HABERLER>POLİTİKA
18 Temmuz 2012 Çarşamba - 20:47

Arena’da CHP İzmir kavgası: “Sonun Bayır gibi olur!”

‘Sarı liste’ krizi CHP İzmir’i de böldü. Nalbantoğlu, İl Başkanı Engin'i taraf tutmak ve partiyi kucaklayamamakla suçladı ve ‘uyardı’: Sonun Bayır gibi olur!

Arena’da CHP İzmir kavgası: “Sonun Bayır gibi olur!”

Can ÖZLÜ-Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Kurultayda yaşanan liste kavgası İzmir ekibini ikiye böldü. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun ismini taşıyan beyaz listede yer alan ancak sonradan partililere dağıtılan sarı listede kendine yer bulamayan Birgül Ayman Güler gibi milletvekili Mehmet Ali Susam ve eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu da liste krizine tepki gösterdi. 

Sarı listenin bir grup il başkanı ve milletvekili tarafından hazırlandığını öne süren Susam ve Nalbantoğlu'nun da İl Başkanı Ali Engin'e tepki gösterdiği öğrenildi.
 
Alaattin Yüksel ve Aziz Kocaoğlu ekiplerinin ağırlık kazandığı listede kendilerine yer bulamayan Susam ve Nalbantoğlu, İl Başkanı Engin'i taraf tutmak ve partiyi kucaklayamamakla suçladı. Oy kullanma işlemleri sırasında karşılaşan üçlü, ayaküstü hararetli bir tartışmanın içine girdi.

Eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, Ali Engin'e yüksek sesle eleştirdi. CHP İzmir'in, tüm partilileri kucaklayamadığından yakınan Nalbantoğlu, “Bu yapılan size yakışmadı. İl Başkanı dediğin herkesi kucaklamalı. Bunu yapamıyorsan bu işi yapmayacaksın. Sarı listede yer alanların yapısını çok iyi biliyorsun. Sarı listenin, genel başkana ait olduğunu söyleyerek yanılıyorsun. O zaman neden genel başkan sosyal paylaşım sitelerinde mesajlar yayınladı. Sana destek olanların kim olduklarını herkes biliyor. O insanlar seni uzun vadede yanıltır. Sonun Tacettin Bayır gibi olur. Dikkat et!" diye çıkıştı. İl Başkanı Ali Engin ise Nalbantoğlu'nun haksızlık yaptığını savundu. Nalbantoğlu'nun sözlerinin tehdit içerdiğini belirten Engin, “Bu tavrı size yakıştıramadım. Bu arkadaşlar genel başkanın listesinde yer alan arkadaşlar ve ben de herkesi kucaklamaya çalışan bir il başkanıyım. Herkesin listeye girmesini tabi ki isterim” dedi.
 
SUSAM: SÜREÇ DOĞRU YÖNETİLMEDİ
Sarı listede kendine yer bulamayan bir diğer isim Mehmet Ali Susam ise Ali Engin'e olan kızgınlığını sert sözlerle ifade etti. İl Başkanı Ali Engin ile ilk tartışmasını öğlen saatlerinde yaptığı öğrenilen Susam'ın, Engin'e, “Sen Alaattin Yüksel'in mi il başkanısın, yoksa örgütün mü?” dediği belirtildi. İl Başkanları ve bazı milletvekilleri tarafından hazırlandığı öne sürülen sarı listede kendisine yer bulamayan Mehmet Ali Susam, oylama işlemi sürerken de İl Başkanı Engin ile tartıştı.
 
Susam, “Bana yapılanlar haksızlık. Sarı listenin, genel başkana ait olduğunu nasıl söylersin. Birilerini desteklerken, birilerini saf dışı bırakmak sana yakışmadı. Bunları bir ağabey nasihati olarak al” diyerek tepki gösterdi. Susam katıldığı bir televizyon programında da, “Bu kongre, ideolojik ve kadrolar bakımından değişimin ve iktidarın yolunu açacaktı. Genel başkan istediği isimle çalışmakta özgür ancak bu süreç İzmir için doğru yönetilmedi. Keşke doğru yönetilseydi. Kucaklayıcı bir kadro seçilebilirdi. Bu işi yapabilecek onlarca arkadaşımız varken, birçoğunun dışlanması hoş olmadı” diye konuştu.
 
BAYIR: İZMİR'İ SAHİPSİZ BIRAKTILAR!
PM'ye aday olan ancak listelerde kendisine yer bulamayan eski İl Başkanı Tacettin Bayır da esti gürledi. Hiçbir listede yer almamasının, kendisinin dik duruşundan kaynaklandığını belirten Bayır, “Ben genel başkanın listesinde yer alabileceğim düşüncesi ile aday olmuştum. Fakat bu gerçekleşmedi. Bir başkası gibi karıştırıcı olmadığımdan dolayı başka listelere gitmedim. Zaten beni de kimse yazmadı" dedi.

Listelerde Aziz Kocaoğlu, Alaattin Yüksel ağırlığının dikkat çektiğini ifade eden Bayır, “Bu ikili, partiye damgasını vurarak 'parti içinde egemen biziz' dediler. Biz, kurultay öncesinde delegeler olarak toplantı yapalım dedik ama il başkanı bize 'Ankara'ya gidince toplanacağız. Oradan çıkacak isimleri önereceğiz' dedi ama bu durum gerçekleşmedi. İl Başkanının demek ki aklında önceden isimler varmış ya da ağabeylerinin cebine koyduğu listeleri genel merkeze götürecekmiş. Zaten bu da gerçekleşti. İzmir'in kurultay delegeleri görevlerini yapamadılar. Yıllardır kongrelere geliyorum. Böyle dağınık, parçalı yapı görmedim. İzmir sahipsiz kaldı” diye konuştu. Bayır sözlerini şöyle sürdürdü: Milletvekili Mustafa Moroğlu'nun YDK'ya girme çabasını da çok ayıplıyorum. Orada zaman harcayacağına git partide çalış, halkın içine gir. Kendisi çok hırslı... Böyle anlayış olmaz. İzmir'e döndüğümüzde, delegeler olarak gerekeni yapacağız ve bu konuyu, yaşananları dilendireceğiz. Bu zamana kadar sustuysak, iş bilmezliğimizden değil, partimize saygımızdandır” dedi.
 
ALİ ENGİN KENDİNİ SAVUNDU
Eleştirilere yanıt veren İl Başkanı Ali Engin ise, “Çarşaf listenin doğasında bunlar var. Genel başkanımız bize 100 kişilik bir liste sundu ve seçilecek arkadaşlarımız bu listelerin içinden çıkacak. Sayın Kılıçdaroğlu'nun, diğer listelerden haberdar olduğunu düşünmüyorum. Ben her arkadaşımın listeye girebilmesi için var gücümle çalıştım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Umuyorum hepsi seçilir” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp hasan 26 Temmuz 2012 Perşembe 23:40

başkan gibi başkandı tacettin bayır delege seçimlerini yaptıranda tacettin başkandır gerisi ne yaptı bana onu açıklasın karabağlarda sizi belediye başkanı veya milletvekili olmanızı bekliyoruz

Yorumu oyla      12      6  
esra canal 19 Temmuz 2012 Perşembe 18:52

tacettin başkan biz senın yanındayız... gün gelir devran döner başkan sen kendını üzme...iyiki varsın...

Yorumu oyla      16      7  
partili 19 Temmuz 2012 Perşembe 18:44

sonun bayır gibi olur diyen nalbantoğlunu kınıyorum senin bıraktığın 600.000.tl lik borcu ödediği içinmi.?kapısı herkese açık olduğu içinmi böyle konuşuyorsun ne varmış tacettin bayır'ın sonunda adam gibi adam..

Yorumu oyla      17      6  
Kamile Tanrıöver 19 Temmuz 2012 Perşembe 14:47

Tacettin başkanım,dik durduğunuz ve kimsenin adamı olmadığınız için listeye girememiş olabilirsiniz.Bence bu da sizin onurunuzdur.Bizler sizin ne kadar düzgün,çalışkan ve CHP sevdalısı olduğunuzu biliyoruz her zaman ve her şartta sizin yanınızda olacağız sakın doğrularınızdan şaşmayın.Sizin kıymetinizi bizler biliyoruz,gün gelir sizin kıymetiniz partide anlaşılır

Yorumu oyla      23      8  
esra canal 19 Temmuz 2012 Perşembe 10:29

ayrıyetten soylemeyı unuttum bıranda tacettin bayır cokta güzel söylemiş.elbet bunlar konusulcak.kımse bu saatten sonra susmaz hele tacettin bey hıc susmaz bıldıgı herseyı anlatır. hadi bakalım beklıyelım gorelım.TACETTİN BAYIR TEK BİLDİĞİMİZ SENİN ARKANDAYIZ...

Yorumu oyla      23      8  
esra canal 19 Temmuz 2012 Perşembe 10:27

Ya anlamadığım birşey var. rıfat bey pardon ama siz nerdesınız? il başkanlıgını 600 mılyar borcla bıraktınız. ve BAYIR soyadını agzınıza alıyorsunuz.pardon ama BAYIR soyadını agzınıza almak ıcın TACETTİN beyden ızın aldınız mı?bugune kadar tacettin bey il başkanlıgına göreve geldıgınde 600 mılyarı sıze sormadıysa o borcun nasıl oldugunu :) lutfen sızde bayır soyadını kullanmayın. onun bunun adamı olmaktan cıkın artık...

Yorumu oyla      25      7  
SOLCU 19 Temmuz 2012 Perşembe 09:42

ALİ ENGİN DE VEFA YOK DİYE DÜŞÜNÜYORUM KENDİ İFADESİ BENİ SİYASETE SAYIN YÜKSEL ÇAKMUR SOKTU DİYOR LİSTEYE ONU NEDEN YAZDIRAMIYOR AZİZ ABİSİ İLE ALAATTİN ABİSİNDEN ÇEKİNDİ GALİBA YAZIK NALBANTOĞLU DOĞRU SÖYLEMİŞ AZ BİLE SÖYLEMİŞ

Yorumu oyla      24      9  
PARTİLİ 19 Temmuz 2012 Perşembe 09:24

Genel Başkan dengeli bir anahtar liste yapmış. Örgüte de seç demiş .Örgüt de seçimini yaptı. Yarışa başlarken itirazı olmayanın sonuca da itiraz hakkı olmaz.Güzel bir kurultaydı.Her seçim sonrası sevinenler üzülenler olur.Artık konuşmak ,eleştirmek değil ,iş yapmak hizmet üretmek ve kucaklaşmak zamanıdır. Çarşaf liste demokratik olandır.Ancak anahtar liste konusunda tüzükte boşluk var.Anahtar liste ihtiyacı varsa tüzükte tanımlı kuralları da dolmalı.Kişiler değil sistem üzerinden tartışmalı

Yorumu oyla      16      11  
ön seçimde görüşürüz 19 Temmuz 2012 Perşembe 03:46

ne ekersen onu biçersin mehmetali susam işte zaman böyle hesap sorar adama hatırla3yıl öncesen karıştırmıştın kongreleri ve ozaman günü geldiğinde sende yok olacaksın demiştik bu isyan niye şimdi şunuda söyliyim evet dümen entrika dönüyor senin ne olduğunu bildiğimiz gibi şu andakilerde eynı akibeti yaşıyacak çünki onlarda seningibi dümenlerle burdalar herşeyin sırasıvar allaatinde moroğluda bunu tadacak çünki onlarda hırsla davrandı birdahakinde görüşmek üzere ilçelere ile karışanlar unutmasın

Yorumu oyla      19      7  
sa 19 Temmuz 2012 Perşembe 02:15

chp'ye 28 ilçe ve büyükşehir'i kazandıran Nalbantoğlu değil, Kemal Karataştır.. Nalbantoğlu mirasın üzerine konmuştur

Yorumu oyla      19      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Listeye İzmir bakışı: Güler’den sert tepki
İzmirli vekil ve başkanlar Egedesonsöz’e Kılıçdaroğlu’nun listesini değerlendirdi. ...
AK Parti'nin 300 bininci üyesi Karşıyaka'dan
İzmir'de CHP'nin iki katı üyeye sahip olan AK Parti İzmir İl Başkanlığı 300 bininci üyeyi yaptı.
CHP kurultayında liste savaşları: 'Anahtar'a İzmir damgası
Kılıçdaroğlu’nun 98 anahtar listesine İzmir damgasını vurdu. PM için 9 ...
 
Bakanlarına büyükşehir yolunu açıyor
30 Eylül’deki büyük kongre öncesi önemli bir tüzük operasyonuna hazırlanan ...
Yine bir ‘Yeni CHP’ yola çıkıyor
34.Olağan Kurultay’da Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun güven tazelemesinin ...
PM'de Çıray sürprizi: PM ve YDK’ya kimler başvurdu?
CHP’de gözler PM ve YDK seçimlerin yapılacağı ikicin güne çevrildi. Adaylıklar ...
 
Güne damga vuran haber: CHP’de yeni 2 numara Keskin
Kurultay coşkusunda ilk gün geride kalırken yoğun mesaiye damga vuran ...
Gökçek: CHP PKK’ya mesaj veriyor
CHP'de kurultay coşkusu sürerken, AKP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ...
CHP Kurultayı’na çıkarma: Arena’da 3 bin İzmirli!
İl Örgütü 34.Olağan Kurultaya büyük ilgi ve katılım gösterdi. Kurultay ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva