HABERLER>POLİTİKA
21 Ocak 2012 Cumartesi - 15:03

Bakan Yıldırım'dan yargıya 'bu işi uzatmayın' çağrısı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik soruşturma ve yargılama süreci ile ilgili olarak, "Biz hiçbir hüküm olmadan kimsenin peşinen suçlu ilan edilmesini asla ve asla kabul etmiyoruz" dedi.

Bakan Yıldırım dan yargıya  bu işi uzatmayın  çağrısı

İZMİR - Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği açılışlara katılmak için geldiği İzmir'de program öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'ne yapılması olası bakımla ilgili olarak "Köprüler de insanlar gibidir. Bakıma ihtiyacı var. Yaşlanıyorlar. Araçların 1000, 10 bin, 30 bin 100 bin kilometrede bir bakıma ihtiyacı varsa, köprünün de küçük büyük bakım periyoduna ihtiyacı vardır. Bu çerçevede 2013 yılı itibariyle İstanbul Boğaziçi Köprüsü, birinci köprü 40 yaşını doldurmuş olacak. Dolayısıyla büyük bakımı söz konusu. Telaşa gerek yok. İstanbullular mağdur olmayacak. Gereken tedbirler neyse bakımı gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Yıldırım'dan 60 yaş kartı açıklaması
 
"KAPASİTENİN ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR"
Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Trafik, zaten İstanbul'da bir numaralı sorun. Köprü bakıma alınsa da alınmasa da bugün itibariyle birinci köprüden 200 bin, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden 250 bin araç geçiyor. kapasitenin üzerinde çalışıyor. Bakım esnasında mağduriyet yaşanmaması için ona göre planlama yapılacak. Trafiği en az etkileyecek tarzda bir bakım programı gerçekleştirilecek. Endişeye gerek yok."
 
YARGIYA "BU İŞİ UZATMAYIN" ÇAĞRISI
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik soruşturma neticesinde iddianamenin kabul edilmesi üzerine değerlendirme yapan Binali Yıldırım, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, "Bir süreden bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik devam eden soruşturmalar, incelemeler var. Nihayet konu iddia safhasından yargılama safhasına geçmiş durumda. Bir İzmirli, İzmir milletvekili olarak öyle veya böyle şekilde mahkemeyi etkilemekten alışmaktan vazgeçip, herkesin yargıya şu çağrıyı yapması lazım. Bir an önce bu işler görülsün, uzamasın. İzmir'in üzerindeki bu şaibeler de kalksın" dedi.
 
HÜKÜM OLMADAN SUÇLU İLAN EDİLMEMELİ

Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun bulunduğunun hatırlatılması üzerine o yöne dönerek tokalaşan Yıldırım, "Sayın Başkanımız her zaman yanımızda. Sorunumuz yok. Yargılama hızlı şekilde olmalı. Gerçekler ortaya çıkmalıdır. Bunu bekliyoruz. Biz hiçbir hüküm olmadan kimsenin peşinen suçlu ilan edilmesini asla ve asla kabul etmiyoruz. Buna sayın Başkanımız da dahildir" diye konuştu. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sak 22 Ocak 2012 Pazar 14:10

Hızlandırılmış tren kazasında 41 ölü var.Dava zaman aşımına giriyor.Kimse ceza almadan olay kapanacak.Binali Yıldırım bununla ilgili yargıya çağrı yapmadı bugüne kadar.41 ölü ve onlarca yaralı var.Yargı, Marmarayı sorgulasa öğrensek adamlar sözleşmeyi fesetti gitti.Kamu zararı varmı ?.Yeni anlaşma koşulları neler ?.Birden nurtopu gibi Konak tünelimiz oldu.Binali Yıldırım a yakınmış işi alan son söz yazdı.

Yorumu oyla      12      6  
22 Ocak 2012 Pazar 00:53

sayın bakanım geç gelen adalet adalet değildir. 265 gündür tertemiz devlet memurlarını tutukladılar dahada ne zaman salarlar belli degil.

Yorumu oyla      16      7  
Konak Tünelinden ne haber sayın Bakanım? 22 Ocak 2012 Pazar 00:28

Sayın Bakan KONAK TÜNELİNİ nasıl verdi? İhale mi yaptı şartname mi hazırladı? FESAT KARIŞTIRMAYI BIRAKIN İHALE YAPILDIĞINI DUYAN VAR MI?

Yorumu oyla      16      7  
osman 21 Ocak 2012 Cumartesi 20:41

uzatmayin demis bir an once iceri tikinmi demek istiyor acaba kendileri ;)

Yorumu oyla      19      7  
hukuk 21 Ocak 2012 Cumartesi 19:22

yargı sistemi yanlışlara dolu .Genel sekreterin bir cep telefonu hikayesi, katlı otoparka gidiyor ne alaka; eshot duraklarının katlı otoparkla ne alakası var ? herbiri için suç iddianız varsa birbirinden bağımsız konular ,ayrı ayrı dava açın ayrı tartışın .İnsanların cebine para pul girmemişse tutuklamak niye ? kaşının üstünde gözün var demek bu olsa gerek !13 yaşındaki çocuğa tecavüzün bile sonuçları bu kadar ağır değil ! Yazık

Yorumu oyla      18      7  
karine 21 Ocak 2012 Cumartesi 17:18

Evet SAYIN bakan çok doğru söylemiş... MASUMİYET KARİNESİ DİYE HUKUKTA BİR ŞEY VAR..KİŞİ HAKKINDA KARAR KESİNLEŞİNCEYE KADAR SUÇLU DEĞİL MASUM KABUL EDİLİR.

Yorumu oyla      20      7  
DOĞRU 21 Ocak 2012 Cumartesi 17:14

ELBETTE Kİ BİLİRKİŞİLERİN MALİYE BAKANINA BAĞLI OLMASI BİREBİR TARAFLI RAPOR YAZACAKLARI ANLAMINA GELMEZ AMA SAYIN BAKANIN SÖYLEDİĞİ GİBİ KONU BİR AN ÖNCE BİTİRİLMELİDİR. BU MÜFETTİŞLER DE ASLI GÖREVLERİ OLAN VERGİ İNCELEMESİNE BAKMALIDIRLAR. Yerindelik denetimi yapma yetkileri olmadığından..bilirkişilik göreviyle maliye müfettişliği görevini birbirine karıştırmamalıdırlar. İncelemeye gölge düşmemesi açısından...

Yorumu oyla      18      7  
DOĞRU 21 Ocak 2012 Cumartesi 15:52

Evet sayın bakan doğru söylüyorsunuz bu çağrınızı taini, terfisi, ataması maliye bakanlığınca yapılan maliye denetçisi bilirkişiler duymalıdır. Zaten bilirkişiliğin bağımsız kişilerden oluşması gerekir.

Yorumu oyla      23      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Başbakanlık’tan zırhlı araç açıklaması
Başbakanlık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral ...
Bakan Eroğlu: İzmir'e hep heybemiz dolu geliyoruz
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu iki günlük İzmir ziyaretleri kapsamında, ...
İşte tüzük kurultayı için imza veren 361 CHP'li
CHP’de parti içi muhalifler 361 imzayı buldu... CHP tüzük kurultayına ...
 
CHP İzmir'de mahalle mahalle yarış başladı
CHP İzmir’de delege seçimleri Selçuk, Torbalı, Aliağa, Bayraklı ve Bornova’da ...
Kılıçdaroğlu hakkında sürpriz bir düzenleme çıktı
Adalet Bakanlığı’nın yargının hızlandırılması amacıyla hazırladığı tasarıdan ...
Bayır: İzmir'in röntgenini çekeceğiz
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman ...
 
Bakan Günay'dan iddianame yorumu
Bakan Günay: Umuyorum ki, başta Kocaoğlu olmak üzere suçlananlar bu iddialardan beraat ederler.
CHP'de delegeye aidat müjdesi
CHP Genel Merkezi, il başkanlıklarına gönderdiği “Aidatını ödemeyen oy ...
Kılıçdaroğlu'ndan muhaliflere hodri meydan
CHP Lideri Kılıçdaroğlu 362 imzalı olağanüstü tüzük kurultayı talebiyle ilgili konuştu.
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva