HABERLER>POLİTİKA
22 Aralık 2011 Perşembe - 14:10

AK Parti Karşıyaka’da ‘resmi karar' çıkmadı

Kongresi liste krizi sonrası aniden iptal edilen AK Parti Karşıyaka’da ‘ağabey formülü’ ile gündeme gelen Kerem Ali Sürekli ikinci kez Ankara’ya davet edildi. Mevcut İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt’un da katıldığı görüşmeden resmi karar çıkmadı. Görüşmede eğilimin Bozkurt’un çekilmesi yerine ise Sürekli’nin aday gösterilmesi yönünde olduğu öğrenildi.

AK Parti Karşıyaka’da ‘resmi karar  çıkmadı

EGEDESONSÖZ-ÖZEL - Kongresi son anda iptal edilen AK Parti Karşıyaka’da ‘ağabey’ formülü olarak gündeme gelen Kerem Ali Sürekli’de büyük oranda uzlaşı sağlandı. Bugün ikinci kez Ankara’ya davet edilen Sürekli ile birlikte mecvut İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt, Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’le görüştü. İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın da katıldığı görüşmede parti kesin kararını vermedi. Fakat içeride yapılan uzun görüşmelerden sonra Bozkurt'u geri çekilmesi yönünde karar alındığı ifade edildi. Görüşmelerden sonra ibre Sürekli'ye dönerken resmi kararın iki gün sonra açıklanacağı ifade edildi.
 
KARAR SONRA AÇIKLANACAK
Yapılan görüşmeden net ifadeler ve resmi açıklama çıkmazken kararın daha sonraya bırakılması fikri belirginleşti. Karabağlar İlçe Kongresi için İzmir'e gelecek olan İzmir Koordinatörü Abdullah Cantimur Karşıyaka için partinin tercihini açıklayacak. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılacağı kongrede Karşıyaka'da sandığa kiminle gidileceği resmen belli olmuş olacak.Öte yandan toplantıda Çeşme İlçe Başkanı Fatma Özen ile yola devam kararı alındı. Eski İl Başkanı Ömür Kabak döneminde atanan Özen, genel merkezin adayı olarak bu kongrede seçime gidecek.
 
 
BOZKURT GENEL MERKEZİN GÖZÜNDEN DÜŞTÜ
İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt’un kongreden bir gece önce İl Başkanı Ömer Cihat Akay’la yaşadığı liste krizi sonrası telefonları kapatarak ortadan kaybolmasıyla iptal edilip ileri bir tarihe ertelenen Karşıyaka teşkilatında bu olaydan sonra Başkan Bozkurt’un genel merkezin gözünden düştüğü konuşulmuştu. Bozkurt’un yerine isim arayışına yönelen genel merkezin, 2004 Karşıyaka Belediye Başkan Adayı, Eski İl Başkan Vekili, halen Konak’tan Büyükşehir Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Sözcüsü olarak görev yapan Kerem Ali Sürekli’yi Ankara’ya davet ederek ‘ağabey formülü’ ile ilçeyi yönet’ dediği ortaya çıkmıştı.
 
BAKAN YILDIRIM İÇİN ÖNEMLİ
Egedesonsöz.com’un haberiyle İzmir’in duyduğu bu flaş gelişmeden sonra ‘ağabey’ formülünün tutması üzerine ikinci kez Ankara’ya davet edilen Sürekli’nin görevi resmen üstlenerek kente dönmesi bekleniyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın özel önem verdiği Karşıyaka’daki yönetimin 2014 yerel seçimi hesabına uygun profildeki bir başkan ve yönetimle oluşması beklenirken, Sürekli’nin yönetim kurulunun da partideki tüm eğilimleri karşılayacak nitelikte olması bekleniyor.

PEK ÇOK KİŞİNİN ADI GEÇMİŞTİ
Bozkurt'un aday gösterilmeyeceğinin parti kulislerinde konuşulması üzerine Milletvekili Adayı Yeşim Demirali, Belediye eski Meclis Üyesi Adem Öztürk, İl Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Demirkaya gibi isimler günlerce nabız yoklamıştı. Eski İlçe Başkanı Mehmet Karal'ın da isminin gündeme geldiği ilçe başkanlığı için ikinci kez Sürekli Ankara'ya gitti. Genel merkezde parti yönetimi ile görüşen Sürekli'nin aday olarak kongrede gösterilebileceği dile getiriliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 35 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KARSIYAKALI 3 Ocak 2012 Salı 18:41

TUNCAY BÜYÜK HATA YAPMISTIR İL VE GENEL MERKEZDE GEREKENİ YAPMISTIR ONA GÜVENENLERİ BÜYÜK BİR YANILGI VE YANNIZLIGA İTMİSTİR YAPTIGI AF EDELECEK BİR KUSUR DEGİLDİR SİMDİ BARIŞ, YÜCEL, BAKI , ONU KURTARIRLAR HERHALDE

Yorumu oyla      14      7  
semikler den hasan 26 Aralık 2011 Pazartesi 22:48

kerem gelecek derler bitecek hosgeldin kerem ali sürekli hosgeldin sefalar getirdin

Yorumu oyla      15      7  
maviserli selcuk 12 26 Aralık 2011 Pazartesi 22:47

karsıyaka çok sey kazanacak kendisiyle tüm mahallelerden cok büyük bir ilgi alaka var simdiden çok büyük bir heyacan sarmıs dırımda kerem ali sürekli ismi dayi karsıyakayı heyacandırdı kendi tam yetkili gelince sanırım cok önemli calısmalara imza atacaktır basarılar kendisine

Yorumu oyla      16      7  
suzan aksoluk 26 Aralık 2011 Pazartesi 22:43

evet katılıyorum size harun bey tam izmire yakısan bie işimdi kendisi gülen yüzü bey efendi kişiligiyle tam izmire uyam bir lider imaçı vardı tüm biligi ve tercübesini karsıyaka için harcayacak hayırlısı

Yorumu oyla      15      7  
harun kaycuk 26 Aralık 2011 Pazartesi 22:36

Şu an karsıyaka ilçe baskanlıgı teklif edilen ve basınadan ve partililerden aldıgımız duyumlar sayın Kerem ALİ SÜREKLİ beyin tam olarak görevi kabul ettigi yönünde degil kendisi haklı kolay degil tüm izmir onun il baskanı olmasını beklerken ve en kuvetli işim olarak ön plana cıkarken karsıyaka ilçe baskanlıgı teklifi kendisini zorda bıraktı sanırım ama lakin gerçek bir dava insanı olan kendisi sanırım genel merkezin vermis oldugu bu görevi kabul etmek zorunda kalaçaktır

Yorumu oyla      15      8  
kafkaflı 26 Aralık 2011 Pazartesi 19:06

en büyük baskan kerem baskan seninleyiz herzaman

Yorumu oyla      17      7  
25 Aralık 2011 Pazar 17:12

alacağın cevap kiminle yapacağız siyasetin içinde olanları sen tutamıyorsan az olsun bana yeter dersen bu partiyi yönetici gelip giden sandığa sahip olan kimseyi bulamassın şu an sayın başbakanımızın allah ömrünü uzun etsin sağlık sıhhat versin bu dünyaya kimse baki değil devamlılık süreçdir tabanı besleyemez isek geleceğe hazır olamayız.kavgayı bırakalım izmirde iktidar olmanın hesaplarını yapalım yöneticileride partiye uygun tabana uygun insanlardan seçelim.

Yorumu oyla      16      6  
a.ünal 25 Aralık 2011 Pazar 16:53

değerli arkadaş ne bu saldırı birbirinize partilerde yarış olur ama bu yarış değil tam bir alt takım savaşı bunlara akıllı insanlarda uyuyor. gelde için içinde çık 2001 sonunda başladık siyasete akpartide ne oldu sorsun herkes birbirine arkadaşlar neyi paylaşamıyoruz her seçim her kongere öncesi herkes birbirinin ayağını kaydırıp ben olayım kavgası yapılıyor birbirine düşman gibi bakıyor.taban gençlik hep soğuyor siyasetten.mahalleye çık siyaset yapmak istermisin diye sor ne cevap alacaksın

Yorumu oyla      13      8  
sercan tak 23 Aralık 2011 Cuma 17:40

Tuncay Başkana karşı eleştirilerimizi yaparken biraz insaflı olalım.İlin önüne koyduğu listeyi kabul etse kongresi iptal olmaz ve şu an başkan olurdu.Derdinin koltuk olmadığını bizlere bu davranışı ile göstermiş oldu.Karşıyaka ilçesi adına kimsenin gösteremeyeceği bir duruş sergilemiştir.Özellikle bu duruşu gösteremeyecek olanlar onu eleştirirken ellerini vicdanlarına koysunlar.Ama menfaatperestlerde vicdan nerede.

Yorumu oyla      17      14  
sevdalinka 23 Aralık 2011 Cuma 14:53

gecti bor,un pazarı surun esegınızı bır baska bahara tuncaycılar.....gorunen koy nasıl kı kılavuz ıstemez gorunen son ıcın sıze gerek yok :):)emınım gorunmeyen adam tuncayın sıze ıhtıyacı kalmamıstır...zıra yolun sonuna gelmıs bırı cıkıs yok...cok bıle kaldın be tuncayy:):):):

Yorumu oyla      18      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fransa'ya siyasilerden ve iş dünyasından tepki
Fransa parlamentosunda bugün oylanacak 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni ...
‘Katliamlara tavır almak bir insanlık görevidir’
Maraş katliamını eleştiren Erdal Aksünger, ‘Kahramanmaraş’ta kadınlar ...
Aytun Çıray: Zaman değil; vicdan aşımı
41 vatandaşımızın hayatını kaybettiği TCDD tarihinin en büyük tren kazası ...
 
Başbakan'dan çok kritik Fransa açıklaması
Başbakan Tayyip Erdoğan Fransız Meclisi'nde yarın gerçekleşecek kritik ...
İzmirli Başkanlar Başbakan'a dava genelgesine direndi
Başbakan Erdoğan’ın sözlerine ilişkin, partili belediyelerin dava açmasını ...
Başbakan üç dönem talebine resti çekti
AK Parti tüzüğündeki üç dönem yasağı nedeniyle Başbakan Erdoğan başta ...
 
Dervişoğlu’nun acı günü
MHP İzmir eski İl Başkanı ve milletvekili adayı Müsavat Dervişoğlu, annesini kaybetti.
TBMM karıştı: Sizi gidi darbeciler sizi
TBMM Genel Kurulunda, AK Parti ile CHP Grup Başkanvekilleri arasında “darbecilik” ...
Baykal eşiyle birlikte Erdoğan'ı ziyaret etti
CHP’nin eski lideri Deniz Baykal, eşi Olcay Baykal ile birlikte Başbakan ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva