HABERLER>EKONOMİ
27 Temmuz 2011 Çarşamba - 10:11

Sanayici, Çiğli 2. Ana Jet Üssü'ne talip oldu

İAOSB'nin olağanüstü genel kurulunda sanayiciler, TSK ile anlaşma yaparak Çiğli 2. Ana Jet Üssü'nün arsasının sanayi bölgesi yapılması önerisinde bulundu. Yönetim ise bu talebi değerlendirmeye karar verdi.

Sanayici, Çiğli 2. Ana Jet Üssü ne talip oldu

İZMİR - İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB), tasfiye halindeki Tariş İplik A.Ş'nin bölge sınırları içinde kalan 400 bin 813 metrekare büyüklüğündeki arsasını 73 milyon 250 bin liraya satın aldı. Dün İAOSB Bölge Müdürlüğü'nde yapılan olağanüstü genel kurulda satın alma konusunda bölge yönetimine oy çoğunlu ile yetki verildi. Genel kurulda konuşan İAOSB Başkanı Hilmi Uğurtaş, satın alma ile sanayicilerden yoğun şekilde kendilerine gelen arsa taleplerini karşılayabileceklerini söyledi. Genel kurulda sanayiciler, Türk Silahlı Kuvvetleri ile bir anlaşma yaparak Çiğli 2. Ana Jet Üssü'nün arsasının sanayi bölgesi yapılması önerisinde bulundu. Bölge yönetimi ise bu talebi değerlendirmeye karar verdi.
Tasfiye halindeki Tariş İplik A.Ş'nin sahibi olan Tariş Pamuk Birliği'nin arsanın bölge dışına çıkarılması veya parselizasyon yapma yetkisinin kendilerine verilmesi talebinde bulunduğunu belirten Uğurtaş, mevcut yönetmeliklere göre bu iki seçeneğin de mümkün olmadığını dile getirdi.
 
KREDİ İLE ALACAKLAR
Uğurtaş, "Ana misyonumuz bölgeyi büyütmek. Ayrıca sanayicinin arsasını parselizasyon yapma yetkisi yok. Tariş çok büyük bir kuruluş ve kooperatif. Onlara da destek olmamız gerektiğini düşündük. İki tarafın kaybetmeyeceği ama kazanmayacağı dengeli bir neticeye ulaşmayı hedefledik. Belki iki tarafın da davul zurna ile kutlayacağı bir anlaşma değildir. Ama sonuçta 73 milyon 250 bin lirada uzlaşma noktasına geldik" dedi.
Satın aldıkları arsada metrekare fiyatının 182 lira olduğunu kaydeden Uğurtaş, parselizasyon ile arsanın yüzde 30'unun kaybedildiğini, altyapı yatırımları ve finansman sonucu da metrekare fiyatının 324 liraya ulaştığını açıkladı. Satın alma için banka kredisi kullanacaklarını ifade eden Uğurtaş, arsaları 1.5 yıl içinde satmayı planladıklarını söyledi. Uğurtaş, şöyle devam etti: "Arsamız ucuz değil. Ciddi riske de giriyoruz. Belki arsanın bir bölümünü ticari olarak değerlendiririz. Sanayicilerimizden de bize arsa talebi geliyor. Bu alım bölge sanayicisinin faydasına".
 
KAMUOYU GEREKİR
Genel kurulda İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace, Çiğli 2. Ana Jet Üssü'nün sanayi bölgesi haline getirilmesi önerisinde bulundu. Karace, "Onlara yeni yer yapıp organize sanayi bölgesinin 2 katı büyüklüğünde bir arsaya sahip olabiliriz" dedi. Bölge için yaratacakları her parselin sanayicinin lehine olduğuna dikkat çeken Hilmi Uğurtaş ise "Hava üssünün sanayi arsası olması için İzmir'de kamuoyu oluşturmamız gerekiyor. Bu konuda siyasetçilerin de desteğine ihtilacımız var" dedi.
Toplantıda Eltaş firmasının sahibi Ahmet Güre, Tariş arsasının satın alınması konusunda karşı oy kullandı. Güre, bu fiyatlarla bölgede arsa alıp yatırım yapmalarının imkansız olduğunu söyledi. Uğurtaş ise Bursa, İzmit gibi yörelere bakıldığında satın alacakları arsanın pahalı olmadığını savundu. Uğurtaş, "Havaalanına yarım saat, limana 15 dakika uzaklıkta başka sanayi bölgesi yok" diye konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuyumcuda para kalmadı
Altın fiyatının yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 22 oranında artmasının ...
Açlık sınırı 873 lira
Türk-İş, Temmuz ayında dört kişilik ailenin açlık sınırını 873 lira, yoksulluk ...
‘Yatırım ligi’nde 27. sıradayız
2011 Dünya Yatırım Raporu'na göre, 2009 yılında en çok yatırım çeken ülkeler ...
 
Kapasite kullanımı oranı arttı
İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı, Temmuz ayında geçen yılın ...
İki yatırımcıdan 8 milyar dolarlık yatırım
Ekonomi Bakanı Çağlayan, Türkiye'ye yurtdışından gelmek isteyen iki yatırımcıyla ...
Egeli Sanayiciler Ankara’ya çıkarma yapacak
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu üyeleri, sanayicileri temsilen ...
 
‘Kıdem tazminatı fonu kurulmalı’
EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Gökçüoğlu, firmaların kıdem ...
Merkez’den dolara çifte müdahale
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bugünden başlamak üzere döviz ...
Altın yeni haftaya rekorla başladı
Uluslararası piyasada altının ons fiyatı, 1.623,88 dolar seviyesine çıkarak yeni bir rekor kırdı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Halktan biri olma sanatı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva