolu geliyoruz
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu iki günlük İzmir ziyaretleri kapsamında, ...
 
İşte tüzük kurultayı için imza veren 361 CHP'li
CHP’de parti içi muhalifler 361 imzayı buldu... CHP tüzük kurultayına ...
CHP İzmir'de mahalle mahalle yarış başladı
CHP İzmir’de delege seçimleri Selçuk, Torbalı, Aliağa, Bayraklı ve Bornova’da ...
Kılıçdaroğlu hakkında sürpriz bir düzenleme çıktı
Adalet Bakanlığı’nın yargının hızlandırılması amacıyla hazırladığı tasarıdan ...
 
Bayır: İzmir'in röntgenini çekeceğiz
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman ...
Bakan Günay'dan iddianame yorumu
Bakan Günay: Umuyorum ki, başta Kocaoğlu olmak üzere suçlananlar bu iddialardan beraat ederler.
CHP'de delegeye aidat müjdesi
CHP Genel Merkezi, il başkanlıklarına gönderdiği “Aidatını ödemeyen oy ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva