HABERLER>POLİTİKA
23 Aralık 2011 Cuma - 08:23

'Projelerin arkasındayım İzmir şantiyeye dönüşecek'

Seçim döneminde açıklanan 35 projenin tamamının 2023 yılına kadar tamamlanacağı sözünü veren Bakan Binali Yıldırım, "9 yılda İzmir'e 2.5 katrilyonluk yatırım yaptık. İzmirliler bu yatırımlarla daha çağdaş, müreffeh ve konforlu bir yaşam sürdürecek" dedi

 Projelerin arkasındayım İzmir şantiyeye dönüşecek

ANKARA - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bakanlık olarak 2003 yılından bugüne İzmir'e yaptıkları yatırımların parasal değerinin eski parayla 2.5 katrilyonu aştığını söyledi. Yıldırım, Yeni Asır'a yaptığı açıklamada, seçim döneminde açıklanan 35 projenin tamamının 2023 yılına kadar bitirileceğini vurgulayarak, "Bütün projelerimizin arkasındayız. İzmir gerçekleştirilecek yatırımlarla bir şantiyeye dönüşecek" diye konuştu. İzmir halkının bu yatırımlarla daha çağdaş, müreffeh ve konforlu bir yaşam sürdüreceğini vurgulayan Yıldırım, kentin 2023 yılına kadar tam bir şantiye görünümüne gireceğini kaydetti. İzmir için kara, hava, demiryolu ve denizcilik sektörlerinde çok sayıda proje planladıklarını anlatan Yıldırım, "Güzel İzmirimiz için düşündüğümüz projelerin bir kısmının yapımına başlandı, bir kısmı yapım aşamasında, diğer bir kısmı ise proje aşamasında. 2023 yılına kadar hepsi tamamlanmış olacak" diye konuştu.
 
SÜREN ÇALIŞMALARDA SON DURUMU ANLATTI
Karayolları:
- İzmir'de Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda 315 km otoyol, 534 km devlet yolu ve 761 km il yolu olmak üzere toplam 1610 km yol ağı bulunuyor. Bu yol ağının 707 km'si bölünmüş yol olarak hizmet veriyor. 192 kilometrelik İzmir Çevreyolu'nun 112 km'si 2003 yılından önce tamamlanmış. Kalanı bizim dönemimizde bitirildi. Harmandalı-Koyundere kavşağı arasındaki 7.5 km'lik kısmında da çalışmalar sürüyor.
- İzmir sınırları içindeki uzunluğu 78 km olan Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil) Otoyolu Yap-İşlet-Devret projesinin İstanbul ve İzmir tarafının temelini attık.
- Sabuncubeli Tüneli ile İzmir-İstanbul karayolunun İzmir-Manisa arasının eğimi azalacak ve seyahat süresi 15 dakikaya inecek. Ayrıca kış dönemlerinde sık sık kar mücadelesi yapılan yolda, projenin tamamlanması ile kar mücadelesine gerek kalmadan kesintisiz, konforlu ve güvenli ulaşım imkanı sağlanmış olacak. Temeli Eylül 2011'de attık, çalışmalar devam ediyor.
- Konak Tüneli. Konak Meydanı ile Yeşildere Caddesi arasında hayata geçireceğimiz projenin temelini Eylül ayında attık. 3 km'lik tünel ile bu kesim için alternatif bir güzergah oluşturulacak. İkiztepe-Konak-Doğanlar veya başka bir ifadeyle İzmir Kent Geçişi tamamlanmış olacak. Ayrıca, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ile Yeşildere Caddesi arasında trafik bağlantısını sağlayacak olan bu güzergah, İzmir Çevreyolunu, sahil yoluna bağlayan alternatif bir aksı oluşturacak.
 
Hızlı tren:
Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin uygulama projesi hazır. DLH'nın yatırım programına alınan projenin ihalesini 28 Aralık'ta gerçekleştireceğiz. Ege'nin en büyük organize sanayi bölgesini 27 kilometrelik demiryoluyla limana bağlıyoruz. Hem İç Anadolu'ya hem limana yıllık 3 milyon ton yük taşınacak. Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte lojistik bir köyün yapılması gündeme geldiğinden yap işlet devret modeli ile gerçekleştirilmesi planlanan lojistik köyün ihalesi 2012 yılı sonu itibariyle yapılacak.
 
Denizcilik:
İzmir'de liman ve yat limanlarına da çok önem veriyoruz. 10 tane yat limanı ile ilgili gerekli çalışmalar yapıldı. Bazıları ihaleye çıktı ancak teklif veren olmadığı için yapına başlanamadı. Yeniden ihaleleri yapılmak üzere çalışmalar sürüyor.Türkiye'de tersane sayısını 37'lerden 70'lere çıkardık. Dünyanın 10'uncu büyük, Türkiye'nin ise en büyük limanının temelini İzmir'e attık. İzmir'in sivil bir tersanesi yok. Kuzey Ege Çandarlı Limanı'na yakışır bir tersaneyi İzmir'e yapacağız.
 
Çevre metrosu:
Şehrin iki yakası İzmir Karayolu ve Raylı Geçiş (İZKARAY) ile birleşiyor. Böylece İzmir çevre yolundan sonra çevre metrosuna da kavuşmuş olacak. Raylı sistem, İzmir Körfez Geçişi sonrası Mavişehir'den İzmir Çevreyolu'na bağlanarak, sırasıyla Bornova, Otogar, Buca ve Balçova'yı takiben, tekrar İzmir Körfez Geçişi'ne bağlanan bir daire çizecektir. Bir tam tur süresi yaklaşık 60 dakika olacak. İZKARAY'ın raylı sistem hattı yaklaşık 50 km'dir. Körfez geçişi tünel ve köprü ile olacak. Toplam geçiş süresi raylı sistem ile 5 dakika, araç ile 8 dakika olacak. İZKARAY'ın karayolu ile körfez geçiş süresi sahil yoluna göre beşte bire, çevre yoluna göre yedide bire inecek.
 
'Egeray ortak proje
Türkiye'nin en büyük kent içi banliyö sistemi olan Egeray'ın maliyetini kimi karşıladığına ilişkin tartışmaları yakından takip ettiğini kaydeden Yıldırım, "CHP'ye kalırsa projenin yüzde 80'inin belediye yapmış. Ancak rakamlar öyle söylemiyor. Projeyi biz başlattık, sonra belediyeyi ortak ettik. Yatırım tutarının yüzde 80'ini TCDD, yüzde 20'sini büyükşehir karşıladı. Arkadaşlara talilat verdim, rakamları çıkarttırdım. Egeray için bugüne kadar bakanlık ve büyükşehir kasasından toplam 2 milyar 235 milyon dolar para çıkmış. Bunun 1 milyar 708 milyonunu TCDD, 338 milyon dolarını belediye karşılamış. Rakamlar ortada. Hepsinin faturası, belgesi var. Bizim anlayışımızda hizmette siyaset olmaz" diye konuştu.(Yeni Asır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir'e Yazık.. 24 Aralık 2011 Cumartesi 10:36

Sayın Bucalı arkadaş, boşuna enerjini harcama.. Gerçekleri göremiyor veya görmek istemiyorlar.. İzmir mega köy oldu, hala nelerle uğraşıyorlar.

Yorumu oyla      12      7  
HÜSEYİN AHMETOĞLU 24 Aralık 2011 Cumartesi 09:43

beyler ,hanımlar İBB 30 KATRİLYON EVET YANLIŞ DUYMADINIZ RAKAM DOĞRU.YEDİ YILDA BU PARAYI YÖNETTİ İBB NEREYE GİTTİ BU PARALAR.SEVGİLİ İZMİRLİLER BU PARA HEPİMİZN DEĞERLİ ARKADAŞLAR KENDİNİZE GELİN VE SORGULAYIN.SAVCININ SORGULAMALARI BOŞUNA DEĞİL DOSTLAR CİDDİ İZMİR DE BÜYÜK HANDİKAP VAR.METRO BİTMİYOR.5 ALT GEÇİT .ADNAN SAYGUN.BORNOVA SPOR KOMPLEKSİ HEPSİ BU KADAR.FAKAT GEL GÖR Kİ BAŞARILI OLDUKLARI YER KALDIRIM SÖK YAP TA VE GÖTÜRMEDE BİREBİRLER.SN. BAKANIM NE OLUR BİZLERİ BUNLARDAN KURTARIN

Yorumu oyla      12      6  
izmiri harbiden seven 24 Aralık 2011 Cumartesi 01:08

bazılarının işine gelmiyor BUCALI kardeşim doğruyu ve eşitsizliği gören sadece izmir halkı ve BUCALIlar diğer kesim ise belediye yandaşları çalışanları şirinyer pazaryeri durağında otobüs beklerken milletin sırılsıklam ıslandığına şahit olduk.

Yorumu oyla      12      6  
Işık Dikicigil 24 Aralık 2011 Cumartesi 00:31

EN BÜYÜK PROJELERİ MEMURLARDAN EMEKLİLERDEN SAKINDIKLARI ZAMLARI , KENDİLERİNE YAPMAK. MİLLETVEKİLLERİNE YAPILAN ZAMLAR REÇETELERE KOYDUKLARI KATKI PAYI ÖZELLEŞTİRMELERLE SAĞLANAN YANDAŞI ZENGİN ETME AVANTA ALMA, TEKEL ÜRÜNLERİNE ZAM. BENZİNE 1 KURUŞ İNDİRİM, 5 KURUŞ ZAM ATATÜRK CUMHURİYETİNİN TASFİYESİ MELLELERE KADRO ÖĞRETMENLERE BAŞKA İŞ BULUN , GİBİ MUHTEŞEM PROJELER TELEFON DİNLEME PROJELERİ YATAK ODASI KASETLERİNİ SERVİS YAPMAK. VAKIFLARIN TAŞINMAZLARINI CEMAATLERE TESLİM ETMEK RUHBAN OKUL

Yorumu oyla      13      7  
bucalı 23 Aralık 2011 Cuma 21:59

ertan bey devrim bey trafikmi hahaa adamların heryere metrosu kardeşim trafik olsa ne olucak ben ankarayada ist devam giden biriyim gidinde şehir görün ankarada kaç tane alt geçit var trafiği rahatlatsın diye izmirde kaç adet var söylemrisniz son yılarda gaziemri çiğli konakda gördüm neden buca tansaşın oraya nato çevik bir bir alt geçit yapıp tarfiği rahatlatmayı düşünmüyo bunlar

Yorumu oyla      13      6  
ertan 23 Aralık 2011 Cuma 16:52

bucalı birde istanbul ankara trafiğinde yaşasan demekki intahar edecen çünkü eve 3 saatten önce gidemiyorsan

Yorumu oyla      21      9  
Devrim 23 Aralık 2011 Cuma 15:43

bucalı beyfendi söylediğiniz güzergah benimde her gün kullandığım güzergah işçievlerinde oturuyorum abartmışsınız ama. doğal bir metropol yoğunluğu. isterseniz istanbula bir bakın. kaldıki çözüm olacak uçan yoluda engellemek için elinizden geleni yapıyorsunuz.

Yorumu oyla      21      9  
bucalı 23 Aralık 2011 Cuma 14:44

devrim bey belediyenin hangiişlini engelmişiz ne yapğtıda biz engeldik söylermsin izmir gülük gülistanlık sanki sor baklalım bir bucalı vatandaşa 70 -104 bindimi kaç saate evine gidiyo trafikde ne gibi altarnetif çözüm yaptılar gösterde bizde alkışlayalım helal olsun diyelim akşam bir şirinyer ftarfiğine girde gör bakalım izmirli yurtaşlar akşamları yollarda geçiyoo

Yorumu oyla      15      17  
BUCALI 23 Aralık 2011 Cuma 14:33

spor bakanlığınıza tavsiyem izmire bir stad acilen şart .geçen hafta oynanan ksk akhisar maçı çamur düellosunda geçti bilmem ne kadar farkındasınız !

Yorumu oyla      18      11  
Devrim 23 Aralık 2011 Cuma 13:39

sayın bakan sadece bakıyorsunuz ben izmirde yaşıyorum 2.5 katrliyonu nereye harcadınız merak ettim. bildiğim kadarıyla büyükşehir belediyesinin işlerini engellemekten başka bir şey yapmadınız. ayrıca 35 projeninde cırt olduğunu herkes biliyor kimse ne olacağını merak etmiyor zaten

Yorumu oyla      22      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Erdoğan: Sulandırılmış bir oylama
Başbakan Erdoğan, Fransa’da kabul edilen soykırım yasasıyla ilgili olarak, ...
CHP Buca’da ‘Ahmet Ersin’ ittifakı
CHP İzmir İl Örgütü’nde askıya çıkan üye listeleri ilçe kongreleri öncesi ...
CHP PM’de ‘Tüzük Kurultayı’ talebi reddedildi
Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı Parti Meclisi olaylı geçti. 15 kişinin imzasıyla ...
 
AK Parti Karşıyaka’da ‘resmi karar' çıkmadı
Kongresi liste krizi sonrası aniden iptal edilen AK Parti Karşıyaka’da ...
Fransa'ya siyasilerden ve iş dünyasından tepki
Fransa parlamentosunda bugün oylanacak 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni ...
‘Katliamlara tavır almak bir insanlık görevidir’
Maraş katliamını eleştiren Erdal Aksünger, ‘Kahramanmaraş’ta kadınlar ...
 
Aytun Çıray: Zaman değil; vicdan aşımı
41 vatandaşımızın hayatını kaybettiği TCDD tarihinin en büyük tren kazası ...
Başbakan'dan çok kritik Fransa açıklaması
Başbakan Tayyip Erdoğan Fransız Meclisi'nde yarın gerçekleşecek kritik ...
İzmirli Başkanlar Başbakan'a dava genelgesine direndi
Başbakan Erdoğan’ın sözlerine ilişkin, partili belediyelerin dava açmasını ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva