HABERLER>POLİTİKA
22 Aralık 2011 Perşembe - 17:26

CHP Buca’da ‘Ahmet Ersin’ ittifakı

CHP İzmir İl Örgütü’nde askıya çıkan üye listeleri ilçe kongreleri öncesi başkanlık kulislerini de hareketlendirdi. İzmir’in tartışılan ilçeleri arasında yer alan Buca’da, farklı siyasi gruplar, delegeler üzerindeki hâkimiyetlerini artırmak için şimdiden çalışmalara başladı.

CHP Buca’da ‘Ahmet Ersin’ ittifakı

CAN ÖZLÜ / EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerin ardından, belediyede ve parti ilçe örgütünde sıkıntılı bir süreç yaşayan Buca’da, çok parçalı siyasi yapı, yeni ittifak arayışlarını da hızlandırdı. Kongre sürecinde sürpriz birlikteliklerin yaşanması beklenen Buca’da ilk ittifak da eski Genel Başkan Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav ile birlikte hareket eden ekipler arasında yaşandı. Daha önceki kongrelerde zorunlu ayrılık yaşayan iki ekip, siyasi gücü tek merkezde toplamak adına yeniden biraraya geldi.
 
TEK ADAY FORMÜLÜ!
Son kongrede yarışan eski ilçe başkanlarından Hüseyin Yüzer ile Mehmet Süne’nin başı çektiği ekip, ortak ve toparlayıcı bir aday üzerinde fikir birliğine varmak için çalışmalara başladı. Ekibe, Buca siyasetinde önemli bir yer tutan ve mahalleler bazında delege ağırlığını ellerinde bulunduran Lokman Fazla ve Azad Fazla’nın da destek verdiği belirtildi. İttifak sürecinde, önümüzdeki süreçte Belediye Başkanı Ercan Tatı ile de görüşüleceği ve tek aday formülü için destek aranacağı öne sürüldü. Genel merkez ayağını İzmir Milletvekili Erdal Aksünger’in tamamlayacağı ifade edilen ittifak, Buca’daki parçalanmış siyasi yapıyı toparlamak adına ‘ağabeylik’ yapacak bir aday üzerinde de nabız yokluyor. Alanda yürütülen çalışmalar ilk meyvesini de verdi. Farklı grupların da üzerinde birleşebileceği isimler arasında ilk olarak, eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ön plana çıktı. Oluşturulan ittifak ilk olarak Ersin’e teklif götürdü ve ilçe kongresinde tek liste ile başkanlık koltuğuna oturması istendi. Ersin’in ise ilçe kongrelerinin ardından yapılacak olan il başkanlığı kongresinde aday olmayı düşündüğü, bu yüzden de ilçe kongresinde adaylık teklifini geri çevirdiği belirtildi. Yüzer, Süne ve Buca siyasetinin önemli isimlerinden Ali Rıza Kaya’nın aday olmayacakları ifade edildi.
 
ERSİN’İN HEDEFİNDE İL BAŞKANLIĞI VAR!
Ersin’den olumsuz yanıt alan Baykal- Sav ekibinin meclis içinden ortak bir aday çıkartabileceği de kulislerde konuşulan bilgiler arasında yer alıyor. Partili meclis üyelerinden Muzaffer Kater’in adı sıkça dillendirilirken, eski başkan adaylarından Asuman Hapçı ve İl Genel Meclis Üyesi Umut Orkun Uğraş’ın da adı potansiyel başkan adayları arasında yer alıyor. Mecliste Başkan Ercan Tatı’ya muhalefet den partili meclis üyeleri de farklı bir aday çıkarma düşüncesinde. Meclis üyelerinden Erkut Tamay’ın ismi, bu doğrultuda adaylık kulislerinde geçerken emekli öğretim üyelerinden Turgay Yazgan ismi de sürpriz adaylar arasında yer alıyor.

Buca’da sürpriz beklenen bir diğer gelişmenin ise Alaattin Yüksel ve Aziz Kocaoğlu cephesinde yaşanacağı konuşuluyor. Buca siyasetinin etkili isimlerinden Oktay Gökdemir üzerinden kongreye müdahil olması beklenen Kocaoğlu ve Yüksel cephesinin de Bahri Dal’a adaylık için destek verebilecekleri ifade ediliyor. İl başkanı Tacettin Bayır’ın, bu süreçte nasıl bir yol haritası izleyeceği merakla beklenirken, İl Sekreteri Sevda Erdan Kılınç’ın da adaylık sürecine direkt müdahil olabileceği belirtiliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yorum Fazla'sı 23 Aralık 2011 Cuma 23:35

'Alamut kalesinden Hassan Sapsağ'ın Rıza'sını Güçlü olarak alacak, Bozdağ'da konaklayan ve Selin etkisini köyüne hissettirmeyen Can'ları Er kişi niyetine ağırlayıp nimetleri Tattı'racak...' Bu ne biçim yorum ya..! CHP Buca İlçe Başkanı Ahmet Ersin haberi yorumculara kafayı mı sıyırttı?

Yorumu oyla      15      7  
oktay gül 23 Aralık 2011 Cuma 23:21

ağzına sağlık BUCALI..Kim bunlar allahaşkına,çıkın Şirinyere Bucaya bu adamların arkasında halkın olmadığını görürsünüz,sorun bir iki esnafa ve vatandaşa yeterli..

Yorumu oyla      17      8  
BUCALI 23 Aralık 2011 Cuma 16:41

BUCADAKİ SİYASETİ BU HALE GETİREN BU L.FAZLA - A.FAZLA - M.SÜNE - A.ERSİN - H.YÜZER DEĞİLMİ..? BUNLARIN HEPSİ KOCA BİR YALAN BUCALI BUNLARA SİYASET ARENASINDA PRİM VERMEMELİ..BUNLARDA BU BUCA SİYASETİNDEN SİLİNMELİ ARTIK..SAYGILAR

Yorumu oyla      24      13  
ahmet 23 Aralık 2011 Cuma 14:08

Bırakın artık bu işleri yok ne kadar üye ne kadar delege insanlar üzerinde oluşturduğunuz fedoal baskılar ve yerine getirilmeyen sözlerle siyaset yapıyorum cakaları atmayı. biraz vicdan beyler liyakatın eğitimin hiç mi önemi yok. kendi çocuklarınızında geleceğini karartıyorsunuz. kısacası siz bu vasıflarla yöneten olamazsınız olsanızda bu kadar olur. adını bile doğru telafuz edemeyenler insan yönetmeye kalkıyor.yeter ya

Yorumu oyla      21      12  
Bucalı 23 Aralık 2011 Cuma 13:53

Siyaseti meslek haline getiren bu piranalardan kurtulmak istiyoruz artık. onların Eğitimli ve nitelikli gençlerden rahatsızlığını da anlıyoruz tabi ki.ama artık teknolojinin hızla ilerlemesi bilimin her alanda öne çıkması sizin varlığınızı kabul etmiyor yani devriniz bitti çarıklı siyaseti iflas etti anlayın.

Yorumu oyla      22      12  
meliha arslan 23 Aralık 2011 Cuma 12:05

YOK ARTIK.............

Yorumu oyla      16      11  
ersin 23 Aralık 2011 Cuma 10:49

Delege ağırlığı çokmuş gibi yaygara yaparlar ,her mahalleye dalarlar ama sonuç öyle değildir.Kendilerinden başka kimseye faydaları yoktur ama her yerde konuşurlar, karşılarındaki dinleyici çoğunlukla bir şey anlamaz.Sıkıştığı yerde de ağlar:))Her mahalleye bir kaç üye yapar sonra da o mahallede kazanacak grupta yer almak için uğraşır ve kendisine verilen 1-2 gibi küçük kontenjana razı olur.Bunlar yalan diyen burada yorum yapsın Allah aşkına.Buca, bunlar yüzünden geri kaldı.

Yorumu oyla      27      11  
ersin 23 Aralık 2011 Cuma 10:39

Yazı nasıl yazıldı bilemem tabi ki ama bildiğim bir şey var bu yazı Buca lı için çok ayıp bir yazı.Ahmet ersin bey sizde Baykal bey gibi politikayı bırakmayacak mısınız? 25 yıldır Buca da hep aynı isimler, bir bakın yalan mı söylüyorum.Buca da bir de FAZLA kardeşler var,yazıda denilmiş ki Buca daki mahallelerde delege ağırlığı olan L.fazla ve A.fazla kardeşlerin destek verildiği söyleniyor.Buca CHP sine bir sorun bakalım nasıl bir ağırlık bu? Yada ben Buca da yaşamıyorum.:))

Yorumu oyla      27      10  
35 izmir.buca 23 Aralık 2011 Cuma 10:35

buca halkı artık onurlu insanlarla calışmak istiyor size gercek bir aday söylüyorum mehmet kurnaz.buca ilce başkani adayi başarılardilerim...

Yorumu oyla      16      11  
ahmet celik 23 Aralık 2011 Cuma 10:00

yukarıda yazılan lar dogru amagüc onlarda değil buca 3 .yol gurubunda o ucluyapı bucada artik cöktü

Yorumu oyla      13      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP PM’de ‘Tüzük Kurultayı’ talebi reddedildi
Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı Parti Meclisi olaylı geçti. 15 kişinin imzasıyla ...
AK Parti Karşıyaka’da ‘resmi karar' çıkmadı
Kongresi liste krizi sonrası aniden iptal edilen AK Parti Karşıyaka’da ...
Fransa'ya siyasilerden ve iş dünyasından tepki
Fransa parlamentosunda bugün oylanacak 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni ...
 
‘Katliamlara tavır almak bir insanlık görevidir’
Maraş katliamını eleştiren Erdal Aksünger, ‘Kahramanmaraş’ta kadınlar ...
Aytun Çıray: Zaman değil; vicdan aşımı
41 vatandaşımızın hayatını kaybettiği TCDD tarihinin en büyük tren kazası ...
Başbakan'dan çok kritik Fransa açıklaması
Başbakan Tayyip Erdoğan Fransız Meclisi'nde yarın gerçekleşecek kritik ...
 
İzmirli Başkanlar Başbakan'a dava genelgesine direndi
Başbakan Erdoğan’ın sözlerine ilişkin, partili belediyelerin dava açmasını ...
Başbakan üç dönem talebine resti çekti
AK Parti tüzüğündeki üç dönem yasağı nedeniyle Başbakan Erdoğan başta ...
Dervişoğlu’nun acı günü
MHP İzmir eski İl Başkanı ve milletvekili adayı Müsavat Dervişoğlu, annesini kaybetti.
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva