HABERLER>EKONOMİ
27 Temmuz 2011 Çarşamba - 22:02

AB Bayrağı İTO’da olay yarattı

İzmir Ticaret Odası’nın Temmuz ayı meclis toplantısında, AB ve TOBB bayrağının salonda olmamasını gözden kaçırmayan meclis üyesi Erol Eroğlu, “O bayrak orada olduğu için şehitlerimizin kanı akıyor” dedi.

AB Bayrağı İTO’da olay yarattı

Erkan İYİGÜNGÖR - İzmir Ticaret Odası (İTO) olağan meclis toplantısında söz alan meclis üyesi Erol Eroğlu, kürsünün arka bölümünde Türk bayrağının yanında bulunan AB ve TOBB bayrağının olmadığını görmesi üzerine, “AB bayrağını orada görememem isabet oldu. İşte o bayrağın bizim ülkemizde olmasından dolayı şehitlerimizin kanı akıyor” diye konuştu.
 
Bunun üzerine söz alan İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, bayrakların kasıtlı olarak kaldırılmadığını ifade etti. Demirtaş, “Kendini bilmez bir çalışan ses düzeni için yer açmak isterken bayrakları dışarı çıkarmış. ''Kim Odalar Birliği bayrağını kaldırabilir ki? AB konusu ise hükümetin politikasıdır, bu politika değişirse elbet biz de ona uyum gösteririz'' dedi.
 
Tartışmadan sonra bayraklar yerlerine konuldu.
 
KRİZ SÖZÜNÜ KULLANMAK İSTEMİYORUZ
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, doların 1,70 liranın üzerine çıkmasının özel sektörü zora sokabileceğini belirtti. Demirtaş, kriz sözünü kullanmayacaklarını ancak üyelerine ihtiyatlı olun uyarısında bulunduklarını da kaydetti.
 
Demirtaş, dövizdeki son yükselişi dikkatle izlediklerini, hiçbir turizm sezonunda dövizin böyle fırladığını hatırlamadığını, bu durumu ''kontrollü bir düzeltme'' olarak yorumlayanların olduğunu ancak bu düzeltmenin ''kontrol dışına çıktığını'' savundu.
    
Dövizdeki yükselişi kriz başlangıcı olarak yorumlayanların da bulunduğunu kaydeden Demirtaş, şöyle konuştu:  ''Gerçek piyasa faizi bozulmadığı, yüzde 8-9 bandındaki istikrarını koruduğu sürece bu durumdan fazla endişelenmeyiz. 1,60-1,70 aralığındaki dolar/TL kuru daha gerçekçi bir mertebede. Bugün 1,68 oldu, ama daha aşağı doğru gitmesi gerekecek. Doların 1,70'in üzerine çıkması bizi epey sallar, çünkü özel sektörün 180 milyar dolar borcu var.
    
Ülkemiz ekonomisi güçlü ama dış faktörler bizi zora sokabilir. Bu nedenle tedbirli olmamız gereken bir döneme giriyoruz. Her türlü senaryoya hazırlıklı olmalıyız. Önümüzdeki günlerde yatırımları yaparken aşırı borçlanma yerine daha çok özkaynak kullanın, harcamalarınız gelirlerinizi aşmasın, uzun vade ve gelirleriniz cinsinden borçlanın.
    
'Biz artık kriz lafını kullanmayacağız' demiştik. Yine kriz demeyeceğiz. Türkiye bir kriz içinde değil. Tedbirli olmak başka bir şey devamlı kriz ve felaket tellallığı yapmak başka bir şey. 2010 sonunda, 2011 başında 'ihtiyat, ihtiyat, ihtiyat'' demiştik. Bugün de bunu tekrarlıyoruz.''
    
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''krizin Türkiye'yi teğet de geçmeyeceği'' açıklamasının kendisini rahatlattığını, piyasaların da bu mesajı aldığını ifade eden Demirtaş, son dönemde tüketiciye harcama yapmama yönünde telkinlerde bulunulmasının ekonomi için tehlikeli olduğunu söyledi.  
''Ekonomiyi dizginleyelim derken durdurursak Avrupa'nın durumuna düşeriz'' diyen Demirtaş, bu ortamda bölgesel teşvik sisteminin 2 yıllığına kaldırılması, tüm Türkiye'yi kapsayan bir teşvik sistemine geçilmesi gerektiğini savundu.
    
 ''İZMİR'İN ŞANSI DÖNDÜ''
 Demirtaş, İzmir'den iki bakanın göreve seçilmesinin kentin devlet yatırımlarından beklediği payı alması konusunda şansını artıracağını belirterek, ''Bize göre İzmir'in şansı döndü'' dedi.
    
Yeni seçilen İzmir milletvekilleriyle düzenlemeyi planladıkları ''Birlik Olalım, İzmir'e Bereket Gelsin'' toplantısı için tüm milletvekillerine tarih belirlemek için anket gönderdiklerini ifade eden Demirtaş , 14 milletvekilinden yanıt geldiğini, ancak bir uzlaşı sağlanamadığını, bu nedenle toplantıyı düzenlemekten vazgeçtiklerini söyledi.
    
İzmir'in kruvaziyer turizmdeki hızlı büyümesini sürdürdüğünü, yılın ilk yarısında birinci liman olan Kuşadası ile arada çok küçük bir farkın kaldığını belirten Demirtaş, ''İkinci altı ayda Kuşadası'nı geçeceğiz ve Türkiye'nin bir numaralı kruvaziyer limanı İzmir olacak'' dedi.
    
Demirtaş, İZTO tarafından ödenen ayakbastı parasının TÜRSAB, İZTO ve Kültür Turizm Bakanlığı tarafından paylaşılarak ödenmesi önerisinin sevindirici olduğunu kaydetti.
         
KADİFEKALE SURLARI AYAĞA KALKACAK
Demirtaş, 2003 yılından bu yana Agora, Bayraklı Eski Smyrna ve Kadifekale'de yapılan kazı ve restorasyon çalışmalarına destek verdiklerini, Kadifekale'de yapılan çalışmalar ve gelinen noktaya hayran kaldıklarını söyledi.
 
Kazılarla 13. yüzyıldan kalma İzmir'in ilk cami yapısı ve Büyük İskender döneminden kalma sur duvarlarının ortaya çıkarıldığını, surların koruma planlarının tamamlanması sonrası iş dünyasının desteğiyle restorasyonuna başlanacağını ifade etti.
    
Demirtaş, İnciraltı ve Balçova bölgesinde ruhsatsız iş yerlerinin yıkılması konusuna Odanın da müdahil olması taleplerine ise olumsuz yanıt verdi.  Odanın bu konuda taraf olmasının düşünülemeyeceğini ifade eden Demirtaş, ''Yasaya aykırı olan herhangi bir şeyin savunuculuğunu biz yapamayız. 'Yıkılsın' da demiyoruz 'yıkılmasın' dememiz de zor'' dedi.
    
AYAKBASTI ÜCRETİNE TÜRSAB DESTEĞİ
Meclis toplantısında üyelere müzekart dağıtıldı. Meclis toplantısına telekonferans yöntemiyle bağlanan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy İzmir Ticaret Odası'ın kruvaziyer turizminin gelişimi için gelen turistlerin ayakbastı paralarını ödediğini belirterek, TÜRSAB olarak buna destek olma kararı aldıklarını ifade etti.
    
BİRİNCİYE ALTIN
Öte yandan SBS'de Türkiye birincisi olan Sinem Sınmaz'a Başkan Demirtaş ve Meclis Başkanı Selami Özpoyraz tarafından üç adet Cumhuriyet altını hediye edildi. Mecliste şehit olan askerler için saygı duruşundu bulunuldu. Kırmızı Reklam Ödüleri'nde büyük ödülü alan Reklam Merkezi Ajansı ortağı Hakkı Sal'a da plaket verildi. Hakkı Sal, İzmir'deki iş dünyasının artık İzmirli ajanslara da ilgi göstermesi gerektiğini ifade etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet 28 Temmuz 2011 Perşembe 08:38

Helal olsun Erol beye. Yine kendisinden bekleneni gecikmeden yapmış.Duyarlı kardeşim.

Yorumu oyla      13      7  
hüseyin ahmetoğlu 27 Temmuz 2011 Çarşamba 22:49

sn meclis üyesinin abartılı hareketi meclisi fuzuli germiş.ekrem beyin bu anlamda duyarlılığı ve çalışmaları oltada iken böyle bir söylemin yanlış olduğunu kanaatindeyim

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş'tan EXPO için burslu öğrenci atağı
İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'in ...
İller Bankası belediyelere ilaç oldu
2004 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir Belediye yasasından sonra İller ...
Kredi almak çok zorlaşacak
Kredi kullanacak vatandaşa uyarı en resmi makamdan geldi. Türkiye Bankalar ...
 
Altından rekor üstüne rekor
Uluslararası piyasada altının ons fiyatı, 1625,66 dolara çıkarak rekorunu yeniledi.
Benzinin litre fiyatı can yakacak!
ABD Doları’nda önlenemeyen artış, otomobil depolarına ateş düşürdü.
Emlak vergisi mükelleflerine kolaylık
Maliye Bakanlığı, emlak vergisi bildirimi sırasında, mükelleflerden, ''tapu ...
 
Sanayici, Çiğli 2. Ana Jet Üssü'ne talip oldu
İAOSB'nin olağanüstü genel kurulunda sanayiciler, TSK ile anlaşma yaparak ...
Kuyumcuda para kalmadı
Altın fiyatının yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 22 oranında artmasının ...
Açlık sınırı 873 lira
Türk-İş, Temmuz ayında dört kişilik ailenin açlık sınırını 873 lira, yoksulluk ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva