HABERLER>POLİTİKA
17 Temmuz 2012 Salı - 15:22

CHP Kurultayı’na çıkarma: Arena’da 3 bin İzmirli!

İl Örgütü 34.Olağan Kurultaya büyük ilgi ve katılım gösterdi. Kurultay salonunda tanıtım filminden marşlara kadar net bir İzmir etkisi vardı. Bu arada perde arkasında liste çalışmaları, sürpriz isimler ve çok sayıda toplantı yaşanıyor.

CHP Kurultayı’na çıkarma: Arena’da 3 bin İzmirli!

Can ÖZLÜ-Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP'de kurultay heyecanı devam ederken İzmir il örgütü de tam kadro salondaydı. İzmir'den otobüslerle gelen partilileri, Ankara'ya önceden gelen ilçe başkanları ve parti yöneticileri karşıladı. Salona girişte çeşitli sınıflandırmalar yapılırken herkes kendisine ayrılan yerlere ve bölümlere oturdu. İzmir'den ilçeler de dahil yaklaşık 200 otobüs ve aracın kaldırıldığı öğrenildi.

-Kurultaya İzmir çıkarmasında fotoğraflar için tıklayınız...

- Kurultay arifesinde İzmir zirvesi... haber için tıklayınız...
 
-Hasan Dalgıç'ın 'Kurultay İzlenimleri(1)'...köşe yazısı için tıklayınız

İzmirli yöneticiler de salonun belli yerlerinde konuşmaları dinledi. Farklı otellerde kalan heyetler zaman zaman gece toplantılarında ve farklı yerlerde bir araya geldi. Kurultaya İzmir'den yaklaşık üç bin kişinin katıldığı öğrenildi.
 
TANITIM FİLMİNDE İZMİR VURGUSU!
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önce kısa bir sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi. AK Parti iktidarına karşı yapılan çalışmaların anlatıldığı, Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı döneminde yapılan faaliyetlerin ifade edildiği sunumda baskılara karşı direnilmesi gerektiği konusu vurgulandı. Gösterimde uzun süredir Silivri Cezaevi'nde bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve operasyon nedeniyle zor günler geçiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoğlu'nun görüntülerinin yer alması dikkat çekti. Genel Başkan Kılıçdaroğlu bu kez konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden bahsetmedi ancak tanıtım filminde yer vererek, önemli bir mesaj vermiş oldu.
 
ALTERNATİF LİSTE ÇALIŞMASI
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun hazırlayacağı 'anahtar liste' merakla beklenirken bazı partililer salonda yaptığı konuşmalarda tercihin örgüte bırakılması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu'ndun liste yapmamasını isteyen partililerden bazıları 'delegeyi kendi haline bırakın' mesajı verdi. Parti Meclisi'nde yer alamayanların her ihtimale karşı alternatif liste çalışması içine girdiği belirtildi. İzmir'in kurultayda en fazla dört PM üyesi ile temsil edilecek olması liste dışı kalma ihtimali olanların da çalışmalarını arttırdı. Milletvekillerinin tamamına yakını PM üyeliği için aday olurken Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri de adaylık için gereken başvuruyu yaptı. Kılıçdaroğlu'nun YDK listesinde İzmir'den Murat Haluk Öncel'in yer alması beklenirken diğer YDK Üyesi Kemal Cengizoğlu'nun da alternatif liste hazırlayan ekipte yer alması dikkat çekti.
 
YDK'DA KİM YER ALACAK?
Kılıçdaroğlu'nun 15 kişilik YDK'dan yeni yapılanmada Öncel'in yanında Saliha Öğütçü'ye yer verebileceği yönündeki görüşler ağırlık basınca geriye kalan 13 kişi yeni liste hazırlığı için düğmeye bastı. Alternatif listede İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Yüksel Çakmur ve İzmir eski Milletvekili Sabri Ergül'ün de ismi konuşulmaya başlandı. 
 
“DEVRİMLERİN BEKÇİSİYİZ”
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun değişim ve özgürlük vurgusu yaptığı konuşmasının önemine dikkat çekti. Demokrasinin beşiği İzmir'de, genel başkanın istediği parti düzenini korumaya çalışacaklarını belirten Engin, “Sayın Genel Başkanımızın konuşmalarını iyi incelemek lazım. İzmir olarak, Kılıçadroğlu'nun izindeyiz. Umarım verdiği mesajlar iyi anlaşılır. Bizler, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında partimizin değerlerini savunacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

VEKİLLER NE DEDİ?

GÜLER: ÖNEMLİ OLAN KALİTE
CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birgül Ayman Güler de kurultayın temelinin tüzük kurultayında atıldığını söyledi. Güler, "Bu kurultayın diğer kurultaylardan en büyük iki farkı çarşaf liste ile yapılacak olması ve cinsiyet-gençlik kotasının uygulanacak olmasıdır. Genel başkanımız kendisine kolaylık sağlayabilecek önerileri, blok liste ile seçime gidilmesini isteyen partilileri elinin tersi ile itmiştir. Çünkü önemli olan örgütün sesine kulak vermektir. Parti meclisi sayısı yeni sistemde 80'den 60'a düşecek. İzmir'in PM'deki sayısının da düşeceği sayısı muhtemeldir. Gönül daha fazla sayı ile temsil edilmek ister ancak bu diğer illere haksızlık anlamına gelir. İzmir'in nasıl temsil edildiği, kaç kişi ile temsil edildiğinden daha önemlidir. Önemli olan nitelik ve temsilin kalitesidir" dedi.

MOROĞLU: HALKA DAHA ÇOK DOKUNACAĞIZ
CHP İzmir Milletvekilli Mustafa Moroğlu, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun göreve gelmesinden bu yana, partimizde ideolojik, politik ve örgütsel anlamda yenilenme süreci baş göstermiştir. İl ve İlçe kongreleri sonucunda yapılan bu kurultay da Türk halkının beklentilerine cevap verecek bir CHP yönetiminin oluşması için ilk adımdır. Yeni seçilecek Parti Meclisimiz ve sonrasında oluşturulacak olan MYK, iktidara hazır bir CHP'yi halkın huzuruna çıkartacaktır. Daha çok çalışacak, halka daha çok dokunacak bir örgüt yapılanmasının oluşacağına inanıyorum. Sıcağa ve hafta içi olmasına rağmen katılımın yüksek olması da bunun göstergesidir” ifadelerini kullandı. 

SUSAM: TÜRKİYE’Yİ YÖNETECEK KADROLAR
İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, “Genel başkanımız partimizin yeni dönemde iktidara hazırlanırken yapması gerekenleri saydı. Türkiye'yi yönetmeye talip olduğununu altını çizdi. Çok coşkulu ve kalabalık bir katılım oranı var. Hafta içi olmasına rağmen partililerimiz akın akın gelerek salonu doldurdu. Partimizdeki demokratikleşme süreci devam ediyor. Genel başkanlık seçiminden sonra, parti meclisi seçimi gerçekleştirilecek. Bu çalışma ve kurultaydan sonra ortaya çıkacak CHP kadroları Türkiye'yi yönetecek kadrolardır. Partimiz bundan sonra var gücü ile iktidar mücadelesine devam edecektir. Çarşaf liste olduğu için yoğun bir başvuru var. Kurultayımız partimize ve tüm ülkemize hayırlı olsun” dedi.

TÜRMEN: SİYASETİN ÇERÇEVESİ DEĞİŞECEK
Kurultayı değerlendiren CHP İzmir Milletvekilleri Rıza Türmen, “Bu kurultay Türkiye'de değişimi getirecek bir kurultaydır. CHP değişince tüm ülke değişecek. Başka bir parti göreceksiniz. Türkiye için çok önemli ve hayati öneme sahip bir kurultayı gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra Türkiye'de yapılacak siyasetin çerçevesi değişecek” ifadelerini kullandı.

BAŞKANLAR NE DEDİ?

KOCAOĞLU: İZMİR’E DEĞİŞİMİN İYİ YANSIMASI LAZIM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Azizi Kocaoğlu kurultayın ilk günün değerlendirdi. Partideki değişim hamlelerine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, ‘‘Yarın ki PM seçimlerinin ardından değişimin okunabilirliği netleşecek. Kurultaya ilişkin genel başkanla görüşmedim ama uygun görürse görüşürüm. Yarın PM ye girmeye hak kazanacak arkadaşlara göre değişimin boyutu belli olacak. İzmir’e değişimin iyi yansıması lazım. Temsil sayısına takılmıyorum ama dönüşümü gerçekleştirecek arkadaşlarımız var. Bunu da yarın değerlendireceğim’’ dedi.
 
DURAK: GENEL BAŞKAN’A DESTEK VERMELİYİZ
Kurultay konuşmasında Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun dikkatle partililer tarafından dikkatle dinlendiğini anlatan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “ Biz buradan çıkan sonuçtan umutluyuz. Partimizin iktidar olması için elimizden geleni yapacağız. Hedefe kilitlendiğimiz bir süreci yaşıyoruz. Parti meclisinde İzmir'den kim olursa olsun partinin başarısı ve daha büyümesi için çalışacaktır. Dilerim kurultay sonrası daha sağlıklı bir süreci yaşarız. 34. kurultay bize başarı getirir. Önümüzde yerel seçim arefesi var. Bu süreçte biz kendi yaralarımızı en kısa sürede sararız. Genel başkanımız olması gereken her şeyi söylüyor. Bu da bizi güçlendiriyor. Genel başkanımıza yaptığı çalışmalarda biz de en iyi şekilde destek verirsek başarının geleceğine inanıyorum” dedi.
 
KÜRÜM: VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ise, “Coşkulu bir kongre geçiriyoruz. Partideki değişim sürecinin son halkası bu kurultaydır. Yeni yönetim kadroları bizleri yerel seçimlere ve genel seçimlere hazırlayacak. Biz de bundan sonraki süreçte Genel Başkanımız Kemal Kılaçdaroğlu'na destek olmak adına, belediye başkanları olarak var gücümüzle çalışacağız. Umarım partimize ve örgütümüze hayırlı olur” diye konuştu.
 
SOLAK: KURULTAYIN TEMASI ÇOK ÖNEMLİ
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak da “Kurultay temasının değişim ve demokrasi olarak belirlenmesi çok anlamlı... Partimizde gerçekten çok büyük bir değişim var. Biz de bu değişimin parçaları olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çok güzel ve coşkulu bir kongre ortamı sağlandı. Genel Başkanımız, gerek yerelde, gerek genelde, gerekse dış politika açısından önemli mesajlar verdi. Bunların iyi okunması lazım... Belediye başkanları olarak bizde elimizden gelen katkıları koyacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.
 
KARAKAYALI: BÜTÜN ORGANLAR YERİNE OTURDU
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “Son yılların en kalabalık kurultayını gerçekleştiriyoruz. Partimizin bütün organları yerine oturdu. Önümüzde yerel seçimler, genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimi var. Partimizin bu seçimlere hazır olduğunu düşünüyorum. Birlik ve beraberlik içinde bundan sonra yolumuza devam edecek partimizin iktidar olması için çalışacağız” dedi.
 
BATUR: HALKIMIZ İKTİDAR DEĞİŞİKLİĞİNE HAZIR OLSUN
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur da Egedesonsöz’e kurultay değerlendirmesinde bulundu. Başkan Abdül Batur, “Demokrasinin ve değişimin yaşandığı bir kurultay oluyor. Özellikle bu kurultayda hizip değil, tartışma değil projelere dönük görüşler ve partinin bundan sonra ülke genelindeki ve gelecek seçimlerdeki yol haritası belli olacak. Genel Başkan seçiminden sonra ve yönetim kadrolarının belirlenmesinin ardından artık ülkede seçimlerle ve milletvekili seçimleri ile iktidar değişikliğine halkımız hazır olsun. CHP kadroları ile genel başkanı ile iktidara yürüyecektir. Barış içinde demokrasinin tam uygulandığı sistem ile seçimler yapılıyor. Bu da partideki demokrasi anlayışının değiştiğini gösteriyor. Geleceğe daha güvenle ve umutla bakmamızı sağlıyor” dedi.
 
ŞENOL: YENİ OLUŞUM HEYECAN GETİRECEK
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ise “Son yılların en kalabalık kurultayını gerçekleştiriyoruz. Yüksek bir katılım oldu. Partililerimiz rahatlıkla konuşmalarını yaptılar. Bu da partinin ne kadar değiştiğini gösteriyor. Kongreden sonra partimizi, ülkemizi çok güzel günler bekliyor. Yeni kadrolar ve yeni oluşum heyecan getirecek. Kurultayın başta partimize ve Türkiye'ye çok şeyler katacağını düşünüyorum” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilal-İzmirli 18 Temmuz 2012 Çarşamba 00:05

Hiçbiride yerel seçimlerde ön seçim istemiyor.CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Diyarbakır' çıkışı: BDP'li zavallı 18 milletvekili!
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Diyarbakır'daki olaylara ilişkin, ''Kan, ...
Kılıçdaroğlu: Anayasaya karşıyız, değiştireceğiz!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 34.Olağan Kurultay’da seçim öncesinde ...
Basın toplantısı rekortmeni!
Meclis'te en çok basın toplantısı düzenleyen parti CHP, milletvekili ise ...
 
CHP'li Güven'den Kozaklı ziyareti
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, CHP İstanbul Milletvekili ...
AK Parti'de yolsuzluk harekatı: 3 başkana ihraç!
İsimleri yolsuzluk iddialarına karışan partili 3 ilçe belediye başkanı ...
CHP’de kurultay coşkusu: İlk günün tüm detayları…
‘Demokrasi ve Değişim’ temasıyla yola çıkan 34.Olağan Kurultay’ın ilk ...
 
Başkent’te kurultay arifesinde İzmir zirvesi
Kongre için başkentin yolunu günler öncesinden tutan İzmir'deki parti ...
HAS Parti'den 'Kurtulmuş 2. adam' iddialarına yanıt
HAS Parti, Numan Kurtulmuş'un teşkilatta Erdoğan'dan sonra tek yetkili ...
Arınç: Suriye'ye yeni yaptırımlar gelebilir
Başbakan Erdoğan'ın Rusya'ya gideceğini açıklayan Başbakan Yardımcısı ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva