HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ocak 2012 Cuma - 11:31

Menemen Belediyesi soygununda flaş gelişme!

İzmir'in gündemine oturan Menemen Belediyesi soygunundan Başkanı Tahir Şahin’in makam şoförü kasa hırsızlığı olayı nedeniyle gözaltına alındı.

Menemen Belediyesi soygununda flaş gelişme!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ/ÖZEL - Menemen Belediyesi’nde hafta başında yaşanan akıllara durgunluk veren olayda flaş bir gelişme yaşandı. Polis ekipleri Belediye Başkanı Tahir Şahin’in makam şoförü ve beraberindeki yedi kişiyi gözaltına aldı.
 
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin başta olmak üzere ilçe halkının büyük şaşkınlık yaşamasına neden olan olay hafta başında gündeme gelmişti. Haftasonu belediyenin kapalı olduğu sırada belediyeye girerek Muhasebe Müdürlüğü’ndeki çelik kasayı oksijen makinesiyle keserek açan kimliği belirsiz hırsızlar yaklaşık 300 bin TL para ve bazı evrakları alıp kayıplara karışmıştı. İzmir Emniyet Müdürlüğü’nden Menemen’e gönderilen özel ekip telefon kayıtları başta olmak üzere birçok konuda araştırma yaptı. Belediyenin yakınlarında bulunan binaların güvenlik kameraları başta olmak üzere ilçenin en işlek yerlerinde bulunan işyerlerinin güvenlik kameralarını bile inceleyen ekipler sonuca ulaştı.
 
BAŞKANIN ŞOFÖRÜ GÖZALTINDA
Polis ekipleri sabah saatlerinde operasyon yaparak Belediye Başkanı Tahir Şahin’in makam şoförü A.A’nın da aralarında bulunduğu yedi kişiyi gözaltına alarak emniyete götürdü. İfadeleri alınmak üzere emniyete götürülen makam şoförü ve diğer altı kişi sorgulanıyor. Emniyet yetkililerinden alınan bilgilere göre gözaltına alınan yedi kişiden üçünün suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.
 
MUHALEFET GÖREVDEN ALINSIN DEMİŞTİ
Hırsızlık olayının belediyede çalışanların göreve gelmesiyle birlikte ortaya çıkmasının ardından Menemen AK Parti İlçe Başkanı Arif Kuran, Belediye Başkanı Tahir Şahin’in görevden alınması için İçişleri Bakanlığı’na başvuracaklarını söylemişti. Şahin ile birlikte sorumlu iki müdürün halkın çalınan parasını ödemek zorunda olduğunu anlatan Kuran, “Belediyenin kasasında bu kadar yüklü miktarda para bulundurulması suçtur. Yasal olarak en fazla 8 bin 500 TL bulundurabilirsiniz. Hırsızlık ve evrakların kaybolması olayının müfettiş incelemesinin olduğu bir döneme gelmesi gerçekten manidar” ifadelerini kullanmıştı.

ÖLSEM AKLIMA GELMEZDİ
Belediyede kasa soygununda aktif rol oynayan makam şoförü A.A’nın emniyet tarafından yakalanmasının ardından ilk açıklama Belediye Başkanı Tahir Şahin’den geldi. Hırsızlık olayında en yakınında bulunan ismin ortaya çıkartıldığı için emniyet yetkililerine teşekkür eden Başkan Şahin, “Menemen halkı adına hırsızlar yakalandığı için sevindim fakat en yakınımdaki insanın bu işin içinden çıkması ölsem aklıma gelmezdi. Bu olaya nasıl karıştığına halen daha inanamıyorum. Çoluk çocuğumu emanet ettiğim, ailemin içinde olan birisi bunu bana nasıl yapar. İnsanoğlunun gerçekten çiğ süt emdiğini bu olayda yaşayarak öğrendim. Atalarımızın bir sözü var. O da ‘taş uzaktan değil yakından gelir’ diye. Gerçekten bana atılan taş en yakınımdaki insandan geldi. Cezası neyse çeksin” dedi. Başkan Şahin, şoförünün görevine son verildiğini bugünden itibaren belediye ile ilişkisini kestiğini de sözlerine ekledi.
 
NET RAKAMI AÇIKLADI
Belediye Başkanı Tahir Şahin, oksijen tüpü ile kesilerek soyulan kasadan çalınan net para miktarını açıkladı. Belediyedeki görevlilerin evrak ve kayıtlar üzerinden yaptığı araştırma sonrasında çalınan rakamı 295 bin TL olarak tespit ettiklerini ifade eden Başkan Şahin, “Buradan şunu kesinlikle söyleyebilirim. Belediye kasasından para dışında resmi evrak ve hiçbir yazışma çalınmamıştır. Çalınan paraların zaten çüzzi bir miktarı ele geçirildi. Gerisi ile ilgili çalışmalar da devam ediyor”dedi.
 
İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞ
Hırsızlık olayı ve soygunun ardından açıklamalar yapan Menemen AK Parti İlçe Başkanı Arif Kuran’a da sert sözlerle yüklenen Başkan Şahin, “Başımıza böyle bir olay geldiğinde arayıp ‘geçmiş olsun’ bile demedi. Çıkıp konunun müfettiş incelemesi ile bağlantısı olduğunu söyledi. İnsan önce çıkıp ilçenin belediye başkanına durumu sorar ve mantıklı olarak daha sonra açıklama yapar. Başkanın beni arayıp sahte de olsa hatır sormasını, geçmiş olsun dilemesini isterdim. Ama bu durumu müfettişlerle ilişkilendirip, evrakların kaçırıldığını iddia etmek ancak insanlıktan nasibini almamış kişilerin yapabileceği bir iştir. Siz bir partinin temsilcisi, belediye başkanı ya da milletvekili olabilirsiniz ama önce insan olacaksınız” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SERKAN 24 Ocak 2012 Salı 11:50

AYNEN ÖYLE KATILIYORUM SİZE

Yorumu oyla      12      7  
ÖRNEK 24 Ocak 2012 Salı 11:08

Kasımpaşa mah bende oturmaktayım sokaklar içler acısı camur camur buraya yazsak ne olur ki kimin umrunda peki hiç boşuna demiyorum menemen çiflik olmuş daha devletin kasasına sahip cıkamayan belediye çamur deryasınla yollar ile nasıol ilğilensin soruyorum size

Yorumu oyla      14      7  
SERKAN 23 Ocak 2012 Pazartesi 21:01

TABİKİ HEPSINI BITIRİR ÖYLE YOLLARI YAPARIM AMA BİR GELİN KASIMPAŞA MAHALLESİNE BAKIN BÜTÜN ÇALIŞMALAR BİTTİ AMA YOLLAR HALA LEŞ GİBİ ÇAMUR İÇİNDE

Yorumu oyla      15      7  
ÖRNEK 23 Ocak 2012 Pazartesi 09:49

Peki soruyorum Kubilay töreni için Kılıçtaroglu gelecek diye Garaj yoluna atılan asfalta ne demeli demekki isteyince bişeyler düzeliyor siz çok mu memnunsunuz menemenın bu halinde çamur deryası çukur yuvası heryer yolda camurdan yürünmez oldu.biraz eleştiride bulunun öyle bir konusuyosunuz ki bu durumdan memnun gibi atın topu izsuya doğalgaza hep top başkasında farkındamısınız Serkan bey bırakın inandırmayı adamlar tek gözlükle bakıyolar.inandıramazsınız çiflik olmuş gidiyor menemen belediyesi

Yorumu oyla      17      13  
22 Ocak 2012 Pazar 21:47

peki serkancım ben sana bi şey sorayım o zaman.sen ilk önce su şebekesi için kazıp,sonra kapatıp sonra doğalgaz için tekrar mı kazarsın?yoksa kazıp bütün alt yapı çalışmalarını bitirip öylemi yolları yaparsın?

Yorumu oyla      14      6  
SERKAN 22 Ocak 2012 Pazar 21:00

TAMAM KRAL SENSİN HERŞEYİ SİZ BİLİYONUZ BİZ CAHİLİZ K.BAKMAYIN ALT YAPIYI YAPAN ESKİ AK PARTİ BAŞKANI FEYZULLAH ERGİNDİR TAHİR ŞAHİN GELDİ Bİ TAŞLARI DİZDİ OYLARI ALDI GİTTİ İŞTE SİZİN ZİHNİYETİNİZ BU. AYRICA SADECE ULUKENTTEN BAHSETMEDİM İZMİRİN HER YERİNDEN BAHSEDİYORUM GİDİN Bİ BAKIN HANGİSİ MENEMEN GİBİ REZİLLİK İÇİNDE ŞİMDİ BİRAZDA SEN SALLAMADAN KONUŞDA BENİ TATMİN EDECEK BİR CEVAP VER SAYGI ÇERÇEVESİ İÇERSİNDE SİYASETİDE SENDEN İYİ BİLDİGİME EMİNİMDİR ... K.BAKMA:)

Yorumu oyla      16      11  
21 Ocak 2012 Cumartesi 23:19

serkan sen harbiden bişey bilmiyosun sallıyosun sadece kent 2 nın butun alt yapı calısmaları bıttıkten sonra o yollar yapıldı arastır cahıl kardesım benım arastır partızanlığı bilerek yap sallayarak değil ;)şuanda senın yolların yapılmıyosa bıtmemıs dogal gaz ve ıssu calısman yuzunden sallıyocaksan onlara salla şahsen ben öyle yapıyorum....

Yorumu oyla      24      9  
menemenli 21 Ocak 2012 Cumartesi 17:21

“ADI TAHİR YALAN SÖYLEMEDE MAHİR”

Yorumu oyla      18      21  
menemenli 21 Ocak 2012 Cumartesi 17:18

ADI TAHİR YALAN SÖYLEMEDE MAHİR” bu söz ne kadarda doğrumuş bu bir kez daha anlaşıldı.. sayın belediye başkanı sonun yakın sadece şöförün itirafına kaldı herşey..

Yorumu oyla      19      21  
serkan 21 Ocak 2012 Cumartesi 12:32

KARDEŞİM İYİ HOŞ SÖYLÜYOSUNUZDA Bİ GİDİN DENİLDİGİ GİBİ KENT2YA BİR BAKIN YA YOLLARINA VEYA BAYRAKLIYA BAKIN ORDA BÖYLE REZALET VARMI ORAYIDA İZMİR İZSU YAPIYO AMMA YOLLARI GENE TERTEMİZ BURASI YOLLAR LEŞ GİBİ MAYIN TARLASI 3. SANAYİ KURULCAK NERDEYSE ARABALAR PERİŞAN OLDU BIRAKIN BANA BAŞKANI SAVUNMAYI YA ÇALIŞACAK KARDEŞİM BİZ ONU BURAYA OTURTMAYA GETİRMEDİK

Yorumu oyla      17      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk Belediyesi SODEM’e üye oluyor
Selçuk Belediyesi, meclis kararı ile Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’ne üye olma kararı aldı.
Aliağalı kadınlar hem üretiyor, hem kazanıyor
Aliağa Belediyesi’nin kadınların el emeğini değerlendirebilmesi amacıyla ...
Savcı Çengil, kim için ne kadar hapis istedi?
Dün sabah saatlerinden kabul edilen Büyükşehir iddianamesinin yankıları ...
 
Trenlere de ses perdesi geliyor
İzmir'de günlük 140 bin yolcunun kullandığı İZBAN banliyö trenlerinin ...
Selçuklu esnafı yargı yolunda
Birbiriyle çelişen yasa ve genelgeler sonucunda Belediye tarafından kira ...
Konak ve Karabağlar'a şok soruşturma!
İzmir'in CHP'li iki belediyesinin yapı ruhsatı alamayan binalara geçici ...
 
Başkan’dan amatörlere bir müjde daha
Demirköprü ve Fikri Altay suni çim sahalarından sonra şimdi de Şemikler ...
Erkin Baba’ya bu yakışırdı
Usta gazeteci, İzmirlilerin Eniştesi, Karşıyakalıların Körlisi Erkin Usman ...
Artık sıcak bir yuvaları var
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Müyesser Turfan Güçsüzler Evi, sokakta ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva