HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ocak 2012 Cuma - 19:17

İddianamenin adını bile anmadı, projelerini anlattı

Hakkında 397 yıllık hapis cezası istemiyle dava açılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, iki günlük suskunluğunu bozmadı. Katıldığı bir canlı yayında iddianameden hiç söz etmeyen Başkan, projelerini anlattı.

İddianamenin adını bile anmadı, projelerini anlattı

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kentin gündemini ilgilendiren konularda önemli açıklamalar yaptı. Bir televizyon programına katılan Başkan Kocaoğlu, sıkıntılı dönemden geçtiklerini belirterek İzmirlilerin müsterih olmasını istedi. Bu sorunlu ve sıkıntılı süreçte bile 18 saat çalışarak hizmet üretme gayretinde olduklarını anlatan Kocaoğlu, “İzmirlilere layık olmak için çalışıyoruz. Onlara inanıyor ve hepsini seviyoruz” dedi. Başkan Kocaoğlu, Bornova Metrosu’nda deneme seferlerine başladıklarını belirtirken İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanarak Bakanlar Kurulu’na gönderilen kent dönüşüm paketi içinden ilk olarak Cennetçeşme bölgesi ile başlayacaklarını söyledi. Başkan Kocaoğlu ayrıca Aliağa-Menderes Raylı Sistem Hattı’nda kullanılmak üzere 10 adet çekerin İstanbul Marmaray’dan alınacağını ve kiralama yöntemiyle İzmir’e getirileceğini dile getirdi.
 
Konuşmasına Merhum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın vefatından sonra göreve geldiğini belirterek başlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Kim ne derse desin bizi İzmirliler Piriştina’nın yerine emanetçi olarak seçti. Ama o dönemi ben çok iyi çalışarak geçirdim. İlk bir yıl abartı gelebilir ama ortalama 2-3 saat uyudum. Belediyede sürekli çalıştım. Hatta zaman zaman koltukta uyudum. Vatandaşlar da bana ‘dürüst başkan’ kisvesi koydu. Onurlu bir erdem oldu. Bir süreç yaşandı herkesin malumu ve devam ediyor yine devam ediyoruz. İnşallah dönemimizi aynı dürüstlükle tamamlar layık olduğumuz şekilde görevimizden ayrılırız. Vatandaşa da layık olduğumuz hizmeti veririz” dedi.
 
EN BÜYÜK HATAMIZ HİLAL İSTASYONU’NU YAPMAMAK
Aliağa-Menderes Hattı için 600 milyon TL para ödedikleri dönemde aynı zamanda Hazineye olan 1,3 milyar TL’lik borcu da ödediklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistem projeleri ve devam eden çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Kocaoğlu, “ Aliağa-Menderes üzerinde yaptığımız Şirinyer ve Karşıyaka Tüneli’ne baktığınızda aslında biz Üçyol-Üçkuyular kadar tünel yaptık. Biliyorsunuz ki Üçyol’da metroda müteahhit sıkıntısı yaşadık. Bornova’da yolcusuz deneme seferleri başladı. Düzenlemeleri de bitti. Akşama sabaha açar gideriz. Yoğurdu üfleyerek yemek lazım Üçkuyular- Üçyol Hattı kısa zamanda bitecek. Biz bunu 2012 yılında göreceğiz. Ondan sonra Narlıdere’ye kadar gideceğiz. Orada yani Üçyol Metrosu’nda 20-30 tane madde ve dere çıktı. Çıkmayan kalmadı. Şikayet etmenin anlamı da yok. Adım adım ilerledik. Poligon istasyonu da bitirdik. Biz tünelin ucunu gördük. Hafriyat çalışmaları devam ediyor. Müteahhit de çalıştığının parasını alıyor. Sabah dosyasını getiren öğleden sonra parasını alır. Belediyede müteahhit olup da ben ‘paramı alamadım’ diyen yoktur. Torbalı Hattı’nın projeleri çalışılıyor. Biz orada da 7-8 alt geçit yapacağız. Menderes Develi Köyü’ndeki istasyonu yapacağız. Bunlardan hangisi en genç bitecekse ihalesine erken çıkacağız. Zamanı en uzun sürenin ihalesine önce çıkacağız. Torbalı’ya giderseniz Küçük Menderes Ovası’nın tam ortasına raylı sistem götürmüş oluyorsunuz. Sonra da Ödemiş’e, Tire’ye, Bayındır’a ulaşım olacak. Aliağa-Menderes’te çok büyük bir eksiği fark ettik. O da İZBAN’da Hilal istasyonunu yapmamak oldu. Bu çok büyük bir hatamız oldu. Aliağa’dan gelen vatandaşımız metro ile buluşmak istiyorsa Halkapınar’da değiştiriliyor. Ama Menderes’ten gelen bir kişi Hilal’de inemediği için Alsancak’a girip çıkmak zorunda kalıyor. O yüzden girip çıkarken 15 dakika zaman kaybediyor. Bu, projeyi yapan kurumlardan biri olan belediyenin başında olan birisi olarak benim de büyük bir sorumluluğumdur. Hilal istasyonu yapıldığı zaman helikopter ile Şirinyer’den gelmek isterseniz metro size rakip olacak. İnsanlar sizi tercih edecektir. Helikopterden bile hızlı bir ulaşım olacak. Konak ve Buca tramvayı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Tramvayın altyapısında problem yok. Çekerler teslim edildiği günden itibaren çalışmalar başlar.

 
OLTAYI ATAN BALIĞI ALACAK
Körfez’de yapılan çalışmalardan ve yeni projelerden bahseden Başkan Kocaoğlu, “Her belediye başkanının hayali ve geride bırakacağı eserler vardı. Yaklaşık 4-5 senedir yaptığımız Körfez çalışmaları benim için çok önemlidir. Çamur arıtma ve tesisleri ile birlikte yaptığımız rehabilitasyon projesine önem veriyoruz. TCDD ile Büyükşehir belediyesi ortaklaşa Körfez’de protokol gereği çalışma yapacak. Zaten biz iki kurum olarak birbirimizi iyi tanıyoruz. Körfez’de liman 3. nesil gemilere açılacak. 250 metre açılan koridorda yapılacak çalışmalar sonrası limanın kapasitesi 2-3 kat daha artacak. Liman büyürse İzmir’in ticareti de büyür. Körfez’de insanlar eksiden kayıkla dolaşıyor, denize giriyor, balık tutuyordu. Biz dere ağızlarının temizlenmesi, sirkülasyon kanalının açılması gibi çalışmalar yapıyoruz. Akıntının daha hazlı olması için projemiz var. Akıntı çıkarsa İzmir denizine bir damla kirli su gelmeyecek. Bizim şu anda suyumuz temiz. Sadece oksijeni yeterli değil. O da sirkülasyon olmadığı için olmuyor. Eskisi gibi oltayı atan balığı alacak. Şimdi aldıkları devede kulak kalır. Denize gireceğiz ve yat limanları ile körfez daha da netleşecek. Biz Körfez’in içini tasarlıyoruz. Kentin yüksek yerlerine teraslar yapacağız. Susuzdede, Varyant, Kadifekale, Bayraklı, Küçük Yamanlar’a teraslar yapacağız. Bunların ekiplerini kurduk. Temmuz, Ağustos gibi inşaat çalışmaları başlayacak.  Bu projede insanlar gelecek deniz ile buluşacak. İnciraltı’ndan, Yenikale’ye kadar olan aralık İzmir’in en büyük plajı olacak.  Biz bu projenin meyvelerini aldığımızda çevre açısından Dünya’nın sayılı şehirleri arasında olacağız” diye konuştu.  
 
Başkan Kocaoğlu daha önce Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı törenle kiralaması yapılan ve Ankara’dan İzmir’e gelen çekerlere takviye geleceğini söyledi. TCDD ve Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa kurduğu İZBAN şirketi üzerinden kiralaması yapılacak olan 10 adet tren setinin İstanbul’dan geleceğini belirten Kocaoğlu, “Marmaray’da kullanılmak üzere yaptırılan çekerler hat faaliyete girene kadar İzmir’de çalışacak. İzmir’deki potansiyeli karşılamak için Marmaray’ın çekerlerini kente getireceğiz” dedi.
 
BELEDİYE GELİRLERİ YASASI ÇIKMALI
İlçe belediye başkanları ile karşı karşıya gelmesi ve yapılan toplantıların hatırlatılması üzerine Başkan Kocaoğlu bazen hiçbir şeyden de bir şeyin çıkabildiğini söyledi. Parti içinde yaşanan kurultay imzası toplanması sürecinde böyle bir durum ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “O güne kadar bizim davranışımız 100 pozitif durumsa bin pozitife çevirerek bu durumdan kurtulduk. Belediyelerin İller Bankası’ndan aldıkları pay ile yaşamaları mümkün değil. Arkadaşların ‘büyükşehir paylarımızı versin’ diyor. Problem gelen para değil. İlçe belediyelere yönelik belediye gelirleri yasası çıkartılması gerekiyor. Bu belirlenirken de norm kadro, çalışacak işçiler disipline alınmalıdır. Belediyelerin işi, işçisi, bütçesi, tasarrufu belirlenmelidir. Mali düzenleme yapılmalıdır. Para verilirse belediye başkanları da çalışır. Belediye başkanlığı sevgiyle yapılacak bir iştir. Arkadaşlarımızın hepsinde sevgi ve mücadele var. Onların ekonomik sıkıntıları var fakat hükümetin düzenlemesi ile ancak bu sorun ortadan kalkar” ifadelerini kullandı.
 
BORCUN TAMAMI 177 MİLYON TL
Başkan Kocaoğlu belediyenin mali yapısı ve ekonomik durumu hakkında da bilgiler verdi. Büyükşehir Belediyesi’nin hazineye olan borçlarını ödemeye devam ettiğini anlatan Kocaoğlu, “Şu anda hazineye 177 milyon TL borcumuz var. Bizim 6 aylık borcumuz kaldı. Aylık 25-30 milyon TL’lik paramız kesiliyor. Biz masaya oturduğumuzda 1,6 milyar TL’lik borcumuz vardı. Menemen’deki kompost tesisinden gelen 52 milyon TL’lik borcumuz olmasa borcumuz 120 milyon TL’ye kadar inecekti. Kamulaştırmasız el atmalara da 80 milyon TL para ödedik. Dışarıdan borç almak için bir sıkıntımız yok. Kredibilitesi çok yüksek bir belediyeyiyiz. Bizden başka borcunu en iyi şekilde ödeyen belediye yok. Bizim sırtımızdaki kambur olan konu ulaşım, Üçyol -Üçkuyular metrosu çalışmaya başladığında 70 milyon TL kar edeceğiz. Biz yılda 150 milyon TL otobüsten dolayı zarar ediyoruz. Senede 100 milyon TL para artsa beş yılda 500 milyon TL’lik yatırım yaparım. Bizim de ulaşımda yapmak istediğimiz zaten buydu. Cumhuriyet tarihinde en fazla çalışmayı yaparak 8 yıl içinde 600 milyon TL’lik kamulaştırma yaptık” diye konuştu.

 
ÖNCE LİMONTEPE, SONRA AKTEPE-EMREZ
Kentsel dönüşüm projeleri ve yapılan uygulamalarla ilgili sorulan bir soru üzerine Başkan Kocaoğlu, Gürçeşme’de yaşanan toprak ve zemin kayması nedeniyle anlaşılan vatandaşlara ev ve para anlaşılmayanlar ile mahkemeye gittiklerini söyledi. Roma tiyatrosunun kamulaştırmasını yapmaya başladıklarını Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda kazı çalışması yapacağını söyleyen Kocaoğlu, tiyatronun ortaya çıkması halinde İzmir’in çok büyük bir tarihi değere kavuşacağını da sözlerine ekledi. Bu zamana kadar o bölgede Agora da dahil 250 milyon TL harcama yaptık. İkiçeşmelik cephe düzenlemesi de Kemeraltı gibi olacak. Şimdi Kadifekale sur duvarlarının düzenlenmesi çalışması için ihaleye çıktık. Konak, Basmane, Cicipark, Agora, Kadifakale arasında kalan tarihi alanda büyük bir çalışma içine girdik. Bu alanı ayağa kaldırırsak büyük bir değer kazınmış da oluruz. Beş yıldızlı otel her yerde var. Adam geldiğinde onu görmeye gelmiyor. Tarih, otantik ortam butik oteller arıyor. Bunların hepsini toparladığımızda İzmir tarih açısından ayağa kalkacak. Ben iş hayatından geliyorum. Benim belediye başkanlığı anlayışında yerelde kalkınma var. Projemin işsizliğe, yemeğine, durumuna ve kente ne kazandıracağına bakıyorum. Biz kente turist getiremiyoruz. Kemeraltı’nda düzenleme yapılması gerekiyor. Altyapısı tamamen bitmiş, iflas etmiş dudumda. Bazı yerler deniz seviyesinin altında kalıyor. Ben buranın düzenlenmesi için ihaleye çıksam firmada da problem olursa Kemeraltı biter. Hepimiz mahvoluruz. Oranın zemini için çalışma yapılabilir. Bergama granitinin eskitilmiş halini yapabiliriz. Orada gece çalışacak işleri de hızlı bir şekilde götürecek müteahhit ve çalışma sistemi gerekiyor. Kadifekale’de kent dönüşümünü yaptık. Biz 9 kent dönüşüm projesini Ankara’ya gönderdik. İçişleri Bakanlığı bir bölümünü onayladı. Öncelikli olarak Cennetçeşme’de başlayacağız. Müteahhitler girecek. Daha sonra da Aktepe-Emrez’de çalışma yapacağız. Orada müteahhitler çalışacak. Onlar da kazanacak, vatandaşın da hakkı korunacak. Biz belediye olarak iletişim kurma görevini yerine getireceğiz. Kadifekale’yi belediye olarak biz yaptık çünkü kar yoktu. Yine kar düşünmediğimiz için Ege Mahallesi’ni biz yapacağız. Bizim kent dönüşümü yapılacak 4 bin 700 hektar alanımız var. Gelsin TOKİ başlasın. Biz de başlayalım ama vatandaşın hakkını da koruyalım” dedi
 
KÖYLER BANA ENERJİ VERİYOR
Göreve geldiğinde birçok yerin arıtma tesislerinin olmadığını, sularda zararlı maddeler bulunduğunu anlatan Başkan Kocaoğlu, “Biz, dış bölgelerde yatırımlar için çalıştık ve bunları yaptık. Metropol dışında kalan yerlerin altyapı ve diğer arıtma gibi ihtiyaçlarını tamamladık. Merkezde ne varsa kenarda da o olsun anlayışı ile hareket ederek çalışmalarımızı sürdürdük. Birçok ilçede arıtmaları tamamladık. Şimdi Gümüldür, Ürkmez ve Doğanbey arıtmaları devam ediyor. Yeni Foça ve Bayındır’da arıtmalar yapacağız. Arıtma ve kanalizasyon problemimiz bitti. Ayrıca başımızın derdi çamur çürütme ve kurutma konusu var. Şu ana kadar 900 hektar alana çamur gömdük. Çamuru gömüyor üzerine dünyanın kirecini döküyoruz. Çamur çürütme ve kurutma tesisimizin sözleşmesini yaptık. Ben üniversiteye gelene kadar çiftçilik yaptım. Buğday tarlasında çalıştım. Bu tozun kimse bilmez. Tarım arazisindeki tozun ürününe zararını ben yaşayarak biliyorum. Sineği, böceği her şeyi olur. Büyükşehir Belediyesi olarak bir espirisi olsun, hizmet gitsin diye arazi yollarını yaptı. Ben 8 yıldır arazi yolu asfaltlıyorum bitiremedim. Her yere arazi yolu gidiyor ama bitecek gibi değil. Vatandaşlarımız bu yollardan geçip tarlasına 12 ay gidebiliyor. Ben iktisat kökenliyim. Tarım ve sanayinin ortak olarak yürümesi gerektiğine inanıyorum. Sanayideki teknolojinin tarıma uygulanmasını isterim. Ne zaman bir köye gitsem aldığım enerji ile metropole dönüyorum. Sürekli köyleri dolaşıyor, vatandaşlarımızla birlikte oluyorum. Köyler bana müthiş bir enerji veriyor” dedi. Kocaoğlu üretici kooperatiflerine de belediye olarak büyük destek verdiklerini söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
banu fulya 21 Ocak 2012 Cumartesi 13:39

sayın başkanım bucaya ne zaman yatırım yapacaksınız kocaoğlunun hiçbir faydası olmadı diyen şeboycular ve taraftarlarına cevap veremiyoruz lütfen rica edyoruz hasan ağa,şirinyer pazarı, kasaplar meydanını ve uçan yolu seçimden önce başlayıp bitirelim yalvarıyoruz sayın başkanım.

Yorumu oyla      14      6  
ahmet 21 Ocak 2012 Cumartesi 13:02

Hasan rumuzlu ne yemişler onuda yazsana.Ulaştırma ve dinleme bakanlığı,İçişleri bakanlığı,Adalet bakanlığı,tüm bakanlıklara bağlı kurumlar ayrıca malum cemaat uğraşıyor.Bu işte çıkar elde etmişsin veya ettirmişsin diye ne bir soru,nede iddaa var.Pisliklerin,hırsızlıklarn ve yolsuzlukların kimler tarafından yapıldığı aslında gün gibi meydanda.

Yorumu oyla      13      7  
denizci 21 Ocak 2012 Cumartesi 12:54

Küçük bir anektod: geçen yaz Alsancak limanına gelmiş yük gemisinin ST Petersburg'lu personeli limandaki temiz denizi görünce burada yüzmek istiyoruz müsade ederlermi demişti , biz de henüz değil ama yakın bir zamanda bu olacaktır demiştik. Çevre-Ulaşım-Kentsel Dönüşüm-ALtyapı vs dışında sadece denize girebilmenin olmasıyla , İzmir'in turizm alanında alacağı yatırım ivmesini hesap edebiliyormusunuz...

Yorumu oyla      12      7  
kentimiz 21 Ocak 2012 Cumartesi 12:37

çamur atma kültürü ile beslenenlerin Aziz beyin yaptıklarını anlamaları nasıl mümkün olabilir ki...Aziz bey, İzmir 'in sağduyulu vatandaşları arkanızda siz sessiz-sakin hizmelterinize devam ediniz. bu şehir dünya kenti olma yolunda çok yol aldı ,planladıklarınızı gerçekleştirseniz, hele hele denize girilebilen bir körfez ...bazıları bunun yatırım çekme anlamında ne demek olduğunu hayal bile edemez.

Yorumu oyla      15      8  
izmir 21 Ocak 2012 Cumartesi 11:08

çünkü artık söyleyecek bir şeyi kalmadı.takke düştü kel göründü.telefon dinlemelerini yayınlayın da herkes öğrensin.bazıları gündem değiştirmeye çalışıyor ama boşuna uğraşıyorlar.

Yorumu oyla      15      7  
izelman işçisi 21 Ocak 2012 Cumartesi 09:54

ikramiyesi yatmadığı için buraya şikayet yazan arkadaşa tavsiyem ucuz provakörlük yapma, sen işçi falan değilsin. İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanının hakkını en iyi koruyan ve kollayan belediyedir. Bunu tüm çalışanlar gayet iyi bilir, sen akpli belediye tekel yada atanamamış öğretmenler adına hak ara,

Yorumu oyla      18      10  
hasan 21 Ocak 2012 Cumartesi 09:22

aslında chp ve aziz beye teşekür etmeklazımönümüzdeki yıl yapılacak belediye secimlerine akp nin ekmeğine yağ sürüyor 7 senedir yedirdiler bitirdiler burası biri gelsin pislikleri temizlesin istiyorlar yok böyle yağma hesap vereceksin yapdığın ker kalmıyacak

Yorumu oyla      15      11  
isimsiz 46 21 Ocak 2012 Cumartesi 09:19

birkaç gündür başkan ve belediye hakkında atıp tutanlara tüm cevapları veren bir açıklama olmuş..Bravo sayın başkan..

Yorumu oyla      14      10  
keskin 20 Ocak 2012 Cuma 23:13

aydın kentin aydın belediye başkanına bu yaptığı çalışmada ve diğer yaptığı ve izmiri dünyada ön sıralara taşıdığı için çok seviyor ve güveniyoruz atilla sertelede müzeleri hayırlı olsun

Yorumu oyla      13      9  
20 Ocak 2012 Cuma 23:06

duy sesimizi izmir daha güç alarak başkanımıza destek verin

Yorumu oyla      15      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sındır: Stadyum Bornova’ya yapılsın
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, İzmir’e yapılacak iki yeni ...
Kocaoğlu'nun avukatından iddianame açıklaması
İzmir Baro Başkan Yardımcısı Ercan Demir, iddianamedeki çete ve cebir ...
Murat Bakan: Dağ fare doğurdu
İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Avukat Murat Bakan, Başkan ...
 
Durak'tan Kıbrıs Konsolosluğu'na taziye ziyareti
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf ...
Menemen Belediyesi soygununda flaş gelişme!
İzmir'in gündemine oturan Menemen Belediyesi soygunundan Başkanı Tahir ...
Selçuk Belediyesi SODEM’e üye oluyor
Selçuk Belediyesi, meclis kararı ile Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’ne üye olma kararı aldı.
 
Aliağalı kadınlar hem üretiyor, hem kazanıyor
Aliağa Belediyesi’nin kadınların el emeğini değerlendirebilmesi amacıyla ...
Savcı Çengil, kim için ne kadar hapis istedi?
Dün sabah saatlerinden kabul edilen Büyükşehir iddianamesinin yankıları ...
Trenlere de ses perdesi geliyor
İzmir'de günlük 140 bin yolcunun kullandığı İZBAN banliyö trenlerinin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva