HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Ocak 2012 Cumartesi - 13:34

Kocaoğlu: Karşınızda çete reisi olarak bulunuyorum

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu mahkemece kabul edilen iddianamenin Büyükşehir Belediyesi’nin dürüst, erdemli çalıştığının belgesi olduğunu söyledi.

Kocaoğlu: Karşınızda çete reisi olarak bulunuyorum

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ -İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Birol Çengil tarafından hazırlanan ve 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame ile ilgili suskunluğunu bozdu. Kendisini örgüt lideri olarak adlandıran ve hakkında 397 yıl istenen iddianame ile ilgili konuşan Başkan Kocaoğlu içini döktü. Ege Üniversitesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği protokol ile Ayavukla Kilisesi’nin müştemilat binasında hayata geçecek olan Basın Müzesi için düzenlenen törende Başkan Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi hakkında hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianame belediyenin ne kadar dürüst, erdemli çalıştığının belgesi olarak belediye tarihine geçecektir. Bu iddianamede de görüldüğü gibi belediyede rüşvet, zimmet, belediye başkanının kendisini ve yakınlarını zenginleştirmesi kesinlikle yoktur. Zaten herkesin servet beyanı da ortadadır. İddianame aynı zamanda belediyenin örnek olduğunun, evrensel ahlak kurallarına göre çalıştığının belgesi olacaktır” diye konuştu.

Haberin videosu için tıklayınız
 
KARŞINIZDA ÇETE REİSİ OLARAK BULUNUYORUM
 Protokol töreninin açılış konuşmasında katılımcılara seslenen Başkan Kocaoğlu, iddianameye gönderme yaptı. Kendisinin 1 numara olduğu iddianameyi hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “2011 yılının birinci gününden itibaren belediyede toplu bir denetim başladı. Tabi ki bizim denetimden yana bir şikayetimiz yok. Zaten hukuki ve olması da doğaldır. Denetlemelerden beş ay sonra belediyeye Mayıs ayında bir operasyon düzenlendi ve bazı arkadaşlarımız tutuklandı. Daha sonra denetimler devam etti ve Kasım ayında ikinci bir operasyon düzenlenerek arkadaşlarımızın bir bölümü daha tutuklanarak cezaevlerine gönderildi. Son olarak iddianame açıklandı ve 130 kişi sanık sıfatıyla çete örgütü kurmakla suçlandı. Tabi ki her çetenin bir lideri olur. Bu çetenin de lideri ben oldum. Zaten başkası olsa da olmazdı. Şu anda karşınızda çete reisi olarak bulunuyorum. Bu konuda bir şikayetim de zaten yok” dedi.
 
ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK
Mahkeme tarihinin resmi olarak Pazartesi ya da Salı günü belli olacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu 400 sayfaya yakın iddianamede yer alan konuların bilinen ve herkesin ağzına adeta sakız olan konular olduğunu dile getirdi. Tek dileğinin Mayıs ayından bu yana içerde yatan en uzunu 8,5 aydan beri cezaevinde bulunan kişilerin başta olmak üzere diğerlerinin de bir an önce hakim karşısına çıkıp, bırakılması olduğunu belirten Kocaoğlu, “Bu davada kimse kaçmadı. Zaten kimsenin de kaçacak bir durumu yok. Kimi çağırdıysalar gitti ve gereken ifadesini verdi. Buradan şunu net olarak söyleyebilirim ki İzmir Büyükşehir Belediyesi 1 yıl 11 aydır süren bu denetimden ve incelemeden alnının akıyla çıkmıştır” ifadelerini kullandı.  Başkan Kocaoğlu ayrıca, belediyenin Körfez’de yaptığı çalışmalar, kent dönüşüm çalışmaları, raylı sistem projeleri, ulaşım, kamulaştırma ve tarihi ayağa kaldırmak için yaptığı işlerden bahsetti. Başkan Kocaoğlu’nun yaptığı konuşma törene katılanlar tarafından yoğun bir şekilde alkışlanırken Kocaoğlu kendisine ‘başkanım’ diyen bazı meclis üyelerine de ‘bana artık başkanım değil reis diyeceksiniz’ diyerek espri yaptı.
 
SERTEL’DEN DESTEK
Törende konuşan Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel gazetecilik mesleği ve yaşanan zorluklardan bahsetti. Teknolojinin hızla ilerlediğini gazetecilik mesleğinin de bu gelişmeye rağmen sendikalaşmadan, sigortalı çalışmaktan ve özlük haklarını kazanmaktan gazete patronları tarafından koparıldığını belirten Sertel, “Bir dönem bizleri kurşunlara, ölümlere ve bombalara alıştırmak istediler. Ocak ayı bizler için önemlidir. Uğur Mumcu’nun, Hrant Dink’in öldürüldüğü aylardır. Şubat ayında da Abdi İpekçi öldürülmüştür. Aynı zamanda 10 Ocak çalışan gazeteciler günü de bizim özlük haklarımız elimizden alınmasına rağmen kutladığımız bir gündür. Gazetecilik işini onurlu, erdemli ve dürüst yapanlar için çok önemli bir meslektir. Yaptığımız bu protokol ve bu yaşananlar nasıl tarihe not düştüyse Büyükşehir Belediyesi’nde yaşananlar da tarihe not düşecektir. Cezaevlerine atılan, ailelerinden kopartılan insanlar tarihe bizzat not düşecektir.” Dedi. Sertel müzenin içine basın şehitlerinin heykellerinin de dikilmesi önerisinde bulundu.
 
Törende konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz da projeye sadece akademik olarak öncülük ettiklerini müzenin içinin doldurulması ve sosyal anlamda aktif hale getirilmesinin de basın mensuplarının görevi olduğunu dile getirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 23 Ocak 2012 Pazartesi 08:45

Başkanım senin liderin olduğun çetenin üyesi olmayı arzu eden yüzbinlerce İzmirli var...

Yorumu oyla      13      6  
süleyman 22 Ocak 2012 Pazar 14:50

Ankara,İstanbul,Kayseri,Diyarbakır,Samsun yetmedi birde Hakkari çıktı başımıza.Sizleri tutan mı var. İyi yolculuklar sizlere sizler gibi düşünenlere.Aziz Başkan bir önerim var İstanbul akar çiseleme ihtimali varmış YARDIM kampanyası başlatın İzmir bizim İstanbul bizim.

Yorumu oyla      12      6  
ahmet 22 Ocak 2012 Pazar 14:25

324 Sayfalık iddaname var.İçinde eş,dost,partili,arkadaş,şu ihalede kollanmış,şu kadar çıkar sağlamış,şu rüşvet alınmış tek satır yok.TÜM ZAMANLARIN en ilginç çetesi vede reisi İzmir de .

Yorumu oyla      13      6  
sadun 22 Ocak 2012 Pazar 12:50

sevmiyorsan teket güneş kardeşim,bu sloganı kimler söylüyordu. titre kendine gel

Yorumu oyla      12      6  
sadun 22 Ocak 2012 Pazar 12:47

hem belediyede imar yetkilisi, hemde büroları olan bürakratların var,büyük burakratların eşleri ne iş yapıyor.adını kulanarak özel iş yapan şehirciler var. özel servetlerini bir inceleyin,kim masun kim degil ortaya çıkar.

Yorumu oyla      12      7  
güneş 22 Ocak 2012 Pazar 09:36

birol bey bu kadar hakkari yüksekovayı beğeniyorsanız...gidin oraya yerleşin...izmir de sizin gibi insanlara ihtiyaç yok zaten...

Yorumu oyla      15      7  
CHP,li 22 Ocak 2012 Pazar 01:51

aziz bey birde ilahi adalet var haksızlık etiyin insanları düşün ,ben nerede hatayaptımı bulacaksın.yatıgın kadar sende çekeceksin .alah herkesin kalbine göre verir,bir kısım yalaka aziz dürüst olabilir adilmi bunu düşündünüzmü ,ozamam bırakın aklansın gelsin bakalım.adamı şalgamıg örelim ben şalgam öldugunu düşünüyorum.çünkü partiyide,kendinide beceriksizliyinden dolayı kamu oyu önünde tartışılır hale getirdi.Kaçtane partili bbürokratı var düşündünüzmü gidin belediyeye tanıdıgınız bir kişi yok.

Yorumu oyla      15      6  
BÜYÜME 22 Ocak 2012 Pazar 01:33

"Dünyanın en hızlı büyüyen şehirlerinden İzmir, İstanbul'dan önde" HÜRRİYET EKONOMİ Heberi Yüksekovalı Birol rumuzlu arkadaş bilgin olsun

Yorumu oyla      14      8  
birol 21 Ocak 2012 Cumartesi 22:44

İzmirle 15000 bin nüfuslu Hakkari Yüksekovayı karşılaştırsan İzmir e on basar daha akaldırım yapılmamış ya bırakın boş edebiyatı Aziz bey denetlesin Bayraklıda üç kilometre yürüyüp metronun üst geçidinden geçen var ayıp be

Yorumu oyla      14      14  
okan 21 Ocak 2012 Cumartesi 21:32

Benim diyen çetede 130 tane adam varmıdır:)Başkanımıza güveniyoruz,dürüst çalışkan adam gibi adam.

Yorumu oyla      18      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buğday ülkesinde buğdaysız yaşamak...
‘Özel insanlara özel ekmek’ üreten İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘çölyak’ ...
İddianamenin adını bile anmadı, projelerini anlattı
Hakkında 397 yıllık hapis cezası istemiyle dava açılan İzmir Büyükşehir ...
Sındır: Stadyum Bornova’ya yapılsın
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, İzmir’e yapılacak iki yeni ...
 
Kocaoğlu'nun avukatından iddianame açıklaması
İzmir Baro Başkan Yardımcısı Ercan Demir, iddianamedeki çete ve cebir ...
Murat Bakan: Dağ fare doğurdu
İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Avukat Murat Bakan, Başkan ...
Durak'tan Kıbrıs Konsolosluğu'na taziye ziyareti
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf ...
 
Menemen Belediyesi soygununda flaş gelişme!
İzmir'in gündemine oturan Menemen Belediyesi soygunundan Başkanı Tahir ...
Selçuk Belediyesi SODEM’e üye oluyor
Selçuk Belediyesi, meclis kararı ile Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’ne üye olma kararı aldı.
Aliağalı kadınlar hem üretiyor, hem kazanıyor
Aliağa Belediyesi’nin kadınların el emeğini değerlendirebilmesi amacıyla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva