HABERLER>POLİTİKA
18 Temmuz 2012 Çarşamba - 00:19

PM'de Çıray sürprizi: PM ve YDK’ya kimler başvurdu?

CHP’de gözler PM ve YDK seçimlerin yapılacağı ikicin güne çevrildi. Adaylıklar saat 10.30’da biterken, Kılıçdaroğlu’nun PM’ye girecek milletvekillerinde kısıtlamaya gitmesi İzmir’den Aytun Çıray sürprizi yaşanmasına neden oldu.

PM de Çıray sürprizi: PM ve YDK’ya kimler başvurdu?

Fatih YAPAR/Can ÖZLÜ/EGEDESONSÖZ - CHP'de Parti Meclisi'ne yapılacak başvurular sabah saat 10.30'da sona ererken, milletvekillerinin tamamına yakını parti meclisine girmek için çaba gösteriyor. Şimdiye kadar PM üyeliği için 452 kişi başvuru yaparken 15 kişilik Disiplin Kurulu'na da 129 kişi başvuru yaptı.

Parti Meclisi'ne girmek için başvuru yapanlar arasında Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, Nihat Matkap, Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin, Bihlun Tamayligil, SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, Tunceli Melletvekili Kamer Genç, Mehmet Zeki Gündüz, Hurşit Güneş, Kadın Kolları eski Genel Sekreteri Saniye Nazik Işık, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mehmet Faraç ve Ercan Karakaş gibi isimler yer aldı.

AKSÜNGER VE MOROĞLU ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ 
CHP’de PM ve YDK seçimlerinin yapılacağı kurultayın ikinci günü de hareketli başladı. Adaylık başvuruları 10.30’da sona ererken, genel başkanın anahtar listesinde kimlerin yer alacağı merak konusu. PM’ye adaylık konusunda isim bolluğu yaşayan İzmir, güne önemli bir değişiklikle başladı. PM girmesine kesin gözüyle bakılan milletvekilleri Erdal Aksünger ve Mustafa Moroğlu, sürpriz bir şekilde adaylıklarını geri çekti. Mustafa Moroğlu'nun PM adaylığından çekildikten sonra YDK adaylığına başvurduğu öğrenildi.

PM’DEN AYTUN ÇIRAY SÜRPRİZİ
Asıl sürpriz MYK için adı dillendirilen Milletvekili Aytun Çıray cephesinde yaşındı. Dün listelere aday olmayan Çıray, sabah erken saatlerde sürpriz bir kararla aday oldu. İzmir ile ilgili yaşanan bu gelişme genel başkanın anahtar liste tercihlerine bağlandı. Edinilen bilgiye göre gece geç saatlerde tamamlanma aşamasına gelen anahtar listede Aksünger ve Moroğlu yer bulamadı, bu yüzden adaylıklarını geri çektiler. Merkez sağ kökenli siyasi gelenekten CHP'ye gelen Aytun Çıray’ın ise üst yönetimin talebi ile PM’ye aday olduğu ve anahtar listede yer alabileceği belirtildi.

İZMİR’DEN ADAY BOLLUĞU
İzmir'den milletvekilleri arasında Hülya Güven, Alaattin Yüksel, Mehmet Ali Susam, Birgül Ayman Güler PM üyeliği için başvuru yaparken Rıza Türmen, Rahmi Aşkın Türeli ve Musa Çam ise başvuru yapmadı. İzmir'den eski PM üyesi İl Başkan Adayı Levent Eyipişiren'in başvuru listesinde isminin olmaması dikkat çekti.

İzmir'den PM'ye başvuru yapanlar arasında İl Eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, Hatice Tatlı, Süheyla Sumru Karaer, Elfin Tataroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi Müdürü Oktay Gökdemir, CHP Konak üyesi Sıla İşi, Milletvekili Adayı Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı Avukat Aydın Özcan, İl eski Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Saygılı, Milletvekili Adayı ve Bilim Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Umdular, Fatma Tosunoğlu, Konak Belediye Meclis Üyesi Gürsoy Özdamar'ın oğlu Volkan Özdamar, Eski İl Başkanı Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur, Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdullah Cıstır, Abidin Asker de yer aldı. 
 
YDK'YA KALABALIK BAŞVURU
15 kişilik YDK listesine 125 kişi başvururken İzmir'den uzun süredir YDK'da görev yapan Kemal Cengizoğlu yeniden aday oldu. YDK'nın İzmirli diğer üyesi Murat Haluk Öncel de başvurusunu yaparken sürpriz iki yeni isim daha çıktı. YDK için CHP eski Gençlik Kolları Berk Ulusal ile Konak eski İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Onur Temiz de başvuru yaptı. Öte yandan PM adaylığını geri çeken milletvekili Mustafa Moroğlu YDK listesine son dakikada adaylık başvurusu yaptı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
necla yildiz 18 Temmuz 2012 Çarşamba 20:56

nedir izmirin bu azizden cektigi buyuk adam herkesi kazanir bu ise sadece icazet verdiklerini tasiyor

Yorumu oyla      12      6  
C.H.P. de hem ÇAKMA, hemde ÇARKÇILAR BAŞTACI EDİLİYOR 18 Temmuz 2012 Çarşamba 15:51

Nasıl Tayyip ERDOGAN ( PARADAN ALTI SIFIR ATTI )para kıymetlendi....... Şimdi ise C.H.P. de KILIÇTAROGLU da SEMBOLLERDEN BİRŞEYLER ATIYOR. neymiş ? yeni c.h.p pEKİ NELERİ ATIYORDA KALANINA YENİ C.H.P. DİYOR Onu bilmiyoruz.Ama bildigimiz bir şey var.yeni diye bir sürü ÇAKMALARI,ÇARKÇILARI doldurdu partiye.Dorumu.Ev et hemde dosdogru Bunlar artık göklere uçurur C.h.p. yi.

Yorumu oyla      13      7  
kerim 18 Temmuz 2012 Çarşamba 15:04

gençlere güvenmek gerekir zamana ayak uydurabilen donanımlı gençler bizi ileriye götürür o nedenle sıla işi nin seçilmesinin faydalı olacağını düşünmekteyim

Yorumu oyla      13      7  
mahmut'a 18 Temmuz 2012 Çarşamba 12:48

gerçekten yok. Vallahi billahi..

Yorumu oyla      13      6  
Mahmut Karakaplan 18 Temmuz 2012 Çarşamba 12:11

Musa Abi gerçekten aday değilmi??

Yorumu oyla      13      6  
partili 18 Temmuz 2012 Çarşamba 12:05

Alaaddin Yüksel PM listesinde olmayacak...

Yorumu oyla      13      7  
SOLCU 18 Temmuz 2012 Çarşamba 11:33

AYTUN ÇIRAY CHP.YE HİÇ OLMASA ALAATTİN YÜKSEL DEN FAZLA YARARLI OLUYOR YÜKSEL KENDİNE ÇALIŞIYOR ÇIRAY PARTİYE YÜKSEL ARTIK BIRAKSIN BU İŞLERİ GENE ESKİSİ GİBİ BÜYÜKŞEHİR BEL.UZAKTAN YÖNETSİN.İLKNUR DENİZLİYİ BŞK.DANIŞMANI YAPAN KENDİSİ ŞİMDİ İLKNUR DENİZLİ NEREDE BİR İNSAN BUKADAR KÖR OLABİLİRMİ SAYIN ALAATTİN YÜKSEL AKP.LİYİ BEL.BŞK.DANIŞMANI YAPIYON UTANMADAN HALA MİLLETVEKİLİSİN BİRDE PM.SİNE GİRMEK İSTİYON YAZIK BU CHP.YE KİMLER YÖNETİME TALİP.UMARIM PM.SİNE GİREMESİN ÇİZİLİRSİN

Yorumu oyla      21      8  
Murat 18 Temmuz 2012 Çarşamba 11:21

Hayatında ailesinden bile bir kez chp ye oy vermemiş olan Aytun Çıray nasıl PM ye aday olur. Neler oluyor...

Yorumu oyla      18      7  
SEDAT 18 Temmuz 2012 Çarşamba 09:18

ŞU EMEK VERMEK ÇOK MODA DEYİM.HANGİSİ EMEK VERMEMİŞ BİR LİSTEYİ BİR DAHA OKUYALIM LÜTFEN.BÖYLE KALIPLAŞMIŞ ELEŞTİRİ.LAFLARINI BIKMADIKÇA PARTİ YENİLENEMİYOR.BAZI AKADEMİSYENLER HER PATİYE LAZIM.

Yorumu oyla      17      9  
kerem bal 18 Temmuz 2012 Çarşamba 09:14

Aziz ve ekibi halayı kurmuş yine... keşke bu listede bağımsız isimler olsaydı. Dr. Erdal Duman, Ahmet Ersin, Musa ÇAM PM ne çok şey kazandırırdı

Yorumu oyla      21      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güne damga vuran haber: CHP’de yeni 2 numara Keskin
Kurultay coşkusunda ilk gün geride kalırken yoğun mesaiye damga vuran ...
Gökçek: CHP PKK’ya mesaj veriyor
CHP'de kurultay coşkusu sürerken, AKP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ...
CHP Kurultayı’na çıkarma: Arena’da 3 bin İzmirli!
İl Örgütü 34.Olağan Kurultaya büyük ilgi ve katılım gösterdi. Kurultay ...
 
'Diyarbakır' çıkışı: BDP'li zavallı 18 milletvekili!
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Diyarbakır'daki olaylara ilişkin, ''Kan, ...
Kılıçdaroğlu: Anayasaya karşıyız, değiştireceğiz!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 34.Olağan Kurultay’da seçim öncesinde ...
Basın toplantısı rekortmeni!
Meclis'te en çok basın toplantısı düzenleyen parti CHP, milletvekili ise ...
 
CHP'li Güven'den Kozaklı ziyareti
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, CHP İstanbul Milletvekili ...
AK Parti'de yolsuzluk harekatı: 3 başkana ihraç!
İsimleri yolsuzluk iddialarına karışan partili 3 ilçe belediye başkanı ...
CHP’de kurultay coşkusu: İlk günün tüm detayları…
‘Demokrasi ve Değişim’ temasıyla yola çıkan 34.Olağan Kurultay’ın ilk ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva