HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ocak 2012 Cuma - 15:56

Sındır: Stadyum Bornova’ya yapılsın

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, İzmir’e yapılacak iki yeni stadın yer tartışmalarına yeni bir boyut kazandırdı. Sındır 26 dönümlük spor alanına sahibiz. Stat Bornova’ya yapılmalı. Ankara’ya giderek, konuyu Bakan Kılıç ile görüşeceğim” dedi.

Sındır: Stadyum Bornova’ya yapılsın

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ/ ÖZEL- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, geçtiğimiz hafta sonu İzmir’e gelmiş ve iki yeni stadyum müjdesini vermişti. Bakan Kılıç’ın, statlardan birinin güneye, birinin de kuzeye yapılacağını söylemesinin ardından başlayan yer tartışmaları yeni bir boyut kazandı. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, İzmir’e yapılacak iki yeni stadyumdan birisinin Bornova’ya yapılması gerektiğini söyledi. İlçe Merkezi’ndeki Şehir Stadyumunun kapasitesini genişletemediklerine dikkat çeken Başkan Sındır, Doğanlar Mahallesi’nde 26 dönümlük belediye arazisi bulunduğunu ve bu alana 15 bin kişilik stadyum yapılması talebiyle bakanlığın kapısını çalacaklarını söyledi. Başkan Sındır, önümüzdeki günlerde Ankara’ya giderek Bakan Kılıç ile görüşeceğini ve yeni statlardan birinin Bornova’ya yapılması konusunda destek isteyeceğini ifade etti. Sındır’ın kafasındaki stadyum projesi 15 bin kişilik olacak. 6 milyon liralık bütçe ile 6 ayda bitirilmesi düşünülen projede Manisa Şehir Stadyumu örnek alınacak. Yapılacak yeni stadyumun alt kısımları ticaret merkezi olarak değil, gençlik merkezi olarak hizmet verecek.
 
“STAT ALANINDA İMAR SIKINTISI YOK”
Bornova Belediyesi, ilçe merkezinde kalan ve imar planlarında spor alanı olarak işlenen Şehir Stadyumu arazisi ile Doğanlar Mahallesi’nde kalan ve imar planlarında Belediye Hizmet Alanı olarak görülen 26 dönümlük arazinin plan notlarını meclis kararı ile değiştirmiş ve bu sayede merkezde bir belediye hizmet alanına kavuşurken, Doğanlar’da da spor arazisine sahip olmuştu. Apartmanlar arasında kalan Şehir Stadyumunun genişleme ve gelişme ihtimali bulunmadığı için böyle bir karar aldıklarını belirten Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır “İki stadyum projesi arasında yer almasa bile, üçüncü stadyumun Bornova’ya yapılmasını istiyoruz. Şu an ki Şehir Stadyumu, Bornova merkezinde kalmış ve genişleme alanları olmayan bir arazi üzerinde. Kapasitesini büyütemiyoruz. Doğanlar mahallesinde 26 dönümlük bir arazimiz vardı. O alanın plan notları ile şu an ki Şehir Stadyumunun bulunduğu alanın plan notlarını yer değiştirdik. Doğanlar’a Şehir Stadyumu’nu yapıp, merkezdeki alanda da yeni belediye hizmet binası yapma projemiz var. Stadı hemen yapabilirim başlayabilirim. İmar yönünden hiçbir sıkıntımız yok” dedi.
 
“FEDERASYONDAN YATIRIM BEKLİYORUM”
İlçedeki tüm amatör spor kulüplerinin yönetici ve temsilcileri ile toplantı Başkan Sındır, yeni stadyum konusunda ortak hareket etme ve seslerini Ankara’ya birlikte duyurma kararı aldı. Sındır “Bütün spor kulüpleri ile ortak bir çalışma içindeyiz. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a gidip Bornova’ya stat yapılmasını isteyeceğim. Ciddi bir çalışma içindeyiz. Belediye olarak ben yapabilecek durumdayım ancak bu konuda bakanlıktan destek isteyeceğiz. Bu önemli bir konu. Bornova’nın 5 futbol sahası, federasyon tarafından amatör spor kulüplerinin müsabakalarına tahsis ediliyor. Bütün İzmir’de federasyonun kullandığı sahaların üçte ikisi Bornova’da. Bornova, amatör spor müsabakalarına en fazla tesis ilçe. Açık ara öndeyiz bu konuda. Buna rağmen federasyon Bornova’ya bir kuruş yatırım yapmadı. Ben çok bir şey istemiyorum. Bornova Şehir Stadı buradan kaldırıldığında, Doğanlar’da 15 bin kişilik bir stadyum yapılmasını rica ediyorum. Bu fikrim Bakan Kılıç’a da cazip gelecektir” diye konuştu.
 
“6 MİLYON LİRALIK BÜTÇEYLE 6 AYDA TAMAM”

Yeni stadyum için 6 milyon liralık bir bütçenin yeterli olacağını dile getiren Başkan Sındır, yapılacak kompleksin tamamının spor ve gençlik merkezi olarak değerlendirileceğini ve ticari merkezler yerine sporculara yönelik tesislerin tercih edileceğini belirtti. Kamu yatırımlarında ticari kaygı gütmenin doğru bir düşünce olmadığının altını çizen Sındır “Doğanlar’daki arazinin imar özellikleri konusunda bir sorunumuz yok. 6 Milyon Lira’lık bir yatırım ile modern bir stadyum kazandırabiliriz Bornova’ya. Yapılacak Şehir Stadı’nın altındaki alanlara gençlik merkezi yapılmasını düşünüyorum. Eğlence mekanları ya da ticari işletmeler istemiyorum. Kamu yatırımlarından ticari beklenti içinde olunamaz. Manisa Spor’un şehir stadyumu projesi, bizim projemizin benzeri ve 6 ayda bitirildi. Biz de proje için ‘olur’ alsak 6 ayda stadımıza kavuşuruz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu'nun avukatından iddianame açıklaması
İzmir Baro Başkan Yardımcısı Ercan Demir, iddianamedeki çete ve cebir ...
Murat Bakan: Dağ fare doğurdu
İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Avukat Murat Bakan, Başkan ...
Durak'tan Kıbrıs Konsolosluğu'na taziye ziyareti
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf ...
 
Menemen Belediyesi soygununda flaş gelişme!
İzmir'in gündemine oturan Menemen Belediyesi soygunundan Başkanı Tahir ...
Selçuk Belediyesi SODEM’e üye oluyor
Selçuk Belediyesi, meclis kararı ile Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’ne üye olma kararı aldı.
Aliağalı kadınlar hem üretiyor, hem kazanıyor
Aliağa Belediyesi’nin kadınların el emeğini değerlendirebilmesi amacıyla ...
 
Savcı Çengil, kim için ne kadar hapis istedi?
Dün sabah saatlerinden kabul edilen Büyükşehir iddianamesinin yankıları ...
Trenlere de ses perdesi geliyor
İzmir'de günlük 140 bin yolcunun kullandığı İZBAN banliyö trenlerinin ...
Selçuklu esnafı yargı yolunda
Birbiriyle çelişen yasa ve genelgeler sonucunda Belediye tarafından kira ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva