HABERLER>POLİTİKA
22 Aralık 2011 Perşembe - 11:41

‘Katliamlara tavır almak bir insanlık görevidir’

Maraş katliamını eleştiren Erdal Aksünger, ‘Kahramanmaraş’ta kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere Alevi ve solcu yurttaşlarının ev ve işyerlerine karşı planlı, organizeli olarak yapılan saldırılarda resmi kayıtlara göre 100’ün üzerinde vatandaşımız öldürülmüş, binlercesi yaralanmıştı.’ dedi.

‘Katliamlara tavır almak bir insanlık görevidir’

ANKARA - CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger yaptığı açıklamada Maraş katliamını eleştirdi. Aksünger açıklamada şunları söyledi: Katliamın üzerinden 33 yıl geçti, ancak katliamın gerçek suçluları henüz ortaya çıkartılmadı. Dönemin İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş’in 33 yıl sonra dün yaptığı açıklamalar katliamda MİT’in rolünü ve gizli planları açıkça gösteriyor. Böylesine büyük bir katliamı, insanlık dramını protesto etmeye ve toplumun bütün kesimlerini gerçeklerle yüzleşmeye davet etmek için Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından yapılan miting başvurusu Kahramanmaraş Valiliği tarafından “güvenlik” gerekçesi öne sürülerek ”bir ay süreyle ertelenmiş” dolayısıyla miting yapmaya izin verilmemiştir.
 
Bu karar ile Dersim’i öne çıkararak “tarihimizle yüzleşelim” diyen AKP hükümetinin, bırakın 70–80 yıl öncesi ile yüzleşmeyi, 33 yıl önce video görüntüleri bile olan Maraş katliamıyla bile yüzleşmekten kaçtığı ortaya çıkıyor.
 
Bütün katliamlarda olduğu gibi Maraş katliamı da insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu nedenle katliamların üzerine örtmek yerine ancak üzerine giderek insanlar arasında barış ve kardeşlik sağlanabilir. Irk, dil, din, cinsiyet farkı, siyasi görüş farkı gözetmeden katliamlara ortak tavır almak gerekir. Maraş katliamını kınamak için Alevi olmak, Sünni olmak, Kürt olmak veya Türk olmak gerekmez. Katliamları kınamak için yalnızca insan olmak yeterlidir.
Katliamlarla yüzleşemeyen toplum, potansiyel olarak yeni katliamlara da yol açabilir. Bu nedenle Kahramanmaraş’ta İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, İl Valisi ile birlikte gerekli bütün güvenlik önlemlerini alarak mitinge izin vermelidir. Çünkü, güvenlik gerekçesiyle mitingi iptal etmek, saldırganlara, canilere, katliam yanlılarına cesaret verir. 24 Aralık’ta siyasi iktidarın gerekli basireti göstererek katliamı olduğu yerde protesto etmeye, orada öldürülen insanları anmaya izin vermeye ve Maraş katliam davasındaki dosyayı yeniden açmak için gerekli girişimleri başlatmasını bekliyorum…

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HALKTAN BİRİSİ 22 Aralık 2011 Perşembe 17:05

İnsan hakları, sosyal demokrasi, devrim, adalet ve özgürlük konularında iddiası olan kişilerin böylesine bariz bir şekilde savundukları değerlere aykırı politikalar izlediğini görünce, siyasetin cilvelerinden oluşan siyah bulutların etrafımızı kaplıyor. NEDEN Mİ? İnsan hakları, sosyal demokrasi, devrim, adalet ve özgürlük konularında iddiası olan kişiler işçisinin hakkkına da saygı göstermelidir!!

Yorumu oyla      12      6  
chpli genç 22 Aralık 2011 Perşembe 16:48

Erdal beye bir şey sormak istiyorum, bilmem cevap verir mi? Seçimden önce bir yerel gazeteyle yaptığı röportajında başkanı olduğu BİLSES vakfının 900 üniversite öğrencine burs verdiği yazıyordu. Şimdi bende soruyorum bu rakam gercek mi gerçekten 900 (!!!) ögrenciye burs verdiler mi? Ayrıca başkanı olduğu vakfın elektrik su kira borcu varmıdır yokmudur? Birde görevden alınan genclık kolları genel başkanını kim önermiştir?

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aytun Çıray: Zaman değil; vicdan aşımı
41 vatandaşımızın hayatını kaybettiği TCDD tarihinin en büyük tren kazası ...
Başbakan'dan çok kritik Fransa açıklaması
Başbakan Tayyip Erdoğan Fransız Meclisi'nde yarın gerçekleşecek kritik ...
İzmirli Başkanlar Başbakan'a dava genelgesine direndi
Başbakan Erdoğan’ın sözlerine ilişkin, partili belediyelerin dava açmasını ...
 
Başbakan üç dönem talebine resti çekti
AK Parti tüzüğündeki üç dönem yasağı nedeniyle Başbakan Erdoğan başta ...
Dervişoğlu’nun acı günü
MHP İzmir eski İl Başkanı ve milletvekili adayı Müsavat Dervişoğlu, annesini kaybetti.
TBMM karıştı: Sizi gidi darbeciler sizi
TBMM Genel Kurulunda, AK Parti ile CHP Grup Başkanvekilleri arasında “darbecilik” ...
 
Baykal eşiyle birlikte Erdoğan'ı ziyaret etti
CHP’nin eski lideri Deniz Baykal, eşi Olcay Baykal ile birlikte Başbakan ...
Günaydın’dan İzmirli başkanlara ‘dava’ resti!
CHP Genel Merkezi’nin, Başbakan’ın sözlerine karşılık, partili il ve ilçe ...
'2012 Bütçesinin vizyonu ve stratejisi yok'
Saadet Partisi İzmir İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bayram Sakartepe, ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva