HABERLER>POLİTİKA
6 Haziran 2011 Pazartesi - 12:20

'Kapanan bütün belde belediyeleri açılacak'

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Adayı Levent Eyipişiren Kemalpaşa ve Menemen'de büyükşehir yasası ile belediye statüleri sona eren beldeleri gezerek yurttaşlarla buluştu.

 Kapanan bütün belde belediyeleri açılacak

İZMİR - CHP iktidarında kapanan tüm belde belediyelerinin yeniden açılacağını belirten Eyipişiren "AKP iktidarında kapatılan belde belediyeleri CHP iktidarında yeniden açılacak. AKP’nin amacı yerel yönetimleri birer birer kapatarak merkezi bir sistem oluşturup her şeyi tek bir noktadan yönetip padişahlık sistemine geçiş yapmak CHP buna hiçbir zaman izin vermeyecektir. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu kapanan belde belediyelerinin açılacağını seçim bildirgemize de koyarak sözünü verdi” dedi.

AKP'nin amacı halkı merkezi sistem ile yöneterek padişahlık sistemi kurmak
AKP iktidarının 2008 yılında çıkarttığı anti demokratik yasa ile yöre insanının görüşünü dahi almadan 1145 belde belediyesini kapatma kararı aldığını belirten CHP adayı Eyipişiren "CHP bu anti demokratik yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. CHP'nin başvurusu sonucunda nüfusu ikibinin altında olduğu gerekçesi ile kapatılan 862 belediye haklarını geri aldı. Maalesef 283 belediye kapatılarak mahalle statüsüne dönüştürüldü. Yeni belediyeler açılırken yapılan referandum neden belediye statüleri sona erdirilirken yapılmadı? Belediyeleri kapatılan beldelerde yaşayan yurttaşların görüşüne neden başvurulmadı? AKP hükümeti belde belediyelerini kapatarak yurttaşların seçme ve seçilme hakkını gasp etmiştir. Maalesef AKP yerel yönetimleri önemsemiyor. Şimdi de yeni büyükşehirler oluşturarak ve 1000'e yakın daha belde belediyesini kapatarak merkezi bir sistem oluşturmak istiyorlar. Amaçları halkı merkezi sistem ile yöneterek padişahlık sistemi kurmak. Konu Anayasa Mahkemesinden sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)’ne taşınmıştır. AİHM konuyu kabul ederek gündemine almış ve hükümetten bu konu ile ilgili savunma istemiştir. CHP iktidarında kapatılan tüm beldelerin belediyeleri yeniden açılacak ve o bölgelerde yaşayan yurttaşlar rahat bir nefes alacak" dedi.

İzmir'de 23 belediye daha kapatılacak
Başbakan'ın müjdesini verdiği 11 yeni büyükşehir projesi ile beraber daha önce büyükşehir'in 50 km alanında kalarak kapanan belde belediyelerine 974 yeni belediyenin daha ekleneceğini belirten Eyipişiren "2008 yılında çıkarılan pergel yasa ile büyükşehirlerin 50 km etrafında kalan belde belediyeleri kapatılmıştı. Şimdi ise 50 km'lik sınır değil, il sınırı geçerli olacak. İl sınırının baz alınması ile beraber daha önce İzmir'de kapatılmaktan kurtulan 23 belde belediyesi daha kapatılarak mahalle veya köye dönüşecekler. CHP olarak buna izin vermeyeceğiz. Mecliste bu konununun sonuna kadar takipçisi olacağım. Halkımızda bunları düşünüp değerlendirerek sandığa gidecektir" dedi.

İşte kapatılacak 23 belediye
Yeni Şakran, Çandarlı, Zeytindağ, ,Ayaskent, Bölcek, Göçbeyli, Yenikent, Yayakent, Poyracık, Zeytinova, Alaçatı, Mordoğan, Bademli, Birgi, Bozdağ, Çaylı, Zeytinlik, Karaköy, Kaymakçı, Konaklı, Ovakent, Belevi ve Gökçen.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 6 Haziran 2011 Pazartesi 13:02

bu kadar belediyeyi kapatmanın tek anlamı..merkezi yönetim krallık ve padişahlık kurmak..söylecek tek söz bulamıyorum :((

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türeli: Köylünün 2-B mağduriyetini gidereceğiz
CHP İzmir 2.bölge milletvekili adayı Rahmi Aşkın Türeli halkın iktidarında ...
Umdular Çevre gününde projelerini anlattı
CHP milletvekili adayı Kazım Umdular, ülkemizin alternatif enerji potansiyeline ...
'Katmerli yalanlar devri sandıkta kapanacak'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP İzmir 2.Bölge Milletvekili Adayı Alaattin ...
 
Aksünger: İlaç herkes için bulunabilir hale gelecek
Cumhuriyet Halk Partisi 1. Bölge Milletvekili Adayı Erdal Aksünger, İzmir ...
Moroğlu, Karadenizlilerle yayla şenliğinde buluştu
CHP İzmir 2.Bölge Adayı Mustafa Moroğlu, gündüzleri de siyaset mesaisini ...
Gülten Hanım'ın gözünden Bakan Günay
Lise yıllarında tanıştığı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'la üniversite ...
 
Aşlık'tan 100 TL taksitle ev müjdesi
AK Parti İzmir 1. Bölge Adayı Ali Aşlık, Anayasa’da bulunan “Sosyal Devlet” ...
Bağış: Ajda delikanlı kadınmış
Egemen Bağış, The Economist dergisinde yayımlanan makale için "Uluslararası ...
MHP adaylarından piknik çıkarması
Seçim çalışmalarına İzmir’in her köşesinde tam saha pres anlayışı ile ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva