HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Ocak 2012 Cumartesi - 14:15

Menemen'in çalınan paraları bulundu

Menemen Belediyesi’nde hafta başında yaşanan hırsız olayının şoku halen devam ederken kasa soygununda çalınan 295 bin TL’nin 270 bin TL’si bulundu.

Menemen in çalınan paraları bulundu

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ -  Menemen Belediyesi’nde Belediye Başkanı Tahir Şahin’in makam şoförü A.A başta olmak üzere 7 kişinin organize bir şekilde belediyenin kasasını soymasının yankıları sürerken müjdeli haber geldi. Hafta başında çalışanların belediyeye gelmesi ile fark edilen kasa soygununda oksijen tüpünün kullanılarak kasanın kesildikten sonra boşaltıldığı tespit edilmişti. Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İzmir Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin ortaklaşa yaptığı çalışma sonrası dün hırsızlar yakalanmıştı. Belediye Başkanı CHP’li Tahir Şahin’in üç yıldan bu yana en yakınında bulunan ve kasa soygununda baş şüpheli olarak gözaltına alınan isimlerin çoğu suçunu itiraf etmişti. Belediye Başkanı Şahin ve çalışanların merakla beklediği haber bugün geldi. Hırsızlar tarafından kasadan çalınan 295 bin TL’nin 270 bin TL’si Menemen’in Hatundere Köyü’nde toprağa gömülü bulundu.
 
GECE OPERASYONU
Hırsızların emniyette alınan ifadelerinin ardından emniyet müdürlüğü ekipleri gece geç saatlerde Menmenen’de ek olarak 4 ayrı adrese baskın düzenleyerek 4 kişiyi evlerinden aldı. Dün alınan 7 kişiyle birlikte gözaltına alınanların sayısı 11’e çıkarken sorguda hırsızlık yapanların tamamına yakını suçunu itiraf etti. Polis ekiplerinin hummalı çalışmasının ardından kaybolan paranın tamamına yakını Menemen’e’e oldukça uzak olan Aliağa İlçesi’nin Helvacı ve Türkeli Beldeleri’ne yakın Hatundere Köyü’nde ele geçirildi. Sorguları tamamlanan ve suçunu kabul eden isimlerin adliyeye sevk edileceği de öğrenildi.
 
25 BİN TL’Yİ YEMİŞLER
Hırsızlık olayının yaşandığı günden bu yana çok zor günler geçirdiğini belirten Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Paranın bulunması bizi çok sevindirdi. Menemen halkının parasının kaybolmasına çok üzülmüştüm. Altı gün sonra rahat bir nefes aldık. Emniyet yetkililerine yaptığı çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum. Paranın büyük bölümü bulundu ama yaklaşık 25 bin TL’yi hırsızlar yemişler. Emniyet yetkilileri olayın organize bir şekilde yapıldığından şüpheleniyorlardı. Zaten yapılanma da kısa zamanda ortaya çıktı. Sorumlular benim en yakınımda olan birisi de olsa cezasını çekmelidir” dedi.
 
TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALASIN
AK Parti Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran’a daha önce yaptığı eleştiriler nedeniyle “insanlıktan nasibini almamış kişi’ diyerek hitap eden Başkan Şahin yine sert sözler kullandı. Kuran’ın hırsızlık olayının yaşandığı günden itibaren kendisini bir kere bile olsun arayıp ‘geçmiş olsun’ demediğini belirten Şahin, “Hırsızlık olayını ilçede sıradan bir olayın dışına çıkartıp benimle bağlantılı hale getirmeye çalıştılar. Sanki içinde belediye başkanı olarak ben varmışım gibi bir söylenti yayıp herkese anlattılar. Paralar bulundu ve ortaya çıktı. AKP’nin ilçe başkanı Arif Kuran çıkıp o tükürdüklerini yalasın” diye konuştu. Şahin, suçlamalar karşısında önümüzdeki günlerde bir basın açıklaması yapacağını da söylerken kasadan kesinlikle resmi bir tane bile evrakın çalınmadığını tekrarladı.

“ADI TAHİR YALAN SÖYLEMEDE MAHİR”
Menemen AK Parti İlçe Başkanı Arif Kuran, Belediye Başkanı CHP’li Tahir Şahin’i yalancılıkla suçladı.
 
Menemen Belediyesi’nde Belediye Başkanı Tahir Şahin’in makam şoförünün de karıştığı kasa soygunu olayı ile başlayan muhalefet iktidar çatışması giderek derinleşiyor. Hırsızlık olayının ardından Belediye Başkanı Şahin hakkında açıklamalar yapan AK Parti İlçe Başkanı Arif Kuran’a cevap gecikmemişti. Şahin’in ‘insanlıktan nasibini almamış’ dediği Kuran, yine sert sözlerle yüklendi. Belediye Başkanının yalan söylediğini belirten Kuran, “Başkan çıkıp ‘bana geçmiş olsun bile demedi’ diyor. Ben kendisine ‘geçmiş olsun’ dedim. Olayın duyulduğu gün bende kayıtlı iki numarasından da aradım. Telefonunun biri kapalı diğeri de çalmasına rağmen açılmadı. Ayrıca Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekilim Hakkı Durmaz’ı belediyeye gönderdim. Kendisine parti olarak duygularımızı anlattık ve geçmiş olsun dileklerimizi ilettik” dedi.
 
İHMAL VAR, MUHTARLARI BİLE KANDIRDI
Tahir Şahin’in olayın ilk ortaya çıktığı günden bu yana yalanları ardı ardına dizdiğini ve başta Menemen halkı olmak üzere kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini belirten Kuran, “Belediye başkanı ilk önce para ve resmi evrakların da çalındığını söyledi. Ardında da evrakların çalınmadığını belirtti Önce ‘evrak çalındı’ diyen de kendisi ‘çalınmadı’ diyen de kendisidir.
Perşembe günü muhtarlarla yaptığı toplantıda muhtarlar kendisine bu kadar paranın neden belediyedeki kasada tutulduğunu sormuşlar. Kendisine muhtarlardan gelen  ‘ihmal yok mu’ sorusuna başkan  ‘Menemen Belediyesi’nin bankalarındaki hesaplarına haciz konuluyor o yüzden paralar kasaya konuldu’ söyleminde bulunmuş. Belediye meclisinden geçtiğimiz yıl kamu yararı kararı alındı. Bu karar ile birlikte belediyenin paralarına haciz konulmuyor. Böyle bir şey zaten yok. Başkan 66 mahalle muhtarının gözünün içine baka baka yalan söyledi ve onları kandırdı” diye konuştu.
 
BANA DERS VERMEK ONA MI KALMIŞ
Başkan Şahin’in kendisi hakkında söylediği ‘insanlıktan nasibini almamış’ sözleri ile sınırı aştığını belirten AK Parti İlçe Başkanı Kuran, “Biz olay ilk ortaya çıktığında ‘içeriden yardım var’ dedik. Pis kokuların geldiğin söyledim. Bizi sağ duduya davet etti. ‘İnsanlıktan nasibini almamışlar’ ifadelerini kullandı. Daha sonra bu işi yapan da kendi makam şoförü çıktı. Şimdi soruyorum. Bir konu için arka arkaya söylenen şu yalanları söyleyen biri bana insanlık dersi verebilir mi? Ona mı kalmış bana insanlık dersi vermek. Önce Menemen kamuoyundan çıkıp yalanları için özür dilesin. Sonra da bizden özür dilesin. Bizim söylediğimizin tamamı doğrudur. Hiç şık olmayan tabirler kullanıyor. O sözlerini iade ederek kendisini Menemen halkına havale ediyorum. “ dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
23 Ocak 2012 Pazartesi 14:32

arif beyin açıklamasında belediyenin hesaplarına haciz konulmuyor demiş.gidin bakın bakalım bu gün itibariyle hangi kurum haciz koymuş hesaplara öğrenin.ondan sonra kimin doğru söylediğine siz karar verin.

Yorumu oyla      18      7  
AYSE TUNALI AKYILDIZ 22 Ocak 2012 Pazar 19:16

SLOGAN COK GÜZEL VE GERÇEKÇİ MENEMEN DE 1000 KİŞİYE SORSANIZ 990 I DOĞRULAR BU SLOGANI ---ADI TAHİR YALAN SÖYLEMEKTE MAHİR--

Yorumu oyla      17      29  
22 Ocak 2012 Pazar 12:48

hakan efendi arif azmı fatura kesti belediyeye

Yorumu oyla      29      7  
Cumhur ben Ertuğrul 21 Ocak 2012 Cumartesi 22:18

Cumhur ne oldu artık at yemli yemez böyle andavallıkları menemende artık bay bay deme zamanı yaklaşıyorya bu adamları aldınız hırhız çıktı başkan kimi suçladıysa özür dilesin

Yorumu oyla      18      32  
ARİF KURAN 21 Ocak 2012 Cumartesi 21:21

MENEMEN BELEDİYE BAŞKANI CANIM VEDA OLSUN SENİN YOLUNA BAŞKANIM ARİF KURAN

Yorumu oyla      18      34  
21 Ocak 2012 Cumartesi 19:08

artık kasada bırakmamayı öğrenin

Yorumu oyla      22      7  
CUMHUR 21 Ocak 2012 Cumartesi 18:53

NE AKLAR GÖRDÜK BİZ NE BOSNA HERSEK PARALARI NE KOMBASANLAR NE FENERLER GÖRDÜK MASAL ANLATMAYIN MİLLETE

Yorumu oyla      47      15  
HAKAN 21 Ocak 2012 Cumartesi 18:07

Millet için gelecek, AK PARTİ ile gelecek. AK BELEYEDİCİLİK ARİF KURANLA GELECEK

Yorumu oyla      20      42  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu: Karşınızda çete reisi olarak bulunuyorum
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu mahkemece kabul edilen ...
Buğday ülkesinde buğdaysız yaşamak...
‘Özel insanlara özel ekmek’ üreten İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘çölyak’ ...
İddianamenin adını bile anmadı, projelerini anlattı
Hakkında 397 yıllık hapis cezası istemiyle dava açılan İzmir Büyükşehir ...
 
Sındır: Stadyum Bornova’ya yapılsın
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, İzmir’e yapılacak iki yeni ...
Kocaoğlu'nun avukatından iddianame açıklaması
İzmir Baro Başkan Yardımcısı Ercan Demir, iddianamedeki çete ve cebir ...
Murat Bakan: Dağ fare doğurdu
İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Avukat Murat Bakan, Başkan ...
 
Durak'tan Kıbrıs Konsolosluğu'na taziye ziyareti
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf ...
Menemen Belediyesi soygununda flaş gelişme!
İzmir'in gündemine oturan Menemen Belediyesi soygunundan Başkanı Tahir ...
Selçuk Belediyesi SODEM’e üye oluyor
Selçuk Belediyesi, meclis kararı ile Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’ne üye olma kararı aldı.
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva