HABERLER>EKONOMİ
27 Temmuz 2011 Çarşamba - 14:32

İller Bankası belediyelere ilaç oldu

2004 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir Belediye yasasından sonra İller Bankası 3. Bölge Müdürlüğü belediyelerin en büyük destekçisi oldu.

İller Bankası belediyelere ilaç oldu

Fatih Yapar/Egedesonsöz - Büyükşehir Belediye yasasının çıkmasının ardından mali zorluklar yaşayan ilçe ve belde belediyeler proje üretmekte sıkıntı yaşarken en prestijli çalışmaları İller Bankası desteği ile yapmaya başladı. Yasanın çıktığı 2004 yılından bu yana İller Bankası İzmir Bölge Müdürlüğü İzmir’deki belediyelere büyük destek oldu. Belediyeler, Altyapı, Üstyapı ve Mal alım hizmetleri konularında büyük destek veren İller Bankası’ndan 260 milyon TL’lik kredi talebinde bulundu. Talebin zamanını, geri ödeme koşullarını ve projenin niteliklerini inceleyen kurum 176 milyon TL’lik yardım yaptı. Belediyeler bütçelerini en fazla zorlayan altyapı konularında İller Bankası’ndan büyük destek aldı. İzmir, Aydın, Manisa, Muğla ve Uşak illerinde toplam 363 belediyeye hizmet veren İller Bankası İzmir Bölge Müdürlüğü’nün çalışmaları yaz aylarında arttı. Özellikle asfalt, kanalizasyon, arıtma gibi inşaata dayalı çalışmaları zamanında yapmak isteyen belediyeler en kısa sürede kredi alma çabasına girdi.
 
BÜYÜK PAY AYDIN’NIN
İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından İzmir Bölgesi’ne gönderilen 2011 yılı ödenek dağılımında Aydın ili birinci sırada yer aldı. Toplam 10 milyon 670 bin TL’nin 3 milyon 95 bin TL’si Aydın’a verilirken Muğla’ya ise 3 milyon 080 TL’lik destek ayrıldı. Bu dağılımda Manisa 2 milyon 878 bin TL ile üçüncü, İzmir 835 bin TL ile dördüncü, Denizli 702 bin TL ile beşinci sırada yer aldı. Uşak ise sadece 80 bin TL pay alarak sonuncu sırada yer aldı.
 
EN FAZLA KANALİZASYON
İller Bankası Bölge Müdürlüğü’nün destek verdiği projeler içinde kanalizasyon ve alt yapı çalışmaları birinci sırada yer aldı. Yatırım ödeneklerinin sektörlere göre dağılımına bakıldığından ödeneğin yüzde 65’i kanalizasyon hizmetlerine ayrıldı. Toplam paranın 7 milyon 023 bin TL’si kanalizasyona giderken harita çalışmalarına 3 milyon 379 bin ayrıldı. İçme suyu projelerine ise sadece 250 bin TL’lik bir bütçe kaldı.
 
İZMİR’İN BİRÇOK YERİNDE ÇALIŞMA YAPILIYOR
Bölgede, 50’si teknik olmak üzere 114 personel ile bölgeye hizmet verdiklerini ifade eden İller Bankası İzmir Bölge Müdürü Muhittin Menekşe, taleplere yetişmeye çalıştıklarını açıkladı. Bölge Müdürlüğü’nün ihale aşamasında 9 adet harita çalışmasının olduğunu anlatan Menekşe, Kemalpaşa Armutlu, Foça Bağarası, Beydağ, Bölcek, Çaybaşı, Dikili, Güzelbahçe, Menemen ve yine Kemalpaşa Yukarıkızılca’da çalışmaların en kısa sürede başlayacağını söyledi. Menekşe ayrıca, Ödemiş’te içme suyu ve kanalizasyon arıtma tesisi ile Bergama’da katı atık tesisi ile kanalizasyon arıtma tesisleri çalışmalarının da bitirildiğini dile getirdi. Müdürlüğün program dışında çalışmalarının da bulunduğunu aktaran Menekşe, “Özdere'de kanalizasyon, Çandarlı’da arıtma tesisi yapımı çalışmaları devam ediyor. Yine Kemalpaşa Katlı Pazaryeri, Seferihisar Yol Düzenleme çalışması ve Konak Kültür Mahallesi yenileme işleri sürüyor” dedi. Menekşe Tire Belediye hizmet binası çalışmasının da program haricinde bitirilen işlerden olduğunu belirtti. Menekşe, belediyelerin en büyük sorunlarının halen kanalizasyon ve altyapı eksiği olduğunu ifade etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kredi almak çok zorlaşacak
Kredi kullanacak vatandaşa uyarı en resmi makamdan geldi. Türkiye Bankalar ...
Altından rekor üstüne rekor
Uluslararası piyasada altının ons fiyatı, 1625,66 dolara çıkarak rekorunu yeniledi.
Benzinin litre fiyatı can yakacak!
ABD Doları’nda önlenemeyen artış, otomobil depolarına ateş düşürdü.
 
Emlak vergisi mükelleflerine kolaylık
Maliye Bakanlığı, emlak vergisi bildirimi sırasında, mükelleflerden, ''tapu ...
Sanayici, Çiğli 2. Ana Jet Üssü'ne talip oldu
İAOSB'nin olağanüstü genel kurulunda sanayiciler, TSK ile anlaşma yaparak ...
Kuyumcuda para kalmadı
Altın fiyatının yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 22 oranında artmasının ...
 
Açlık sınırı 873 lira
Türk-İş, Temmuz ayında dört kişilik ailenin açlık sınırını 873 lira, yoksulluk ...
‘Yatırım ligi’nde 27. sıradayız
2011 Dünya Yatırım Raporu'na göre, 2009 yılında en çok yatırım çeken ülkeler ...
Kapasite kullanımı oranı arttı
İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı, Temmuz ayında geçen yılın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Halktan biri olma sanatı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva