HABERLER>POLİTİKA
18 Temmuz 2012 Çarşamba - 00:19

Güne damga vuran haber: CHP’de yeni 2 numara Keskin

Kurultay coşkusunda ilk gün geride kalırken yoğun mesaiye damga vuran gelişme akşam saatlerinde yaşandı. Yeni MYK’de Adnan Keskin’in Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olacağı Nihat Matkap’ın da MYK dışında kalacağı bilgisi geldi. Bu arada PM yarışında İzmir cephesinden de önemli gelişmeler var.

Güne damga vuran haber: CHP’de yeni 2 numara Keskin

Can ÖZLÜ-Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi’nde ‘Demokrasi ve Değişim’ temasıyla yola çıkan 34.Olağan Kurultay’da ilk coşkusu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun güven tazelemesine çevrilirken gözler asıl yarışın yaşanacağı Parti Meclisi ve Disiplin Kurulları seçimlerine çevrildi.

Örgütlerin Pazartesi günü Ankara’ya akın etmesiyle start alan kulis çalışmalarının ardından ortaya atılan en önemli bilgi Kemal Kılıçdaroğlu’nun PM seçimlerinin ardından belirleyeceği MYK’da en önemli koltuğu Adnan Keskin’e vereceği yönünde… Pazartesi akşamı bir araya gelen ikilinin görüşmesi sonunda Kılıçdaroğlu’nun ‘2 Numara’ olarak Denizli Milletvekili Adnan Keskin’i belirlediği öğrenildi. Keskin’in dün akşamki görüşmenin ardından il ve ilçe başkanlarıyla birlikte yediği yemek de bir kutlama olarak yorumlandı.

1999 yılında eski tüzüğe göre partinin 2 numarası olarak kabul edilen Genel Sekreter göreviyle Genel Merkez’e gelen Adnan Keskin böylece 13 yıl aradan sonra Söğütözü’nde mesai yapacak. Kılıçdaroğlu’nun, yerine Keskin’i getireceği Nihat Matkap’ı ise MYK’ye alması beklenmiyor.
 
AKSÜNGER’E MYK YOLU
Yeni tüzükle birlikte 60’a düşen Parti Meclisi’nde İzmir kotasında da daralma bekleniyor. Buna göre yeni PM’de 3 İzmirli kendisine yer bulacak. Erdal Aksünger, Alaattin Yüksel ve Birgül Ayman Güler isimleri anahtar liste için büyük ölçüde kesinleşen vekiller… İzmir Milletvekili Aksünger’in PM’ye seçilmesinin ardından MYK’ya alınacağı gelen haberler arasında… Bu arada Alaatin Yüksel’in anahtar listede yer alması durumunda çizik yiyebileceği de konuşuluyor. Bu nedenle ismi soru işaretini de yanında barındırıyor.


YDK'DA KİM YER ALACAK?
‘İzmir ekibi’ Kılıçdaroğlu'nun 15 kişilik YDK'dan yeni yapılanmada Öncel'in yanında Saliha Öğütçü'ye yer verebileceği yönündeki görüşler ağırlık basınca geriye kalan 13 kişi yeni liste hazırlığı için düğmeye bastı. Alternatif listede İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Yüksel Çakmur ve İzmir eski Milletvekili Sabri Ergül'ün de ismi konuşulmaya başlandı. 



EN GENÇ PM ADAYI İZMİR’DEN
Bu arada yapılan başvurular sonrası en genç Parti Meclisi adayı İzmir’den çıktı. CHP Konak üyesi Sıla İşi 18 yaşını doldurduktan sonra partiye üye olmasının hemen ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘gençlere fırsat verme ve partiyi gençleştirme’ politikasından feyz alarak Parti Meclisi için aday oldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İLK OKUL MEZUNU 18 Temmuz 2012 Çarşamba 15:15

SAYGIDEĞER YÜKSEK OKUL MEZUNU ARKADAŞLAR BİZ İLKOKUL MEZUNU KİŞİLER SZLERİ HERZAMAN BAŞTACI YAPARİKEN NEDENSE SİZLER BİZİ BIRAKIN LİSE MEZUNU BİRİNE BİLE TAHAMMÜLÜNÜZ YOK. BÖYLE BİR AYRICALIK YAPMAK EN HAFİF TABİRLE AYIP.ŞUNU UNUTMAYIN BU ÜLKENİN EN BAŞARILI 3 İŞADAMINI SAYSAK, VEHBİ KOÇ.SAKIP SABANCI.NAFIZ ZORLU.HEPSİDE İLKOKUL MEZUNU VE YANLARINDA BİNLERCE ÜNİVERSİTELİ,LİSELİ ÇALIŞTIRIYORLAR. BEN ERDAL AKSÜNGERİ TANIMAM BİLE,ANCAK BÖYLE HAFİF VE KOMPLEKS KOKAN YORUM YAPMAK ÇOK AYIP DİYE DÜŞÜND

Yorumu oyla      14      6  
merve karaköy 18 Temmuz 2012 Çarşamba 12:57

Genç,Dinamik,Yeniliklere Açık,ve Devrimci bir Aday... Umarım senin için en iyisi olur. Sılacım... Seni Gönülden Desteklıyoruz.

Yorumu oyla      13      7  
18 Temmuz 2012 Çarşamba 08:30

Erdal aksünger myk için yetersiz.siz siyasetin beyin takımına bu kişilerden seçerseniz başarız olursunuz.beyin takımınıza daha başarılı isimlerden almak gerekir lise mezunu mv olabiri ama myk olmamalı aslında okuma oranın bukadar yükselmesinden de yolaçıkarak mv olmamalı ama oluyor eski siyaset anlayışları geride kaldı artık bilimin bukadar hızla geliştiği ortamda seçici olmak lazım.

Yorumu oyla      15      8  
aihsan bayar 18 Temmuz 2012 Çarşamba 01:31

seyhatten dönen birine arkadaşı sormuş anlat bakalım ne var ne gördun CEVAP VERMİŞ ne sen sor ne ben anlatayımmmmmmmmmmmm

Yorumu oyla      13      8  
Bilal-İzmirli 18 Temmuz 2012 Çarşamba 00:33

Güne damga vuran haber: CHP’de yeni 2 numara Keskin...???? yenimi ???.CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      12      9  
esin çelik 18 Temmuz 2012 Çarşamba 00:33

bırakın bu lafları erdal aksüngeri izmirden kim seviyor izmirden ne tabanı varda ayrıca kendisi bildiğim kadarıyla lise mezunu bilgisayar satan bir insan nasıl olurda bilişim uzmanı olur kendisi bu konuda eğitim almış bir mühendismiki bilişim uzmanı olsun kendisi lise mezunu bilgisayar satan bir vatandaş lütfen bu insan bilişim uzmanı falan değil sadece bilgisayar satan bi şahıs o yüzden bilişim uzmanı değil niye bilişimden sorumlu başkan yardımcısı olacakki allah aşkına

Yorumu oyla      13      9  
Bilal-İzmirli 17 Temmuz 2012 Salı 23:54

Kılıçdaroğlu’nun ‘2 Numara’ olarak Denizli Milletvekili Adnan Keskin’i belirlediği öğrenildi....? Benim bildiğim Sayın Keskinin kafasında hiç bir plan ve program olmadığıdır..????? CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      12      8  
İZMİR SADECE ONLARDAN İBARET DEĞİL... 17 Temmuz 2012 Salı 23:40

değişimmiş ALATTİN YÜKSELLE DEĞİŞİM NASIL OLACAK...

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gökçek: CHP PKK’ya mesaj veriyor
CHP'de kurultay coşkusu sürerken, AKP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ...
CHP Kurultayı’na çıkarma: Arena’da 3 bin İzmirli!
İl Örgütü 34.Olağan Kurultaya büyük ilgi ve katılım gösterdi. Kurultay ...
'Diyarbakır' çıkışı: BDP'li zavallı 18 milletvekili!
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Diyarbakır'daki olaylara ilişkin, ''Kan, ...
 
Kılıçdaroğlu: Anayasaya karşıyız, değiştireceğiz!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 34.Olağan Kurultay’da seçim öncesinde ...
Basın toplantısı rekortmeni!
Meclis'te en çok basın toplantısı düzenleyen parti CHP, milletvekili ise ...
CHP'li Güven'den Kozaklı ziyareti
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, CHP İstanbul Milletvekili ...
 
AK Parti'de yolsuzluk harekatı: 3 başkana ihraç!
İsimleri yolsuzluk iddialarına karışan partili 3 ilçe belediye başkanı ...
CHP’de kurultay coşkusu: İlk günün tüm detayları…
‘Demokrasi ve Değişim’ temasıyla yola çıkan 34.Olağan Kurultay’ın ilk ...
Başkent’te kurultay arifesinde İzmir zirvesi
Kongre için başkentin yolunu günler öncesinden tutan İzmir'deki parti ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva