HABERLER>POLİTİKA
18 Temmuz 2012 Çarşamba - 19:47

Listeye İzmir bakışı: Güler’den sert tepki

İzmirli vekil ve başkanlar Egedesonsöz’e Kılıçdaroğlu’nun listesini değerlendirdi. Birgül Ayman Güler, ‘sarı liste’ krizine tepki göstererek sert açıklamalarda bulundu.

Listeye İzmir bakışı: Güler’den sert tepki

Can ÖZLÜ-Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ – CHP Kurultayı’nın ikinci günü büyük bir heyecana sahne olurken liste savaşlarının ardından ‘İzmir cephesinden’ çarpıcı açıklamalar geldi.

Sarı liste yada ‘anahtarın da anahtarı’ olarak adlandırılan listenin ortaya çıkmasıyla başlanan kargaşa ve sonundaki süreç üzerine konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

KURULTAYA GÖLGE DÜŞTÜ!
Egedesonsöz'e konuşan Birgül Ayman Güler, kurultaya gölge düştüğünü söyledi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun listesinin özeti olarak partililere dağıtılan kendi isminin de silindiği 'sarı' listeyi gören Güler, tepki gösterdi. Güler, ellerinde sarı listeyi dağıtan kişileri yanına çağırırak ‘Bunları kim size dağıtın dedi?' sorusunu sordu.
 
Bunun üzerine partide görev yaptığı ifade edilen kişiler "İl başkanlığından yöneticiler bize verdi ve 'dağıtın' dedi. Biz de görevimizi yapıyoruz" diye konuştu. Güler, partililerden ellerindeki sarı listeleri bırakmalarını istedi.
 
Daha sonra süreç ile ilgili açıklama yapan Güler, “Ne yazık ki listeleri ortaya çıkarttılar. Sonra da 'Kılıçdaroğlu'nun listesi' diyerek sahte propaganda yaptılar. CHP'nin listesi 98 kişilik beyaz listedir. Genel başkan listeye karşı çıksaydı zaten bu zamana kadar açıklama yapar 'benim değil' derdi. Ortada bir Ali Cengiz oyunu var. Bu yaşananlar ile kurultaya çok ciddi bir gölge düştü. Delegenin özgür bırakılması gerekiyordu. Bunu yapmadılar. Biz bunları araştıracağız. Neyin ne olduğu, kimlerin başka işler yaptığı tespit edilerek gereken yapılacak. Yapılanların ne anlama geldiğini öğreneceğiz” dedi.

GÜVEN: ESKİDEN BU KADAR İZMİRLİ YOKTU
İzmir'in gayet güzel temsil edildiğini ifade eden Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, sayının artmasının çok anlamlı olduğunu belirtti. Güven, "Eskiden bu kadar İzmir'i temsil eden kişi sayısı yoktu. Listede kendisine yer bulanları tebrik ediyorum. İnşallah hepsi seçilir. İzmir kendi farkını bir kez daha ortaya koydu" dedi.

TÜRMEN: ORAN ANLAMLI
Milletvekili Rıza Türmen de 15 kişinin listelerde yer bulmasının CHP'nin İzmir'e verdiği önemi gösterdiğini söyledi. Türmen, "Temsil oranının yüksek olması anlamlı. İzmir'e partimiz ayrı bir gözle bakıyor. Bizim için önemli olan kentin temsilde de yüksek oranda tercih edilmesinden mutlu olduk" dedi.

SUSAM: HAYIRLISI OLSUN
Kurultay salonunda yaşanan olaylar ve ortaya çıkan durum nedeniyle moralinin bozuk olduğu gözlenen Milletvekili Mehmet Ali Susam ile Kocaoğlu kısa süre görüşme yaptı. Susam listelerle ilgili yorumda bulunmazken "Partimiz çok güzel bir kurultay yaptı. Salonu da güzel bir şekilde hazırlamışlar. Hayırlı olsun" diyerek duruma gönderme yaptı.

YÜKSEL’İN İZMİR SEVİNCİ
İzmir'den listelerde 16 kişinin yer almasının son derece olumlu bir gelişme olduğunu ifade eden İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, bu durumun mutluluk verici olduğunu dile getirdi. Yüksel, “Parti meclisi 80'den 60'a düşmesine rağmen bu kadar tercih başarılı çalışma yapıldığının göstergesidir. Listelerde yer almak isteyen çok sayıda kişi vardı. Tercih edilenlerin hepsi partili arkadaşlarımız. Hayırlı olsun” dedi.



BAŞKAN KOCAOĞLU: KIRGINLIK SÖZ KONUSU DEĞİL
Salonda İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Yüksel Çakmur ile yanyana oy kullanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel Başkanın listeyi 98 kişi olarak belirledikten sonra tercihi delegelere bıraktığını söyledi. Kocaoğlu, “Kurultay hayırlı olsun. İzmirlilerin listelerde yüksek oranda tercih edilmesi çok iyi... İnşallah hepsi seçilir ve mutlu oluruz" dedi. Kocaoğlu, Kılıçdaroğlu ile ne telefonda ne de yüz yüze hiç görüşmediğini ifade ettikten sonra "O iş zaten örgütün işi" diye konuştu.

YÜKSEL İLE TERS Mİ DÜŞTÜ?
Kurultay sürecinde Milletvekili Alaattin Yüksel ile ters düştüğü ve birbirlerine kırıldıkları yönünde çıkan söylentilere de cevap veren Kocaoğlu, bunun söz konusu olmadığını ifade etti. Kocaoğlu, "Hiçbir kırgınlık, küskünlük olması gibi bir durum yok. Alaattin Yüksel 45 senelik arkadaşım. Böyle bir şey yok" dedi.

ENGİN: ÖNCE İZMİRLİLER
CHP İl Başkanı Ali Engin de oy kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Genel başkanın kesinlikle hiçbir liste üzerinde dayatma yapmadığını ifade eden Engin, “Genel başkanımız 100'e yakın ismi örgüte sundu. Örgüt gerekeni yapacaktır. İzmir'den tercih edilen isimler umarım seçilir. Herkese öncelikle İzmirlilere oy verilmesi gerektiğini söyledim. Herkes listesini yapar ve partililer kararını verir. Ben de öncelikli olarak yararlı olacakları tercih ettim. Başta İzmirlileri tercih noktasına koyduktan sonra seçimi yaptım” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmet kurnaz 19 Temmuz 2012 Perşembe 16:09

sn GÜLER SİZİ YÜREKTEN KUTLAR BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM AYRICA ÖRGÜTTEN YANA BİR MİLLETVEKİLİMİZSİNİZ CHP ÖRGÜTÜ BU YÜZDEN HEP SİZİN YANINIZDA OLACAK .

Yorumu oyla      17      7  
19 Temmuz 2012 Perşembe 10:57

AHMETIN ALİNIN MEHMETİN LISTESI HIC FARKETMEZ BANA O LISTE VERILSE BİLE ICIMDE GONLUMDE KIM VARSA GENEL BASKANI BILE DINLEMEM ICIMDEKINI YAZARIM VERIRIM.ORDAKI HERKES ONU YAPTI BENCE ONUN BUNUN OYUNUNA GELMEDI

Yorumu oyla      15      7  
METİN 19 Temmuz 2012 Perşembe 10:32

ALAATTİN VE AZİZ İZMİRİN KAYBEDİLMESİNDE BÜYÜK YOL KATETTİLER ÖRGÜTE SAHİP ÇIKMAYARAK ZATEN BÜYÜK BİR HAMLE YAPTILAR HALA DA ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORLAR AKP VE MHP LİLERİ İŞE ALMAYA DEVAM ETSİN SANDIKTA BİZ HESABINI SORARIZ NASIL OLSA. CHP NİN VEKİLLERİ BEL BŞK MECLİS ÜYELERİ AKP NİNKİLERDEN DAHA MI İYİ YOK İKİSİ DE AYNI HEPSİ RANT PEŞİNDE ÖRGÜTE KİMSE SAHİP ÇIKMIYOR

Yorumu oyla      14      6  
özpartili 19 Temmuz 2012 Perşembe 09:31

Bu genel başkanı anlamak zor.İzmire gıcık galiba.Önce Taco gibi bilgisiz,siyasi donanımsız ve yeteneksiz birini şimdide A.Engin gibi 4 basamaklı sayıyı okuyamayan,konuşamayan,ağbileri neyapacagını söylemezse toplantı bile yapamayan bir garibi il başkanı yaptı. ZAVALLI İZMİR,ZAVALLI ÜLKEM!

Yorumu oyla      14      10  
B.Ö 19 Temmuz 2012 Perşembe 02:32

Birgül Hocam, sen iyi ki varsın...

Yorumu oyla      17      8  
umut karataş 19 Temmuz 2012 Perşembe 02:25

kocaoğlu belediye başkanı ama belediyenin sorunlarını bi kenara bırakmış,vatandaşın belediyeyle ilgili isyanları umrunda değil,kendi işini bırakmış parti işleriyle uğraşır hale gelmiş.bırak o zaman belediye başkanlığını genel başkanlığa adaylığını koysaydın...madem partiyi düşünüyosun bu kadar o zaman bırak siyasi işleri bir kenarada daha fazla çalış izmiri kaybetmeyelim...

Yorumu oyla      19      7  
umut karataş 19 Temmuz 2012 Perşembe 02:22

ne yazık ki izmir örgütünü şuan sadece kocaoğlu ve alaattin yüksel yürütüyor,örgütün değil onların dediği isimler oluyor...bu şekilde giderse partinin baraj altında kalması an meselesidir çünkü işe yaramıyacak boş insanlar görev başına geliyor arkadaş dost ilişkileri yüzünden...alaattin yüksel milletvekili ama milletin sorunları umrunda değil,partide birilerini ya da kendini nasıl biyerlere getiririmin derdine düşmüş.

Yorumu oyla      18      7  
PARTILI 19 Temmuz 2012 Perşembe 01:56

AZIZ KOCAOGLU VE ALADDIN YUKSEL IZMIRI BITIRMEK UZEREDIR HALA BUNLARIN PESINDEN GIDILIYOR YAZIKLAR OLSUN.SECIMDE CALISACAK INSAN BULAMAYACAKLAR ...

Yorumu oyla      19      7  
İZMİRLİ 19 Temmuz 2012 Perşembe 00:20

BİRGÜL AYMAN SİZE İNAT DELDİ SARI LİSTENİZİ,BU KADINI BÜYÜKŞEHİRE ADAY YAPARLARSA NE YAPACANIZ BİLMİYORUM SİZ DÜŞÜNUN ARTIK SONRASINI:))

Yorumu oyla      24      8  
chp izmir 19 Temmuz 2012 Perşembe 00:01

YAZIK!!!BİRGÜL AYMAN KESİNLİKLE HAKLI,BAKALIM ALTINDAN KİM HANGİ İL BAŞKANLARI ÇIKACAK!!!ZORLARINA GİDİYOR ZEKİ İNSANLARI ÇEKEMIYORLAR ŞAK ŞAKÇILARA ALIŞMIŞLAR PARTİDE

Yorumu oyla      28      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'nin 300 bininci üyesi Karşıyaka'dan
İzmir'de CHP'nin iki katı üyeye sahip olan AK Parti İzmir İl Başkanlığı 300 bininci üyeyi yaptı.
CHP kurultayında liste savaşları: 'Anahtar'a İzmir damgası
Kılıçdaroğlu’nun 98 anahtar listesine İzmir damgasını vurdu. PM için 9 ...
Bakanlarına büyükşehir yolunu açıyor
30 Eylül’deki büyük kongre öncesi önemli bir tüzük operasyonuna hazırlanan ...
 
Yine bir ‘Yeni CHP’ yola çıkıyor
34.Olağan Kurultay’da Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun güven tazelemesinin ...
PM'de Çıray sürprizi: PM ve YDK’ya kimler başvurdu?
CHP’de gözler PM ve YDK seçimlerin yapılacağı ikicin güne çevrildi. Adaylıklar ...
Güne damga vuran haber: CHP’de yeni 2 numara Keskin
Kurultay coşkusunda ilk gün geride kalırken yoğun mesaiye damga vuran ...
 
Gökçek: CHP PKK’ya mesaj veriyor
CHP'de kurultay coşkusu sürerken, AKP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ...
CHP Kurultayı’na çıkarma: Arena’da 3 bin İzmirli!
İl Örgütü 34.Olağan Kurultaya büyük ilgi ve katılım gösterdi. Kurultay ...
'Diyarbakır' çıkışı: BDP'li zavallı 18 milletvekili!
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Diyarbakır'daki olaylara ilişkin, ''Kan, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva